Kardeşimle ilgili tavsiyelere ihtiyacım var

Siz bu ilişkiye onay vermiş miydiniz ? Ayaz bana ailesinin bu ilişkiye onay verdiğini söylemişti..
Yani ses çıkarmadığınızı falan..

Dışarıda fazla durma isteğini neden o çocuğa bağlıyorsunuz.. ? İşte bu bile yanlış bir davranış.Me
Ergenlik çağları dediğimiz şu dönemde , biz de annemize babamıza şuraya gidicem şurda biraz daha kalsam nolurdu gibilerinden baskı kurmadık mı ? Veya vaktimiz kısıtlı olduğu zamanlarda..

Ben aileme nerede kimle olduğumu her zaman söylerdim.Tüm arkadaşlarmın numaralarını verir,ev adreslerini bile yazardım bir kağıda.Nolur nolmaz, bana bir şey olursa buradan ulaşırsınız anne derdim onun yaşındayken..

Bu güveni aileme verdikten sonra , istediğim yere gider istediğim saatte dönerdim..Tabi abartmamak şartı ile, izin verdiler dağıtalım mantığı yoktu bende..

Ölümü çiğnersin öyle gidersin-li cümleler de yanlış..

Eğer aile tıbbı destek almakta kararlı ise, farklı yöntemler uygulayarak götürün..

Hadi hastaneye gidiyoruz '' deseniz gelmez sizinle. Bir psikolog ile görüşür müsünüz bilemiyorum bir komşunuz gibi size oturmaya gelsin.
Ayazla yoğun şekilde konuşsun, yani tedavi hastanede değil , evde olsun. Ama o , onun doktor olduğunu bilmesin..
Ayazın haberi olmadan , numarasını dinletmeye aldırabiliyorsanız polise gidin.Numarasını takibe alsınlar.Kimlerle konuştuğunu kimlerle yazıştığını görmek için.En azından ters bir durum olduğunda haberiniz önceden olur diye..

Böyle yapmayı deneseniz.. ?

Hı bir de şu var..

Ayaz'ın ona neden sapkınlık derecesinde aşık olduğunun üzerinde durmadım .
Ben şöyle tahmin ediyorum..

Bu çocuk cezaevi ne girmeden öncede askermiş sanırım.Yanlış hatırlamıyorsam böyleydi..

Askerden gelip direk ceza evine girdiği için şuan ona çok özlem dolu.
Onunla birşeyler yaşayamadığı için ( gezmek tozmak gibi)

Bunların hevesi ve isteği var ondan böyle yapıyor bence..

Ya tedavi için farklı yöntemler deneyeceksiniz, ya da ayazın kendine zarar vermemesi için ona oyun oynayacaksınız bi süre..
En azından o çocuk gelene kadar..

Kızım bak az kalmış, çıkmasını vs diye..
Bu teselli evlenecekleri anlamına gelmez değil mi ? Bence gelmez.

Onun yaşı biraz daha ilerlesin, o görecek neyin ne olduğunu..
Hem belli mi olur , yarın ne olacağı belli olmaz.
Bi bakarsın kendiliğinden vazgeçer...

ay bide çanakkleye gidecekti galiba g,tme falan diye yazılmıştı çocuğun annesi ile gidecem yanımda büyük biriolacak diyordu yanlış hatırlamıyorsam..... sizin açtığınız konuyu görüncede sorun yapmasın....

sorun yapsa ne olacak ki zaten benle konusmak istemıyor gözlerı kör kulakları sagır hepimize kin ve nefret duyuyor. benden 8 yaş kucuk ve az saygılı olmayı ögrense ıyı olacak. Bir de o izmirde ben ist.dayım en fazla 2 gun konusmaz 3 uncu gun konusmak ıster.

İnşallah vazgecer. ama bu vakte kadar hep bekledik sabrettik değişen bısıy yok umarım hayırlısı olur. zaten herkes kendı derdını unutmus durumda annem gecelerı tıtreyerek uyanıp sabaha kadar uyumadıgını aglayarak anlatıyor telefonda. ama kardesım umrunda deılmıs gıbı gıdıyor odasında muzık dınlıyor. Bir insan ailesinden bu kadar mı nefret eder hemde hırsızlık ve adam yaralamıs kötu bır insan için.

O çocuğun annesinin ayazda numarası olması lazım, kaynanam la mesajlaşıyoruz biz diyordu..

O numarayı ondan bir şekilde alın, annesiyle uygun bir dille konuşun, çocuğun annesinden yardım isteyin..

Onay verdiğinizi söylemişti..

