Kardeşimle ilgili tavsiyelere ihtiyacım var

Çevresinde arkadaşı yok sevgilisi ona yetiyor. Sadece o yuzden onla görusmekten arkadaslarını da itti. çalışmıyor. Cunku rahatına duskun tembel. Artı acıktan okuyor butun gun evde oturuyor hayyatta baska bır amacı hevesı yok beklıyor yalnızca kacacagı gunun tarıhını beklıyor. Biz calısması okuması ve arkadas edınmesı psıkoga gıtmesı kursa gıtmesı her konuda onu sosyallestırmek ıstıyoruz ama o evden hıc cıkmıyor. Bizim yanımızda vakıt ona cok uzun gelıyor. sıkılıyor. Ben ist.dayım evlıyım. Onlardan uzagım. Bende vakıt gecıremıyorum. Bağlanacağı tek bırsey var o da sevgılısı. ben depresyonda oldugunu dusunuyorum.Öğlen 3-4 gıbı uyanıyor. Tüm gun pc.telefon falan. içinden hiçbirsey yapmak gelmıyormus...

Ne hali varsa görsün, demek gerekiyor ama sizide anliyorum tabiiki!
Kardesiniz vurdum duymaz biri, tek cözüm karsi taraf kaliyor gibi...
Oglanla ve oglanin ailesiyle konussaniz? Gerci Aile pek etkili olmaz ama
Oglanla konusmak belki ise yaraya bilir, tabii oda gözü karaysa hepten
Ters tepebilir...yasayip görecek gibi... Allah yardimciniz olsun...

Ben kardeşinizle o adamın bütün bunları planladığını düşünüyorum
Malesef engel olamayacaksınız onlara.
Herşeyi göze almışlar anlaşılan.
Adamın ailesi de herşeye hazır, reşit olduktan sonra yapabileceğiniz birşey yok malesef.
Bir aileye bir kurban yeter, ne anneniz ne babanız ne de siz bu kadar yıpranmasın.
İnsanlar kaderini kendi çizer
Ayaz bu yoldan gitmeyi tercih ediyor ve asla vazgeçmiyor, vazgeçmeyecek.
Kaçtıktan sonra sizde bir şekilde kabullenmek zorunda kalacaksınız ne yazık kı.
Benböyle körü körüne saplantı görmedim , üstelik şimdi içinde bir hasret büyütüyor ve mağdur olduğuna inanıyor o adamın.
Ne deseniz, ne yapsanız boş.
Umarım aklı başa gelir, gözü açılır ama hiç umudum yok bu anlamda.

Yorum yazıp vakit ayırdığınız için teşekkürler. Evet su an cok gözu kara umarım zaman herseyı düzeltir. O adamla kacsa bıle sonuc bellı gerı dönecek ama nasıl geri dönecek o bellı değil psikolojık çökmus bır sekılde yada farklı bır sekılde adam tehlıkelı bırı sonucta korkuyoruz. Adam bıcaklamadan içerde yatan birinden bahsediyoruz. Mücadeleden vazgecemeyız o yuzden bu kendı cocugumuzu göz göre göre öldürmek olur. Allah hayırlısını nasip etsin inş.

bende böyle düşünüyorum aslında kaçacakları belli bişeyse dövme kısmına katılmıyorum ama telefonunu bilgisayarını alın elinden kapatın odaya tek çare bu bana göre de..
İllaki unutacak bu kadar kafaya takmasi normal degil zaten gerekirse zorla klinige filan yatrsinlar

bunları denedık. Annem konustu cocukla ve ailesiyle onlar da söker alırız kızınızı 18 yasına bır geldın dıyorlardı gecen yıl. Babam sınırlerıne hakım olamaaz cocuga dalar dıye babamı konusturmadık. cocuk ve babası tehlıkelı tıpler. Cocugun babası adam öldurmekten gırıp cıkmısş içeri. Bu yöntemlerde yaramadı malesef...

Vazgeçmeyin zaten.
Herşeyi oluruna bırakın demedim ki. Ayazın burada bize verdiği cevaplardan yola çıkıyorum.
Bhlki sizinle bile paylaşmadı o kadarını.
O kadar gözünü kulağını kapamış ki herşeye.
Ancak adam vazgeçerse o da bırakır belki.
Belki babanız gidip konuşmalı adamla
Eğer reşit olup kaçarsa yapacak birşey kalmayacak.
Allah doğru yolu göstersin , gerçeklere gözünü açsın.
Hayatını mahfetmeden bu yanlıştan dönsün inşallah.

