Kardesimin sürekli bende kalma istegi

Bunu cogu kez yaptim böyle. Ama sürekli devam ediyor hala. ve bunu sürekli diyince ( ki gercekten islerim oluyo alisveris kagit isleri arkadasa gitme doktor vs vs. ) sanki bahane ariyom gibi geliyodur onlara diye düsünüyorum. O yüzden hani "Ablam beni istemiyor" diye düsünmesinide istemiyorum. Aslinda Annemden destek bekliyorum ama Annem maglesef anlamiyor. Kardesime mesela " Oglum daha 2 gün önce ordaydin. Ablaninda isleri oluyor. Senin evin burasi Ablan geliyor zaten bize sürekli" diyecegine, bana " Kardesinin sana ne zarari var ki" demeyi tercih ediyor.
Kaldi ki gercekten bende cok sIk Annemlerdeyimdir.
O günlerdede mesela ben gittigimde "senle gelebilirmiyim" veya onlar geldiginde " burda kalabilirmiyim" diyip duruyo.
Cocuk o, ister tabii. Kardesim, canim o benim kapimda acik, ona bisey demiyorum.
Sadece Annemin bi sinir cizmesi gerektigini düsünüyorum ama yapmaz.
Cünkü bunu aslinda birazda huy edinmis kardesim. Arkadasina veya Teyzeme gittigindede sürekli kalmak ister.

Benimde kiz kardesim var benden 4 yas kücük. O benim ciddi anlamda en iyi arkadasim, canim hatta bazen Annem bile :)
Erkek kardesim bebekle oynayip ilgileniyor tabiiki. Ama mesela o okuldan sonra direk bana geliyor o saatte ben daha yemek yapmamis oluyorum cocuk ac geliyor okuldan.. Yada bebegi kucaginda gezdirmek istiyo sürekli, ben yerde oynasinlar istiyorum kucaga fazla alismasin diye.. Bide kardesim cookk daginik. Sürekli esyalarini kaldirmasi icin ikaz etmek zorunda kaliyorum yani anliyacaginiz 1 yerine 2 cocuk bakmis oluyorum. Bu yüzden ara sira gelmesi hic sorun degil ama sürekli sormasi sIkiyor iste

Anneniz aynı benim annem

Bence çok abartmissin benim kardeşim 17 yaşında her hafta cuma gelir pazartesi gider bebegimiz yok ama eşimi çok seviyor iyi anlaşıyorlar gelmek istiyor bence bebeğe geliyo o size değil.abla olarak yanlış düşünce allah göstermesin annenize bişey olsa bakmazsiniz demekki

Tahmin ediyorum ki, evde cok canı sıkılıyor buyuzden farklı bir ortam( özellikle oyalanacak şeylerde varsa tablet bilgisayar veya ps4 vs ) ilgisini daha cok cekiyordur, siz istemeden kalbini kırarsanız birdaha bigün hic gelmek istemez ozaman sizde üzülürsünüz, onun evde sıkılmasını sağlayın tablet bilgisayar varsa kaldırın mesela sıkılırsa bu ortamdan zaten evini özlicektir

Bazi arkadaslar kardestir kalsin hep kalsin isterdik diye yorumlar atmislar..yeni bebeginiz olmus lohusalik cocugun uyku duzeni vss yeni oturmaya baslamistir..arkadaslar bu kadin evli şahsi ozel munasebetleri olacak..cocuk hergun kalmak istiyor haftada 1-2 tuttursa neyse..yatakta rahat rahat yatip evde esi varken acik secik dolasabilir eside ayni sekilde ama evde 11 yasinda heleki ergen aklına yakim biri varken hangi durumda rahat olunur..bebek agladi cocuk var uzerine ceki duzen ver git bebege bak,dustan cikarken dikkat et cocuk var aman ses cikmasin..annenizin canim cicim aylari gecmis olabilir ama bencil olmamasi lazim genc kadinsiniz taze evliliginiz var anlamasi lazim..

Yeni annesiniz siz ,bebeginizxle evinizle ilgilenin ,
Kardesinizde kucuk ,sonuycta annesi var ,ilgilensin ,
Annen cocuk bakmsktan sikilmis sana pasliyor ,
Her sordugunda hayir dersin ,arkasi kesilir ,simdi kucukidare ediyorsun erkek cocugu bu,15 -16 olunca ipe sapa gelmez ,
Annesin kiz cocugun var,herkesten kollaman lazim

kardeşinizde sorun yok gelmek isteyebilir ama annenizin dizginlemesi gerekir oda anlayışsızmış

gayet haklısınız...ben olsam göndermem oğlumu her gün,hergün....yeni bebekli ablasına...bir de onunla uğraştırmam kızımı....

