- 8 Mart 2019
- 7.426
- 35.946
- 548
- 39
- Konu Sahibi VanessaRinki
-
Benim oda arkadaşımda dahil çok fazla endüstri mühendisi arkadaşım var, ders programlarına, sınavlarına vs asinayim. En zor olmadigina yemin edebilirim ama ispatlayamamBölümün kolaylığı zorluğu kişiden kişiye değişebiliyor. Mesela ben İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Bu bölümü zor bulup bırakanlar var veya zar zor ittire kaktıra okuyanlar var. Ama ben zorlansam bile bölümü bırakacak kadar zorluk yaşamadım ve zevkle okudum.
Konu sahibinin kardeşi de yine mühendislik okusun ama istediği okul olmuyorsa başka okulda okusun. Çünkü milyonlarca kişinin içinde 9 bin sıralama çok çok güzel. Seneye bu sıralamayı bulamayabilir. O zaman bu sene gidebileceği yerlere bile gidemezse kardeş açısından çok üzücü olur.
Evet çok fazla. Özel geçeyim dedim :) Yoksa daha iş etüdü, ergonomi, depo yönetimi, karar analizi bir sürü alan var.Endüstri mühendisleri sadece planlama yapmaz, çalışma alanı çok geniş; bankacılık, üretim, kalite kontrol, planlama & satınalma departmanlari, finans,insan kaynakları vs vs. Is analisti olarak çalışanlarda fazla yanlış bilmiyorsam
aslında daha ziyade ne farkları var tam olarak onu merak ediyoruz. gerçi fuar varmış oraya gidicez ama hedefe odaklı gidip bilgi almak daha iyi olabilir.
mühendis arkadaşlar gören olursa,
elektronik, endüstri,makine,mekatronik ne farkı var bunların çok bariz farklı mı birbirinden üç aşağı beş yukarı benzerlermi?
bilen aydınlatırsa sevinirim valla.
Ay gerçekten vanessa deyince direkt aklıma mühendislik, fazla kilo ve yapılamayan stajı geliyoray şu ailelerin tıp fetişi
vanessa senin hic yoksa on mesajın var 'kocaelide mühendislik okudugum icin staj bulamadim, okul çok önemli, okuldan elendim' falan diye. cocugun da son 4 yili bjnu duyarak geçtiyse demistir 'neden baska sshirde muhendislik okuyup ablam gibi olayim, en iyisi calisayim bogazici okuyayim" diye
Karışmayın size ne siz mi okuyup hayatınız boyunca o mesleği yapıcaksınız? Çok istiyen kendi girip kazansın okusun
Bunları baba tarafıma basın açıklamasıyla iletebilir misiniz? Keza katil olmama az kaldıtıp okumayı herkesin midesi kaldıracak diye birşey yok.
bütün sülale çok istiyorsa seneye sınava girip kendileri yazsınlar tıpı.
Neden bütün sülale çocuğun üstüne gidiyorsunuz? Bırakın ne istiyorsa yapsın.Sayısalda 9k yapmış illa diyor mezuna kalıp boğaziçi müh uazıcam falan
tıp diş yazmaya bütün sülale ikna etmeye çalışıoruz sizce ne yapalım?
Benim oda arkadaşımda dahil çok fazla endüstri mühendisi arkadaşım var, ders programlarına, sınavlarına vs asinayim. En zor olmadigina yemin edebilirim ama ispatlayamam
Şahsen bende olsam 9 bin sıralama ile 1 sene beklemezdim ama yaşayıp görmesi lazım. Okulda bir yere kadar, kişinin yetenekleri, azmi bazen okuldan kat kat önemli olabiliyor. Ayrıca Boğaziçi mezunu bir mühendis ile İTÜ, YTÜ mezunu bir mühendis arasında uçurum olacağını düşünmüyorum
Bir de Allah korusun o şekilde olunca intihara meyilli olabiliyorlarYeğenim tıp okudu şu an stajyer dr. Mesleğini sevmiyor, 6 yılım boşa gitti diyor. Kesinlikle severek isteyerek yazılması gereken bölümlerin başında geliyor. İstemiyorsa zorlamayın
Baba taraflarını sevmem zaten, bağla beni ben konuşurumBunları baba tarafıma basın açıklamasıyla iletebilir misiniz? Keza katil olmama az kaldı
İTÜ ve YTÜ mezunu arkadaşlarim çok benzer pozisyonlarda iyi şirketlerde çalışıyorlar. Yeni mezun konusunda fark olur mu bilmiyorum ama gözlemim bu şekilde. Boğaziçi konusunda yorum yapamayacagim çünkü mühendislik seçen arkadaşlarım genelde Odtuye gittiler.Odtuye gidemeyenler İTÜ ve YTÜ sonrasında diğer üniversiteler şeklinde devam ettiler.İTÜ ve YTÜ arasında epey fark var. Boğaziçi için de mühendislik söz konusu olduğunda biraz tedirginlikle yaklaşan birkaç şirkete rastlamıştım.
