Kardeşim bana düğünde 1 tam 4 yarımı 5i bi yerde olacak şekilde taktı. Ayrıca çeyiz için 12 kişilik yemek seti, tencere-düdüklü seti vs almıştı. Ben bi şey takmadım kardeşime çünkü üniversite 1. Sınıf öğrencisiydim daha :) çocuğuma da 1 tam taktı. Ben onun çocuğuna 2 çeyrek taktım öyle. Yarış halinde değiliz onların durumu neyse onu takıyolar. Biz de durumumuza göre takıyoruz. Siz de öyle yapın.Merhabalar
Yakın zamanda kardeşim evleneck yani yakın dediğim bir seneyi bulacak ama şimdiden ayarlamam lazim. Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ne takılır ? Nisanda çeyrek takmayı düşünüyorum ama düğün için altın fiyatları almış basini gidiyor. Ben çalışmıyorum üç çocuğumuz var, gelirimiz iyi ama ev taksidi ödüyoruz bir yandan. Bilezik ince birşey taksam o bile 7 bin civari sizce çok az mı ? Az kalinlar 20 bin civarı. Eşimin kardeşi evlenirken güzel bir bilezik takmıştık ama bizde üç çocuk yoktu o zaman ve altın fiyatları böyle değildi. Zorlanmamistik. Evet ne taktınız kizlar kardeşiniz evlenirken ya da size ne takıldı ne takilir
Bizde ne takılmışsa aynısı yada daha fazlası takılır. Sizinki bayağı az kalmış kardeşinizin yanında...Kardeşim bana düğünde 1 tam 4 yarımı 5i bi yerde olacak şekilde taktı. Ayrıca çeyiz için 12 kişilik yemek seti, tencere-düdüklü seti vs almıştı. Ben bi şey takmadım kardeşime çünkü üniversite 1. Sınıf öğrencisiydim daha :) çocuğuma da 1 tam taktı. Ben onun çocuğuna 2 çeyrek taktım öyle. Yarış halinde değiliz onların durumu neyse onu takıyolar. Biz de durumumuza göre takıyoruz. Siz de öyle yapın.
Bilezik takan en az 20 Gr takmış hep beni efkar bastı :)
Bende bunu hazmedemem hiçYani ben bunu da anlamıyorum onun durumu var tam taktı, benim durumum yok çeyrek taktım olayını. Madem karşıdaki size bütçenizden fazla bir takı taktı, ileride ben bunu götüremem diye düşünüyorsanız kenara koyun en azından bir kısmını. Karşıdaki insanın da bir düğünü, doğumu vs olduğunda üstüne ekleyip götürürsünüz.
En son eşimin yarım götürdüğü arkadaşı, düğünümüze gelmedi bile... Enayi yerine koyuyor bazıları
Keza kayınvalidemin bilezik taktığı insanlar da yarım veya çeyrek getirdiler. Bu bana çok garip geliyor gerçekten.
Annem komşuya çeyrek taktı, o getirmiş 150 TL
Şaka gibi
Aynen öyle, bizde liste tutulur takılar sayılırken.Bende bunu hazmedemem hiç
Ben bağış kuruluşu muyum dernek vakıf miyim
Ne taktiysam aynısıni takacaksin bı zahmet
Elimde yoktu imkanım yoktu boş boş paranın üstüne yatma taktikleri
Çalışmıyordum nerden bulacaktım para? Halen daha işsizim. Kardeşim 12 yıldır memur. Ben evlendiğimde 8 yıllık memurdu. Benim param olsaydı ben de takardım.Bizde ne takılmışsa aynısı yada daha fazlası takılır. Sizinki bayağı az kalmış kardeşinizin yanında...
Ben bilezik takacağım, bizde kredi ödüyoruz bu arada ama aylık belli miktarda gram altın alarak biriktirmeyi planlıyorum. Gönlümden geçen en az 20 gram takmaktı ama bu şartlarda bu altın fiyatlarında 7 8 bin bandında kalacağım gibi. 10 gram anca takabilirim, keşke imkan olsa en güzelini alsam
Siz bekarken ve küçük yaşta iken kimse sizden birşey beklemez zaten, kim size dedi 17 yaşında takı takmanız gerekirdi diye?Çalışmıyordum nerden bulacaktım para? Halen daha işsizim. Kardeşim 12 yıldır memur. Ben evlendiğimde 8 yıllık memurdu. Benim param olsaydı ben de takardım.
Ayrıca ben kardeşimden şu kadar tak diye hiç istemedim. Kendi istediğini taktı ben neden kaldıramayacağım yükün altına gireyim 17 yaşımda?
Yani ben bunu da anlamıyorum onun durumu var tam taktı, benim durumum yok çeyrek taktım olayını. Madem karşıdaki size bütçenizden fazla bir takı taktı, ileride ben bunu götüremem diye düşünüyorsanız kenara koyun en azından bir kısmını. Karşıdaki insanın da bir düğünü, doğumu vs olduğunda üstüne ekleyip götürürsünüz.
En son eşimin yarım götürdüğü arkadaşı, düğünümüze gelmedi bile... Enayi yerine koyuyor bazıları
Keza kayınvalidemin bilezik taktığı insanlar da yarım veya çeyrek getirdiler. Bu bana çok garip geliyor gerçekten.
Annem komşuya çeyrek taktı, o getirmiş 150 TL
Şaka gibi
Ben haberlerde şunu bile gördüm. Bir kadın çeyrek takmış birine ve kendisinin de 1 oğlu var. Oğlu evlilik düşünmüyorum dediği için arayıp geri istemiş, oğlum evlenmiyor çeyreğimi geri ver diyeDava açıp kazanan vardı gelmeyen taki için mahkeme bile haklı bulmuştu :)
Çocuklarına ne aldığımı, kaç para verdiğimi, ne yedirip ne içirdiğimi, ne hediyeler aldığımı biliyor musunuz? Altın hesabı yapıyoruz burda. Bu arada yanlış yazmışım 1 yarım 1 çeyrek taktım. Kardeşimle biz halimizden memnunuz öyle sen çok taktın ben az taktım muhabbeti hiç yapmayız.Siz bekarken ve küçük yaşta iken kimse sizden birşey beklemez zaten, kim size dedi 17 yaşında takı takmanız gerekirdi diye?
Şuanda evlenmiş ve çocuk sahibi olmuşsunuz. Ona göre birikiminizi yapmanız lazımdı ablamın bana emeği çok diyerek...
Ayrıca zaten kimse kimseye bana şu takıyı tak demez.
Haklısınız ama bu altın kurunda bence çok normal ince bilezik takmak. Mesela ben evlenirken 15 gram takan akrabalar kardeşime 10 takacaklarını söylüyorlar, zamanında çeyrek taktıgımız insanlar şimdi gram getirse şükrederiz yani..Bende en fazla 6-7 bin bandında takabilecegim ama o Gram bilezikler tel gibi incecik duruyorkeşke en iyisini takabilsek
Siz benimki az oldu ama ekstra şunları da yaptım elimden geldiğince deseydiniz bilirdimÇocuklarına ne aldığımı, kaç para verdiğimi, ne yedirip ne içirdiğimi, ne hediyeler aldığımı biliyor musunuz? Altın hesabı yapıyoruz burda. Bu arada yanlış yazmışım 1 yarım 1 çeyrek taktım. Kardeşimle biz halimizden memnunuz öyle sen çok taktın ben az taktım muhabbeti hiç yapmayız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?