- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
iyi de 20 yaşında çocuk yapıp büyüdüğünü göremeden ölen bir sürü anne baba var. bunun garantisini kim verebilir.iki ameliyat geçirmiş bir adam sağlıklı bir insandan pekala daha uzun bir hayat sürebilir.hiçbirimizin 2 saniye sonrası belli değilken bu tarz çıkarımlar yanlış bence.adamı ölmeden mezara koymuşsunuz maşallah. yeni kardeşin sorumluluğunu da üstlenmek zorunda değil ayrıca.çocuğun annesi var ve bir de başka ablası olacak.
Bir de ben şunu anlamıyorum bir adamın şimdiki kızlarıyla ilişkisini gördükten sonra ondan bir çocuk yapmak istemenin neresi kötü. Ben de eşimin evimizdeki kedi ile olan ilişkisine bile bakınca nasıl bir baba olacağını hayal edip hevese gelmeden yapamıyorum. Ki ondan önce böyle heveslerim yoktu. Belki kadın da önceki evliliğinden çok çekti. Onun kötü bir baba olmasından çok muzdaripti. İyi bir baba görünce aynı hisleri o da yaşamak istedi. Ne var ki bunda.
Konuyu okuduktan sonra sayfalar arasında rastgele gezinirken yorumun
uz gözüme çarptı. Ya siz çok iyi niyetlisiniz ya ben çok kötü :)
Her nedense ben kadının eski eşinin evliliğinden kalma çocuklarını geri planda bırakma isteği olduğunu sezinledim. Hatta mirasta payı artsın diye böyle bir şeyi yapmak istemiş bile olabilir. Diğer arkadaşların dediği gibi 40 yaşında bir kadın neden tekrardan uğraşsın ki mamaydı bezdi falan filan çocuk büyütmek kolay mı? Bunun ilerisi var okutması var evlendirmesi var. Hem zaten o kadının da başka çocukları varmış. Hiç masum gelmedi bana.
Hem gerçekten konu sahibinin babasıyla kızlarının arasındaki ilişkiyi beğense onlarla iyi olmasını istese eşine arattırırdı kızlarını öyle değil mi? Ama evlendikten sonra adam doğru düzgün aramıyormuş bile kızlarını.
Ama o kadının ilk evliliğidir hiç çocuğu yoktur e tabi çocuk yapma isteği anlaşılabilir. Ama böyle bir durumda?
babamdan evlenirken 1 kuruş almadım. üniversitedeyken de çalıştım kendim kazandım okudum. kardeşimde çalışma potansiyeli çok yok daha çok eğlenmeyi sever rahat bir hayatı olsun diye yanımda okutuyorum..
bana burda derdi para diyen herkesi Allaha havale diyorum günahımı alıyorsunuz çünkü.
olurda bir gün babanızın başka biriyle evlendiğini görüp birde ondan çocuk yapmak istemesini duyarsanız belki o zaman anlarsınız..
bizim babamla hiç bir zaman paraya dayalı bir ilişkimiz olmadı artık sevgisini çekti öyle hissediyoruz ve bu çocukla iyice kopcaz çok iyi biliyoruz bunu.. kadın tabiki bakabilir çocuğuna ben bakmasın mı diyorum peki babam ona bakarken kardeşim ne olacak ? ne güzel yeni bi yuva kurdu eskileri savsaklıyım.
söylediklerinizi haklı bulmuyorum ikinci eşler ve 40 yaşında anne olmak isteyenlerle dolmuş burası.. linç ekibinin saatleri galiba..
yaklaşık 8 yıl önce annem hamile kaldığında babam bir çocuk daha yetiştiremeyiz diye anneme bir bebek aldırdı. şuanda babama bunuda söylüyorum. madem istiyordun daha gençken hayata gelecek kardeşime niye engel oldun diye
kız tabiki onlarla yaşayacak ama hiç babasına gitmiyor babam bize gelirken bile ağlıyormus bende gelcem diye üstelik bu kız daha 16 yaşında babam evlendiğinden beri daha oturup başbaşa bi çay içmişliğimiz yok. hayatımız değişti.
evet arkadaşlar an itibariyle öğrendim ki kadın hamileymiş.. bizim ağzımı arıyolarmış tepkileri aza indirmek için olsa ne olur demişler vs vs.. artık ne konuşsak boş zaten.
fikir veren herkese teşekkür ederim.
Bundan sonra Allah analı babalı büyütsün diyebiliriz sadece.....evet arkadaşlar an itibariyle öğrendim ki kadın hamileymiş.. bizim ağzımı arıyolarmış tepkileri aza indirmek için olsa ne olur demişler vs vs.. artık ne konuşsak boş zaten.
fikir veren herkese teşekkür ederim.
Şu 40 yaşından sonra çocuğa birşey vremeyecekler cümlesini tekrar edip durmayın. Burda bir sürü 40 yaşında anne olmuş kadın var. Biri de benim.maalesef sakin kafayla düşünce bile hak veremiyorum o çocuk 3-4 yaşında kalmayacak büyüyecek bir anlık hevesle istiyorlar. sırf eve neşe gelsin özledikleri bir bebek sonra o çocuk büyüyecek ve onların yaşı geçmiş olacak o çocuğa hiç bişey veremeyecekler. kadının kızı babamlarla yaşıyor biz onu bile hazmedememiştik babamda ne çocuğu bu yaştan sonra falan demişti bize şimdi kadın işi inada bindirdi diye düşünüyorum..
evet evi arbası ve maaşı iyi. kadın iştende çıkarım çocuk bakarım falan demiş yeni ev kurudkları için borca girdi ve kardeşime zor para yolluyor babam kardeşimde ister istemez beni ortada bırakacak artık yeni ailesine adadı kendini diye yiiyp bitiriyor. ben kardşeimi zaten kimseye muhtaç etmem ama dışlanmış gibi hissediyoruz kendimizi.