Kardeşinizin konularını okumamıştım ancak sizin konunuzu okumam yetti, yorumları okudukça da daha bir darlandım. Allah sizlere sabır ve kolaylıklar versin inşallah. Umarım geç olmadan kardeşinizin aklı başına gelir. Bol bol dua edin bence..

dcs_07 kim diyordum konuyu okurken ayaz_07 mi acaba dedim öyleymiş.

Siz naparsanız yapın o adamı balçığa bulayın yine o altın kaplı görür.
Böyle gözü karalık görmedim.Bağımlı gibi o adama.Hep beni sevsin abana baksın benim olsun aslaaa kötü değil.Hapse girmesi onun suçu değildi demeye bile getirdi.

Yaşıda çok küçük.Ama reşit.Bu da yasalar önünde onu özgür kılıyor.Evede bağlayamazsınız

Şuan çilesine aşık ve çekmeden de rahatlamaz.

tek yapabileceğiniz kendi kardeşinize mukayet olmak..sizinle empati kurmaya çalışıyorum yani Allah korusun aynı durumda olsam gerçekten kardeşimi eve kapatırdım..evimizi değiştirmeyi düşünürdüm kardeşimin sim kartını kırar atardım uzun bir süre haberleşmesine izin vermezdim..böyle bir adamla ve aileyle göz göre göre gitsin yaşasın, pişman olup gelicek nasılsa diyemezdim..bile bile lades demek olur bu..

Onlar da iyi biliyor bu haldeki cani katil ruhlu insnalara kimsenin kız vermek istemeyeceğini. Ama kabahat kardeşinizde eski konuları da okudum gerçekten çok şımarık ve ayakları yere basmıyor siz olmaz dedikçe o daha da heveslenmiş hani yasak caziptir olayı var ya. Kardeşinizi üstüne gitmeden oyalamaya çalışın çok baskı yaparsanız kaçar gider allah korusun. Kardeşinizin hiç arkadaşı yok mu onu vaz geçirecek. Bu adamla evlendiğinde maddi manevi beklentilerini karşılayabilecek mi, istediği hayatı sağlayabilecek mi adam kız kardeşinize. Kardeşiniz o adamla evlendiğinde kaybedeceklerini de sahip olamayacağı şeyleri bilsin, maddi olarak rahat bir hayatı olmayacağını, eşini gururla arkadaşlarına çevresine tanıtamayacağını, kaldı ki zaten çevresinin istediği gibi olmayacağı, sıkıcı bir hayatı olacağını vs vs... okumuş durumu iyi, güzel evlilikler yapmış kişilerle tanıştırın, evlerini, nasıl bir hayatları olduğunu görsün özendirin öyle şeylere. Böyle şeyler etkili olabiliyor gözü açılıyor kızların. anlaması için uğraşın belki faydası olur. Ysaklayınca afedersin bir b.k var sanıp üstüne gidiyor üstelik yaşı da çok gençmiş...yazık etmez umarım kendine. Bir de taşınma imkanınız varsa uzaklara taşının. Allah yardımcınız olsun (

Olur da o adamdan vazgecerse tasınmayı da dusunduk. Adam pesimize takılır diye. Ancak su durumda bız evı değiştirsek de adresi verir o adam bızı herturlu bulur kardesım vazgecmedıgı sürece. Hiç arkadası yok daha öncekı arkadaslarınıda uzaklastırdı kendınden. Bu adamı herseyı olarak göruyor.güzel evliliklere imrenerek bakıyor hatta benim evliliğimi kıskanıyor. O adama daha cok baglanıyor. Çevrenın ne dedıgı önemlı değil herkesı herseyı sılmeye hazır o adamın karsısında. Bu durum zaten asıl mesele . Benimle artık konusmuyor hele konuyu acınca tel.ini kapatıyor. Asla nasıhatten hoslanmıyor konuyu yada tel.i kapatıyor.Ayrıca adam sabıkalı kım iş verir ki dukkan acıcakmıs kardesımde dukkanda ona yardımcı olurmuş. Planlar yapılmış. Bizleri sildiğini zaten yuzumuzede söyluyor. Hepimize kin ve nefret dolu davranıyor.

Bu arada msj sayımı 50 yapmaya calısıyorum kı özelden yazan bazı arkadaşlara o zaman cevap yazabileceğim. Yanlış anlamasınlar herkese dönüş yapacağım.

