Bizde de böyle. Fiyatı o zaman öyleydi şimdi böyle alamıyorum denilmez asla. O zaman çeyrek aldılarsa 3 yıl sonra da karşı tarafın düğünü olsa çeyrek takılır. Para takıldıysa o dönemin şartlarına uygun olarak arttırılarak takılır.Aynen öyle, bizde liste tutulur takılar sayılırken.
Kim ne getirmiş tek tek yazılır ki karşı tarafın hakkı bize geçmesin. İleride birşeyleri olursa, listeye bakarak götürüyoruz.
Evet bizde de aynı şekilde, altınsa aynısı alınır çoğu zaman çünkü altında zatenn artış oluyor.Bizde de böyle. Fiyatı o zaman öyleydi şimdi böyle alamıyorum denilmez asla. O zaman çeyrek aldılarsa 3 yıl sonra da karşı tarafın düğünü olsa çeyrek takılır. Para takıldıysa o dönemin şartlarına uygun olarak arttırılarak takılır.
Çalışıyordum ve altın birikimim vardı. 28 gramlık bilezik takmıştım kardeşime.Merhabalar
Yakın zamanda kardeşim evleneck yani yakın dediğim bir seneyi bulacak ama şimdiden ayarlamam lazim. Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ne takılır ? Nisanda çeyrek takmayı düşünüyorum ama düğün için altın fiyatları almış basini gidiyor. Ben çalışmıyorum üç çocuğumuz var, gelirimiz iyi ama ev taksidi ödüyoruz bir yandan. Bilezik ince birşey taksam o bile 7 bin civari sizce çok az mı ? Az kalinlar 20 bin civarı. Eşimin kardeşi evlenirken güzel bir bilezik takmıştık ama bizde üç çocuk yoktu o zaman ve altın fiyatları böyle değildi. Zorlanmamistik. Evet ne taktınız kizlar kardeşiniz evlenirken ya da size ne takıldı ne takilir
Nişanda yarım düğünde bilezik de takabilirsiniz, ne olursa olsun bileziğin adı oluyor.Ben nişan ve düğünde ayrı ayrı cumhuriyet takıcam. Belki düğünde cumhuriyet fiyatına yakın gramlı bileziklerden de olabilir ama henüz karar vermedim.
Haklısınız ama nişanda cumhuriyet veya onun fiyatına yakın bilezik takarım diye laf ağzımdan çıktı :) iki yarım alıp birini abime birini gelinimize takmaya karar verdim. 1-2 ay içinde düğün takısını almayı düşünüyorum. O zamana fiyatlarda aşırı artış olmazsa bilezik, yine uçarsa da cumhuriyet alıcam. Gönlüm bilezikten yana ama duruma göre bakıcam mecburen.Nişanda yarım düğünde bilezik de takabilirsiniz, ne olursa olsun bileziğin adı oluyor.
Valla soyle soyleyim 300 gr kendime ait altinim var. Buna ragmen kardeslerim evlenirken 20 gr takmam yaniBilezik takan en az 20 Gr takmış hep beni efkar bastı :)
Ay bu gercekmi yaNişanda: cumhuriyet altını
Düğünde: 3lü burma bilezik + 1000€
Bizde öyle
Ay ben bir kez daha sokBizde bu durum kanun gibidir. Kardeşe kesinlikle bilezik takılır hatta halalar dayılar teyzeler amcalar da yeğenlere bilezik takar. Ablamın düğününde benim de katkımla annemler 20 gramdan 6 adet bilezik aldı. 2 babam 2 annem 1 ben 1 kardeşim taktık (ikimiz de bekardık) Annem ve babam damada da yarım altın taktılar. Düğünde 25in altında bilezik olursa az takılmış derler düşünün. Ablamın 41 tane bileziği 2 adet kelepçesi olmuştu.
Eniştem de bizim oraları aynı şey onlarda da geçerli. Bence de kardeş için imkan zorlamak gerek çok küçük hesaplar yapılmaması gerek diye düşünüyorum eğer ekonomik anlamda çok sıkıntılar yaşanmıyorsa.
Ben yeni evlendim abim 15 gram bilezik taktı. Nişanda altın top küpe aldı(her seyde takiyorum herkes soruyor cooook kiymetli)Merhabalar
Yakın zamanda kardeşim evleneck yani yakın dediğim bir seneyi bulacak ama şimdiden ayarlamam lazim. Kardeşiniz evlenirken ne taktınız ne takılır ? Nisanda çeyrek takmayı düşünüyorum ama düğün için altın fiyatları almış basini gidiyor. Ben çalışmıyorum üç çocuğumuz var, gelirimiz iyi ama ev taksidi ödüyoruz bir yandan. Bilezik ince birşey taksam o bile 7 bin civari sizce çok az mı ? Az kalinlar 20 bin civarı. Eşimin kardeşi evlenirken güzel bir bilezik takmıştık ama bizde üç çocuk yoktu o zaman ve altın fiyatları böyle değildi. Zorlanmamistik. Evet ne taktınız kizlar kardeşiniz evlenirken ya da size ne takıldı ne takilir
Valla soyle soyleyim 300 gr kendime ait altinim var. Buna ragmen kardeslerim evlenirken 20 gr takmam yani
Bi 15gr burma takarim bitti
Ben avrupa sartlariyla yaziyorum. Turkiyede altin fiyati maasa gore cok ucuk bi fiyatlarda. Herkes nasil aliyo bu 20gr bilezigi. 1 tanesi 15bin civari, 20 grdan bahsediyorum
Benmi yanlis dusunuyorum bilmiyorum
Bende bunu hazmedemem hiç
Ben bağış kuruluşu muyum dernek vakıf miyim
Ne taktiysam aynısıni takacaksin bı zahmet
Elimde yoktu imkanım yoktu boş boş paranın üstüne yatma taktikleri
Ben de o şekilde düşünüyorum. O dönem olağanüstü bir durum vs varsa alamazsan bile bir yere not alır daha sonra tamamlarsın.Bende bunu hazmedemem hiç
Ben bağış kuruluşu muyum dernek vakıf miyim
Ne taktiysam aynısıni takacaksin bı zahmet
Elimde yoktu imkanım yoktu boş boş paranın üstüne yatma taktikleri
Nişanda tam altın düğünde 22 gram bir bilezik takmıştım. Kınada da tam altın koymuştum kınasını ben yaktığım için. 2 sene oldu. Hem nişan da hem düğün de uçak biletleri vs.de olduğu için bu kadar yapabildim çünkü kardeşim için elimde ne varsa verebilirdim.
Fakat bu durum hem sizin durumunuzla alakalı hem de aileler arasında nasıl takı takıldığıyla alakalı bence. Bizde halalar amcalar falan da hep bilezik takar. Ama eşimin ailesinde öyle bir şey yok mesela.
Bunda şaşırılacak bir durum yok ki300 Gr altınım olsa düşünmezdim takardim ben şu an hiç birikimim yok benim :) yeni ev aldık tüm birikim gitti. Bende 10 Gr gibi takmayı düşünüyorum o bile ağır gelecek bütçeme ama yapacak birşey yok artık 25-30 gramlari gördükçe yorumlarda bende şaşırdım :)
esinin kardesine tak kendi kardesine takma sen zaten kocanada bu konusmaları yaptıysa seni sallamaz aman der bi ceyrek tak ayıp amaMerhabalar
Evet erkek kardeşimErkek kardeşiniz mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?