• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşler arası 1,5 yaş fark

Yani bence bu hamile kalmadan once dusuneceginiz seylerdi. Artik cok gec.zorlanicaksiniz wlbet.ama bile isteye yaptiginiz bebek hakkinda akliniz nasil karisik. Benim kizlarimin arasi 2.5 yas. Bilerek hamile kaldim.2 ay hastenelerde surundum. Etrafimda her kes aldir diyir du. Yani etkilenmiyordum bile.

Rahatsız ettiği nereden çıktı ki?
Çevrenizde görmediğinizi dile getirdim ben de. Farklı şeylerden bahsetmemişiz.

Hamile kalma düşüncesinde olsa yaptığınız yoruma diyecek bir lafım olmazdı. Katılmazdım o ayrı yine..
Ama şimdi konu sahibi hamile. Eşiyle bilerek isteyerek yapmışlar. Ve zaten aldır baskılarıyla git geller yaşarken ben de düşüncenize katılmadığımı yorum olarak belirtmek istedim.
Yok artık bile isteye yapılmış bir bebek.. Aldırmak? Aldır demek?

Bunu söylemeyi aklımdan bile gecirmedim.

Ama bu demek değil ki çok güzel yapmışsın diyelim konu sahibine..

KARDEŞ iletişim problemleri kanayan yaram bu aralar.. 2000 tane ergen Çocuğum var. Içlerinde öyle hikâyeler var ki bu konuya dair..

Mesleki Gözlerimin yanında de kişisel gözlemlerim..

Beni dost acı Söyler mantığına itti..

Konu sahibini bir Parça tedirgin etmek Çocuklarının geleceği acısından bence olumsuz değil.

Naçizane..

merhaba arkadaşlar
2,5 senelik evliyim, 11 aylık bir oğlum var
kazayla oldu görüntüsü altında isteyerek tekrar hamile kaldım :anneadayı:
yani iki bebeğim arası yaş farkı 19 ay olacak. kardeşlerin arkadaş gibi büyümesinin daha güzel olacağını düşünüyoruz eşimle
şuan çalışıyorum ama doğum yapınca çalışmaya 3-5 sene ara vermeyi düşünüyorum. maddi olarak oldukça zorlanacağız ancak bunu çok önemsemiyorum şuan
yalnız bu haber sonrasında kendi ailemden büyük tepkiler aldım, oğlun çok küçük yeterli ilgi gösteremezsin, ezilir, bebekliğini yaşayamaz, aldır bebeği gibi..
ben maddi manevi açıdan zorlanacağım, bu riski göze alarak hamile kaldım zaten ancak ailemden tepki görünce gözüm çok korktu açıkçası. oğluma düşünmeden haksızlık mı yaptım acaba diye içim içimi yiyor.
sizlerin bu konudaki düşünceleri neler, bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı ?
benım ağbimle aramda 1,5 yaş var ne ezilen oldu ne üzülen. gayet mutlu mesut büyüdük. annenin sevgisi bütün çocukalrına yeter bence. yeterki ayrım yapmadan ikisinide çoook sevin :)

3 aş tam tersi en felaketi. Tam 2 yaş sendromu yeni bitmiş. Çocuk bilişsel gelişimini az çok tamamlamış " yani bu anne bu baba benim" düşüncesini edmişken eve yeni bir çocuk.

Pişirip yemek isteyenler var biliyor musunuz??
Pişirip yemek mi korkunc ya ...
Ama sesli güldüm buna..

merhaba arkadaşlar
yani iki bebeğim arası yaş farkı 19 ay olacak. kardeşlerin arkadaş gibi büyümesinin daha güzel olacağını düşünüyoruz eşimle
şuan çalışıyorum ama doğum yapınca çalışmaya 3-5 sene ara vermeyi düşünüyorum. maddi olarak oldukça zorlanacağız ancak bunu çok önemsemiyorum şuan
yalnız bu haber sonrasında kendi ailemden büyük tepkiler aldım, oğlun çok küçük yeterli ilgi gösteremezsin, ezilir, bebekliğini yaşayamaz, aldır bebeği gibi..
ben maddi manevi açıdan zorlanacağım, bu riski göze alarak hamile kaldım zaten ancak ailemden tepki görünce gözüm çok korktu açıkçası. oğluma düşünmeden haksızlık mı yaptım acaba diye içim içimi yiyor.
sizlerin bu konudaki düşünceleri neler, bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı ?
ah şu büyükler hadi hamile olmasan danışsan sadece tamam fikir ver ama şuan sadece destek olmaları lazım sana. ikiz anneleri napıyor onlarda ilgiyi 2 ye bölüyorlar.. bence çok güzel olmuş.. biraz büyüsünler verirsiniz kreşe gidersin sende işe..