Çok merak ettim nereden gittiniz de altı senelik konuyu buldunuz, bir de üstüne yorum yaptınız? Hayır işin kötüsü okudum tarihe bakmadan, konu sahibi de en son 3 yıl önce girmiş, merak ettim şimdiŞu 40 yaşından sonra çocuğa birşey vremeyecekler cümlesini tekrar edip durmayın. Burda bir sürü 40 yaşında anne olmuş kadın var. Biri de benim.
Sanki kadın 90 yaşında anne olmak istemiş gibi davranıyorsunuz
Artk bebek değilsin büyümen lazım seninde.. kendin çocuk istiyorsun ama hala çocuk gibi davraniyorsun. Baban dahi olsa onların hayatı karisamazsinannem babam ayrıldı 3-4 yıl oldu..
ayrılmalarında ve aralarındaki mevzuda annem hatalıydı özel bir konu olduğu için açma istemiyorum fakat babam mağdur olan taraftı iki tarafın yanında olsakta hep içten içe babamı destekledik. ben zaten üni okuyordum kardeşim bi babamda bi annemde kalıyordu hep arada kalıyorum abla diye ağlıyordu o zaman daha lisedeydi..
gel zaman git zaman babam evlenmek istediğini artık yalnız kalmak istemediğini söylemeye başladı bişey diyemezdim haklıydı ben evlendim kendi hayatımı kurdum kardeşime de yaşadığım şehirde üni tercihi yaptırdım onu da yanıma aldım adam haklı.. içim almasada ağlaya ağlaya babamı evlendirdik deli gibi aşık olmuş ikinci baharını yaşıyordu. annemse halinden memnun tek başına bir hayat sürüyor kirada ve çokta iyi olmayan bir işi olmasına rağmen bu şehire gel dediğimde gelmem benim burda rahatım iyi deyip tek başına hiç bi akrabası olmayan o şehirde yaşamaya devam ediyor.
eşim bana çok destek oldu babamın nikahında kardeşimide benide kollarının arasına aldı ne o gün ne de ondan sonra desteğini esirgemedi. evlendiği kadın babamla bizim aramızdaki ilişkiyi görüp harika bir babasın falan diye iltifat etmiş ve bende senden bir çocuk istiyorum demiş babama..
babam da benim 2 kızım var zaten seninde bi kızın var ben çok sıcak bakmıyorum dese de kadın devamlı bu konuda ısrarcı olmuş. evlendikleri henüz 4-5 ay olmasına rağmen... biz babamla eskisi gibi görüşmyüoruz eskisi gibi gelip gitmiyor bana üstelik bu çocuk mevsusu çok can sıkıcı çünkü ben bebek düşünüyorken babamla aynı zamanda çocuk sahibi olma ihtimalim var.. aklım almıyor.
kendimden öte kardeşimi düşünüyorum perişan halde.. evlendiğinden beri bizimle eski sıklıkta görüşmeyen babam o çocuk dünyaya gelirse hiç görüşmez henüz bebek yokmuş ama kadın olabilir adetim gecikti falan demiş. kardeşim kadını arayıp ağzıma geleni saycam babamla aramızı açmak istiyor diye devamlı ağlıyor bense utanıyorum çok hemde.. evlenmesi evet olabilir ama 50 yaşında adam ne cesaret çocuk yapıyor aklım almıyor.
eşimle biz o kadar ince eleyip sık dokuyoruz ki ona nasıl bi gelecek kurcaz vs diye düşünmekten devamlı ertelemekten.. kadın da 40 yaşında babam rahatsız biri üstelik 2 kez kalp ameliyatı oldu. Allah acısını göstermesin ama o çocuğa hiç bişey veremez şu saatten sonra. hem ben hep hayalimde benim evladımla ilgilenir diye düşürken şimdi tam bir kaos..
açıkca söyledik istemediğimizi o çocuğu kardeş olarak kabul etmeyeceğimizi evlenmesinin normal olduğunu ama bu yaştan sonra kadının çocuk istemesinin şımarıklık olduğunu.. hiç çocuğu olmasa anlarım ama çocuğu varken böyle bişey istemesi tamamen bencillik gibi geliyor bana.
eşim normalde bu tarz konularda yorum yapmaz üzüldüğümü bildiği için fakat dün tutamadı kendini bende yakıştıramadım aşkım ama onların kararı hırpalama kendini dedi ama elimde değil.. kardeşimi gördükçe kahroluyorum.
üstelik kardeşim babama yada o kadına bişey olsa en yakın biz varız bize kalacak o çocuk deyip duruyor hiç istemiyorum babamla aramız iyice bozulacak aramıza mesafe girecek ve biz herkesin imrendiği baba kız ilişkisi olan insanlardır nasıl bu hale geldik aklım almıyor çok üzülüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?