Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ??

Tam altın gramajında bilezikler var onlardan alın
Eskiye nazaran uçtu fiyatlar ne yapacaksınız başka?Bileziğin adı var boşverin.

Bizde bu durum kanun gibidir. Kardeşe kesinlikle bilezik takılır hatta halalar dayılar teyzeler amcalar da yeğenlere bilezik takar. Ablamın düğününde benim de katkımla annemler 20 gramdan 6 adet bilezik aldı. 2 babam 2 annem 1 ben 1 kardeşim taktık (ikimiz de bekardık) Annem ve babam damada da yarım altın taktılar. Düğünde 25in altında bilezik olursa az takılmış derler düşünün. Ablamın 41 tane bileziği 2 adet kelepçesi olmuştu.

Eniştem de bizim oraları aynı şey onlarda da geçerli. Bence de kardeş için imkan zorlamak gerek çok küçük hesaplar yapılmaması gerek diye düşünüyorum eğer ekonomik anlamda çok sıkıntılar yaşanmıyorsa.

Aynen öyle, bizde liste tutulur takılar sayılırken.
Kim ne getirmiş tek tek yazılır ki karşı tarafın hakkı bize geçmesin. İleride birşeyleri olursa, listeye bakarak götürüyoruz.
Bizde de böyle. Fiyatı o zaman öyleydi şimdi böyle alamıyorum denilmez asla. O zaman çeyrek aldılarsa 3 yıl sonra da karşı tarafın düğünü olsa çeyrek takılır. Para takıldıysa o dönemin şartlarına uygun olarak arttırılarak takılır.

Evet bizde de aynı şekilde, altınsa aynısı alınır çoğu zaman çünkü altında zatenn artış oluyor.
Para takılmışsa miktarı artırılarak takılır.

Çalışıyordum ve altın birikimim vardı. 28 gramlık bilezik takmıştım kardeşime.
Abim de benim düğünümde bilezik takmıştı.

Fakat, artık altın uçtu gitti. Durumunuza göre hareket etmelisiniz.

Nişanda yarım düğünde bilezik de takabilirsiniz, ne olursa olsun bileziğin adı oluyor.
Haklısınız ama nişanda cumhuriyet veya onun fiyatına yakın bilezik takarım diye laf ağzımdan çıktı :) iki yarım alıp birini abime birini gelinimize takmaya karar verdim. 1-2 ay içinde düğün takısını almayı düşünüyorum. O zamana fiyatlarda aşırı artış olmazsa bilezik, yine uçarsa da cumhuriyet alıcam. Gönlüm bilezikten yana ama duruma göre bakıcam mecburen.

bizde kuzenler dahi bilezik takıyor birbirine. tabi durum asla el vermiyorsa imkansız.
bence her ay bir gram altın alıp atın kenara. 1 seneye illaki değerlenecektir. üzerine biraz ekleyerek bilezik alabilirsiniz.
yada makul fiyatlı beyaz altın setlere bakabilirsiniz. her zaman kullanabileceği bir hatıra olur hem.

Bilezik takan en az 20 Gr takmış hep beni efkar bastı :)
Valla soyle soyleyim 300 gr kendime ait altinim var. Buna ragmen kardeslerim evlenirken 20 gr takmam yani
Bi 15gr burma takarim bitti

Ben avrupa sartlariyla yaziyorum. Turkiyede altin fiyati maasa gore cok ucuk bi fiyatlarda. Herkes nasil aliyo bu 20gr bilezigi. 1 tanesi 15bin civari, 20 grdan bahsediyorum

Benmi yanlis dusunuyorum bilmiyorum

Nişanda: cumhuriyet altını
Düğünde: 3lü burma bilezik + 1000€
Bizde öyle
Ay bu gercekmi ya
Sizde avrupada yasiyorsunuz sanirim
Cok saskinim suan 2 kardesimde arka arkaya evlenecek ikisinede 15grdan bilezik dusunuyorum
Masallah valla sizin kardesiniz olaydim keskem

Ay ben bir kez daha sok

Ben yeni evlendim abim 15 gram bilezik taktı. Nişanda altın top küpe aldı(her seyde takiyorum herkes soruyor cooook kiymetli)
Annem ve Babam nişanda ray bilezik ve kelepce ikisinide nisanimdan beri kombinleyecek sekilde takiyorum harika bir his.
Dugunde annem babam bana ayri ayri 20 gram. Babam eşime tam altin.
Diger tarafi anlatmak istemiyorum ailemin nişan takıları enfes oldu. Yani sizde top altın küpe kelepçe istedigi bisiler alabilirsiniz.. 1200 TL idi küpe.
Ray ve Kelepce birlikte 14 bindi.. ama dusuk ayarli kelepce vs. Belki kullanir sorun.

Abim evlense en güzelini borçlada olsa alirim. Cünkü abim bekar öyle dugun altin vs bilmez istese takmayabilirdi. Salaş bir insan olmasina ragmen beni dusundu. Hic mahcup etmedi üzerine birde bana almak istedigi seyi sordu bayildim.

300 Gr altınım olsa düşünmezdim takardim ben şu an hiç birikimim yok benim :) yeni ev aldık tüm birikim gitti. Bende 10 Gr gibi takmayı düşünüyorum o bile ağır gelecek bütçeme ama yapacak birşey yok artık 25-30 gramlari gördükçe yorumlarda bende şaşırdım :)

Bende bunu hazmedemem hiç
Ben bağış kuruluşu muyum dernek vakıf miyim
Ne taktiysam aynısıni takacaksin bı zahmet
Elimde yoktu imkanım yoktu boş boş paranın üstüne yatma taktikleri
Bende bunu hazmedemem hiç
Ben bağış kuruluşu muyum dernek vakıf miyim
Ne taktiysam aynısıni takacaksin bı zahmet
Elimde yoktu imkanım yoktu boş boş paranın üstüne yatma taktikleri
Ben de o şekilde düşünüyorum. O dönem olağanüstü bir durum vs varsa alamazsan bile bir yere not alır daha sonra tamamlarsın.

Erkek kardeşiniz mi

Bunda şaşırılacak bir durum yok ki

Benim kendi evim vardı, çalışıyordum ve birikimim de vardı.
Bütçem uygundu yani.
Uygun olmasa 15 gr falan alırdım ya da cumhuriyet altını takardım muhtemelen.

Misâl, bu yaz yeğenimin sünneti var. Ben şimdiden azar azar kenara atıyorum ki, cumhuriyet falan takabileyim.

Ben sizin yerinizde olsam ince 22 ayarlı bir bilezik yakardım 5 gram olur 7 gram olur neye gücünüz yeterse. Çok da zorlamayın bütçenizi ekonomi malum. Nişan için çeyrek bile yeterli bence. Ama sizin adetlerinize göre değişir annenize sorun bence. Benim de geçen yıl kuzenim evlendi ben de ince 22 ayar yapacağıma kaşım 14 yaparım diye düşündüm. Anneannemler 14 satmada sıkıntı yaratır dediği için ince 22 yaptım.

esinin kardesine tak kendi kardesine takma sen zaten kocanada bu konusmaları yaptıysa seni sallamaz aman der bi ceyrek tak ayıp ama
kendi kardesine bunu mu layık görüyosun
madem ki 1 sene varmı yapabildigin kadar ceyrek yap sonra birlestirirsin tam ata takarsın en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…