bu örnekleri dikkate alıp ona göre davranacağım, teşekkür ederimçocuktan çocuğa değişir sanırım
ben annem ve babamın kardeşimi kucaklarına almasına öpmesine tahammül edemiyor zırıl zırıl ağlayıp
hemen gidip kucaklarına oturup
atın bunu istemiyorum diye bağırıyormuşum
asla kendi eşyalarımı kullanmasına izin vermiyormuşum oyuncak,battaniye beşik gibi
örnek çocuğun üzerine benim battaniyem mi örtüldü çekip alıyormuşum
benim benim diye
bu aşırı kıskançlık 7 yaşına kadar sürdü sonra hiç kıskanmadım
ama çok çekti annem bu yüzden
ben istiyorum çocuğu onlara ne oluyorsa, umarım benim çocuklarımın da güzel geçer çocukluklarıNe kolay aldır diyorlar ya? Pess, sanki araba falan bu, borcuyla uğraşma elinden çıkar.
O çocuk doğarsa nasıl yüzüne bakacaklar acaba...dede ve nene.
Benim abimle aramda 14 ay var. Bebek dediğin zaten 3-4 yaşına kadar olanı hatırlamıyor biye, neyin kıskançılığı olacak? Abimle çocukluğum da çok güzel geçti. Birinin hem sana hem arkadaş olup, hem koruyup kolaması gibi var mı?
evet birde yaş faktörü var, 29 yaşındayım, yaş ilerledikçe tahammül azalıyor. ya evet muhtemelen doğduktan sonra fikirler değişecek de şimdi kırdıkları ile kalacakçalışmaya ara verip siz bakacağınz için bence yeterli gelirsiniz. zaten kendinizi yeterli görmeseydiniz isteyerek hamile kalmazdınız aklınızda şüpheleriniz olurdu. hem büyüdüklerinde ikisinin de zor günleri geçmiş olacak çok ara verilince insan bir daha göze alamayabiliyor. yaş zaten 30 u geçince gebelikte olumsuzluklar artıyor. siz bakmayın çevrenizdekilere bebek bir doğsun iyiki doğurmuşsun derler.
çok haklısınız, anne babada bitiyor herşeyüzgünüm ama hiç iyi örnekler görmediğiniz ya da içinde olmadığınız çok belli.
rekabet fitne yerine paylaşım, arkadaşlık, uyum bunlar oluşur asıl.
....Eğer siz bunların bilincindeyseniz, güzel yetişir Çocuklarınız olay burada bitiyor zaten. öyle sırf ayaklarını uzatıp keyif yapmak düşüncesinde olan anne için 1 çocukta da durum aynı olur merak etmeyin.
Sen kalbini ferah tut, benim abimle o kadar çok anım var ki...Evde beraber oynadığımızı, ele ele tututup okula gittiğimizi, sabah erkenden kalkıp beraber çizgi film izlediğimizi, doktorda benim için ağladığını hatırlıyorum.ben istiyorum çocuğu onlara ne oluyorsa, umarım benim çocuklarımın da güzel geçer çocuklukları
hiç ilgisi yok.merhaba arkadaşlar
2,5 senelik evliyim, 11 aylık bir oğlum var
kazayla oldu görüntüsü altında isteyerek tekrar hamile kaldım
yani iki bebeğim arası yaş farkı 19 ay olacak. kardeşlerin arkadaş gibi büyümesinin daha güzel olacağını düşünüyoruz eşimle
şuan çalışıyorum ama doğum yapınca çalışmaya 3-5 sene ara vermeyi düşünüyorum. maddi olarak oldukça zorlanacağız ancak bunu çok önemsemiyorum şuan
yalnız bu haber sonrasında kendi ailemden büyük tepkiler aldım, oğlun çok küçük yeterli ilgi gösteremezsin, ezilir, bebekliğini yaşayamaz, aldır bebeği gibi..
ben maddi manevi açıdan zorlanacağım, bu riski göze alarak hamile kaldım zaten ancak ailemden tepki görünce gözüm çok korktu açıkçası. oğluma düşünmeden haksızlık mı yaptım acaba diye içim içimi yiyor.
sizlerin bu konudaki düşünceleri neler, bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı ?
