Yok artık bile isteye yapılmış bir bebek.. Aldırmak? Aldır demek?Rahatsız ettiği nereden çıktı ki?
Çevrenizde görmediğinizi dile getirdim ben de. Farklı şeylerden bahsetmemişiz.
Hamile kalma düşüncesinde olsa yaptığınız yoruma diyecek bir lafım olmazdı. Katılmazdım o ayrı yine..
Ama şimdi konu sahibi hamile. Eşiyle bilerek isteyerek yapmışlar. Ve zaten aldır baskılarıyla git geller yaşarken ben de düşüncenize katılmadığımı yorum olarak belirtmek istedim.
benım ağbimle aramda 1,5 yaş var ne ezilen oldu ne üzülen. gayet mutlu mesut büyüdük. annenin sevgisi bütün çocukalrına yeter bence. yeterki ayrım yapmadan ikisinide çoook sevin :)merhaba arkadaşlar
2,5 senelik evliyim, 11 aylık bir oğlum var
kazayla oldu görüntüsü altında isteyerek tekrar hamile kaldım
yani iki bebeğim arası yaş farkı 19 ay olacak. kardeşlerin arkadaş gibi büyümesinin daha güzel olacağını düşünüyoruz eşimle
şuan çalışıyorum ama doğum yapınca çalışmaya 3-5 sene ara vermeyi düşünüyorum. maddi olarak oldukça zorlanacağız ancak bunu çok önemsemiyorum şuan
yalnız bu haber sonrasında kendi ailemden büyük tepkiler aldım, oğlun çok küçük yeterli ilgi gösteremezsin, ezilir, bebekliğini yaşayamaz, aldır bebeği gibi..
ben maddi manevi açıdan zorlanacağım, bu riski göze alarak hamile kaldım zaten ancak ailemden tepki görünce gözüm çok korktu açıkçası. oğluma düşünmeden haksızlık mı yaptım acaba diye içim içimi yiyor.
sizlerin bu konudaki düşünceleri neler, bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı ?
Pişirip yemek mi korkunc ya ...3 aş tam tersi en felaketi. Tam 2 yaş sendromu yeni bitmiş. Çocuk bilişsel gelişimini az çok tamamlamış " yani bu anne bu baba benim" düşüncesini edmişken eve yeni bir çocuk.
Pişirip yemek isteyenler var biliyor musunuz??
ah şu büyükler hadi hamile olmasan danışsan sadece tamam fikir ver ama şuan sadece destek olmaları lazım sana. ikiz anneleri napıyor onlarda ilgiyi 2 ye bölüyorlar.. bence çok güzel olmuş.. biraz büyüsünler verirsiniz kreşe gidersin sende işe..merhaba arkadaşlar
yani iki bebeğim arası yaş farkı 19 ay olacak. kardeşlerin arkadaş gibi büyümesinin daha güzel olacağını düşünüyoruz eşimle
şuan çalışıyorum ama doğum yapınca çalışmaya 3-5 sene ara vermeyi düşünüyorum. maddi olarak oldukça zorlanacağız ancak bunu çok önemsemiyorum şuan
yalnız bu haber sonrasında kendi ailemden büyük tepkiler aldım, oğlun çok küçük yeterli ilgi gösteremezsin, ezilir, bebekliğini yaşayamaz, aldır bebeği gibi..
ben maddi manevi açıdan zorlanacağım, bu riski göze alarak hamile kaldım zaten ancak ailemden tepki görünce gözüm çok korktu açıkçası. oğluma düşünmeden haksızlık mı yaptım acaba diye içim içimi yiyor.
sizlerin bu konudaki düşünceleri neler, bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı ?
Pişirip yemek mi korkunc ya ...
Ama sesli güldüm buna..
Ya o da çok korkunç..Valla öyle. 3+ yaş farklı kardeşlerde hep gördüğüm sorun bu.
