kardeşiniz ve çocuğunuz aynı zamanda doğsa?

2 sn sonranın garantisi yok işine bir girersek hayat zaten anlamsızlaşır neden çalışıyoruz neden okula gidiyoruz neden kredi çekiyoruz? uzar gider, risk diye birşey var hayatta değil mi, 50 yaşında 2 kez kalp ameliyat geçirmiş adamla 20 yaşında birinin riski aynı değil, ha olamaz mı evet olabilir,amca 100 yaşı görür biz toptan nalları dikebiliriz, ihtimaller denizi

Ben aynı şeyi teyzeme de diyorum 48 yaşına geldi hala çocuğum olsun diye tüp bebek sevdasında, sevabına yurttan çocuk evlat edinse idi torunu olmuştu şimdiye,48 yaşında şu an çocuğu olsa ne olacak, çocuğun psikolojisi ne olacak okula falan başlayınca, ben böyle düşünüyorum herkesin kendi bileceği iş

Konuyu okuduktan sonra sayfalar arasında rastgele gezinirken yorumunuz gözüme çarptı. Ya siz çok iyi niyetlisiniz ya ben çok kötü :)

Her nedense ben kadının eski eşinin evliliğinden kalma çocuklarını geri planda bırakma isteği olduğunu sezinledim. Hatta mirasta payı artsın diye böyle bir şeyi yapmak istemiş bile olabilir. Diğer arkadaşların dediği gibi 40 yaşında bir kadın neden tekrardan uğraşsın ki mamaydı bezdi falan filan çocuk büyütmek kolay mı? Bunun ilerisi var okutması var evlendirmesi var. Hem zaten o kadının da başka çocukları varmış. Hiç masum gelmedi bana.

Hem gerçekten konu sahibinin babasıyla kızlarının arasındaki ilişkiyi beğense onlarla iyi olmasını istese eşine arattırırdı kızlarını öyle değil mi? Ama evlendikten sonra adam doğru düzgün aramıyormuş bile kızlarını.

Ama o kadının ilk evliliğidir hiç çocuğu yoktur e tabi çocuk yapma isteği anlaşılabilir. Ama böyle bir durumda?

Kaldı ki konu sahibinin babası kalp hastasıymış iki defa ameliyat geçirmiş, yarın öbürgün bu adama bir şey olsa o kadın küçücük çocukla ne yapacak? O yaşta ve o konumda hiçbir kadın küçücük çocuğu tek başına büyütme riski almaz.

+1
Konu görümcesi kvsi olunca nangalda kül bırakmayanlar ama annelik babalık hakları bikbikbik yazmışlar. Oysa konu buram buram pislik kokuyır.

Zaten ne zaman konu sahibi yorumları beğenmese yorum yapanlar linç ekibi oluyor. Her yorum yapanda 40 yaşlarında veya 2. evliligini yapmis olanlar değil.

Kusura bakmayin da gerçekten şımarıklik yapıyorsunuz. Insan bu kadar yoruma hatasını anlardi yani. Bakis aciniz cok yanlis.

Illa ki de "olurda bir gun sizin basiniza gelse" laflarindan da gina geldi artik. Annemde üvey annenizin yaslarinda. Evlenip mutlu olsun isterim. Hatta bi kardesim daha olsa cok sevinirdim ki bir iki yil icinde boyle bir durum olsa çocuklarımiz da aynı yasta olur nolmus. Çok da mutlu olurdum. O mutlu ve huzurluysa.

Babam artık hergün aramiyor, her haftasonu gelmiyor demissiniz. E adam evli yani bir eşi var. Siz de 2. es olsaniz eşinizin haftasonlarıni hep çocuklariyla geçirmesini ister miydiniz sanki. Cocuguna da vakit ayiracak esine de.

Hem kadinin cocugu tabi ki onlarla kalacak ve bi kardese de hakki var yani. Kardesiniz de 20 falan olmali ki yasi kucuk degil o da cok bencilce davraniyor. Cocukca ikinizin tavri da.

Bu ikisinde haklisiniz.
Ama kadinin kararinada saygi duymalisiniz. Çocuk sahibi olmak istiyorsa olur.

