- 18 Eylül 2018
- 135
- 116
- 33
- 36
- Konu Sahibi gunesdogacakbence
-
1500 veriyorum.mutfak masragi faturalar icin zaten o para.geriye 2500tl kaliyor onu da.biriktir kendine ev al diyor.birikim yap ben de ufak tefek yardim ederim ev alirsin diyor.1500 verip kalanıyla sadece kendinize özel harcamalar yapıyorsunuz sanırım.
Evin faturası, mutfak masrafına karışmıyorsunuz doğru mu anladım?
ya hayir.hic oyle bisey duusnmedim.aklimin ucundan gecmedi.diger cocugu 5 yasinda.okul masrafi zaten 1500 tutuyor.benim cocuklar icin yapilan harcamalari gozum gormezOlay simdi şekillendi bence siz diger cocuk icin verilen 1500 tl ve sizden istenen 1500 tl yi icinize sindiremiyorsunuz. Sizin cocugunuz icin de 1500 tllik harcama yapsin istiyosunuz yaniliyormuyum
bundan sonra vermeyin ev işi yapmayıp çocuk bakmıyorsazaten cok zoruma gidiyor.disarda calis 1500 evin giderleri icin ver.ustune tum ev islerini yap cocuk bak.karsiligi ne.deger mi goruyorum yok.sevgi mi goruyorum yok..
ben vermek zorundasin usbuna ve evi abisinin uzerinde birakmasina kiziyorum sindiremiyorumOlay simdi şekillendi bence siz diger cocuk icin verilen 1500 tl ve sizden istenen 1500 tl yi icinize sindiremiyorsunuz. Sizin cocugunuz icin de 1500 tllik harcama yapsin istiyosunuz yaniliyormuyum
bosanmayi dusnuyorumbundan sonra vermeyin ev işi yapmayıp çocuk bakmıyorsa
ne olursa olsun
ev işi yapmazlar
çocuk bakmazlar
bide kadını istediklerinde yatakta isterler (afedersiniz)
sinirlendim
Ev nafakası dediği bu demek ki. Evden yani sizden çıkan parayla 1,500 kendi çocuğunun nafakasını size ödetiyor.zaten cok zoruma gidiyor.disarda calis 1500 evin giderleri icin ver.ustune tum ev islerini yap cocuk bak.karsiligi ne.deger mi goruyorum yok.sevgi mi goruyorum yok..
1500 veriyorum.mutfak masragi faturalar icin zaten o para.geriye 2500tl kaliyor onu da.biriktir kendine ev al diyor.birikim yap ben de ufak tefek yardim ederim ev alirsin diyor.
kusura bakmayın ama böyle bir saçmalığı ömtşrü hayatımda duymadım vermek zorundasın ne demek oluyor daha neler duyacağız aceba elbette bir evi ortak paylaşıyorsunuz bişeyleri paylaşacaksınız ve paranın bu şekilde eşler arasına bu şekilde girmesi hiç hoş değil tamam evin borcunu ödeyin ama kendinize bir ev daha almak için birlikte mücadele edin birlikte birikim yapın. Ben ne ailemde nede eşimde böyle birşey görmedim. Eve giren para ortaktır harcamalar yapılır birikim yapılacaksa yapılır borç ödenecekse ödenir. Bence bu tarz şeyler yüzünden birbirinizi harcamayın veya 1500 verin gerisini hic düşünmeyin tek kuruş vermeyin ama yorumda yapmayın aile içi huzurunuz için yoksa ne yaparsanız yapın kötü siz olursunuzikimiz de calisiyoruz memuruz.esimin maasi benin iki katim.her ay benden 1500 tl aliyor vermek zorundasin diyor.evin nafakasiymis.esimin ikinci evliligiyim ilkinden bir kizi var.beninle evlenmeden once oturdugumuz evi satin almis ama kardesinden borc almis.
kardesi de borc vermis ama evi abimizin ustune yaparsan veririm borc.yoksa ev senin ustune olursa ve sana borc verirsem sana bisey olsa kizina gider o kucuk annesi alir evi ve benim verdigim borc oylece kalir demis.o da evi abisinin ustune yapmis.simdi kardesine olan borcunu biriktiriyor.
ben kendime ayri bir ev almak istiyorum dedim.cunku bu evde ilk esinden olan kizinin da hakki var.benim de bir cocugum var.onun da hakki var tabi.esimin dedigi sey seni bu evden kimse cikarmaz bana bisey olursa seni bu evde oturturlar kimse sana cik demez diyor ama ben baskasinin insafina kalmak istemiyorum.
tamam diyor sen maasindan 1500 ver gerisini biriktir kendine ev al ben de ufak tefek yardim ederim diyor.
bu olay beni huzursuz etti.normal mi esimin konusmalati sizce?olaylara disardan bakan birileri olarak neler soylersiniz?
ben evlenirken ona 20 bin tl degerinde altinimi verdin.bozdurup eve esya aldik.elimdeki o kadardı.daha olsa daha verirdim.borc oduyor ev borcu diye ondan tek bisey istemedigim gibi.altinlarimi da verdim....ac gozlu guvenilmez fesat ben degilim.nefret ediyorum onun sen fesatsin.icin disin kotuluk laflarindan.s....z
peki 1500 vermek zorundasin arti cocuk bakici parasi vereceksin demesi demesi diyorrum bunlari demesi normal mi ben demiyorum ki eve harcama yapmam.sen yap benim param bana kalsin.ayrılık durumda ben hak istemeyim diye evi ustune almamasi normal mi?
