kardeşiniz ve çocuğunuz aynı zamanda doğsa?

Aynen katiliyorum.

Birde benim yeğenim ikinci evliliğini yaptı eski eşinden iki çocuğu vardı.Şimdiki eşininde ikinci evliliği ve önceki evliliğinden 2 çocuğu varken yani toplam 4 çocukları varken bir tane daha çocuk yaptılar.Çok mutlular.İlk defa bu kadar mutluyum ve aile olduğumu hissediyorum diyordu.Sizinkilerin yaşı biraz fazla ama yine de onların kararı.

Ben baktim elbette :)

Ilk mesajimda asil egoizm budur dedim.
Insanlar konu sahibesine egoist bik bik bik demisler, ama asil egoizm 5 yasindaki cocugun 60 yasinda babasi mi dedesi mi belli degil birinin evladi olmasi. Cocuk ergenken babasi 65 -70 yasinda olacak saka gibi. Sorun bakalim cocuk, yerinden kalkmaya hali olmayan yasli hasta babayla hayata baslamak istiyor mu yazdim.

Yani once ben yazdim hanimefendi hic payelenmeyin

Niye ki Cherry? Şu kadarcık bilgiden üvey anne ile ilgili nasıl negatif bir bilgi çıkardın? Ben snei mantıklı bulurum genelde. Anlam veremedim şimdi.

Simdi canim ablam, oncelikle burda gec yasta cocuk sahibi olan insanlar tepki gostermis onlara sunu soylemek isterim ki sizin durumunuzla uvey annenin alakasi yok. Kadinin zaten cocugu var, cocuk ozlemiyle tutusmuyor. Adam da keza.

Ilk mesajimi okursan yasli ve kalp hastasi bir adamdan cocuk dunyaya getirmek akil kari degil yazdim , bu 1.
2. olarak cocuk cok yasli ve kalp hastasi bir babayla dunyaya gelecek, cocuga yazik temasini da kullandim.
Bu konudaki eski mesajlarimi okuyun lutfen :)

ama herkes sizin kadar genis yurekli degil
bende degilim ,ne kadar istesemde olamam ama olabilmeyi isterdim
benim ex de 50 yasinda suan kendi cocuklariyla ilgilenmiyor ,nafaka vermemek icin her kurnazligi yapiyor
belki yeniden evlenicek cocuklari olucak
ama eger yuvami yikan o yilanla evlenirse ben asla ve kata o kadindan olan cocuklari ,cocuklarima kardes diyerek tanitmam
gormelerini istemem ,belki bencilce belki yanlis ama kararim bu
baskasindan olursa umursamam ama
sizin olaya bakisiniz guzel ama bu kez de eski es olarak degerlendiriyorsunuzz
babaniz olsaydi yine aynimi dusunurdunuz
ben degil babamin baska kadindan cocugu olsun istemezdim

Yani bence bu yerin dibine sokulmasını gerektirecek ayrı bir cins dedirtecek kadar bir kusur değil. Hiç bir maddi imkanı olmadan zibilyar çocuk yapanlardan tut da anne-baba olmaya zerre hazır olmadan o psikolojiyi kaldırabilcek durumda olmadan çocuk sahibi olan yüzlerce insan var. Ki bence kimse bir çocuğun var ne bu çocuk sevdası diyemez. Bu konuda insanlar var ben boşandım 40 yaşındayım bir çocuğum da var ama evlenince eşimden bir çocuk daha isteyebilirim diyen. Onlara laf söylemek haddimize mi? Yarına kimin çıkacağı bilinmezken insanlar ömür biçmek haddimize mi?

Yine size katiliyorum.

Erkekler baska kadin bulup ondan cocuk yapinca "eski" cocuklarini unutuyorlar, nokta. Toplumumuzda bu boyle. Aksi ornekler istisna olarak varoluyor. Yeni kadini, cocugu goren eski cocuklarina nafaka bile vermek istemiyor, 2. esler cocugumun rizki gitmesin diye feryatlar ediyor, nafaka odemeye karsi cikiyor. Bu aynen boyle.

