kardeşler arası 1,5 yaş fark

sizlerden öneri almaya çalışmam bile, çocuklarıma maddi manevi anlamda sefalet vermeyecek kadar zekamın çalıştığının bir göstergesi sanırım
Herkesin standart başka kimi özel okula gönderir kimi karnı doysun yeter der birde ne bu tepki sıkıntı ne hem soruyorsnu hem zekiyim diye tepki veriyorsun ben türk gibi dusunmemn bana gore çocuğun kardeşi olması gerekmez kendine yetebilir türklerde var bu çocuk aski

gözlerim doldu maşaallah onlara. işte ben de tam bu ilişki için yaş farkı az olsun istedim. inşallah sizinkiler gibi olurlar o günleri görüp şu anki üzüntüme gülerim

Büyük kizim tam 2 yasini doldurmustu digeri dogdu. O kadar kücükken pek anlamadi kiskanclik olayini. Her olaya dahil ettim büyük olani. Bebegi yikarken ben sabunlardim o su dökerdi, üstünü basini ben giydirirdim coraplarini kizim giydirirdi mesela. Kardesine kiyafet alirken rengini ablasina sectirirdim. Annecim hangisini almak istersin kardesine derdim. Hafta sonu esim kücüge bakardi biz de büyük kizimla disari cikardik. Yemege götürür istedigi bir seyi alirdim. Yani kiskanmamasi icin elimden geleni yapmistim.

Maddi olarak fazla zorlamadi. Cünkü ayni mevsimde dogan iki kiz olduklari icin cogu kiyafet zaten vardi hazirda. Bez masrafi iki misli oldu Büyük kizim malesef zor uykuya dalar ve ara ara kalkardi. Biri aglar digeri uyanir olayi cok oldu. Kücügü kucagimda emzirirken büyügün elini tutardim yataginda. Bu nedenle bel agrisi cektim bir müddet. Ikisini ayni odada yatirdim, kücük büyügü rahatsiz etti. Bebegin besigini kendi odama aldim, ben de yaniniza gelicem diye tutturdu büyük olan. Uykusuz gecelerim cok oldu ama simdi biri 8,5 digeri 6,5 yasinda. Okula gidiyorlar. 4 yasindan beri kendileri giyinip soyunurlar, yataklarini oyuncaklarini bile ellerinden geldigince toplarlar. Hemen hemen ikiz gibi büyüdüler cikti aradan.

oda yönünü düşünmemiştim ben. çocukların 2 yaşına kadar anne baba ile yatması taraftarıyım, bakalım nasıl olacak hepimiz aynı odada

büyük de emiyor mu ne güzel. ben hamile kaldığımın farkında değilken, oğlum memeyi reddetmeye başladı emmeyi bıraktı. meğer hamileyken sütün tadı değişirmiş.
iyi olmuş. iki çocuk birden emzirmek zor :)

Benim iki tane erkek kardeşim var birisi 2000 diğeri 1998 doğumlu sizinkiler gibi aralarında 1.5 yaş falan var ve hem arkadaş oldular hem de kardeş.Aynı okula gittiler büyüğü küçüğünü koruyup kolladı.Büyük olan bazı günler okula sözlük falan götürmeyi unuturdu küçük olandan aldı :) birbirini tamamladılar öyle.Eskiden oturduğumuz çevrenin çocuklarının ağzı bozuktu biraz ikisi birlikte olunca çok arkadaşa ihtiyaç duymadılar annem dışarıya çıkmalarına izin vermeyince tamam deyip evde oynarlardı :) Tabi her şeyiyle bu kadar güzel değil mesela giysi eşya oyuncak konusunda kıskandılar :) Hatta küçük olan 7 aylık doğdu çok ilgi gördü büyük olan kıskanırdı..Ama büyüdükçe birbirine olan bağlılıkları daha da artıyor..Allahım ikisini de başımdan eksik etmesin küçüklükleri aklıma geldiğinde hep boğuştuklarını hatırlıyorum :)

oda yönünü düşünmemiştim ben. çocukların 2 yaşına kadar anne baba ile yatması taraftarıyım, bakalım nasıl olacak hepimiz aynı odada
ben de öyle düşünüyordum ama resmen bizden rahatsız oldular kızlarım :)
mecburen ayırdım, memnunlar hallerinden :)

ablamın çocukları aynı sizinki gibi. yalan söyleyemicem çok zorlandı ablam. günümüz çocukları genelde çok hareketli. ilk 3-4 sene büyük sıkıntı çekti ama sonra birbirleriyle oynamaya başlayıp ablamın yakasından düştüler. Allah kolaylık versin. oluyorken yapmak lazım bir şekilde büyürler :)

Ben yeni doğum Yaptım, aralarında 2 yas 10 gün var, benimde hayalim cok az yas farkı olsun, arkadaş gibi kuskanmadan birarada büyüsünler istedim. Şimdi küçük 28 günlük. Bu kadar az yas farkıyla iyi Birsey yapacağımı düşündüm ama fena pişmanım. Büyük Oğlumu hamileliğim süresince kucağıma alamadım, oturup kalkmak problem , onun istediği oyunlara eşlik edemedim, devamlı anne anneee diye çığlıkları Aklımda ve içim burkuluyor hatırladıkça . Şimdide küçük hep kucağımda, gazı emzirmesi alt açması derken istemeden kucagımda oluyor, şimdide benide al benide al diye tutturuyor. Hamileyken ağlamasına dayanamayıp almıştım 6. Ayda, 3 gün yatmak zorunda kaldım . Şimdide dikişler ameliyat diye alamıyorum. Ben hata yaptığımı ve büyüğe cok haksızlık ettiğimi düşünüyorum...