Bu dönemi hayırlısıyla anlatırsınız inşallah, elimden fazlası gelse keşke..

saf kızını mı
vallahi ben korktum burada bu çocuktan.
kimbilir kıza neler yaparlar Allah korusun :26:
kızın sorunu tamamen psikolojik bence. tatlı dille sert dille olmaz..

Bu çocuk onu dolduruyor olabilir mi ?
Çocuğun ne olduğu ortada zaten orası tartışılmaz..

Konu ayazın sapkınlık derecesinde olan aşkı..
İleride çok pişman olacak burası kesin ..

Çok zor işiniz , kendinin bir şekilde vazgeçmesi lazım ama nasıl işte..

Malesef o da işe yaramadı hatta geçen yıl annesi annemi arayıp tehdit etti. Bunlar böyle tip bir aile.kızınız 18 yaşına gelsin söker alırız demişti. Annem yazık işyerınde ağlamaya başlamıs ve benı aramıstı. sonra kadınla ben de konuştum ve sız ne bıcım ailesiniz hangi devirde yasıyorsunuz cıkmalarına izin vermıyorsunuz falan demişti. Yani a,ile razı gelmesede bız gelınımız olarak alcaz dıyor kadın başka birsey demıyor. erkek gibi agzı bozuk konusuyordu zaten hiç sevmedim.

Olayları ayrıntılı dinleyince içimden ''ne duruyorsunuz gidin polise ! ' diyorum..
Şikayet ettiniz mi ?
Ayaz öyle bi anlatıyordu ki, sanırsınız melek..

Psikoloğa elbette götürün ama ayrıca başka şeylerle meşgul olmasını sağlayın.
Mesela 3'e kadar yatmak ne demek ? Harçlığını,ne bileyim telefon parasını kesin,çalışmaya yönlendirin.
En azından part time bile çalışsa dünyası-çevresi değişir.
Bu şekilde sürekli evde ve sadece o çocuğun hayalini kafasında büyütüp duruyor.
Çıksın 2 insan tanısın,etraftaki çiftlerin nasıl yaşadığını anlasın.

6 Ocakta Bandırmaya gideceğini söylemişti ayaz, gitti mi? Evden çıkmak için bahane arıyordu :44:

Çocuk kardeşimin dısarı pek cıkmasını istemıyor. çalışmasını da. Bakkala bile gitmiyor bırak dısarıya gezmeyi. Çalışmak da istemiyor. Para da vermıyoruz. Onu bunu istiyor. ama almıyoruz.

Kardeşiniz nekadar genç bu yaşta sadece derslerini düşünmesi lazim ama ne işi var cezaevinden çıkmış biriyle kacicam falan diyor üstüne gitmeden sakin sakin konuşun mantıklı oldgnu anlasın yazık etmesin gençliğine.

Polise şikayet edin bu aileyi,daha şimdidien tehdit eder gbi konuşmaya başlamış kadın..
Ayazı o kadar çok uyardık ki buradan,kimseyi takmadı bile,hatta üslubunu bile bozdu,buna şahit olan o kadar arkadaş var burada..

Çocuk kardeşimin dısarı pek cıkmasını istemıyor. çalışmasını da. Bakkala bile gitmiyor bırak dısarıya gezmeyi. Çalışmak da istemiyor. Para da vermıyoruz. Onu bunu istiyor. ama almıyoruz.

Bilemiyorum belki babanız "o kim oluyor,senin baban benim,çalışacaksın" gibi bir çıkış yapabilir.
Sonuçta 18 yaşında bir kızdan bahsediyoruz.

Belki siz kardeşinizi bir süre İstanbul'a alıp çevre değiştirmesini sağlayabilirsiniz.
İstanbul'da merak ettiği yerler mutlaka vardır.

Aslında son çare,bırakın evlensin veya en azından evlilik yoluna girsin.
Ancak asla beddua edip resti çekmeyin.
Aksine ne zaman dönmek isterse kapınızın açık olduğunu anlatın.
Belki yaşamadan anlayamayacaktır.
İnşallah bu raddeye gelmeden çözeceğinizi umuyorum.

Ruh sağlığı zaten iyi değil kardeşinizin, gerekirse uzaklaştırın şehir değiştirin ne bileyim yapın birşeyler
Okuluda bırakıp gelmişti yanlış hatırlamıyorsam :26:

Kardeşin aklına koymussa yapar Cnm
ama kardesinin kararıdır sonucunu
kabul ediyorsa yapacak birşey yok.kaçmak
hiç bir zaman çözüm değil ınan aile hasreti
psikolojiyi çok etkiliyor.çok uzulecegini soyleyebilirim
çünkü alıştığı hayat degisecek ailesiyle eskisi gibi olmayacqk
en ihtiyqci olduğu zaman ailesi yanında olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…