Babasının ve babasının eşinin çocuk sahibi olmalarının normal olduğunu söyleyen yorumlara ısrarla karşı çıkan, olaya farklı bir açıyla bakmamakta ısrar eden konu sahibinin konuyu neden açtığını anlamamakla beraber babasının 2. evliliğini kabullenmenin ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum.Kızlarının sonsuza kadar babasının yanında kalamayacagi evlenip kendi yuvasını kuracağı gerçeği kadar babasının da hayatına devam edeceği evlenecegi evlendiği gibi isterse çocuk sahibi de olabileceği hayatın gercegi. 40 ve 50 yaşlarındaki insanların çocuk sahibi olup olmayacağı sayfalarca tartışılabilir ama burda kararı verecek iki kisidir. Buna diğer kişilerin saygı duyması gerekir.

evet arkadaşlar an itibariyle öğrendim ki kadın hamileymiş.. bizim ağzımı arıyolarmış tepkileri aza indirmek için olsa ne olur demişler vs vs.. artık ne konuşsak boş zaten.
fikir veren herkese teşekkür ederim.

Hadi ya. Ne yapmayı düşünüyorsunuz şimdi? Kardeşinizle konuştunuz mu?

Hayırlısı. .Allah size de versin inşallah. . İkisini yan yana koyup resim çekerseniz. Birinin annesi birinin Ablası yim diye :)

Bundan sonra Allah analı babalı büyütsün diyebiliriz sadece.....

arkadaşlar o kadar üzülmüştüm ki bi kardeşim olacağına..
hatta ihtimaline dahi çok üzülmüştüm..
kardeşimle asla kabul etmiyoruz falan demiştik.

sizinle burada sayfalarca tartışmıştım hatta.. bugün babam aradı aşırı üzgündü.. bebeğin değerleri çok kötü çıkmış hatta doktor azarlamış bunları bu yaştan sonra hangi akla hizmet bebek yaparsınız kendi egonuz için falan demiş..
ne yapacaklarını bilmiyolar sağlıklı bi bebeğe bakmak bile zorken bu yaştan sonra nasıl olurda engelli bir bebeğe bakarız diye düşünüyorlar ve sanırım aldırmak gibi bi niyetleri var..

o kadar üzgünüm ki... anlatamam o zamanlar bi kardeşim olacağı için üzgündüm ama içten içe Allah vermiş artık o bi can diye kabullendim şimdi de bunlar oluyor..
hep bi korkum vardı ilk başta babamı kaybeder miyim korkusu vardı sonra bu yaştna sonra o çocuğa ne verebilecekler korkusu ve en kötüsüde sağlıklı olacak mı korkusu..
Allahım herşeyin hayırlısını nasip etsin herkese..
çok çok çok zor bi durummuş düşmanımın başına vermesin..

belkide boylesi hayirliydi uzulme sen
babanin uzulmeside bir garip sanki hali hazirda cocugu yokmus gibi
ama kadinin ben rahat durucagini sanmam ,uzun surmez boyle tipler tekrar dener
once yazdim yine yaziyorum amaci sanmiyorumki yeniden annelik heyecani olsun
40 ini gecmis ,anneligi tatmis bir kadin rahatini bir daha bozmak istemez
hemde yeni evlenmis ,cokta tanimadigi birinden
iyi niyetli oldugunu sanmiyorum
gecmis olsun yinede

benim babam 50 yaşında baba oldu tekrar.
benim o kardeşimle aramda şu an 18 yaş var.
babam mutlu biz de kardeşimizi çok seviyoruz.

Şu 40 yaşından sonra çocuğa birşey vremeyecekler cümlesini tekrar edip durmayın. Burda bir sürü 40 yaşında anne olmuş kadın var. Biri de benim.
Sanki kadın 90 yaşında anne olmak istemiş gibi davranıyorsunuz

Çok merak ettim nereden gittiniz de altı senelik konuyu buldunuz, bir de üstüne yorum yaptınız? Hayır işin kötüsü okudum tarihe bakmadan, konu sahibi de en son 3 yıl önce girmiş, merak ettim şimdi

Artk bebek değilsin büyümen lazım seninde.. kendin çocuk istiyorsun ama hala çocuk gibi davraniyorsun. Baban dahi olsa onların hayatı karisamazsin

Vallahi bilmiyorum güncel konuların içinde buldum. Cocuk doğmuş mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…