Canim hayirli olsun oncelikle ♡
Bence zor olup olmayacagi senin su anki oglunla baglantili...
Ki zor bir cocuk olsaydi 2. yi hemen planlayacagini dusunmuyorum...
Benim oglum su an 1.5 yasinda ve 3 .3.5 ay sonra ikinci oglum dogacak ins.
Biraz surpriz oldu benimki ama iyi ki de olmus ♡♡♡
Zaman gEctikce insan rahatliga alisiyor su anki aklim olsa belkide 2. yi hic dusunmezdim bile :)

Aldırmayı düşünmeyin derim. Manavdan meyve siparişi vermediniz sonuçta. Bu kadar basit olmamalı. Çocuğu siz yetiştireceksiniz aileniz bir yere kadar müdahil olabilir size.

Her ikisini de birey olduklarını hissettirerek yetiştirirseniz ne ezilen olur ne ezik hisseden.

Hayırlı olsun.

Valla öyle. 3+ yaş farklı kardeşlerde hep gördüğüm sorun bu.

Bi de 8 9 aş ara bırakıp o aşta çocuğa bebek bakıcılığı yaptıranlar var.

Allah'ım...
Ya o da çok korkunç..

Yani 10 yaşındaki cocuk ebeveyn oluyor.. Anne yardım bekliyor.. Anadolu pedagojisi hiç tasvip etmediğim sey.

Her ne kadar kardeşler arası yas farkını makul bulsam da bunun sebebi büyük Çocuktan yardım almak olmamalı..

Bende çocukların arasında cok yaş farkı olmasını istemeyenlerdenim. Maddi manevi zorlanırsınız, bunun bilincindesin ve isteyerek yapmışın zaten. O yaşlarda kıskançlık biraz daha masum oluyor ama çocuk büyüdükçe kıskançlık kötü sonuçlara yol açabiliyor. Benim abimle aramda 4 yaş var, beni beşikten, koltuktan kac kez atıp üzerime atlamayı düşünmüş öleyim diye :KK53: annem benimle hiç ilgilenemiyormuş, emzirememiş mesela ve daha birsürü şey. Bugün sağsam büyük şans, abimi cok severim ama benden 1 yaş küçük kuzenimle büyüdüm, arkadas ortamımız aynı oldugundan onunla paylaşımım daha cok. Ayrıca gayri meşru çocuğa bile aldırma yeterki biz sahip çıkarız diyen anne babalar var su hayatta, sizinkilerin aldır demesi cok garip geldi o_O

3 aş tam tersi en felaketi. Tam 2 yaş sendromu yeni bitmiş. Çocuk bilişsel gelişimini az çok tamamlamış " yani bu anne bu baba benim" düşüncesini edmişken eve yeni bir çocuk.

Pişirip yemek isteyenler var biliyor musunuz??

Ben illa 3 yaşındayken diğeri doğacak diye savunmuyorum ama.
En az 3 yaş olmalı diyorum.
3 yaşındayken de 2. çocuk düşünmeye başlanabilir.
3 yaştan daha az yaş farkına ben sıcak bakmıyorum.