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Kardeşinizin konularını biliyorum fakat uslübu ve tavrından dolayı hiç bir zaman yorum yapmadım.
Sizde farkındasınız işiniz çok çok zor. Siz elinizden geleni yapmışsınız burada da çok dil döktüler kardeşinize
fakat her şeyi kendi penceresinden gördüğü için kimseyi dikkate almadı. Siz bağlasanız da ne yapar ne eder bir yolunu bulur gider.
Bunu kabullenmek çok zor kendi kardeşim olsa bende hemen kabullenemezdim ama
bir yerde de kendi seçimleri kendi hayatı..
Yaptıklarının yanlış olduğunu anlayacak ama umarım geri dönüşü olmayan hatalar yapmaz.

Adamın yalanlarını bulup ortaya çıkarmayı kardeşinizin görmesini deneseniz. Yani siz iftira atar gibi düşünmesin diye de sanki kendi kendine ortaya çıkmış gibi davranın yani yalanlarını çelişkilerini bulup ortaya çıkarın...
Altı yedi kez hapse giren çıkan bir insanın nasıl bir iş kurmasını bekliyor acaba ve suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş birinin düzenli işinde gücünde olacağına inanıyor mu kendisi hem hangi parayla yapacak bunu...nasıl bir hayat yaşayacağını biliyor mu kayınvalide ve görümceyle iç içe sabıkalı bir eşle bir hayat...çocukları olacak ilerde basit mi bu kadar....insanlar normal kişilerle evlenirken bile otuz kere düşünüyor kaldı ki böylesi...kardeşinizin sosyalleştirmeye çalışın bu konuyu sürekli konuşmak nasihat vermeye ara verin bir süre o halde...artık üstüne gitmeyin ters tepmiş anladoğım kadarıyla...

Zaten yani hayattan aldığım deneyim kadarıyla kardeşim o adama kacsa bile evlense bile yapamayacagını biliyorum. 3gün sonra kapının önune bırakırlar. Sağsalim mi bırakırlar nasıl bırakırlarsa artık. Düşünsenize size burda neler yaptı uyelerı terzledı herseye bır cevap buldu. EEadam da annesinin kirasını öduyormus anne baba ayrı oldugu ıcın. muhtemelen kaynana evinde kalır. gercı salak kardesım kredı cekceklermıs de ev tutcaklarmıs da falan fılan.hepsi hıkaye kaynanayla 2 gun gecınemez daha babam su istedıgınde bıle üşeniyor gıtmıyor. 1 gun ceker 2 gun ceker 3 uncude kalk kendın yap der kaynanasına adam zaten sınırlıymıs yanı asla olmayacak bır aile hayatı.

Malesef bende 2 yil once ayni durumdaydim ve sonundada kacarak evlendim allahdan benim esimin sizin anlattiginiz gibi kotu huylari yok ama kiz kardesinizin tavirlari bendede vardi ailem ne dese inanmiyordum soyledikleri hersey ters geliyodu bana battiyodu esimin butun yanlislarini onlara karsi kapatiyodum hep onu savunuyodum ailemden iyice sogumustum ve eb sonunda zaten kactim ve simdi pismanim evlendigime degil cunku esimle mutluyum ama aileme bunlari yasatdigim icin pismanim ve ailemin butun dedikleri biliyomusun benim esim arap ve baska mezepten basta sorun olmuyo ama sonra basliyo problemler en basiti dun yasandi tv cocuklarinin yaninda sigara icin bi annle vardi onu kinadi kocam bende senin ablanda annende yegenlerinin yaninda iciyo dedim hemen korumaya basladi bende karsilik verince beni tersliyerek surat yapti yani benim demek istedigim basta gordugu sorunlara goz kapatmasin askina sevgisine guvenmesin hayatin monoton sekli baslayinca gercek yuzunu gosteriyorlar bu sefer evlendikten sonra haaaa bak annem demisti ablam demisti oluyo gozlerini acsin gafleten uyansin onu oldugu gibi gorsun istedigi gibi degil yeri gelince cok seven ugruna herseyi yapan adam bile dayak attiyo ki bu cocuk zaten siddete egilimli daha hayatinin baharinda pismanlik yasamasin ve bu evlilik konularinda bence hep anne baba lafi dinlenmeyi o simdi aman bunlar ne anlarr eski kafalar istemiyorlar ondan boyle konusuyorlar diye dusunuyordur ama hayir oyle degil onlar tecrubelerine dayanarak konusuyo pismanligi ve mutsuzlugu onlemek istiyo daha 18 yasinda cicek gibi bi kizin boyle hayatini goz gore gore mahvetmesi cok uzucu eger evlenirse o adamla size simdi yasatiklarindan dolayi cok vicdan azabi cekicek hic bir akrabasinin yaninda bi deyeri kalmicak belki bi dugunu bile olmicak lutfen kardesini bu yazdiklarimi okut ki biraz da olsa hatta yapmis bi ablasindan ibrett alsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…