- 30 Nisan 2016
- 3.983
- 9.394
- 158
- Konu Sahibi VanessaRinki
-
Benim de öğretmenim Tıp 1. sınıfı okuyup bırakmış.Tıp herkesin yapabileceği bir branş değil ya. Benim eşim derece yapmış ama yazmamış, onun bir arkadaşı yerleşmiş ama ikinci sınıfta mı ne bırakıp Boğaziçi matematik okumuş. Eşimin doktor bir arkadaşı vardı o da istifa edip ticarete atıldı. Kardeşim sahadan bunaldı temel bilimler seçti. Hepsi de kafası zehir gibi başarılı insanlar. Tıp nihai hedef olmayabilir. Zaten farkındalığı yüksek bir çocuk belli. Yolunu bulur ellemeyin.
Ben takdir ediyorum öyle insanları. Bakıyor ki ona uygun değil bırakıp idealinin peşinde koşuyor. Ben olsam uygun olmadığını anlasam da devam ederdimBenim de öğretmenim Tıp 1. sınıfı okuyup bırakmış.
Çevremde olsa yönlendirirdim de yok maalesef ya. Ama forumda mühendis arkadaşlar da çok sanırım birileri görür mutlaka bence , tercih için soracaksınız sanırım
Helali hoş olsun çocuğa Vanessa sana çekmemiş
sana şöyle diyeym çoğu biribirinin yrine geçebilir veya benzer pozisyonlara gelebilirler.Keskin sınırlar çok azaslında daha ziyade ne farkları var tam olarak onu merak ediyoruz. gerçi fuar varmış oraya gidicez ama hedefe odaklı gidip bilgi almak daha iyi olabilir.
mühendis arkadaşlar gören olursa,
elektronik, endüstri,makine,mekatronik ne farkı var bunların çok bariz farklı mı birbirinden üç aşağı beş yukarı benzerlermi?
bilen aydınlatırsa sevinirim valla.
Bunlardan en farklı endüstri ondan eminimaslında daha ziyade ne farkları var tam olarak onu merak ediyoruz. gerçi fuar varmış oraya gidicez ama hedefe odaklı gidip bilgi almak daha iyi olabilir.
elektronik, endüstri,makine,mekatronik ne farkı var bunların çok bariz farklı mı birbirinden üç aşağı beş yukarı benzerlermi?
Ben lisedeyken ( en az 10 sene öncesiaslında daha ziyade ne farkları var tam olarak onu merak ediyoruz. gerçi fuar varmış oraya gidicez ama hedefe odaklı gidip bilgi almak daha iyi olabilir.
Bunlardan en farklı endüstri ondan eminim
Şimdi bu tarafımla gulucem ama endüstri mühendisi arkadaşlar varsa alınır diye vazgeçtimBen lisedeyken ( en az 10 sene öncesi) birkaç üniversite öğrencisi kendi bölümlerini tanıtmaya gelmişti. Çok iyi hatırlıyorum, endüstri mühendisliği öğrencisi " bizim bölümün her şeye hakim olması gerekiyor, elektrige, makineye, çevreye vs. Yani Endüstri mühendisliği diğer tüm muhendisliklerin toplamı oluyor. O yüzden diğerlerine göre okuması daha zor bir bölüm" demişti.
aslında daha ziyade ne farkları var tam olarak onu merak ediyoruz. gerçi fuar varmış oraya gidicez ama hedefe odaklı gidip bilgi almak daha iyi olabilir.
Yanlış mı hatırlıyorum? Aklımda öyle kalmış. Başka birinden daha öyle duymuştum. Ama okuyanlar daha iyi bilir tabii. Kusura bakmayın.Şimdi bu tarafımla gulucem ama endüstri mühendisi arkadaşlar varsa alınır diye vazgeçtim
Elektronik: haberleşme, antenler, sinyaller vs bunların üretimi, bakımı ile ilgilenir.aslında daha ziyade ne farkları var tam olarak onu merak ediyoruz. gerçi fuar varmış oraya gidicez ama hedefe odaklı gidip bilgi almak daha iyi olabilir.
Yok dediğiniz doğru, her bölümden biraz biraz görüyorlar ama okuması en zor olduğu kısmına katılmıyorum.Yanlış mı hatırlıyorum? Aklımda öyle kalmış. Başka birinden daha öyle duymuştum. Ama okuyanlar daha iyi bilir tabii. Kusura bakmayın.
Ben mühendislik tercih edecek olsam çevremde o bölümü okuyan biri yoksa bölüm öğrencilerinin videolarını izlerdim ve ders isimlerine ve içeriklerine bakardım.Nooption
ay şu ailelerin tıp fetişiBi arkadaşım Odtü eletrik elektornik kazandı. Ailesi , tıp yazmadı diye ona küsmüşlerdi bi süreÇocuk şu an roketsan da çalışıyor
Endüstri mühendisleri sadece planlama yapmaz, çalışma alanı çok geniş; bankacılık, üretim, kalite kontrol, planlama & satınalma departmanlari, finans,insan kaynakları vs vs. Is analisti olarak çalışanlarda fazla yanlış bilmiyorsamElektronik: haberleşme, antenler, sinyaller vs bunların üretimi, bakımı ile ilgilenir.
Endüstri: Planlama yapar. Hangi ürün ne miktarda üretilecek, malzeme nereden alınacak, hangi rota izlenecek (en kısa yol problemi gibi).
Makine: ısıtma, soğutma, havalandırma sistemleri, alışkanlar mekaniği gibi konularla ilgilenir. Teknik resim (autocad) sık kullanılır.
Mekatronik: makineyle eletroniğin birleşimi. İsmi de mekanik ve elektronikten geliyor diye hatırlıyorum. Ama çok emin değilim. Temel mühendisliklerden (elektrik-elektronik, inşaat, makine, bilgisayar, endüstri) değil.
Bölümün kolaylığı zorluğu kişiden kişiye değişebiliyor. Mesela ben İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Bu bölümü zor bulup bırakanlar var veya zar zor ittire kaktıra okuyanlar var. Ama ben zorlansam bile bölümü bırakacak kadar zorluk yaşamadım ve zevkle okudum.Yok dediğiniz doğru, her bölümden biraz biraz görüyorlar ama okuması en zor olduğu kısmına katılmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?