İTÜ ve YTÜ mezunu arkadaşlarim çok benzer pozisyonlarda iyi şirketlerde çalışıyorlar. Yeni mezun konusunda fark olur mu bilmiyorum ama gözlemim bu şekilde. Boğaziçi konusunda yorum yapamayacagim çünkü mühendislik seçen arkadaşlarım genelde Odtuye gittiler.Odtuye gidemeyenler İTÜ ve YTÜ sonrasında diğer üniversiteler şeklinde devam ettiler.
Okul kötü gider, bursu yanarsa ne yapacakBahçeşehir yazılım burslu geliyorsa yazsın, kendisinin daha yüksek hedefi olduğu için 9k yaptım diye üzülüyor sanırım oyüzden düşünmeden karar veriyor olabilir. Tıp veya diş istemiyorsa bilgisayar veya yazılım mühendisliği veya başka mühendislikler yazsın mutlaka iyi okullar geliyordur diye düşünüyorum.
Size ne yaa çocuk ne isterse onu yazarSayısalda 9k yapmış illa diyor mezuna kalıp boğaziçi müh uazıcam falan
O zaman psikoloğa götürün çocuğu ne istiyorsa onu seçsin. Dış çok zor ayriyeten istemediği bölümse ekstra zorlanır hakkına girmeyin.sürekli önümde 9k kişi var ben böyle yaşayamam falan diyor çok kötü yaptım diyor internette takıla takıla psikolojisi bozulmuş
Bu da bir görüş, ben kendi çevreme göre yorum yazdığımı belirttim zaten. Ikdaki arkadaslar buna dikkat ediyorsa bilemiyorumtop 6 ve top 15 okullar sıralaması var. İTÜ, top 6 sıralamasında yer alırken YTÜ, top 15 sıralamasında yer alır. ne fark edecek diyebilirsiniz muhtemelen. şayet Türkiye'nin ya da globalin önde gelen kurumsallarında çalışmak istiyorsanız özellikle yeni mezunlar söz konusu olduğunda top 6 okullardan adaylar arıyorlar.
Bu da bir görüş, ben kendi çevreme göre yorum yazdığımı belirttim zaten. Ikdaki arkadaslar buna dikkat ediyorsa bilemiyorumçok daha düşük puanlı okullardan mezun olup yurtdışına giden ya da kurumsal büyük şirketlerde çalışan bir sürü kişi olduğunu da unutmayalım bence.
Tıp ya da diş istemiyorsa ısrar etmeyin. Ailesi tarafından diş için zorlanan ve şu an diş okuyan arkadaşım dördüncü sınıfa geçmesine rağmen hâlâ bölümü sevmiyor ve istemeyerek okula gidiyor. Boğaziçi değilse de YTÜ, Gebze Teknik, İstanbul Üniversitesi, Hacettepe gibi yerlerde de mühendislikler gelir. Bunlar da iyi üniversiteler. Boğaziçi gelmiyor diye kendini yerden yere vurmaktansa alternatifleri de fark etmesini sağlayın.Sayısalda 9k yapmış illa diyor mezuna kalıp boğaziçi müh uazıcam falan
Bir arkadaşım bahsettiğiniz dev şirketlerin birinde Ikda çalışıyor; kariyer günleri falan yapıyorlar öyle bişeyler sanırım bahsettiğiniz. Öyle ise yorumsuzummaalesef görüş değil. eski işim, söz ettiğim kurumsallara bir alanda mentorluk idi. bu süreçte yeni istihdam edilen "genç yetenekler" ile de ilgileniyorduk. dolayısıyla birçok dev şirketin arayışındaki profile epey hakim olmak zorunda idim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?