merhaba arkadaşlar

Seni en iyi ben anlarim :) ilk oglum dogduktan 2 3 ay sonra (gercekten) kazayla hamile kaldim.
Hatta o siralar neyle korunayim diye düsnrken esim espiri yapiyodu bitane daha olursa falan diye adetm gecikmis farkinda bile degilim migde bulantilari basladi biraz ayikmaya basladim derken bigün aksam esime dedim eczaneye gidip test aldik eve geldik bi yapim dedim yaptim daha kenara koymadan elimdeyken 2 koca net cizgi ayy sok oldum o ani anlatamam.
Esime gösterdim napcagimizi sasirdik oglum daha 3 4 aylikti daha anneme söyledim seninkisi gibi tepkiler aldim daha bebegin kücük tam onla ilgilenecegin zaman mamyakmsn sen dikkat etseydin ya falan biraz sinirlerim bozuldu diyebilirim
Artik hergün düsünmeye basladim nparim diye cocuguma ilgi gösteremicem oda benden ilgi bekliyor falan derken bianda aldirmayi düsndüm doktra gttim 7 haftalikti ben dedim aldrmak istyrm iyi düsün dedi esinle konus eger kararliysan pazartesi gel dedi esinle imzasi gerek.
Esime söyledim scmlama dedi iste esime oglumla ilglnmcm tam onn ayaklandigi siralar karnim burnumda olacak iste pskljim bozulucak zorla esim istemeyerek iyi naparsn yap ben razi degilim icten ama dedi.
Bende tamm sen imza at yeter dedim esim okdr ugrasti vazgecrmek icin gttim kürtaj fyatlarini sordum 450 dediler neyse esime dedim tamam dedi sen blirsin.
Artik karari verdim aldiricam araya hafta sonu grdi pazartesi gidicektim derken bigün evde oturuyorum oglumu uyuttum ezan okunuyodu sonra dedim ben napiyorum nasl kiyarim bi cana oda benim evladm otrdum hüngür hüngr agladim Vazgectm aldriamam dddim anneme dedim en iyi karari vermissin biraz zorlarnrsn ama takdir böyleymis falan dedi.
Neyse aksam oldu esim geldi oturuyoruz dedimki naptin parayi hazirladinmi hazirlarim yarin dedi iyi dedim 500 hazirlada (ozaman ehliyeti cikarmamistim daha) ehliyeti cikarayim dedim nasil yani dedi ben vazgectim aldrmiyorum oda benim evladim kiyamam ona dedim esim nasil sevndi kalkti sarildi öptü.
Merak etme askim ben yardm ederm sana dedi.
Sonra neyse zamn gecti tabi zorlanmadimmi zorlandim agirlastim ogluma yetemedim bzen derken hala kafamda celisklerle yasadim nasl olcak napicm falan.
Ve dogum yaptim :))
Oglum 1yasina girmeden 12 gün önce ikinci oglumu dogurdum :)
Aralari 1 yas var hatta dogumdakiler dalga gecti 1 yil icinde 2 dogum yaptin masallah seneye de gelcenmi falan diye .
Cok cesaratlisin msllah dediler :)
Smdi allaha skur iyiym amelyttan snra 4 gün cok bas agrisi cektim spinal yuznden ama snra kendme glnce iki oglumlada elimden geldgnce ilglnyrm saolsun esim hep yardimcim benm isim varken bakar uyutur geceleri kalkar oglumun mamasini verir 1 yasndakinin .
Allahm takkdir etti ve 2 oglum oldu ikisnde bakyrm cok skür tabi bikac yil zorlancm aama snra rahatlcm ikisi br oynucak sklmicaklar ikiz gbi olucklar insllah

benim cocuklarin arasi 18,5 ay haksizlik birine olmuyor ikisinede haksizlik oluyor ama bu donem ilk 1,5 sene en fazla...Suan arada oyuncak kavgasi ciksada birbirleriyle oyun kuruyolar ablalik yapiyor kardesine cok hosuma gidiyo onlari boyle gormek.Bazen birbirlerine inat yemek yarisi yapiyolar.Benim buyugum yapi olarak paylasmaktan hoslanmayan kiskanc ve ilgilenilmekten cok keyif alan bi cocuk o yuzden kardesi kabullenmek baslarda zor geldi biz buyuge degilde kucuge daha cok haksizlik yaptik bu donemde hep buyukle ilgilendik onu simarttik suprizler yaptik bebegi bakimi harici kucagimiza almamaya onun yaninda sevmemeye calistik.Bu surecte asil en buyuk haksizlik anneye yapiliyor :) ikisi bir doyurulup, ikisi bir banyo yaptirilip,altlari alinmasi,disari cikarken biri kanguruya biri elinizde,gece uykusuz kalip butun gunu o sekilde gecirmek gune 1-0 malup baslamak , banyo yapmak bile luks haline geliyor , bir suru detay var butun bedeniniz ikiye bolunuyor kisaca.... :)) benimkiler 3,5 yas ve 2 yas ve biraz rahatlamis durumdayim ama ben tek bakiyorum ailenize yakinsaniz bu kadar zor olmaz..dogumdan bi muddet once kres benzeri oyun gruplari varsa etrafinizda 2-3 saatligine oraya alismasini saglayabilirsiniz cocukta enerjisini atabilir daha rahat atlatabilir bu donemi