2 kız büyük nimet, bendekilerde 2 erkek, 2 yas 10 gün var arada ama erkek büyütmek hiç kız kadar kolay olmuyor. Kızlar kendi basına zararsız oyunlar kurabilir , anneyi rahatsız etmezler, hele 2 kız kardes bir anenin kız evlada verebileceği en güzel hediye tabi Rabbim izin verdiyse. Erkeğin bakımı cok zor, hopla zıpla yuvarlan, vur kır tepende, atsın dağıtsın ben Kafayı yemek üzereyim

ayy allah kolaylık versin canım. gaz çıkarmasına alt açmasına büyüğü de dahil etmeye çalışsan belki bir nebze düzene girer ? bu duyguları lohusalıkta bende yaşayacağıma eminim ama umarım geçici duygulardır.
canı veren allah, istemese vermezdi, bunda da bir hayır vardır, bunu düşünüp rahatlamaya çalışıyorum artık

Biz 3 kardesiz. En buyuk benim benden 2 yas kucuk birde 15 yas kucuk iki erkek kardesim var. 2yas kucuk olanla kucukken birbirimizi yerdik ama ekmegimizi de paylasmayi bilirdik. Simdi o olmadan yasayamam diyecek kadar bagliyiz birbirimize. Evlendim evimden cikmaz. Hala kol kanatiz birbirimize allaha sukur... Kucugude egitirken buyuturken (cunku elimizde buyudu) Annemle devamli bir sinir harbi icerisinde idik cunku arada nesil farki olusmustu artik. Annem devamli yanlis yaptiginda bile onu korumaya calisirdi. Bizde korumaya calisiyoduk aslinda ama annemle ister istemez cok kavgalar ediyoduk. Simdi liseye basladi, yasi buyudukde oda yakinlasmaya basliyo bize ufak ufak.... Allah nasip ederse bir kizim olacak, ilk hamile oldugumu ogrendigim gunden beri esim 2. Cocuk demeye basladi hamileligimde cok zor geciyo 7 ay oldu hala kusuyorum ama buna ramen yinede bende 2. Cocugu aralarinda fazla yas farki olmadan istiyorum. Ben bu duyguyu tattigim icin cocuklarimda oyle buyusun istiyorum

ne güzel ya genel olarak yaşları yakın olan kardeşler çok mutlu, anneler zorluk yaşıyor sanırım. onların mutluluğu için değer ama. allah gönlünüze göre versin

ne güzel ya genel olarak yaşları yakın olan kardeşler çok mutlu, anneler zorluk yaşıyor sanırım. onların mutluluğu için değer ama. allah gönlünüze göre versin
Amin cumlemize anneler zorluk cikariyo demeyim genellemiyimdeee, annem asiri korumaci davrandi en kucuge sanki biz onu ezecekmisiz gibi hissediyodu, belkide bizim tavirlarmiz annemi bu sekilde davranmaya itti bilemiyorum aslinda halbuki bizde onun iyiligini istiyoduk oyle boyle oda buyudu iste buyudukce de bizimle daha cok yakinlasmaya basliyo kardeslik cok guzel ya allah hepimize mutlu kocaman aile olmayi nasip etsin

Tek düşünmeniz gereken 1.çocuğunuzun çocukluğunu iyi yaşaması için elinizden geleni yapmak. Eğer hakettiği ilgiden kısarsanız hakkına girmiş olursunuz. Burada eşinize çok iş düşüyor. İleride işe dönerseniz maddi açıdan iyi olur çünkü onların ihtiyacı olan eğitimi sağlamak sorumluluğunuz. Aldırmayın tabii ki çocuğu, ama 3.çocuğu düşünüyorsanız da bu şartlar altında maddi manevi iyi gelmez gibi. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin.

yok 2 yeter yaa 3. çocuk abartı olur benim için teşekkürler fikirleriniz için

Ben 3 aylık iken annem kardeşime hamile kalmis.
Oldum olası o sevgi ilgi kardeşime kaydı haliyle ve hep içimde eksikliğini hissettim....
27 yaşındayım ve annemi kardeşimi içten içe sevmiyorum. .
Kardeşimi daha çok sevdiğine Inandim hep zaten öyle de..
Bence yapmasaydiniz keşke. .
Yine de umarım eksiklık Yaşamaz büyük olan benim gibi..

yok 2 yeter yaa 3. çocuk abartı olur benim için teşekkürler fikirleriniz için
Hem kıskandığı dönemleri hatırlamaması için de iyi olur az yaş farkı. Düşe kalka beraber büyüyecekler. Ailenizin endişesini anlayabiliyorum sizi düşünüyorlar sağlığınızı enerjinizi ama aldır demek de çok uç bir laf. İsteyerek hamile kalınan bir bebek neden aldırılsın ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…