GelenKutusu ablam fazla iyimsersin. Eski kocan yeni kadin + yeni cocuk isine girdigi gun seninkilerin yuzune bakmaz, varliklarini unutur inan. Sen yeni dogan cocugu kardes diye tanitirsin, ama o cocuk senin cocuklarinin gozunde babalarini calan kisi durumuna dusecek. Babalari senin cocuklarina babalik daha az yapacak, cunku her aksam cocuklar babalarini gormeyecekler, varligini hissetmeyecekler. Ama o yeni kardes her aksami babasiyla gecirecek, gercekten aile olacaklar. Senin cocuklarin kardeslerini kiskanmayacaklar mi?
Inan bana senin cocuklarin yehuuu kardesimiz oldu demicekler. Babam neden kardesimizle yasiyor, neden bizimle yasamiyor bizimle daha cok ilgilenmiyor diyecekler, bu cocugun bizden farki ne diyecekler.

Son düzenleme:
iyiki geldin be misscherry sana bayiliyorum yorumlarinada

optum seni misscheryblossom uzun yillardir yurt disindayim bazan dusuncelerimi dile getiremiyorum
aynen yazdiklarina katiliyorum
bencede gelen kutusu fazla iyi yurekli fazla saf bakiyor olaya
malesef insanlar oyle degil
erkkler evlenip cici yeni esi gorunce eski es ve cocuklar ocu oluyor

Insanlarin yatak odasına karisamazsin.. Bal gibi de ozgurler

Bence bu kadar takılma
En küçük teyzemle aramda 5 yaş var ablam gibi adeta ben bu durumdan çok memnunum. .
Zaman neleri gösterecek bilemezsin bu kadar dert etme biraz Relax ol

birebir olmasa da benzer şeyleri yaşamışım pembesu ile annemizi kaybettik biz ne yazık ki ve vefatından 5 yıl sonra babam evlenmek istedi ki evlenmesini biz destekliyorduk zaten, evlendiler babam 50 kadın 38 yaşındaydı ve ben henüz doğum yapmıştım, evlendikten bir kaç ay sonra babam eşi için "çocuk istiyor" dedi bana utana sıkıla,
Evlenirlerken de düğün dernek kurdular ki annem ile evlenirken kaçtıkları için düğün yapmamışlardı ama babamın eşi olan hanımefendi 38 yaşında da olsa ilk kez evleniyor ve ben onun gelinlik giyme, düğün yapma hakkı olduğuna inandığımdan destekledim.
çocuk mevzuunu babam bana açınca da " onu en iyi ben anlarım" dedim çünkü daha yeni anne olmuştum, "olsun ya da olmasın diyemem ama önce bir doktora gidin" dedim çünkü babamın eşinin sağlık sorunları var çok şükür babam turp gibi,
kardeşim karşı çıktı tabii açık açık babama birşey demedi ama eğer sorarsa "istemiyorum" diyeceğim dedi,
bende hakkımız olmadığını söyledim böyle birşeye. Ha eğer babamın eşinin bir çocuğu olmuş olsaydı bende karşı çıkabilirdim, bu bencillik değil, bu aklı selim ile hareket etme, sağlık sorunları olan bir kadın allah korusun ya hamileliğinde başına bir iş gelse, o çocuğun vebali kime kalır, babam tek başına ne kadar alabilir bebeğin sorumluluğunu, biz bile eskisi gibi değilken o çocuğun geleceğini hesaplamadan dünyaya getirmek asıl bencillik bence.
evleneli 3 yıl oldu, henüz çocukları yok, babam 53 yaşında, eşi 41 bundan sonrası tabii allah kerim ama sırf yeniden anne-baba olmak uğruna ihtiyaçlarını karşılayamayacakları, fiziksel anlamda yetişemeyecekleri bir cocuk dünyaya getirmek bence asıl bencillik bu olur.

