- 29 Şubat 2012
- 61.512
- 62.451
- 898
Aslında üstüne gittikçe daha çok inadına bağlandığını farkettik. Önceden izin verilmezken son zamanlarda buluşmasına izin verildi. Ama yüz verdıkce astarını istiyordu izin verdıkce eskıden 1 saat cıkıyorsa 3 saat sonraDA istedıgım zaman gıder dönerım izin mi alcam falan dıye kafa tutmaya baslamıstı. her yolu denedık aslında cok caresiz kaldık. güzelce de konustuk yok sabrettık bekledık 2 yıl oldu jagger yani vakıt gecıyor ama değişen hiçbirşey olmuyor.Ben ist.da yasıyorum izmire yanlarına gittiğimde gel dısarı cıkalım gezelım dedıgımde 10 kerenın bır seferınde zorla cıkıyor benımle bıle. İçinden hıcbırsey yapmak gelmıyor. tek bir amacı var bu hayatta zamanın gecmesı ve istediği beklediği tarihin gelmesi o zamana kadarda öylece durup sabırla bekleyecek galiba . malesef çözüm bulamıyoruz
Siz bu ilişkiye onay vermiş miydiniz ? Ayaz bana ailesinin bu ilişkiye onay verdiğini söylemişti..
Yani ses çıkarmadığınızı falan..
Dışarıda fazla durma isteğini neden o çocuğa bağlıyorsunuz.. ? İşte bu bile yanlış bir davranış.Me
Ergenlik çağları dediğimiz şu dönemde , biz de annemize babamıza şuraya gidicem şurda biraz daha kalsam nolurdu gibilerinden baskı kurmadık mı ? Veya vaktimiz kısıtlı olduğu zamanlarda..
Ben aileme nerede kimle olduğumu her zaman söylerdim.Tüm arkadaşlarmın numaralarını verir,ev adreslerini bile yazardım bir kağıda.Nolur nolmaz, bana bir şey olursa buradan ulaşırsınız anne derdim onun yaşındayken..
Bu güveni aileme verdikten sonra , istediğim yere gider istediğim saatte dönerdim..Tabi abartmamak şartı ile, izin verdiler dağıtalım mantığı yoktu bende..
Ölümü çiğnersin öyle gidersin-li cümleler de yanlış..
Eğer aile tıbbı destek almakta kararlı ise, farklı yöntemler uygulayarak götürün..
Hadi hastaneye gidiyoruz '' deseniz gelmez sizinle. Bir psikolog ile görüşür müsünüz bilemiyorum bir komşunuz gibi size oturmaya gelsin.
Ayazla yoğun şekilde konuşsun, yani tedavi hastanede değil , evde olsun. Ama o , onun doktor olduğunu bilmesin..
Ayazın haberi olmadan , numarasını dinletmeye aldırabiliyorsanız polise gidin.Numarasını takibe alsınlar.Kimlerle konuştuğunu kimlerle yazıştığını görmek için.En azından ters bir durum olduğunda haberiniz önceden olur diye..
Böyle yapmayı deneseniz.. ?
[
o cocukla buluşmaya gıdeceğini de söylüyor ve size mı soracam gideceğim ben kacta döneceğinede kendı karar vermek ıstıyordu. zaten o cocukla görusmek dısında dısarıya bır adımm atmıyordu. Hiçbir zaman onay vermedik güzelcede konustuk ama görustugu adam anneme senın saf kızını buldum bırakırmıyım tabı bırakmam demıs. aama kardesim annemı yalancılıkla suclayıp bunların hıcbırıne ınanmadı ınsan evladının zarar görmesını istermı adam tehlıkelı ki biz de korumaya calısyoruz. Dedıklerınızı degerlendırecegım. mantıklı geldi bana da.
ay bide çanakkleye gidecekti galiba g,tme falan diye yazılmıştı çocuğun annesi ile gidecem yanımda büyük biriolacak diyordu yanlış hatırlamıyorsam..... sizin açtığınız konuyu görüncede sorun yapmasın....
Hı bir de şu var..
Ayaz'ın ona neden sapkınlık derecesinde aşık olduğunun üzerinde durmadım .
Ben şöyle tahmin ediyorum..
Bu çocuk cezaevi ne girmeden öncede askermiş sanırım.Yanlış hatırlamıyorsam böyleydi..
Askerden gelip direk ceza evine girdiği için şuan ona çok özlem dolu.
Onunla birşeyler yaşayamadığı için ( gezmek tozmak gibi)
Bunların hevesi ve isteği var ondan böyle yapıyor bence..
Ya tedavi için farklı yöntemler deneyeceksiniz, ya da ayazın kendine zarar vermemesi için ona oyun oynayacaksınız bi süre..
En azından o çocuk gelene kadar..
Kızım bak az kalmış, çıkmasını vs diye..
Bu teselli evlenecekleri anlamına gelmez değil mi ? Bence gelmez.
Onun yaşı biraz daha ilerlesin, o görecek neyin ne olduğunu..