ahaha aynen annem de bana dedi sağlık ocakları bedava ilaç dağıtıyor aklın nerdeydi dediEeeen iyisini yapmışsın. Kardeşlerimle aramdaki aş farkı 2şerli hep. O kadar iyi oluyor ki sana anlatamam. Kuzenimin de senin gibi tam 19 ay arayla iki çocuğu var ve inanılmaz memnun durumundan. Millet birinciyi okula gönderip ikinciye hamile kalırken (yani bir çocuk ve 1 bebek aman tanrım!), o şu anda ikisini de okula gönderiyor, beraber ödev yapıyor ve oynuyorlar. Üstelik dur oğlum sus yapma derken eridi bitti bekarlığından daha zayıf şu an! :)))
"Aldır bebeği" diyen anne gibi, benimki de sağolsun "ilkokul çocukları bile kondomdan haberdar" diyerek benimle dalga geçmişti. Ne derlerse desinler boşver. He annem canımsın gülümsün de geç. Başka çözümü ok ne yazık ki..
ahaha aynen annem de bana dedi sağlık ocakları bedava ilaç dağıtıyor aklın nerdeydi dediiyide ben isteyerek korunmadım ki. ahh umarım bende zayıflarım, ilk doğum kilolarımı atamamıştım henüz
ne güzel yaa maşaallah, umarım benim çocuklarım da böyle bir ilişki yaşar. benim kardeşim olmadığı için iyi günümde de kötü günümde de yalnızım , imreniyorumbenim kardeşimle aramda 2 yaş var. arkadaş gibi büyüdük. paylaşımı öğrendik... bir birimizi koruduk... şimdi tüm arkadaşlarım başka memlekette ben kardeşimle vakit geçiriyorum... kardeşim olmasaydı hayat daha zor olurdu... babam hasta oldu bir birimize destek olduk moral olduk... aynı şeyleri hissettik...
büyütürken annem zorlanmıştır ama çok iyi idare etti. ben büyük olmama rağmen kardeşimi hiç kıskanmadım...
3 aş tam tersi en felaketi. Tam 2 yaş sendromu yeni bitmiş. Çocuk bilişsel gelişimini az çok tamamlamış " yani bu anne bu baba benim" düşüncesini edmişken eve yeni bir çocuk.
Pişirip yemek isteyenler var biliyor musunuz??
benim annem kayınvalidemden beter, her zaman derim iyiki gelinin yok senin diyeZayıflarsın zayıflarsın :) Ay sorma, kv lere diyoruz da anneler de az değil yatak odamıza kadar damlıyolar yani.. :)
benim annem kayınvalidemden beter, her zaman derim iyiki gelinin yok senin diye
Sen kaza adı altında isteyerek hamile kalmışsın. Yaşayacağın zorlukları da biliyorsun. Planların da hazır iş bırakmak gibi. Hamile de kalmışsın zaten. Bu saatten sonra bebeği aldırıp sil baştan mı yapacaksın milletin ağzına uyup.merhaba arkadaşlar
yani iki bebeğim arası yaş farkı 19 ay olacak. kardeşlerin arkadaş gibi büyümesinin daha güzel olacağını düşünüyoruz eşimle
şuan çalışıyorum ama doğum yapınca çalışmaya 3-5 sene ara vermeyi düşünüyorum. maddi olarak oldukça zorlanacağız ancak bunu çok önemsemiyorum şuan
yalnız bu haber sonrasında kendi ailemden büyük tepkiler aldım, oğlun çok küçük yeterli ilgi gösteremezsin, ezilir, bebekliğini yaşayamaz, aldır bebeği gibi..
ben maddi manevi açıdan zorlanacağım, bu riski göze alarak hamile kaldım zaten ancak ailemden tepki görünce gözüm çok korktu açıkçası. oğluma düşünmeden haksızlık mı yaptım acaba diye içim içimi yiyor.
sizlerin bu konudaki düşünceleri neler, bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı ?
Benimle kardeşim arasında da 18 ay var annemin söylediğine göre tek eksi tarafı kardeşime hamile kalınca beni sütten kesmek zorunda kalması. Onun dışında kardeşimle tam bir arkadaş gibiyiz o erkek olmasına rağmen arada daha fazla yaş farkı olsa böyle olabilir miydik bilmiyorum. Tabi ki maddi sıkıntıları çok şu an ikimiz de ünivetsitedeyiz. Ben özel bi üniversitede bursluyum ama kardeşim burssuz okuyo. Gider çok fazla haliyle. Ben bitirmiş olsaydım okulu kardeşim de üniversitede olsaydı babamı bu kadar zorlamazdık maddi bakımdan. Yaşlar yakın olduğı için masraflar fazla olabilir ama siz de yaşları küçükken büyük çocuğunuzun kıyafetini eşyalarını çok fazla eskimeden küçük çocuğunuz için de kullanabilirsinizmerhaba arkadaşlar
ne güzel yaa maşaallah, umarım benim çocuklarım da böyle bir ilişki yaşar. benim kardeşim olmadığı için iyi günümde de kötü günümde de yalnızım , imreniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?