Canim benim babam yaptı. 48 yaşında evlendi.50 yaşında çocuk yaptı. O zaman herkes tepki gösterdi. 50 yaşında adam çocuk yapar mi diye.ben o zaman destek oldum cunku uvey annemin hic cocugu yoktu ,gencti ve hakli olarak cocuk istemişti.biz bir kiz bir erkek geçinip gidiyorduk. Ama kardeşim doğunca çok bağlandık çok sevdik falan.ama sizin durum farklı. Burada iki tarafın da ayrı çocukları var zaten.babanizla konusmalisin iz. Tabiki ortak bir evlat istemeleri doğal. Ama yaş ve sağlık sorunlarıni anlatın babanıza.gezip Tozsunlar. Hayatlarını yasasin lar. Ama cocuk her zaman ilgi bakım ister.babaniz yine hasta olduğunda ilgilenmek gerektiğinde siz başka şehirden ne zaman koşup geleceksiniz. Durumu açıklayın bence.
Bir de çocuk açısından bir durum var ku o daha feci.babam 63 yaşında. Tabiki giyimi hayat tarzı 13 yaşındaki kardeşime göre çok değişik. Dışarda hamburgercide yemek sevmez babam.yasliligin verdiği huysuzluklari var.uvey annemse babamdan sıkılmış ve kendi hayatini yaşıyor.kiz kardeşim o evde hiç mutlu değil ne yazıkki. Ilgilenen yok.al parayi git gecir vaktini modundalar.Tam da ergenlikte.

Bir kaç sene önce hep bizim eve gelmek isterdi.keske sizin gibi anne babam olsaydı derdi eşimle bana.sinemaya yemeğe oyun parklarina falan giderdik beraber. Annem gotururdu ama ona yetmezdi.herkesin babasi genc derdi.Çünkü babam bu tür şeyleri sevmiyor artık. Gerçekten de geçmiş adamdan.eskiden beni götürürdu gezdirirdi küçükken ama kardeşimle aralarındaki kuşak farkı çok daha belirgin.bunlari anlatın babanıza. Tek size değil doğmamış çocuğa da eziyet bu. Uzun oldu ama kusura bakmayın.

Son düzenleme:
ya napıcakmış çocuu ya 40 yaşındaki kadın bu insanlardaki çocuk aşkını anlamıyorum sırf heveslenip çocuk yapılmaz geleceğinide düşün bence kadın garanti olarak görüyor çocuğunu kullanmak için birde senin ona çocuğa baktırcaktım demen egoistlik sizi kıskanmışda olabilir

Yay burcuyum ben, elimde olmadan iyimserim napiyim

Eski kocam yeni kadin + yeni cocuk isine girdigi gun benimkilerin yuzune bakmazsa demek ki adamın karakterinde bir yerde bir eksiklik var. Eğer karakter bozuksa (ki zaten öyle) o zaman başka kadın ve/veya çocuğa gerek yok. Evet, eski eşimin çocuklarını aylarca görmediği dönemler oldu, aylarca nafaka vermediği dönemler oldu. Ama ben adamın karakterini düzeltemem. Eğer şerefli bir adamsa zaten başka insanların kendi öz çocukları ile olan ilişkisini yönlendirmesine izin vermez. Yani ikinci kişilerden bağımsız bir durum bu.

"Babalari senin cocuklarina babalik daha az yapacak, cunku her aksam cocuklar babalarini gormeyecekler, varligini hissetmeyecekler" demişsin. Zaten babaları ayda 1 gün gelip sabah 9 akşam 17 şeklinde görüyor. Daha da azalamaz herhalde. Azalırsa da zorla adamı kulağından çekip getiremem. Ha çocuklar üzülmez mi, elbet üzülür. Ama bu hayatta sevinç ve mutluluklar olduğu kadar üzüntüler ve sıkıntılar da var. Çocuklarımın hayata bu şekilde bakmalarını istiyorum ben. Babaları anneleri ile evli kalmaya devam edip ilişkileri iyi olmayan çocuklar da var, ne yapabiliriz.

Benim çocuklarım babalarını kıskanmayacak mı diyorsun, elbette kıskanacak. Baksana konu sahibi daha doğmamış, hatta ana rahmine bile düşüp düşmediği belli olmayan kardeşini kıskanıyor. Kıskançlık hepimizin içinde olan bir duygu, ama bunun kontrolü bizim elimizde. Ben çocuklarımı kıskançlıklarının üzerine gitmeleri konusunda başarılı olabilmeleri yolunda eğitiyorum, hatta eğitmek demeyelim çok didaktik oldu, ben her hareketimle onlara örnek olmaya çalışıyorum bu hayatta. Beni az çok tanıyanlar bilir ki, benim için okulda-derslerde değil hayatta "BAŞARILI" olacak çocuklar yetiştirmek hayatımın en önemli amacı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…