Kardeşimin Yks Puanı

Benim de öğretmenim Tıp 1. sınıfı okuyup bırakmış.

Benim de öğretmenim Tıp 1. sınıfı okuyup bırakmış.
Ben takdir ediyorum öyle insanları. Bakıyor ki ona uygun değil bırakıp idealinin peşinde koşuyor. Ben olsam uygun olmadığını anlasam da devam ederdim neyse ki tıp kazanacak kafa yoktu da öyle bir derdim olmadı

Çevremde olsa yönlendirirdim de yok maalesef ya. Ama forumda mühendis arkadaşlar da çok sanırım birileri görür mutlaka bence , tercih için soracaksınız sanırım

aslında daha ziyade ne farkları var tam olarak onu merak ediyoruz. gerçi fuar varmış oraya gidicez ama hedefe odaklı gidip bilgi almak daha iyi olabilir.
mühendis arkadaşlar gören olursa,
elektronik, endüstri,makine,mekatronik ne farkı var bunların çok bariz farklı mı birbirinden üç aşağı beş yukarı benzerlermi?
bilen aydınlatırsa sevinirim valla.

sana şöyle diyeym çoğu biribirinin yrine geçebilir veya benzer pozisyonlara gelebilirler.Keskin sınırlar çok az

Bunlardan en farklı endüstri ondan eminim

Ben lisedeyken ( en az 10 sene öncesi ) birkaç üniversite öğrencisi kendi bölümlerini tanıtmaya gelmişti. Çok iyi hatırlıyorum, endüstri mühendisliği öğrencisi " bizim bölümün her şeye hakim olması gerekiyor, elektrige, makineye, çevreye vs. Yani Endüstri mühendisliği diğer tüm muhendisliklerin toplamı oluyor. O yüzden diğerlerine göre okuması daha zor bir bölüm" demişti.

Şimdi bu tarafımla gulucem ama endüstri mühendisi arkadaşlar varsa alınır diye vazgeçtim

hepsi birbirinden o kadar farklı ki

Şimdi bu tarafımla gulucem ama endüstri mühendisi arkadaşlar varsa alınır diye vazgeçtim
Yanlış mı hatırlıyorum? Aklımda öyle kalmış. Başka birinden daha öyle duymuştum. Ama okuyanlar daha iyi bilir tabii. Kusura bakmayın.

Ben mühendislik tercih edecek olsam çevremde o bölümü okuyan biri yoksa bölüm öğrencilerinin videolarını izlerdim ve ders isimlerine ve içeriklerine bakardım. Nooption

Elektronik: haberleşme, antenler, sinyaller vs bunların üretimi, bakımı ile ilgilenir.
Endüstri: Planlama yapar. Hangi ürün ne miktarda üretilecek, malzeme nereden alınacak, hangi rota izlenecek (en kısa yol problemi gibi).
Makine: ısıtma, soğutma, havalandırma sistemleri, alışkanlar mekaniği gibi konularla ilgilenir. Teknik resim (autocad) sık kullanılır.
Mekatronik: makineyle eletroniğin birleşimi. İsmi de mekanik ve elektronikten geliyor diye hatırlıyorum. Ama çok emin değilim. Temel mühendisliklerden (elektrik-elektronik, inşaat, makine, bilgisayar, endüstri, kimya) değil.

Yok dediğiniz doğru, her bölümden biraz biraz görüyorlar ama okuması en zor olduğu kısmına katılmıyorum.

Bi arkadaşım Odtü eletrik elektornik kazandı. Ailesi , tıp yazmadı diye ona küsmüşlerdi bi süre Çocuk şu an roketsan da çalışıyor
ay şu ailelerin tıp fetişi
vanessa senin hic yoksa on mesajın var 'kocaelide mühendislik okudugum icin staj bulamadim, okul çok önemli, okuldan elendim' falan diye. cocugun da son 4 yili bjnu duyarak geçtiyse demistir 'neden baska sshirde muhendislik okuyup ablam gibi olayim, en iyisi calisayim bogazici okuyayim" diye

Endüstri mühendisleri sadece planlama yapmaz, çalışma alanı çok geniş; bankacılık, üretim, kalite kontrol, planlama & satınalma departmanlari, finans,insan kaynakları vs vs. Is analisti olarak çalışanlarda fazla yanlış bilmiyorsam

Yok dediğiniz doğru, her bölümden biraz biraz görüyorlar ama okuması en zor olduğu kısmına katılmıyorum.
Bölümün kolaylığı zorluğu kişiden kişiye değişebiliyor. Mesela ben İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Bu bölümü zor bulup bırakanlar var veya zar zor ittire kaktıra okuyanlar var. Ama ben zorlansam bile bölümü bırakacak kadar zorluk yaşamadım ve zevkle okudum.

Konu sahibinin kardeşi de yine mühendislik okusun ama istediği okul olmuyorsa başka okulda okusun. Çünkü milyonlarca kişinin içinde 9 bin sıralama çok çok güzel. Seneye bu sıralamayı bulamayabilir. O zaman bu sene gidebileceği yerlere bile gidemezse kardeş açısından çok üzücü olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…