Kari parasi yiyen erkek

konu niye bu kadar saptirildi ki?
'kadinlar calismasin' dememis kimse..
ha bi de calisan kadin gucludur sudur budur denmis, calismakla ilgisi yok onun, soyle ki, calisstigi halde kendi maasinin kurusunu dokunamayan, ne yazik ki dayak yiyen, kaynanasindan bile kotu muamele gorenler var.. bir de calismayip, kimsenin laf edemedigi kadinlar var.. bu sanstir, nasiptir, etrafindaki insanlarin insanligidir, ama kesinlikle salt calismakla ilgili degildir..

:KK9::KK9::KK9:

Ayrıca şu an pratikte gördüğüm ve yaşadığım çalışan kadın modelinin özgürleştiği flan da yok . Bilakis kölelik gibi., daha da beter hatta nefes alamıyor çalışan kadın..Çalışma hayatı, ev işileri, çocuk bakımı, eşine karşı vazifeleri sayarken fenalık geldi yemin ediyorum.Nerde özgürlük söyleyin bana???

Çoğu çalışan kadın saçını yıkayabiliyorsa kendinin şanslı addediyor.Hani nerde özgürlük.??

Bu başlıktaki konu, zaten kkda sık gündeme gelen bir konu ayrıca başlık açılması yerine arama kısmından kelime girerek bilgi alınabilirdi diye düşünüyorum. Bakınız:
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/esim-ve-ev-isi.765548/
(Çalışan, ev işine katkıda bulunmadığı gibi yardımcıya da karşı çıkan bir koca)
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/tembel-sevgili.729563/
(Düzgün bir işi olmayan, evliliğe dair işle ilgili güven vermeyen sevgili)
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ma-girmek-uzereyim-yardim-edin-kizlar.530039/
(12 saat çalışan kadının kocası çalışmayı sevmiyormuş!)
Bunlar bulabildiklerim aslında benim aklıma gelen ama forumda bulamadığım benzer konular da olacaktı.
Şahsi yorumum ise şu:
Etrafımda bu tür örnek çok var maalesef. Şimdiki erkekler "evlenilecek kız" tarifi yaparken çalışan ama mümkünse memur ya da öğretmen olsun, saatleri belli olsun, çocuğuna vakit ayırsın, yeri geldiğinde kayınvalidesine yardıma gitsin, evini de ihmal etmesin istiyor (!)
Aklıma birden fazla örnek geliyor da uzun uzun anlatmak istemedim. Benim de bizzat yaşadığım şeyler var, velhasıl sorumsuz erkek zor:KK43:

Erkek gibi kadinda calismali.eve iji maas girdiginde yasam standarti artiyor kesinlikle.
Gelgelelimki kadinin eve gosterdigi ilgiyi erkekdw gostermeli bu durumda .temizlik yemek vs.... Gibi tabi hirde kadina yuklenen annesin cocugun herseyinden sen sorumlusyn zihniyetindede olunmamali kadin anneyse erkekte babasi.
Hayat musterekse eger her alanda olmali....sadece is meselesinde degil.
Cevremde bircok ornek var kadin hem calisan hem anne hem evle ilgilenen kisi erkek ise sadece calisan budurum kabuledilebilir degil

Kadin da caismali amaa evde yardim etmeyen olunca is degisiyor. Kadin hem calisiyor hem evle cocukla ilgilniyor. Bu bana kolelik gibi geliyor. Erkek yemegini yiyip ayagini uzatip bir de kadindan is arti para istiyorsa orada sikinti var bence. Yiklarca bunu yasiyan kadinlarda tukenmislik sendromu oluyor, kadinlsrimz mutsuzlasiyor. Tabi kadin da calismali hayat musterek, erkegin maddi ndurumu iyi olsa bile calismali ama evin isi de erkek becerebildigi seylerde yardimci olmali.
Eskiden erkek yardim etmez her seyi kadindan beklerdi, ozaman kadinlarimiz calismordu. Smdi calismayan kadin azaldi hicbir sey yapamasa evlere temizlige gidiyor hemcinslerimiz.
Hem gelenekci hem modern olmaya calisan erkekler bu isi yuzlerine bulastiriyorlar kesinlikle.

