kari koca arasinda bu durum normal mi?

Nafaka zaten ev için değil midir? Evin geçimini sağlamak için yani... kelime anlamı olarak...

yicecek elektirik su vs masrafi
buna evın nafakası denmez evın sabıt gıderı denır nafaka nedır haberınız var mı?
gercekten bukadar mı algısı kapalı ınsanlar var ya ınanasım gelmıyor nelerı konusuyoruz bazı evlerde neler yasanıyor boyle gercekten ınanasım gelmıyor

evde temızlıgımı yapsın yemegımı yapsın evın gıderını de karsılasın dıyerek evlenmıs bır erkek kendılerı. e halıyle sızın o adama ıhtıyacınız yok onun sıze ıhtıyacı var cunku cekıp cevıren sızsınız. aynı evde yasadıgımız ıcın ortak gıderlerımız var tabıkı evın gıderlerının bır kısmını bende karsılarım ama benden harac kesemezsın demenız lazım.
ha yalnız yasamıs kira vermıssınız ha evlı olmus gıder karsılamıssınız bu onemlı degıl. onemlı olan ve en hayvansı ayrıntı adamın uslubu tavrı . ıgrenc.

Ev giderine ortak olmalısınız eşiniz 1.5 almasa katkı sağlamayacak mısınız ya da almadığında sağlamıyor muydunuz ?

İkincisi eşinizin seni çıkarmazlar lafı tam bir yalan. Kendisi de kızı alsın ister zaten o evi. Bu yüzden de size yalan söylüyor.

Evliliğiniz çirkin.

Dinde erkek evine çocuğuna herşeyine bakmak zorunda harcamak zorunda ama kadın zorla vermek zorunda değil isterse tek başına ne kadar parası olursa olsun kadınındır tek

Evi abisinin üzerine almaları çok saçma geldi. Bu kadar ince hesap yapan insanlar eşinize bir şey olsa sizi o evde tutmaz bence. Evin üstüne çökerler.
Eşinizin sizden zorla para alması da sanki kira parası istemek gibi. Sonuçta size güvenerek mi aldı o evi?
Siz eve harcamalarda bulunabilirsiniz tabi ama kendi çocuğunuzun hakkını eşinize ve onun ailesine yediriyorsunuz bence.

Erkeğin sözüne cocuhun dotune güven olmaz derler o yüzden bnce eşinizin söylediği o söz hiç güven vermiyor yok senin de yok kimse çıkarmaz da
Ev abisinin üzerine olduğu icn ilk abisi gelir çıkarır sizi

Kendinizi güven altına almalısınız tabiki

Her ay da 1500 TL çok

Nafaka veriyorsa eğer yetistiremedigi parayı sizin paranızla tamamlıyor gbi

Elbette asla normal.değil. ..calismasaniz ne yapacakmis kapıya mi koyacak sizi...daha neler duycaz inanamıyorum valla...erkeklerin de kimyası bozuldu ...ben calismiyorum kira gelirlerimi eve istersem harcarim eve eşim bakar ve ayrıca her ay isteğe bağlı sigortami da oder ki bin liraya yakın 818 lira..Tüm faturalar falan da benim aracim eşimin aracının herhalde 5 6 katı meblağ da ve onun da tüm masrafı ona ait konuşulmaz bile ....yani bu evlilikte para konuşulmaz ...ben de o sikisinca çıkarır derhal veririm lafı olnaz ....

Eşinin maaşı senin 2 katın. Buna rağmen yetmiyerekmi senden para istiyor yoksa çalışıyosun vereceksin gibisindenmi. O şimdi evi seninde katkınla ödüyor ama ters bir durum olsa dediğin gibi insafa kalacak.
Bu noktada 17 sene sonra eşinden ayrılan biri olarak söylüyorum iş oraya gelince babasını tanımıyor kimse. Ben kendi aldığım evi bıraktım açgözlü kocama 7 yaşındaki oğlumla kirada oturuyorum o benim evimde. Çalışıyorken garantiye al kendini ama sakın alacağın evi kendi üzerine yapma. Annenin babanın güvendiğin birinin üzerine yap. Sonra onunda yarısına çöker. Yani Allah etmesin ama sen garantici ol anlamında söylüyorum.

Sizde eski esi gibi calismiyor olsaniz tavri nasil olurdu acaba? Benimde esim daha onceden evlenmis bir kizi var. Aylik nafakasi var. Bende calisiyorum. Her ay maasimdan 3250 tl esime veriyorum ki bu bedel kira bedelimiz ve baskada hic birseye karismamami ister onun kredi karti bendedir. Ama ben yinede bir ihtiyac varsa topluysa ona destek olurum yada eve birsey gerekiyorsa gider alirim lafini bile yapmam cunku aile es karikoca olmak bence bunu gerektirir. Bunu yaparken onun bukadar verceksin zorundasin demesi yada senin aklinda soru isareti kalmasi bence siz zaten tam bir aile olamamissiniz O guven olusmamis. Hic bir zaman aileme yada evime harcadigim soru isareti olusturmadi bende.Sunuda soyleyim esim bana herzaman sunu der hayatim hayat bu ne olacagi belli olmaz iste sorun yasarsin ters birsey olur yada sen bunalirsin bas istifani gel calismak zorunda degilsin ben varim bunu asla unutma kimseye is icin tahammul etme der. Size evin nafakasi diyene kadar bunu diyebiliyor mu? Ki kp ise oglum bak esin birgun cocuk olur vs isten cikarsa onun sigorstasini disaridan odeyeceksin onu emekli yapacaksin bir kadinin ekonomik ozgurlugu herseyden onemli asla istetmeyeceksin sen fazlasini vereceksin diyen bir ailesi var sizde ise cocuga kalir diyen bir aile. Zaten onlarda aile olamamislar. Cok iyi dusun bence esine deki tamam hayatim biliyorum o senin abin ve o allah seni basimizdan eksik etmesin ama birsey olursa asla ortada birakmaz bizi ama benimde kendimi ve evladimi dusunmem lazim insanogluyuz allah sasirtmasin ama beser sasariz neler okuyup duyuyoruz ki birsey olsa bile evladina kalmasinda gozuyle bakiyorlar evladin o senin elbet onunda olacak biz bu evin %.. sukadarini odedik mi? Heeh iste okadar hisseyi abinin uzerinden benim veya senin uzerine yap benimde en azindan icim rahat etsin. Tumunu odeyincede tamamini aliriz ne abin allah korusun borcunu odeyemeden sana birsey olursa parami alamazsam diye dusunmez nede allah korusun sana birsey olursa bizi evimizden cikarirlarmi korkusuyla yasamak durumunda kalmayiz. Uzun oldu kusuru bakma:) umarim bir cikis yolu bulursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…