Kardeşimin Yks Puanı

Sayısalda 9k yapmış illa diyor mezuna kalıp boğaziçi müh uazıcam falan
tıp diş yazmaya bütün sülale ikna etmeye çalışıoruz sizce ne yapalım?
Tıp diş istemiyorsa zorlamayın. 9k ile itü müh yazmasını öneririm. Mezuna kalmasın kesinlikle bu sıralamayla. Çalışacaksa bi şey diyemem ama mezun psikolojisi zormuş yani arkadaşlar hep öyle anlatırdı, ben olsam itü ytü gibi bi ünide mühendislik yazardım tıp yazmayacaksam.

İyi bir puan ya, bir sene daha hazırlanmayı göze alıyorsa yapacak bir şey yok ama şimdi sizin ısrarınızla gitse en ufak ya da büyük başarısızlıkta sizi suçlayacak.

Yav belki adamı kan tutuyor belki kesip biçemeyecek kadavra görmek istemeyecek doktorluk hayalini ben hiç anlamıyorum şu insanlarda kolay sanki zekanın yanında yetenek ve soğukkanlılık gerektirir. Ki dişte aynı.
Sadece bunlar değil , belki insanlarla uğraşmak istemiyordur. Zor çünkü gerçekten hasta-hasta yakını ile devamlı muhatap olmak, sağlık bölümleri konusunda ben de ısrar edilmemesi gerektiğini düşünüyorum heves yoksa

Yapana saygım büyük de ben tüm günümü milletin ağzının içinde geçiremem ya

Sayısalda 9k yapmış illa diyor mezuna kalıp boğaziçi müh uazıcam falan
tıp diş yazmaya bütün sülale ikna etmeye çalışıoruz sizce ne yapalım?

Farklı iyi üniversitelerin mühendislik bölümlerini yazsın. Çünkü seneye 9 binden daha iyi sıralama yapacağının garantisi yok. Belki daha iyi sıralama yapsa bile bölüm kontenjanlarını aniden azaltirlar, istediği okula giremez.

sen ne okudun meryem?

Tıp herkesin yapabileceği bir branş değil ya. Benim eşim derece yapmış ama yazmamış, onun bir arkadaşı yerleşmiş ama ikinci sınıfta mı ne bırakıp Boğaziçi matematik okumuş. Eşimin doktor bir arkadaşı vardı o da istifa edip ticarete atıldı. Kardeşim sahadan bunaldı temel bilimler seçti. Hepsi de kafası zehir gibi başarılı insanlar. Tıp nihai hedef olmayabilir. Zaten farkındalığı yüksek bir çocuk belli. Yolunu bulur ellemeyin.

cıks yaramadı işime
itü müh. falan yazınca yakana yapışayım dediydim
Çevremde olsa yönlendirirdim de yok maalesef ya. Ama forumda mühendis arkadaşlar da çok birileri görür mutlaka bence , tercih için soracaksınız sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…