Kadın çalışıp üzerine yük biniyoorsa yine kadınların dayatmasından dolayı.
burada açtığım konularda "eşim perde asar" dediğimde dahi yat kalk dua et kimse bunu yapmaz, kadın işini kendisi yapmalı diyenler oldu. E sizler kadına süper anne gözüyle bakar ve erkek çocuklarınızı da bu şekilde yetiştirirseniz elbette yük binecek.

yine başlanmış çalışmayan kadınları yermeler
kadının eşinden bir şey istemesi neden itici olsun
bunu diyen kendi iticidir!
birazdan başlar eşinden don parası,ped parası istiyorlar diye
evet efendim eşimden alıyorum parayı
hatta kendi getirir pedi,sağolsun.
herkes çalışmak zorunda mı? çalışmak zorunda değilim,değiller
ama erkek çalışmak zorunda
eşim beni böyle gördü,beğendi.
bazen şakasına çalışayım derim,olmaz der
zaten mesleğim yok napabilirim,güzel bir mesleğim olsa müsade eder zaten
biz 3 kızkardeşiz,3'ümüzde lise mezunuyuz,eşlerimiz üniversite mezunu,eniştemin teki mühendis
hiç bir zaman sizin mesleğiniz yok,neden çalışmıyorsunuz diye sorun yaşamadık
pasifte değiliz,evde gayette sözümüz geçer,ablamın biri evlendikten sonra dışardan üniversite okudu
kısa bir süre öğretmenlik yaptı,zamanı olmadığı için bıraktı,tekrar başlayacak
kadın isterse çalışmalı,he ama baştan böyle anlaştılarsa orasını bilemem
sürekli burda çalışmayan kadınlar konu oluyor,hakarete varan sözler ediliyor
isteyen çalışır,istemeyen çalışmaz bu kadar basit
konuya gelince benim ailem ve yakın akrabalarımda çalışan pek kadın yok
öyle zengin de değiller,ama evine yetebiliyor.

adam 10 bin falan kazaniyorsa calismasin esi. ama kadin hem luksumu harcayayim, tatile gidelim diye bakiniyorsa esinin maasiyla kit kanaat geciniyorlarsa tabii ki kadin da calismali.
es kadindan destek icin calisma bekliyorsa bunda bir sorun yok. ama kadin da erkek gibi calisip bir de evi ceviriyor ustune de adam maas kartini elinden aliyorsa, iste bu kari parasi yemektir. buna izin veren kadinlarin da akillarindan sorunu var diye dusunuyorum.

ben cocuktan once calisiyordum simdi part time calisiyorum. cocuklar buyuyunce tekrar baslayacagim. akillari ermeden onlari esimden baskasina emanet edemem.

bu arada hep ayni tarz konular aciyorsjn. bu konuda bir yaran mi var :)

Sabah kalkarsın bir yandan kendin giyinirsin bir yandan çocuğu hazırlarsın. Çocuğu okula ve ya kayınvalideye bırakırsın bakması için. Hopp işe gidersin akşama kadar çalışır gelirken çocuğu alırsın..

Eve gelir koşa koşa mutfağa girersin yemeği yaparsın,yemek pişerken etrafı toplarsın,çamaşırı makineye atarsın. Masayı kurar,yemek yer toplarsın,mutfak topla varsa çocuğun ödevlerini yaptır.

Çamaşırları makineden çıkart ve as,çocuğu yatır sonra pestilin çıkmış vaziyette yığıl koltuğa. Başka işin yoksa tabi.

Çalışan bayanların çoğunda tablo bu malesef. Çocuklarım olduğundan beri çalışmıyorum. Onlar büyüyene kadar da çalışmayı düşünmüyorum. Eğer eşimin kazancı evi geçindirmeye yetecekse neden kendimi paralayayım ki?

Çalışmayan kadına evde yan gelip yatan,o gün senin bu gün benim gezen insanlar olarak bakılıyor. Ne kadar yanlış yahu.

hani koca parasi yiyen kadinlar deniliyor ya hep
ama ya kadin parasi yiyen kocalara ne demeli ?
devir degisti iyice ..
hatta kayinvalideler ve damat adaylari bile calisan maasi kabarik kadin gelin istiyor
sanki gelin almayip damat verir gibi tavirlar sergileniyor
tembel ve caliskan olmayan erkekler cogaldi sanki
esini ise yollar kendisi yan gelip osman aga yatar evde
is aramaz utanmaz erkekliginden hic ..
bazilari da ben hanimimi calistirmam der ilk baslarda kadin zorlar is bulur calisir
sonra isden cikmak istese evde kiyamet koparir koca .. gözünü para boyamis
esi hangi sartlarda calisirsa calissin umrunda degil yeterki eve iki maas girsin
cevremde bunu cok gözlemledim maalesef..
sizin cevrenizde varmi böyle erkekler ? kocaniz keyfine calismasa ne yapardiniz?
fikirlerinizi merak ediyorum

