kardeşler arası 1,5 yaş fark

Ben karşıyım bu duruma kusura bakmayın .

Ben hallederim, şöyle Yaparım böyle Yaparım diyen insanların da bu durumu kotarabildiğini görmedim hiç.

Ikisi birden aradan çıksın diye, cocuğumun kardeşi olsun , onlar beraber oynasın ben ayaklarımı uzatayım diye yapıyorlar genelde bu kadar az arası olan cocukları.

Sonuç mutsuz ve daha bebeklikten rekabeti öğrenmiş , fitneci çocuklar...

Daha 1.5 yasında ablası 3.. Nasıl şiddet uyguluyor ya aklınız durur.

Size çok iş Düşüyor şimdi.. Sorumluluğunuz çok ağır, artık keyif yok.. Eğer siz bunların bilincindeyseniz, güzel yetişir Çocuklarınız ... Ama emin olun ki bir cocuk bir emek ıkı cocuk aynı anda Kastettiğim ıkı emek değil bes emek ..

Inşa etmeniz gereken Değerler çok farklı artık .

Başarılar dilerim..

bende bundan korkuyorum işte maalesef. ama acaba anne baba tutumu da önemli mi büyük çocuğa karşı, yoksa her çocuğun yapısı farklı mı kardeşlik ve kıskançlık konusunda
Cocugun yapısı kesinlikle önemli. Ben bir yaşındayken kardesim dogmus ve hiç kıskanmamisim, hatta cok sevmisim. Ilerleyen zamanlarda nedense tam tersi o beni kiskandi. O yüzden bozmayin moralinizi, bu karakter meselesi.

çok güzelmiş bacı bacı çok güldüm bende işte tam sizinki gibi bir ilişkileri olsun istiyorum

artık yapacak bişi yok olmadan önce başlık açmalıydınız aldırırsanız bir cana kıymış olacaksınız ki bu daha büyük haksızlık... dengeli sevmeyi öğrenin ... malesef bende çocukların arasında yaş farkı olmasından yanayım çünkü ilk doğan çocuğa haksızlık oluyor aile biraz sakin kalmalı ...

allahım hayırlı doğumlar hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. bebek sevincini bile yaşatmadılar. söylediğiniz mantıklı, büyük olan ne kadar aklı yeterse o kadar zor olur gibi gelmişti bana da

ben aldırmayı asla düşünmüyorum ki. zor olacağını bile isteye hamile kaldım. şimdi vesvese yaptım haksızlık mı diye , fikir alıp kendimi rahatlatmak istedim aslında.

allahım hayırlı doğumlar hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah. bebek sevincini bile yaşatmadılar. söylediğiniz mantıklı, büyük olan ne kadar aklı yeterse o kadar zor olur gibi gelmişti bana da

Bence de. Bakin mesela ben kardesimden 8 yas buyugum. Hep surekli sen ablasin o kucuk bilmemne vs vs denirdi. Bilmeden azcik siddet uygulasan azar yada hafif cimdik vs gibi fiziksel siddet olabilirdi:)simdi annem de bana onu diyor. Kucuk kardesine vursa bilmeden,napicaksin dovecek misin laf anlatamazsin ki diyor. Çocuklar cok iyi ogreniyorlar, yaptiginin yanlis oldugunu her tekrarladiginda bikana kadar anlatirsin, baktin hala olmuyor bebekle yalniz birakmazsin nolcak yani,diyorum ben de. Tedbirini elden birakmazsin. Ama eminim cocuk büyük olsa isler cok daha farkli olur.

bende bundan korkuyorum işte maalesef. ama acaba anne baba tutumu da önemli mi büyük çocuğa karşı, yoksa her çocuğun yapısı farklı mı kardeşlik ve kıskançlık konusunda
çocuktan çocuğa değişir sanırım

ben annem ve babamın kardeşimi kucaklarına almasına öpmesine tahammül edemiyor zırıl zırıl ağlayıp

hemen gidip kucaklarına oturup

atın bunu istemiyorum diye bağırıyormuşum

asla kendi eşyalarımı kullanmasına izin vermiyormuşum oyuncak,battaniye beşik gibi

örnek çocuğun üzerine benim battaniyem mi örtüldü çekip alıyormuşum

benim benim diye

bu aşırı kıskançlık 7 yaşına kadar sürdü sonra hiç kıskanmadım

ama çok çekti annem bu yüzden

üzgünüm ama hiç iyi örnekler görmediğiniz ya da içinde olmadığınız çok belli.

rekabet fitne yerine paylaşım, arkadaşlık, uyum bunlar oluşur asıl.

....Eğer siz bunların bilincindeyseniz, güzel yetişir Çocuklarınız olay burada bitiyor zaten. öyle sırf ayaklarını uzatıp keyif yapmak düşüncesinde olan anne için 1 çocukta da durum aynı olur merak etmeyin.