Bi de 8 9 aş ara bırakıp o aşta çocuğa bebek bakıcılığı yaptıranlar var.
Allah'ım...
3 aş tam tersi en felaketi. Tam 2 yaş sendromu yeni bitmiş. Çocuk bilişsel gelişimini az çok tamamlamış " yani bu anne bu baba benim" düşüncesini edmişken eve yeni bir çocuk.
Pişirip yemek isteyenler var biliyor musunuz??
merhaba arkadaşlar
kesinlikle haklısınız, aminbile bile hiçbir sorun yokken bebek aldırmak cinayetle eşdeğer geliyor bana..Rabbim ona ruh üflemiş ve bunu sonlandırmak çok kötü...ikiz gibi büyüyecekler işte nekadar güzel...
Rabbim ikiside sağlık versin...
annem geldi 1 ay kadar kaldı , ama sıkıntı yaşadık. akıllandım bu kez annem yada bir başkası , bu kadar kalmasına izin vermem.bana da öyle dedi annemama hep yanımdaydı. lafta öyle oluyo da icraate gelince kimseye bırakmıyolar korkma canım...
doğumdan sonra evde başkalarının kalmasının taraftarı değildim ben, annem ilk gece kaldı yanımda sonra zaten kendisi kalmak istemedi ama her gün gündüz geldi ilk doğum yaptığımda. bi de ben bekarken bebek, çocuk bakıcılığı falan da yapmıştım. temel konularda bilinçliydim ondan rahat rahat bıraktılar beni bebemle başbaşa
ilk bebeğin dünyaya geldiğinde kv mi yanına geldi annen mi ?
genel olarak kardeşler mutlu oluyor sanırım bu durumdan. teşekkürler destek fikirleriniz içinBenim kardesimle aramda 13 ay fark var. Küçüklüğümden beri ondan başka arkadaşa hic ihtiyacım olmadi. Evet sık sık kavga da ederiz ama o benim en yakın arkadasimdir :) Cocuklariniz da bu sayede kendini hic yalnız hissetmez, birbirlerine destek olarak ve birlikte eglenerek büyürler. Hem bu az yas farki sayesinde bir kiyafeti dönüşümlü olarak giydirerek gardrobu iki kat daha verimli kullanabilirsiniz eger ayni cinsiyette iseler :) ama eşitlik konusunda hassas olun; yoksa ayrimcilik yaptığınızı iddia edip size yuklenebilirler, biz öyle yapariz da
yoo ben asla beraber oynasınlar ben keyif yapayım amacında değilim. ne kadar zorlanacağımın gayet farkındayım. birde kayınvalidemle çok yakın oturuyoruz, yükümü biraz hafifletir. ki zaten şuan çalışıyorum çocuğuma o bakıyor. fazlasıyla okuyup araştırıp ona göre davranmak gerek sanırım. teşekkürler uyarınız içinBen karşıyım bu duruma kusura bakmayın .
Ben hallederim, şöyle Yaparım böyle Yaparım diyen insanların da bu durumu kotarabildiğini görmedim hiç.
Ikisi birden aradan çıksın diye, cocuğumun kardeşi olsun , onlar beraber oynasın ben ayaklarımı uzatayım diye yapıyorlar genelde bu kadar az arası olan cocukları.
Sonuç mutsuz ve daha bebeklikten rekabeti öğrenmiş , fitneci çocuklar...
Daha 1.5 yasında ablası 3.. Nasıl şiddet uyguluyor ya aklınız durur.
Size çok iş Düşüyor şimdi.. Sorumluluğunuz çok ağır, artık keyif yok.. Eğer siz bunların bilincindeyseniz, güzel yetişir Çocuklarınız ... Ama emin olun ki bir cocuk bir emek ıkı cocuk aynı anda Kastettiğim ıkı emek değil bes emek ..
Inşa etmeniz gereken Değerler çok farklı artık .
Başarılar dilerim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?