Kargalar

Kargalardan korkmayın, evet zeki ve plan yapabilen canlılardır ama saldırılarının mutlak geçerli bir sebebi olur, etrafta yüksek ağaçlarda yuvaları, yuvalarda da yavruları vardır, bölgelerini ve yavrularını korumak için tehlike olarak gördükleri hayvan ve insanlara karşı savunmaya geçerler, kedilere saldırıyorlarsa mutlaka yuvadan düşen yavrularına kedi saldırmıştır, ondan kedilere kafayı takmışlardır, yıllar evvel yuvadan düşmüş ve tekrar yuvaya koyulması mümkün olmayan bir karga yavrusunu köpeklerden kurtarıp baktık, kargalar köpeklere saldırdı ama biz bir zararlarını görmedik, yavruya da uçmaya başlayana kadar baktık.

Eve girmelerinden endişe ediyorsanız pencere ve kapılara sineklik yaptırın.

Yemin ederim 1 yaşıma daha girdim

Kargalardan bende korkarım. Tatlım sineklik yaptır

Yurtdışında yaşıyorsunuz galiba. Bina gerçekten ürpertici

Kargayla ilgili anısı olmayan tek kişiyim sanırım, aşırı kıskandım
Şunu okudum şok oldum. İyiki de hiç rastlaşmamışız

“Kargalar, bir insan tarafından zarar gördüklerinde bu insanı hafızalarına işliyor ve hatta diğer kargalara da bu kişinin kim olduğunu anlatıp, bu kişiye toplu saldırılar düzenleyebiliyorlar. Üstelik hafızaları o kadar kuvvetli ki aradan seneler geçse de bu kişiyi unutmuyorlar.”

Kötülüğe kötülükle iyiliğe iyilikle cevap veriyo bence kargalar. Keşke tüm insanlarda öyle olsa
Haberlerde görmüştüm bi kadın yıllardır besliyor kargaları kargalar da kadına hediye getiriyo yıllarca biriktiriyo kadın onları. Parlak taş yüzük ne bulurlarsa getirmişler :) korkulacak hayvanlar değiller..

En büyük isteklerimden biri kargaların bana pırlanta falan getirmesi
Eski evimde her sabah yatak odası balkonuma gelirlerdi ekmek bırakırdım ama bi tane hediye getirmedi Allahsızlar
Ancak gak gak gak

Besle kargayi oysun gözünü
Bence yuz verme onlara sen sekerim
Hic tekin degiller....

Ben severim kargalari, bizim orda da cok var. Hatta gecen sene bir yavru karga dusmus yere, ucamiyor ve tek gozu gormuyor. Esim getirdi eve, 1 hafta falan besledik evin agasi gibi evde dolasip yemek istemeye basladi baktik evin icinde ucuyor salalim bunu dedik. Cikardik disari, elimizde yavruyu goren kargalar tepemizde bagirarak ucmaya basladi uctu gitti bir yerlere kondu, biz de biraz dolasip eve gittik. Tam kapidan giriyoruz uca uca geldi esime yapisti aldik geri mecburen, sonra esimin babasina goturduk. Yazlikta kayboldu bir agac tepesine konmus. Gitti esim cagirdi geldi falan boyle deli bir hayvandi. Biz donunce daha bulamamislar.

O size geliyordur ondan bulamamışlar

Ben de tam aynı konuyu açmayı düşünüyordum bir haftadır

Biz de yeni bir eve taşındık ve hayatımda hiç bu kadar kargayı bir arada görmemiştim.

En son katta oturuyoruz, çevredeki en yüksek bina bizimki.
Evin karşısında da ağaçlar var.
Kargalar gün boyu ağaçlardan bizim çatıya, çatıdan ağaçlara toplu şekilde uçup duruyorlar.

Eskiden beri kargalardan zaten korkardim, artık iyice fobi oluşmaya başladı.

Eşim de beni korkuttu
Sakın bişey yapma kafayı sana takarlar eve saldırırlar dedi
Valla balkona çıkmaya korkuyorum.

Bu doğru; bizim kapıcı yavrularını öldürdü..adamı yıllarca taciz ettiller. Her evden çıktığında direk kafasına saldırıyorlardı. Kamufule için herşeyi denedi adam. Şapka, kıyafet hiç farketmez, kim olduğunu biliyorlar, direk dalışa geçiyorlardı.

Aynı kargalar bize, bizim ev ahalisinde ki erkeklere falan bir kez ilişmemiştir. Kimle sorunları varsa ona yapıyorlar.

Ama kapıcı neden yavrularını öldürmüş ki? Adam da hak etmiş valla.

Ama kapıcı neden yavrularını öldürmüş ki? Adam da hak etmiş valla.
Ya bişey vardı, tam olayı hatırlamıyorum..bireleri mi rahatsız olmuş, o da kuru sıkıyla korkutacaktı, yuvadan mı düştü yavru öyle bişey.

Adam da gencecik öldü zaten ama ölene kadar kargalar musallat oldu, rahat sokağa çıkamadı diyebilirim.

Ay yazık ya ikisine de yazık olmuş ben de annemlerden hep şey duyardım, kargalar beddua edermiş. O yüzden hep uğursuz der. Karga kötü haber getirirmiş. Ben inanmıyorum tabi ama annem çok inanıyor.
Benim de her yıl ramazanın ilk günü guguk kuşu camdan evime girer öter öter sonra gider :) bu bizim bir ritüelimiz oldu artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…