kardeşler arası 1,5 yaş fark

acaba gerçekten büyük bebeğime haksızlık olur mu diye aklımı karıştırdılar. benim kardeşim yok, etrafımda da bu kadar az yaş farkıyla kardeşi yada çocuğu olan yok. buradan bilgisi olanlardan fikir almak istedim, gerçekten büyük çocuğa haksızlık mı diye. ayrıca öneri almak istedim. açıkça da yazdım sanıyorum ilk başta

ben aldırmayı hiç düşünmedim ki. inşallah güzel olur herşey teşekkür ederim yorumunuza

büyük çocuk bilinçli olunca küçüğü elinden kaçırması zor olur kesinlikle haklısınız. benim tek isteğim de arkadaş olmaları, abi kardeşten ziyade

okurken çok duygulandım. maşaallah size, rabbim kolaylığını verir inşallah

allah bağışlasın, ben o yönden şanslıyım kayınvalidem kayınbabam var destek olacak

Benim abimle aramda 1 yıl 7 ay var. Hiçbir sorunumuz olmadı bence çok güzel. Sağlığım el verirse bende aynı şeyi yapıcam 2.çocuğu hemen düşüncem.

Haksızlık ne yahu . Bir de herkes bu kelimeyi kullanıyor . Siz çocuklarınıza ayni ilgi ve alakayi gösterirseniz sorun olmaz . Ama büyüğe küçücük yaşta sen büyüksün tavırlarına girerseniz zaten anneliginizi sorgulayin . Bir de yaş farkları arasında hangisi daha iyi olurun bir cevabı yok . Çünkü herkesin şartları farklı .
Bir de büyüğe en güzel hediyeyi kardeşini vermiş olacaksınız .

Tam benlik bir konu.Kizimin biri ayagimda biri kucagimda uyuyor.İnanilmaz zor aralarinda 28 ay var.İstemeden hamile kaldim.Ve tek buyutuyorum.Bazen 2si bir agladiginda imdat diye bagirasim geliyor:) tabi bagirmiyorum.Cok guzel ikisinin birden buyumesi evet ama bencede haksizlik ikisinede.
Buyukle ilgilensem kucuk durmuyor,kucukle ilgilensem buyuk kiskaniyor.Ama ilerisi icin buyuk bi nimet,ikisinin birarada buyumesi.
Tabi ucuncuyu dusunmuyorsan.

kayınvalidem çok yakınımda oturuyor, bakım konusunda destek olur o konudan çekinmiyorum

yoo asla bu laf beni etkilemez ama çok üzüldüm..

evet oğlum çok kolay bir bebek çok şükür. size de hayırlı olsun inşallah

hiç ilgisi yok.
benim kızlarımın arası 18 ay ve ikisi de bebek benim için. ikisi de emiyor, bezleniyor.
zor ama güzel :)
büyük de emiyor mu ne güzel. ben hamile kaldığımın farkında değilken, oğlum memeyi reddetmeye başladı emmeyi bıraktı. meğer hamileyken sütün tadı değişirmiş.

Benim ablamla aramda 18 ay var küçükken tabi kavgada ederdik kıskançlıkta olurdu ama tekrar barışip beraber oyun oynardık şuan çok iyiyiz en iyi arkadaşım ablam diyebilirim tek çocuk olmak zor olurdu heralde hayırlı olsun sağlıklı bir şekilde kucağınıza alın inşallah

yok asla aldırmak düşüncesi aklımdan geçmez , allahın verdiği hediye o nasıl kıyılır. yanlış anlaşıldım bu konuda, benim annem bu lafı söyledi çok üzüldüm. benim kafamı karıştıran , büyük çocuğun ezilir mutsuz olur lafıydı. güzel ve kötü örnekleri duymak için buraya yazdım

benimde 16 aylık kızım var çalışıyorum. kardeşiyle arasında yaş farkının az olmasından yanayım. benimde kardeşimle 3,5 yaş var. iyi ki var, en iyi arkadaşım o benim.
kızım zor bir bebek ve çalışma gibi bir düşüncem olmasa bende düşünebilirdim açıkçası.
bence kafanıza hiç takmayın ikisine de yeter anne sevginiz.

evet benim oğlum da memeyi bıraktı kendiliğinden, sütün tadı değişiyormuş, yaramazmış çocuğa. maddiyat için bebekleri büyütüp okul çağına hazırladıktan sonra tekrar işe dönmeyi düşünüyorum

Oglum 9 aylıkken kızıma hamile oldugumu öğrendim.. Etrafımdakilerin ayy nasıl yapıcaksın ikiside kuçuk nasıl buyuteceksin sözleri ile doğum yaptım. Oğlum 1,5 yasındaydı o zaman.. Hiç kıskanmadı... Belki de o duyguyu bilmiyordu, bilmiyorum. Tek başıma buyuttum ikisini de.. Zorlandım mı evet zorlandım... Benim ve kardesimin arasında da 1,5 yas var.. Beni en iyi anlayan annemdi o yuzden.. Hatta bana dedi ki cocuklar bebekken su an farkında degilsin ama çocukların için cok guzel bişey yaptın sen.. 3,4 sene bi gecsin hele.. O zaman tekrar konusalım.. Bu yas aralığı konusunda iyiki mi diceksin keşke mi diceksin dedi.. Şimdi kızım 4 oğlum 5,5 yasında.. Ve ben tüm kalbimle iyiki diyorum.. İyiki boyle olmuş... O kadar iyi anlaşıyolar ki Allahım bozmasın. Birbirleri ile oyun kurup kimseyi aramıyorlar.. Yetiyolar birbirlerine. Yas aralıkları az oldugu için zevk alabiliyorlar aynı seyi yapmaktan. Evde bir tane elma kalsın oğlum yarısı kardesimin bunu böl zeynep gelince ona ver der daha ben soylemeden.. Kızım Oğlumun neler sevdiğini bilir, bakkala gittiğimiz de özellikle secer Bu da Edizin diye.. El ele tutuşup öyle bir yürürler ki sanırsın dünyayı fethedecekler :) çocukların için çok iyi yapmışsın sen.. Bunu şimdi değil belki ama bi kaç sene sonra anlayacaksın inşallah

Çocuğa yüksek standart vermeyip sefalet vereceksen manevi anlamda da hiç boşuna ama olmuş artık önceden soracaktin
sizlerden öneri almaya çalışmam bile, çocuklarıma maddi manevi anlamda sefalet vermeyecek kadar zekamın çalıştığının bir göstergesi sanırım

işte benim şansım yardım edecek büyüklerim var. size allah kolaylık verisn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…