Kadrolu memur arayan teyzeler gercegi var bu ülkede :p

Kadın çalışıp üzerine yük biniyoorsa yine kadınların dayatmasından dolayı.
burada açtığım konularda "eşim perde asar" dediğimde dahi yat kalk dua et kimse bunu yapmaz, kadın işini kendisi yapmalı diyenler oldu. E sizler kadına süper anne gözüyle bakar ve erkek çocuklarınızı da bu şekilde yetiştirirseniz elbette yük binecek.
Konu ev işine geldiği için yazmak istedim.Erkekleri büyüten yetiştiren kadınlar bilinçlendiğinde,oğullarını yardım sever,ev işi bilen şekilde büyüttükleri zaman sorun çözülecektir.Utanarak yazıyorum ama sevgilimi ailesi öyle bir büyütmüş ki benden çok yardım ediyor annesine onun yanında sanki ben hiç ev işi yapmamışım anneme şu yaşıma kadar yardım etmemişim .Her halde annesine teşekkürlerimden biri de bu konuda olacaktır erkeğe ev işi yaptırabildiği ve yapması gerektiğini öğrettiği için.Suç oğullarını paşa gibi büyüten her daim peşinde koşan annelerde.

hani koca parasi yiyen kadinlar deniliyor ya hep
ama ya kadin parasi yiyen kocalara ne demeli ?
devir degisti iyice ..
hatta kayinvalideler ve damat adaylari bile calisan maasi kabarik kadin gelin istiyor
sanki gelin almayip damat verir gibi tavirlar sergileniyor
tembel ve caliskan olmayan erkekler cogaldi sanki
esini ise yollar kendisi yan gelip osman aga yatar evde
is aramaz utanmaz erkekliginden hic ..
bazilari da ben hanimimi calistirmam der ilk baslarda kadin zorlar is bulur calisir
sonra isden cikmak istese evde kiyamet koparir koca .. gözünü para boyamis
esi hangi sartlarda calisirsa calissin umrunda degil yeterki eve iki maas girsin
cevremde bunu cok gözlemledim maalesef..
sizin cevrenizde varmi böyle erkekler ? kocaniz keyfine calismasa ne yapardiniz?
fikirlerinizi merak ediyorum

Eşim keyfinden çalışmazsa ben de çalışmazdım valla...
Evi geçindirmenin başta yükümlüğü onda,
Ben şuan çalışıyorum eşim de çalışıyor.

Evlenmek için çalışan kadın arayan bir erkek için ''karı parası yiyor'' genellemesini kabul etmiyorum asla.
Tek maaşla evin geçimini sağlayamayacağını düşünüyordur ve eşimde çalışsın diye düşünüyordur.
Gayet insancıl bir istek bu.
Size uymuyorsa evlenmezsiniz böyle bir insanla.
Enazından kendilerini doğru tanıtıyorlar.
Konu içinde bahsedilen ''evi geçindirmek erkeğin görevidir'',''erkek çalışan karısının maaş kartını alıyordur,kendi yatıyordur''...vs bunlar çok başka konular.
Çalışmama rağmen bende evi geçindirmenin (hastalık..vs durumlar dışında ) eşimin görevi olduğunu düşünüyorum.
Çünkü eşim evişlerinde benim kadar sorumluluk almıyor,evde sorumluluk bendeyse dışardada onda olmalı.
Bir kadının küçük çocuğu yoksa kendi için mutlaka çalışması gerektiğini düşünüyorum.
Hayat insanın başına ne getirir bilinmez.

Kaç tane kadın tanıdım. Evlendikten sonra okumuş, iş güç sahibi olmuş. Adam yerinde sayıyor. Kadının maaş gününü dört gözle bekliyor. Kadın kredi çekiyor adama iş kuruyor. Tam destek. Adam para görünce sevgili yapıyor. Sonuç yıpranmış borç altında kadın, zengin olmuş sevgili yapmış züppe adam.

Back
X