Hamile olduğunuz için özellikle kırmak istemem ama evliliginizi ve kocanızı niye övüyorusunuz. Tamam anlattığınız gibidir illaki ama yani bu konudan muzdarip birisine nispet yapar gibiÇok rahatsız edici bir iletişim şekliniz var. Ben eşimden hiç böyle bir tavır görmediğim için belki, çok itici geldi. Ve ben de hiç böyle bir tavır sergilemedim. Calisamadigim için çok agladigim, tüm yük sana kalıyor deyip eşimden özür diledigim çok oldu. Ve her seferinde sacmalama, benim yaşama amacım seni rahat ve mutlu ettirmek dedi. Allah bin kere razı olsun. Annem ve babamda da görmedim böyle şey. Annem çalışırdı, maaşını istediğini alır sonra babama verirdi. Bazen hepsini verirdi. Hiç senin paran benim param olmadı aralarında. Kese ortak olmalı bence. Biz ben çalışmamama rağmen ortak bir kutuda sakliyoruz paramızı. İsteyen ihtiyacını oradan alıyor. Kimse kimseye hesap vermiyor. Bu hoş değil. Bence eşinize bunu anlatmalisiniz. Siz ev arkadaşı değil karı kocasiniz.
Bakalim adam gercekten hakkaniyetli ve esit bir sekilde mi bolusum yapti? Madem hepsine birer ev alsaymis. Ya da o ev ayarinda para verdimi bakalim. Malesef cevrede cok var bu sekilde ilk evlilikten olan cocuklari ya da kız cocugu diye ayrimciliga ugrayanlar.Cook yakın bir olay yaşadı teyzem
Teyzem in 1 .evliliği ama adamın 2.evliligiydi
Çok güzel anlaştılar. Adam in diğer evliligiden 3 kzi vardı teyzem den 1 oğlu .Adam hastalandı tam 2 yıl teyzem baktı adam ölmeden bütün mal varlığını satti kızlarına böldü ve teyzeme ve oğluna düşenparayla da ev aldı teyzeme. Herşey çok güzel adam herkeisn hakkını verdi ici rahat vefat etti.kzilar i geldiler cenaze kalktı herkes çekildikten sonra teyzeme dava açtılar şimdi evden pay istiyorlar..kimse kusura bakmasın seni öyle bir cikartirlarkii aklın durur ne bahanelerle..
Kışa bir not yazayım iki yıl boyunca teyzem altından aldı adamın o zaman tatlıydı kızları tatilde geziyorlardi kendini erdirme bence alacaksan geç olmadan evini al
ev islerinin yariisni birak.hicbisey yapmaz.bazen tencereler sicak olur icinde yemek.olur.ben uyurum erken uykum gelir 10 gibi.ona birkairim kaldirsin diye.sabah bakarim.tencereler duruyor yemekler bozulmus.nedne boyle yapiyorsun derim.o benim gorevim degil senin gorevin der
Su mesaja kadar ev olayina gicik olsam da adamin da haklilik payi var, sonucta hayat musterek diyordum. Oyle degilmis. Kocaniz resmen yamyam. Ev islerinin sadece sizin goreviniz oldugunu dusunecek erillikte bi adam tutarli olsa sizin paranizi almaz. Umarim tez vakitte kurtulursunuz bu kan emiciden.ev islerinin yariisni birak.hicbisey yapmaz.bazen tencereler sicak olur icinde yemek.olur.ben uyurum erken uykum gelir 10 gibi.ona birkairim kaldirsin diye.sabah bakarim.tencereler duruyor yemekler bozulmus.nedne boyle yapiyorsun derim.o benim gorevim degil senin gorevin der
aynen canim...Su mesaja kadar ev olayina gicik olsam da adamin da haklilik payi var, sonucta hayat musterek diyordum. Oyle degilmis. Kocaniz resmen yamyam. Ev islerinin sadece sizin goreviniz oldugunu dusunecek erillikte bi adam tutarli olsa sizin paranizi almaz. Umarim tez vakitte kurtulursunuz bu kan emiciden.
Evlilik iyi gunde kotu gunde hastalikta saglikta diye biliyorumHakkaniyeti bilmem de 2 yıl bir insanin altindan alinmasi bir pay eder bence ama kizlari bunu düşünmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?