Son düzenleme:
bile bile hiçbir sorun yokken bebek aldırmak cinayetle eşdeğer geliyor bana..Rabbim ona ruh üflemiş ve bunu sonlandırmak çok kötü...ikiz gibi büyüyecekler işte nekadar güzel...
Rabbim ikiside sağlık versin...
kesinlikle haklısınız, amin

Benim erkek kardesimle aramda 16 ay var elbeteki zorluklari varmistir annem icin ama bence kardesler icinde cok güzel birsey :)

bana da öyle dedi annem :KK51: ama hep yanımdaydı. lafta öyle oluyo da icraate gelince kimseye bırakmıyolar korkma canım...
doğumdan sonra evde başkalarının kalmasının taraftarı değildim ben, annem ilk gece kaldı yanımda sonra zaten kendisi kalmak istemedi ama her gün gündüz geldi ilk doğum yaptığımda. bi de ben bekarken bebek, çocuk bakıcılığı falan da yapmıştım. temel konularda bilinçliydim ondan rahat rahat bıraktılar beni bebemle başbaşa :KK51:
ilk bebeğin dünyaya geldiğinde kv mi yanına geldi annen mi ?
annem geldi 1 ay kadar kaldı , ama sıkıntı yaşadık. akıllandım bu kez annem yada bir başkası , bu kadar kalmasına izin vermem.

Benim kardesimle aramda 13 ay fark var. Küçüklüğümden beri ondan başka arkadaşa hic ihtiyacım olmadi. Evet sık sık kavga da ederiz ama o benim en yakın arkadasimdir :) Cocuklariniz da bu sayede kendini hic yalnız hissetmez, birbirlerine destek olarak ve birlikte eglenerek büyürler. Hem bu az yas farki sayesinde bir kiyafeti dönüşümlü olarak giydirerek gardrobu iki kat daha verimli kullanabilirsiniz eger ayni cinsiyette iseler :) ama eşitlik konusunda hassas olun; yoksa ayrimcilik yaptığınızı iddia edip size yuklenebilirler, biz öyle yapariz da :KK70:
genel olarak kardeşler mutlu oluyor sanırım bu durumdan. teşekkürler destek fikirleriniz için

Ne kolay aldır diyorlar ya? Pess, sanki araba falan bu, borcuyla uğraşma elinden çıkar.

O çocuk doğarsa nasıl yüzüne bakacaklar acaba...dede ve nene.

Benim abimle aramda 14 ay var. Bebek dediğin zaten 3-4 yaşına kadar olanı hatırlamıyor biye, neyin kıskançılığı olacak? Abimle çocukluğum da çok güzel geçti. Birinin hem sana hem arkadaş olup, hem koruyup kolaması gibi var mı?

Ben karşıyım bu duruma kusura bakmayın .

Ben hallederim, şöyle Yaparım böyle Yaparım diyen insanların da bu durumu kotarabildiğini görmedim hiç.

Ikisi birden aradan çıksın diye, cocuğumun kardeşi olsun , onlar beraber oynasın ben ayaklarımı uzatayım diye yapıyorlar genelde bu kadar az arası olan cocukları.

Sonuç mutsuz ve daha bebeklikten rekabeti öğrenmiş , fitneci çocuklar...

Daha 1.5 yasında ablası 3.. Nasıl şiddet uyguluyor ya aklınız durur.

Size çok iş Düşüyor şimdi.. Sorumluluğunuz çok ağır, artık keyif yok.. Eğer siz bunların bilincindeyseniz, güzel yetişir Çocuklarınız ... Ama emin olun ki bir cocuk bir emek ıkı cocuk aynı anda Kastettiğim ıkı emek değil bes emek ..

Inşa etmeniz gereken Değerler çok farklı artık .

Başarılar dilerim..
yoo ben asla beraber oynasınlar ben keyif yapayım amacında değilim. ne kadar zorlanacağımın gayet farkındayım. birde kayınvalidemle çok yakın oturuyoruz, yükümü biraz hafifletir. ki zaten şuan çalışıyorum çocuğuma o bakıyor. fazlasıyla okuyup araştırıp ona göre davranmak gerek sanırım. teşekkürler uyarınız için

Back
X