- 22 Ocak 2019
- 5.613
- 12.494
- 248
- 31
- Konu Sahibi gunesdogacakbence
-
1500 evin nafakasi ocin veriyorum gerisi bana kaliyor
Sana ii bi miktar kalıyordur umarım. 1500 çok değil mi yayicecek elektirik su vs masrafi
Normal değil tabiki ama her evliliğin dinamiği farklı. Eşinizin maaşı sizinkinin iki katiyken her ay evin nafakası diye para istemesi benim aklıma yatmıyo. Eşler elbette birbirinden para isteyebilir bu her ay da olabilir . Ben şuan çalışmıyorum ama eşim benden istemezdi. Yatırımlarımız ortak ben de destek olurdumikimiz de calisiyoruz memuruz.esimin maasi benin iki katim.her ay benden 1500 tl aliyor vermek zorundasin diyor.evin nafakasiymis.esimin ikinci evliligiyim ilkinden bir kizi var.beninle evlenmeden once oturdugumuz evi satin almis ama kardesinden borc almis.
kardesi de borc vermis ama evi abimizin ustune yaparsan veririm borc.yoksa ev senin ustune olursa ve sana borc verirsem sana bisey olsa kizina gider o kucuk annesi alir evi ve benim verdigim borc oylece kalir demis.o da evi abisinin ustune yapmis.simdi kardesine olan borcunu biriktiriyor.
ben kendime ayri bir ev almak istiyorum dedim.cunku bu evde ilk esinden olan kizinin da hakki var.benim de bir cocugum var.onun da hakki var tabi.esimin dedigi sey seni bu evden kimse cikarmaz bana bisey olursa seni bu evde oturturlar kimse sana cik demez diyor ama ben baskasinin insafina kalmak istemiyorum.
tamam diyor sen maasindan 1500 ver gerisini biriktir kendine ev al ben de ufak tefek yardim ederim diyor.
bu olay beni huzursuz etti.normal mi esimin konusmalati sizce?olaylara disardan bakan birileri olarak neler soylersiniz?
Senin ekonomine ben de guveniyorum,eyfel kulesinin dibine postu serip golgesinde bim konservesi yemis kizsin1500 verip kalan hicbirseye karismiyor musunuz? Yani alisveris faturalar yeni alinacak esyalar taksitler falan fismekan. Hepsi bu 1500in icinde mi?
Oyleyse her ay ortak bütçeye birakmak icin uygun bir para (asgari ucret almadiginizi varsayiyorum)
Ama kocanin ayi gibi :zorundasin evin nafakasi falan demesi cok itici. Ayrica ben kendi matematiğime- ev ekonomime guveniyorum. Yani kendi evimi ben daha iyi cekip ceviririm mustakbel kocamdan :) o yuzden evin butcesini ben yonetmek isterdim. Siz hicbirseye karismiyor ve bu durumdan mutlu oluyor olabilrisiniz.
Ayrica esinizin kardesinin mantigi ne sacma. Sana birsey olursa cocuguna kalir.
Tabii ki cocuguna da birsey kalacak. Asil kocana birsey olsa amca olarak o cocuga babalik yapmasi gereken kisi kendi degil mi?? benim geldigim sulalede bir kayip aninda (ya da zor durumda) anne babanin kardesleri o cocugu himayesine geçiriyor, her masrafini karsiliyor.
Boyle amca boyle zihniyet olmaz olsun.
Ayrica buyuk abiye verilmis havadan bir kurus katkida bulunmadigi ev.peki bu buyuk amcanin bosanmayacagi ne malum? Ya buyuk abi olurse aniden? Onun karisina kalmayacak mi bu sefer ev?
Belki de buyuk abi kirkindan sonra azacak gencten bir kadinin ustune yapacak evi gizli gizli... neler olur yani. Cok sacma bir hamle olmus yaptiklari.
Siz de ikinci evi kendiniz de alsaniz evlilik sonrasi alindigi icin esinizin ve kizinin hakki olacak mirasa göre. Bundan kacis yok ki... ya da boşanma durumunda ikiye bolunecek... ben olsam boyle para muhabbetini döndüren bir kocaya guvenip kendi basima ev almam.