Normal değil mi?

Herkes burda kendi tecrübesini ya da gözlemlediğini anlatıyor . Ben de Tecrübe ettiğimi paylaştım.

Konu sahibi gercekten isterse ve emek verirse elbette çok güzel yetişir çocukları..

Ama ben bunu yapanı göremediğimden dem vurdum. Bir de ben zaten onlar beni rahat bıraksın birbiriyle oynasın diye yaptık biz Kardeşini diyenler duydum ki Akıllara zarar...

sizi neden rahatsız etti benim verdiğim kötü Örnekler Orayı anlamadım ama..

Sizin kararınız kimse karışamaz. Ama çok zorlanırsınız. Birinin özbakım ihtiyaçları bitmezken diğeri sürekli oyun isteyecek. Arada sırada da olsa yardım edicek birileri varmı? Çok yıpranabilirsiniz bu süreçte. Yorulmuş yıpranmış bir annenin iki çocuğa da faydası olmaz. O yüzden arada da olsa size nefes aldıracak bir yakınınız olsun yanınızda bence

Ben en az 3 yaş olması gerektiğini düşünüyorum.
Kardeşimle aramda 11 ay var.
Onunla diğer kardeşim arasında da 1.5 yaş var.
Hiçbirimiz çocukluğumuzu yaşayamadık yani.
Ailen haklı ama olduktan sonra aldır demek anlamsız.

Anne ve babanın sevgisi şefkati ilgisi sonsuzdur 1 çocugada yeter 10 çocuğada, ikiz üçüz doğup büyüyen kardeşler sevgisi bölünmüş olarakmı büyüyolar şefkatten ilgiden yoksun mu büyüyolar aralarinda 3 yada 4 yaş yok diye allahin emanetine kıyılır mı bu nasil bir mantiktir "şimdi git kardeşine yeterli ilgiyi verelim bebekliğini yaşasin sonra gel " mi dicekmişsiniz. Size aldirmaniz gerektiğini söyleyenler bu vebalin altindan kalkabileceklermi?? Onun bunun lafi için kendi isteğinizle bedeninizde can bulan yavruya kıymayı düşünmüyosunuzdur umarım....

Rahatsız ettiği nereden çıktı ki?
Çevrenizde görmediğinizi dile getirdim ben de. Farklı şeylerden bahsetmemişiz.

Hamile kalma düşüncesinde olsa yaptığınız yoruma diyecek bir lafım olmazdı. Katılmazdım o ayrı yine..
Ama şimdi konu sahibi hamile. Eşiyle bilerek isteyerek yapmışlar. Ve zaten aldır baskılarıyla git geller yaşarken ben de düşüncenize katılmadığımı yorum olarak belirtmek istedim.

benim kardeşimle aramda 2 yaş var. arkadaş gibi büyüdük. paylaşımı öğrendik... bir birimizi koruduk... şimdi tüm arkadaşlarım başka memlekette ben kardeşimle vakit geçiriyorum... kardeşim olmasaydı hayat daha zor olurdu... babam hasta oldu bir birimize destek olduk moral olduk... aynı şeyleri hissettik...

büyütürken annem zorlanmıştır ama çok iyi idare etti. ben büyük olmama rağmen kardeşimi hiç kıskanmadım...

Eeeen iyisini yapmışsın. Kardeşlerimle aramdaki aş farkı 2şerli hep. O kadar iyi oluyor ki sana anlatamam. Kuzenimin de senin gibi tam 19 ay arayla iki çocuğu var ve inanılmaz memnun durumundan. Millet birinciyi okula gönderip ikinciye hamile kalırken (yani bir çocuk ve 1 bebek aman tanrım!), o şu anda ikisini de okula gönderiyor, beraber ödev yapıyor ve oynuyorlar. Üstelik dur oğlum sus yapma derken eridi bitti bekarlığından daha zayıf şu an! :)))

"Aldır bebeği" diyen anne gibi, benimki de sağolsun "ilkokul çocukları bile kondomdan haberdar" diyerek benimle dalga geçmişti. Ne derlerse desinler boşver. He annem canımsın gülümsün de geç. Başka çözümü ok ne yazık ki..

Ayrica ben çok rahat büyüyenlerdenim büyük abimle aramda 15, rahmetli küçük abimlede 12 yaş vardi tekne kazıntısı oluyorum yani :) benim ise 15 aylik bi kiz var ona kardeş yapma fikri kurcaliyo şu siralar aklimi

3 aş tam tersi en felaketi. Tam 2 yaş sendromu yeni bitmiş. Çocuk bilişsel gelişimini az çok tamamlamış " yani bu anne bu baba benim" düşüncesini edmişken eve yeni bir çocuk.

Pişirip yemek isteyenler var biliyor musunuz??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…