Kardeşimin tacizine mi uğradım bilmiyorum

Bazen hiç bişey yaşamamış olsanız bile içinizde hissettiğiniz duygu yeterlidir.. Kızınızı uzak tutun, anneniz halden anlayan bi kadınsa anlatın açık açık.
Annem ona çok düşkün. Aşırı bağlı. Kardeşimin maddi konularda da çok vukuatı oldu zamanında. Annem hepsini unuttu affetti değiştiğini düşünüyor. Ben bazen bir vesile ile dile getirdiğimde bin yıllık şeyleri konuşup durma diyor.

ben bazen kizima cok yakin tanidigi insanlar dokununca mesela sacini dahi okşasa huylaniyorum sanki art niyetliymis gibi kizimda mesela o insanlarin dokunmasini yaklasmasini istemiyo acaba suphelerimde haklimi oluyorum

Yapılan bütün araştırmalar diyor ki tacizlerini büyük çoğunluğu en yakınlardan gelir. Benim hemşire ve sosyal arastirma memuru arkadaşlarım var. İkisi de 'cocugum olursa babama bile bırakmam' diyecek kadar kötü şey görmüşler. Hemşire olan şey diyordu mesela , yaşı küçük kizlar doğuma geldiginde ilk hane halkına test yapılırmış. Genelde dede,amca, abi falan çıkarmış bebeğin babası...
Yani genelde sessiz kalınıyor, intihar ya da hamilelik olmuyorsa toplumca bilinmiyor bile ama malesef ensest bu ülkenin gerçeği.
Bence annene gitmeye son ver. O sana gelsin.
İhtiyacım var da deme, çoğu insan çocuğuna destek olmadan bakiyor. Ablamla aynı sehirdeyiz mesela ama bebeğine bakmaya değil misafirliğe gideriz birkaç haftada bir . Sen de gitme.
Kaşla göz arasında neler neler olabilir, ruhun duymaz...
Annene söyle kısmına katılmıyorum çünkü su gibi berrak ki annen sana inanmaz. Oğlunun başına kaç tane büyük olay olduğu halde hep masumiyetine inanmış kadın. Bu olayda da tabii ki oğluna inanacak, konduramayacak.
Boşu boşuna annene olan güvenin sarsilacak. Eminim içinde bir yerlerde annen bilse seni korur hissi var. İşte bunu lafa dökersen o hissin doğru olmadığını fark edeceksin ve kalbin kırılacak.
O yüzden boşu boşuna konusunu açma derim,eğer ki niyetin gemileri yakmak fegilse

O zaman başınızın çaresine bakın, sonra kötü olan siz olursunuz. Önleminizi kendiniz alın, zor işler ne deyim..

Ensest düşünceler yaygın görülmektedir. Muhtemelen kardeşinizde bu düşünce biçimi var. Kesinlikle kızınızla yalnız dahi bırakmayın. Aleni bir şey yapmasa da taciz edebilir

Biz buradan %100 gerçek diyemeyiz ama bütün anlattıklarınız bir bütün olarak değerlendirilirse bunun doğru olduğunu varsaymanız gerektiğini gösteriyor.
Ayrıca annenize olan bağımlılığınızdan kurtulmalısınız. Zira anneniz durumu biliyor ve kondurmuyor olabilir ve bence bu da çok yüksek bir ihtimal.
Çocuğunuzla annenizi bırakırsınız ve o umursamaz ise sonuç kötü olur Allah korusun.
Bence çocuğunuzun yanında değilseniz kimseye bırakmayın, görüştürmeyin.
Kendiniz için bence psikolojik destek almalısınız.

Çok çok üzüldüm gerçekten. Var böyle haysiyetsizler. Kızınızı uzak tutun gerekirse yoktan yere kavga çıkarın o kardeş diyemeyeceğim şahısla arayı bozun giç görüşmeyin. Allah korusun bişey olsa geri dönülemez.

Banyoda-wc’de-soyunurken falan çocuklar merakla bakabiliyorlar bence bu normal bişey. Ama popoda hissedilen eli-çamaşırsız uyanmanızı bilemiyorum...
Demek ki bu sebeplerden kız-erkek kardeşlerin odasını mutlaka ayırın diyolar :/
Annenize söylemenizin bişeyi değiştireceğini sanmıyorum, kendi çocuğuna konduramıyor hiçbiri. Sizin yapacağınız en mantıklı şey kızınızı bu konuda eğitmek, ananesinden başkasının dokunamayacağını hatta onun bile sınırları olduğunu söylemek, ara ara sormak yoklamak, büyüyüene kadar olabildiğince uzak tutmak.

Benim de bi tanıdığım öz erkek kardeşi tarafından uyurken tacize uğradığını hissetmişti. Çok ağlamıştı. Ama kardeşi diye ailesine söyleyememisti. Kendi içinde kapattı. Ikisi de evlendi, kardeş oldukları için hala görüşürler. Olay hiç su yüzüne çıkmadı. Ama ölene kadar unutamaz yaşadığını. Muhtemelen sizin hisleriniz de doğru. Kızınızı yalnız bırakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…