Kargalar

Kargalar çok plancı ruh hastası hayvanlar iki tanesi birlik olup benim kedimi balkondan aşağı attılar
Gerçektenmi?!..inanamıyorum. kedilerde az değil ama...onlarda kargaların yuvalarına dadanıyor. Benim kedim var dışarı bırakıyorum günün belli saatlerinde o gidip kargalarla uğraşıyor. Düşmanlıkları karşılıklı. Bir keresinde kedimi tırmandığı ağaçta, beş altı tanesi birden kıstırıp saldırdı. Kedim kendini korumak için yumak oldu. Oda onların yavrularını çalmak için çıkmıştı ağaca ...ava giderken avlandı yani.

Yavru kargalar yemek yerken çöp öğütücüsü gibi ses çıkarıyorlar, bizim baktığımız karga yavrusu eşimin müptelasıydı, eşim nereye o oraya, eşim kanat çırpma hareketleri yapardı o da taklit ederdi, bizimki pc başındayken o da pc ekranının üstüne konup merakla izlerdi
Evin efendisi gibi davrandığından adını Kara Paşa koymuştuk, adınla seslenince kanat çırpar sesler çıkarırdı mikrop:)))))

Çok tatlı ya...bende isterdim karga beslemek. Ayrıca çok zeki hayvanlar. Şimdi de sizinle beraber mi?

Çok tatlı ya...bende isterdim karga beslemek. Ayrıca çok zeki hayvanlar. Şimdi de sizinle beraber mi?
Maalesef değil uçmayı öğrenince doğal ortamına döndü, kalmasını çok isterdik o gidince epey üzüldük ama doğasına aykırı davranmakta istemedik, evet çok zekiler ve çabuk öğreniyorlar, gözlem yetenekleri çok gelişmiş ve çok iyi birer taklitçiler.

İnanmayacaksınız ama, köyde benim baykuş arkadaşım vardı. Akşam evde oturamıyordum. Ben dışarı çıkıncaya kadar susmazdı. Beni görünce konduğu dalda sağa solabheyacanla yürürdü. Onunla konuşurdum. Bıkmadan beni izlerdi.

Olsun, anılarınızda bir karga arkadaş var. Herkesin yaşayabileceği bir tecrübe değil, şanlısınız.

Bu konu beni hüzünlendirdi. Rahmetli babanem, köyüm, guguk sesleri, serçeler, kargalar, ekmeğimin peşinde koşan tavuklar..hanıftalar, kınalı ellerimiz..offf! Neler neler geldi aklıma..

Olsun, anılarınızda bir karga arkadaş var. Herkesin yaşayabileceği bir tecrübe değil, şanlısınız.
Evet :))) bizde hayvanlarla ilgili çok anı var binlerce kere şükürler olsun ki, kirpiler, yarasalar, gelincikler, kurbağalar, daha neler neler, dokunmaya çekindiğim canlılar var ama onların dünyasını tanıdıkça korkmayı bıraktım.

Tel taktirin bu kadar korkmaya gerek yok. Bizi oldurmezler sonucta degil mi? Hem durduk yere hayvanlar zarar vermez. Biz bazi seyleri " durduk yere" sanariz ama vardir sebebi.
Sen birsey yapmazsan onlar da yapmaz gecinip gidersiniz
Bi animi da ben anlatayim.
Cook eskiden bizim tuvalete baykus girmisti tuvalet camindan. Camda buyuktu. Ben tuvalete gitmek icin kapiyi birrrr actim koccaman bir kus ve tuylerini filan kabartti baya korkmustum ama severim yani ozamanlar cocuk olmasaydim o an o baykusla bag kurmaya calisirdim arada gelsin gitsin diye

Kargalar kedilere saldırıyor, yavru kedi bulurlarsa öldürüyorlarmış, birbirlerini rakip olarak görüyorlar. Evde yemek varsa girer, insana zarar verdiğini duymadım. Benim evin etrafında çok var, kiraz yiyip çekirdeklerini arabanın üzerine bırakıyorlar. Benim kediler büyük o yüzden onları rahatsız etmiyorlar sanırım. Ama annemin evindeki kedileri kovaliyorlardi, balkonda yemek bulurlarsa yiyorlardı.

Aaa keske burda olsalar kuzum korkmayin bayat ekmek falan verin sevin ya...tadini cikarin

Ben tam tersine severim kargaları. Kötülük yaparsan kötülük yaparlar iyilik yaparsan da mutlaka iyilik yaparlar. Kargadan daha kötüsü yarasalar. 3 kez girdi odama ya çok tirsiyorum her gecem kabus.

Kargalardan korkulur mu yaw
durup incelediğimi bilirim ne güzeller diye balkonuma konunca tabi
ama çok olunca ürkütücü geliyolar olabilir umarım rahatsız etmezler diyeyim, bir şey diyemedim

Durup durup kargalaar diye bağırasım geliyor konuyu gördükçe.

Tipik kuş davranışı, bütün kuşlar olduklarından iri görünüp düşmanı korkutmak için tüy kabartır, tavuk da bir kuştur ve sıkıysa civcivleri yanındayken kedi köpekle yanına yaklaşın, öyle bir kabarıp kovalar ki karga korkusu yanında halt etmiş :)))
Yani sonuç olarak birçok hayvan tehlike anında saldırır, kaz kovalaması da hiçbirşeye benzemez, iyi bir güvenlik elemanı istiyorsanız Kaz besleyin, hem sadık hem koruyucudurlar, bir ısırır ki köpek gibi, dillerinde bile dişleri olan canavar :))

Bilmiyordum bunu, mübalağa olarak mı yoksa gerçeği kastederek mi dediğini bilemedim Mune bi bakayım dedim kaz dişi diye arattım; dillerinde dişleri var ya, bir yaşıma daha girdim.

Tavuk kovalamasini yasadim. Civcivleri asiiiriii tatliydi. Boyle minik yuvarlak puf puff seyler sevmemek elde degil ama anne tavugu hesaba katmamistim o puf puff civcivlere ellemeye yeltenirken

Ben de hiçbir şey yaşamamama/yapmamama rağmen karga saldırısına uğrayanlardanım. Kargalar evet sebepli olarak saldırıyorlar vs ama cidden ürkütücü hayvanlar, çok kindar oldukları için bilinmiyor işte sağı solu. Bana saldırdıkları dönemde de o yoldan geçen herkese sebepsiz saldırıyorlardı mesela. Yani tabi yavrusu ölmüş olabilir başka bir şey olabilir ama ordan geçen herkes bu kargaların saldırma sebebini asla çözemedi millet hep şapka vs geçirip durdu kafasına. Siz herkesin dediği gibi tel taktırın, kafanız rahat etsin saldırmasalar bile.

Kargalar bana da korkutucu geliyor , heleki meşhur kargalar filminden sonra Gecen ay arkadaşımın civcivine saldırdılar balkonda duran garibim civciv parça parça etmişler ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…