Ablam ve abim bu şekilde beni istemese, bunu farketsem ömür boyu yüzlerine zor bakardım galiba. Bakardım tamam ama mesafe koyardım.

Ya demek istediğiniz o kadar açık ve net ki. Resmen kardeşine bilenmesi konusunda tavsiye veriyorsunuz.

Benim de 3 yaşında yeğenim var düşünüyorum da her gün gelsin kalsın, oda açayım hatta. Sonra eşim bana dönüp "istemiyorum bu kadar sık gelmesini" diyecek? Ailemi hiçe sayacak?

Size hayret ettim. Evlenince böyle buldumcuk olmayın ya.

%100 ile katılıyorum

Ben de bunu düşündüm ve üzüldüm gerçekten. Herkes kendi yuvasını ayrı kuruyormuş demekki.

Ben böyleyim, siz öyle. Düşünce özgürlüğümü kısıtlamayın. Ben bu konuda öyle düşünüyorum. Ayrıca bizim dediklerimizin ne önemi var. Konu sahibi yine istediğini yapar, biz ne karışırız

yani çok güzel bir dille ve mantık çerçevesinde çözülebilir bu. haftada 1 ya da 2 gün gelsin ama daha fazlası olmasın madem size uygun değil. tabi ki kardeş, can ciğer ama hep kardeşlerimizle yaşayacaksak o zaman neden evlenip kendimize çocuk yapıyoruz? çocuk küçük, kalbini kırmamak lazım. haftada 2 olsun en fazla. yoksa bu şekilde devam ederse çocuk istenmediğini iyice anlayacak ve sizden tamamen kopacak, kalbi kırılacak. annenizi de bu konuda kesin bir dille uyarın, haftada şu kadar, şu günler, bitti.

Bende ablayım benim de bir bebeğim ve 3.5 yaşında bir evladım daha var. 3 kardeşiz, benden bir küçüğü benim yaşıma daha yakın. Bir de ufak 12 yaşında kardeşim var. Kardeşim bebeğimin etrafında pervane oluyor. Bana o kadar tatlı geliyor ki.. Keşke hep bende kalsalar.. Eşim de kızmaz hiç. Ki kızmaya asla hakkı olduğunu düşünmüyorum. Onlar benim canım, kanım, ciğerim.. Beni öldürseler onlara asla laf ettirmem.

Bence lütfen kardeşinizin kalbini kırmayın. Daha küçük, biraz büyüsün bak yeğenini daha da nasıl sahiplenip koruyor. Yaptığınızı yanlış buluyorum. Bırakın çocuk biraz hevesini alsın, o mutluluğu yaşasın. Belli ki bebeğinizi çok seviyor. :) Ne güzel..

ne kadar saçma bir bakış açısı ya.

o yaşlarda ben de bebek severdim giderdim akrabalara oynardım kuzenlerim gelirdi vs.

biz yatılı kalmazdık çünkü evler yakındı ama. benden evdekiler rahatsız olmazdı zaten. çocuk zaten sizin ev halinize dikkat etmez ki rahat edebilirsiniz yani yetişkinler gibi sizi eleştirmez. en fazla 1 tabak yemek yer ne olacak ondan da ya...

Anladım
Ama o zaman yanlış ifade etmişsiniz
Mesele kardeşinizin gelmesi değil, yanında getirdiği sorumluluklar
Sizin yeni bebeğiniz + bu sorumluluklar zorlamış
Bunları da aslında uzlaşarak çözebilirsiniz bence
Gelme diyerek değil de güzelce açıklayarak mesela
Hem yardımcı olur böylece
11 yaş bunları anlaması için hiç erken değil, merak etmeyin

Seni gayet iyi anlıyorum. Kardeşini sevmediğin için değil kardeşin kaldığında hayatın bi tık daha zorlaştığı için istemiyosun. Tabiki annene bir şey olursa bakarsın o ayrı.

İstememen çok çok normal. Benim kv kp de oğluma aşırı düşkün. Haftaiçi bi gün belirledim. O günlerde götürüyorum. Yoksa haklısın her gün gelmek görmek istiyorlar, yaşlılar da çocuklaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…