kargalar balkonuma yuva yapıyor yardımmm

pakizee

14.07.2012
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
2.055
1.465
373
kızlar balkonuma yuva yaptı kargalar onları nasıl kovabilirim

Bizdede her gece balkonla 20 tane güvercin var hatta iki tane yumurta bırakmışlar büyük bir zevkle izlemiştim yumurtadan cıkışlarını nasıl özenle beslediler bi görseniz nutkum tutuldu hayran kaldım resmen ... Ama yaklasık 20 günlük olduklarında yavrular öldü o kadar çok üzüldüm ki günlerce basım agrıdı hele anne ve baba güvercin günlerce ölü kuşlarının basını beklediler...... Eşime temizlettirdim balkonu bu haftada file taktırcaz kuşlar için kesin çözüm başka yolu yok sizde tavsiye ederim .... Googleye balkon için file yazarsanız nasıl bişi olduğunu görürsünüz....

Allah onlari boyle yaratmis, bir yere mutlaka yuva yapacaklar. Bizim gibi paralari yok ki, gidip otel tutsunlar. Hayvanlarin yuvasini bozmak iyi degildir.

Kargalar suan yuva yapmissa balkonunuza yuvayi bozmayin derim zaten onlar zamani gelince giderler oradan ama henuz yuva degilde ara sirada ucup geliyorsa balkonun uygun oldugu bir bolumune kargalarin gorebilcegi bicimde bir kac tane cd takin o zaman gelmezler.

yaaa kızlar hem korkuyorum hemde çok pisletiyolar tamam yavrulasınlar sonra gidecekler mi....
ya balkonumdan hiç gitmezlerse

Buyuk ihtimal giderler,ara sira bizimde balkonumuza guvercinler geliyor 2_3 gun durduklari oluyor sanirim yollarini kaybediyorlar bizim balkonda dinleniyorlar giderken de bize diskilarini birakiyorlar hem de ne birakma sizin balkonda yapilmis bir yuva varsa bozmayin derim belirli bir aydan sonra giderler.

Pervane gibi dönen renkli rüzgar güllerinden koy balkona...onun hareketinden renginden korkup başka yerlere yuva yapabilirler..

Karga sevmem ama ne biliyim yazık yaaa.. ellemezdim sanırım ben olsam..
Pisletiyorlardır eminim ama kullanmadığınız bir balkonsa dokunmayın bence

Ben balkonuma yem koyup kuşları davet etmeyi planlıyordum ama alt katta ki balkona kaka yaparlar diye vazgeçtim

Pervane gibi dönen renkli rüzgar güllerinden koy balkona...onun hareketinden renginden korkup başka yerlere yuva yapabilirler..

Çok mantıklı, hatta oyuncak korkuluk falan da olur, çok da sevimli durur :)

ben yeni evime taşındığımda çatıdan sesler geliyordu ,yavru kuş sesleri ,
terastan takip ettim bir iki karga içeri girip çıkıyor ,
bir boşluk bulmuşlar çatı aralığında ,
muhtemelen yavruları vardı içerde ,
daha taşınmamıştım ,evde ustalar çalışıyor ,
eşimle bakmaya geldik ,birde ne göreyim o deliği sıvamış dışardan ustalar ,
beynimden vuruldum ,içerde yavrular var diyorum ,niye sıvadınız ,ay çılgına döndüm ,diğer kargalar geliyor deliği bulamayıp gidiyorlar ..
kırdırdım orayı ,açtırdım ,içerden sesleri geliyor hala tabi ,neyse dedim kimse ellemesin burayı ,sonra taşındım tabi ,galiba o zamana kadar büyüdüler yavrular ,uçup gittiler ,sonra oraya giren çıkan olmayınca sesler de kesilince sıvayıp kapattık ..

yani olan bir yuva varsa lütfen bozmayın ,ama dadanmışlarsa cd asın poşet asın bir şekilde vazgeçirin ordan ,pislikleri çok fena oluyor ,kolay çıkmıyorda öyle suyla fırçayla filan kuruyınca ..

günahtır yapmayın.. zaten bağlasan durmazlar ileride.. yavrularını büyütecek ve gidecek.. bir candan kıymetli değildir bir balkon..

Çok mantıklı, hatta oyuncak korkuluk falan da olur, çok da sevimli durur :)

Balkonumda yuva yapmak isteyen kumrular kombnin bacasının üstüne tüne tüne bacayı yamulttular.Baktım alıştılar saksıya konsalar sorun yok ama kombiye tünemeleri tehlikelide,kombinin içini temizlettim kuş tüyü ve pislik çıkmıştı...Bu rüzgar güllerini görünce gelmiyorlar artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…