Hey Allahim,mantik neymis acabaBenim kp ve kardeşleri zamanında tarlalarını abilerinin üstüne geçirmişler imza atıp. O zengin verir bizim hakkımızı deyip (mantiksizliga bak) şimdi hiç birinin hakkını vermiyor adam 2 3 milyonluk tarlaların üstüne yattı.sizin ki de büyük ihtimal böyle olur.kk de biri demişti dersiniz
Sanki ben yazdım. KK de1500 verip kalan hicbirseye karismiyor musunuz? Yani alisveris faturalar yeni alinacak esyalar taksitler falan fismekan. Hepsi bu 1500in icinde mi?
Oyleyse her ay ortak bütçeye birakmak icin uygun bir para (asgari ucret almadiginizi varsayiyorum)
Ama kocanin ayi gibi :zorundasin evin nafakasi falan demesi cok itici. Ayrica ben kendi matematiğime- ev ekonomime guveniyorum. Yani kendi evimi ben daha iyi cekip ceviririm mustakbel kocamdan :) o yuzden evin butcesini ben yonetmek isterdim. Siz hicbirseye karismiyor ve bu durumdan mutlu oluyor olabilrisiniz.
Ayrica esinizin kardesinin mantigi ne sacma. Sana birsey olursa cocuguna kalir.
Tabii ki cocuguna da birsey kalacak. Asil kocana birsey olsa amca olarak o cocuga babalik yapmasi gereken kisi kendi degil mi?? benim geldigim sulalede bir kayip aninda (ya da zor durumda) anne babanin kardesleri o cocugu himayesine geçiriyor, her masrafini karsiliyor.
Boyle amca boyle zihniyet olmaz olsun.
Ayrica buyuk abiye verilmis havadan bir kurus katkida bulunmadigi ev.peki bu buyuk amcanin bosanmayacagi ne malum? Ya buyuk abi olurse aniden? Onun karisina kalmayacak mi bu sefer ev?
Belki de buyuk abi kirkindan sonra azacak gencten bir kadinin ustune yapacak evi gizli gizli... neler olur yani. Cok sacma bir hamle olmus yaptiklari.
Siz de ikinci evi kendiniz de alsaniz evlilik sonrasi alindigi icin esinizin ve kizinin hakki olacak mirasa göre. Bundan kacis yok ki... ya da boşanma durumunda ikiye bolunecek... ben olsam boyle para muhabbetini döndüren bir kocaya guvenip kendi basima ev almam.
En nafakası nedir ya madafaka?
Bende anlamadim ce gercekten meraktan soruyorum bilmedigimden. Ev nafakasi nedir?Ev nafakası ne demek ben anlamadım, biri mantığını yazabilir mi?
ikimiz de calisiyoruz memuruz.esimin maasi benin iki katim.her ay benden 1500 tl aliyor vermek zorundasin diyor.evin nafakasiymis.esimin ikinci evliligiyim ilkinden bir kizi var.beninle evlenmeden once oturdugumuz evi satin almis ama kardesinden borc almis.
kardesi de borc vermis ama evi abimizin ustune yaparsan veririm borc.yoksa ev senin ustune olursa ve sana borc verirsem sana bisey olsa kizina gider o kucuk annesi alir evi ve benim verdigim borc oylece kalir demis.o da evi abisinin ustune yapmis.simdi kardesine olan borcunu biriktiriyor.
ben kendime ayri bir ev almak istiyorum dedim.cunku bu evde ilk esinden olan kizinin da hakki var.benim de bir cocugum var.onun da hakki var tabi.esimin dedigi sey seni bu evden kimse cikarmaz bana bisey olursa seni bu evde oturturlar kimse sana cik demez diyor ama ben baskasinin insafina kalmak istemiyorum.
tamam diyor sen maasindan 1500 ver gerisini biriktir kendine ev al ben de ufak tefek yardim ederim diyor.
bu olay beni huzursuz etti.normal mi esimin konusmalati sizce?olaylara disardan bakan birileri olarak neler soylersiniz?
Normal DEĞİLikimiz de calisiyoruz memuruz.esimin maasi benin iki katim.her ay benden 1500 tl aliyor vermek zorundasin diyor.evin nafakasiymis.esimin ikinci evliligiyim ilkinden bir kizi var.beninle evlenmeden once oturdugumuz evi satin almis ama kardesinden borc almis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?