Hem belli mi olur , yarın ne olacağı belli olmaz.
Bi bakarsın kendiliğinden vazgeçer...
o cocukla buluşmaya gıdeceğini de söylüyor ve size mı soracam gideceğim ben kacta döneceğinede kendı karar vermek ıstıyordu. zaten o cocukla görusmek dısında dısarıya bır adımm atmıyordu. Hiçbir zaman onay vermedik güzelcede konustuk ama görustugu adam anneme senın saf kızını buldum bırakırmıyım tabı bırakmam demıs. aama kardesim annemı yalancılıkla suclayıp bunların hıcbırıne ınanmadı ınsan evladının zarar görmesını istermı adam tehlıkelı ki biz de korumaya calısyoruz. Dedıklerınızı degerlendırecegım. mantıklı geldi bana da.
İnşallah vazgecer. ama bu vakte kadar hep bekledik sabrettik değişen bısıy yok umarım hayırlısı olur. zaten herkes kendı derdını unutmus durumda annem gecelerı tıtreyerek uyanıp sabaha kadar uyumadıgını aglayarak anlatıyor telefonda. ama kardesım umrunda deılmıs gıbı gıdıyor odasında muzık dınlıyor. Bir insan ailesinden bu kadar mı nefret eder hemde hırsızlık ve adam yaralamıs kötu bır insan için.
O çocuğun annesinin ayazda numarası olması lazım, kaynanam la mesajlaşıyoruz biz diyordu..
O numarayı ondan bir şekilde alın, annesiyle uygun bir dille konuşun, çocuğun annesinden yardım isteyin..
Onay verdiğinizi söylemişti..
Bu dönemi hayırlısıyla anlatırsınız inşallah, elimden fazlası gelse keşke..
Malesef o da işe yaramadı hatta geçen yıl annesi annemi arayıp tehdit etti. Bunlar böyle tip bir aile.kızınız 18 yaşına gelsin söker alırız demişti. Annem yazık işyerınde ağlamaya başlamıs ve benı aramıstı. sonra kadınla ben de konuştum ve sız ne bıcım ailesiniz hangi devirde yasıyorsunuz cıkmalarına izin vermıyorsunuz falan demişti. Yani a,ile razı gelmesede bız gelınımız olarak alcaz dıyor kadın başka birsey demıyor. erkek gibi agzı bozuk konusuyordu zaten hiç sevmedim.
Çevresinde arkadaşı yok sevgilisi ona yetiyor. Sadece o yuzden onla görusmekten arkadaslarını da itti. çalışmıyor. Cunku rahatına duskun tembel. Artı acıktan okuyor butun gun evde oturuyor hayyatta baska bır amacı hevesı yok beklıyor yalnızca kacacagı gunun tarıhını beklıyor. Biz calısması okuması ve arkadas edınmesı psıkoga gıtmesı kursa gıtmesı her konuda onu sosyallestırmek ıstıyoruz ama o evden hıc cıkmıyor. Bizim yanımızda vakıt ona cok uzun gelıyor. sıkılıyor. Ben ist.dayım evlıyım. Onlardan uzagım. Bende vakıt gecıremıyorum. Bağlanacağı tek bırsey var o da sevgılısı. ben depresyonda oldugunu dusunuyorum.Öğlen 3-4 gıbı uyanıyor. Tüm gun pc.telefon falan. içinden hiçbirsey yapmak gelmıyormus...
Psikoloğa elbette götürün ama ayrıca başka şeylerle meşgul olmasını sağlayın.
Mesela 3'e kadar yatmak ne demek ? Harçlığını,ne bileyim telefon parasını kesin,çalışmaya yönlendirin.
En azından part time bile çalışsa dünyası-çevresi değişir.
Bu şekilde sürekli evde ve sadece o çocuğun hayalini kafasında büyütüp duruyor.
Çıksın 2 insan tanısın,etraftaki çiftlerin nasıl yaşadığını anlasın.
6 Ocakta Bandırmaya gideceğini söylemişti ayaz, gitti mi? Evden çıkmak için bahane arıyordu :44:
Malesef o da işe yaramadı hatta geçen yıl annesi annemi arayıp tehdit etti. Bunlar böyle tip bir aile.kızınız 18 yaşına gelsin söker alırız demişti. Annem yazık işyerınde ağlamaya başlamıs ve benı aramıstı. sonra kadınla ben de konuştum ve sız ne bıcım ailesiniz hangi devirde yasıyorsunuz cıkmalarına izin vermıyorsunuz falan demişti. Yani a,ile razı gelmesede bız gelınımız olarak alcaz dıyor kadın başka birsey demıyor. erkek gibi agzı bozuk konusuyordu zaten hiç sevmedim.
Çocuk kardeşimin dısarı pek cıkmasını istemıyor. çalışmasını da. Bakkala bile gitmiyor bırak dısarıya gezmeyi. Çalışmak da istemiyor. Para da vermıyoruz. Onu bunu istiyor. ama almıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?