Annesi kızsa da oğluna çok düşkün olduğu için gayet çekiyor anladığım kadarıyla. Ama işte şımarık yetiştirmiş böyle yaparkenBen acaba mı diye düşünecek bir şey göremedim. Kaçarak uzaklasin bence. Memur olmasanız calistirmazmismis, ev işine el surmezmismis... Annesi çeker onu sadece bence boşverin
Uzun uzun yazmışsınız Allah razı olsun. Evet hepsini düşündüm ama önyargılı mı davranıyorum dedim. Dediğiniz aynı apartmana dönme fikri bence de yüksek olasılık o da annesine aşırı düşkün olduğu için. Ya işte hava güzel diyo ben de yağmur yağmıyo su kalmadı diyorum gülerek tarlada ekinin mi var diyor.Adam kendine çok net hizmetçi, anasına da bakıcı arıyor.Siz hizmetçi dediğime de bakmayın (hizmetçi yine çalışır ve çalıştığı işin parasal karşılığını da alır) siz anasına ve kendisine gül gibi bakacaksınız ve bir taraftan da çalışıp ev ekonomisine katkı sağlayacaksınız. O fabrikada olsan çalıştarmazdım külliyen yalan kendince hani ‘Ben kadının evde oturmasını isterim ama işin mesleğin çok iyi biliyor musun? Sana çalışma diyemiyorum.’ ayağı yapıyor. Oysa parana muhtacım evlenince ayrı ev geçindirecek çapım yok diyemiyor Çocuğumuz olacak kendim bakayım evladıma, işten çıkayım desen katiyen istemez. Çevremde örneklerim maalesef mevcut. Garipler hem evde hem işte çalışıp hem de evde çocuk bakıyor ve kv, kp, görümce, elti de cabası... Yani ‘modern kölelik’in tanımını yapmış eş aday adayınız.
Su israfı, dünyada açlık, çevresel sorunlar acaba umrunda mı ya da zahmet edip hiç kafa yormuş mudur paşazadem? Kendisini evrenin merkezine koymuş, dünya benim etrafımda dönüyor kafasını yaşıyor. Evlenmeye karar verin 3 güne anam yalnız kadın içim elvermedi aynı apartmanda yerimizi alalım, diyecek.
Evet maalesef. Tanıyayım belki önyargılı davranıyorumdur dedim hep ama.
Aynen öyle kadın meyveyi soyup hazırlayıp önüne koyuyormuş. Ben meyve pek aramam yemem deyince kızıyor annem diyor. Gece işten geliyor mesela 12.30 da yemeği önünde hazırmış her daim. Annesi aşırı alıştırmış bu şekilde.Vallahi benim kaynimda bu şekilde.
Öyle olduğunu gördüğüm an hemen arkadaşımı ayarlamaktan vazgeçtim
Bazen arkadaşlarım evlilik arayışında oluyor ve kayınbiraderime gel sizin aranızı yapayım demiyorum bile .
Arkadaşlarımı yakamam bırak arkadaşı yakmayı kimseyi yakamam kendi ellerimle ayarlayıp da.
Adam kestane pişiriliyor o kabuklu ben onun kabuğunu ayıklamam diyor.
Kayınvalidem yazık ayikliyor
Hayır ona da kızıyorum niye böyle alistiriyon yapma yapsın yapmiyosa yemesin 33 yaşında adam yahu
Kadın yapacakmış her işi.
Hoşt
Çok geriliyorumAynen öyle kadın meyveyi soyup hazırlayıp önüne koyuyormuş. Ben meyve pek aramam yemem deyince kızıyor annem diyor. Gece işten geliyor mesela 12.30 da yemeği önünde hazırmış her daim. Annesi aşırı alıştırmış bu şekilde.
30 yaşındayım ben deÇok geriliyorum
İnanın hayatınız çok zor olur
Yaşınız kaç ki bu adamı değerlendirmek zorundaymis gibi hissediyorsunuz
Ben olsam degerlendirmem bile
Ben de onu dedim onu sadece annesi çeker dedim.Annesi kızsa da oğluna çok düşkün olduğu için gayet çekiyor anladığım kadarıyla. Ama işte şımarık yetiştirmiş böyle yaparken
Çok gencsiniz .30 yaşındayım ben de
haklısınız teşekkür ederim.Ben de onu dedim onu sadece annesi çeker dedim.
Teşekkür ederim. Zaten bıktım bu adamdan lafını evliliğin ilk ayında söyleyeceğim kesin gibi.Çok gencsiniz .
Bence kendinizi 'bıktım bu adamdan' diyeceğiniz günlere birakmayin
Sürekli eleştirilip diken üstünde olurum orası kesin. Ama onun açısından bakılsa ev işlerini istediği gibi yaptıramayacağı için aksine dezavantajlı olan o olur.Adam bu işten karlı cikicak gibi görünüyor peki sizin için bu garip tiple evlenmenin avantajı ne olacak?
Buluştuğumuzda ağız kokusu hissetmedim ama olabilir dediğiniz gibi. İkisi de aşırı zararlı şeyler sonuçta. Uyluda ağzım açık uyuyorum dedi mesela. Sabaha kadar ağız açık ağız kokusu da vardır haliyle.Ben sigara ile kolaya takildim. Sigara + şekerin sebep oldugu ağız kokusunu hiç sevmiyorum ben. Sevgili adaylarım genel olarak sizin anlattığınız kişi ile aynıydı. Bu yüzden yalnızım...
Evet haklısınız. Önyargılı davranmıyım dedim ama genel olarak yorumlar olumsuzAnlattıklarınıza göre işinize sinmemiş görünüyor. Bir iki defa daha görüşünce kararsızlıktan kurtulursunuz
Bana duygusuzca ilk başta bu muhabbetlere girmesi abartı geldi açıkçası. Şimdiye kadar çok insanla görüşmüş mantık açısından bakıyor gibi. Zaten ben de söyledim arada hani şöyleyim bunu sevmem gibisinden sen hangi ev işlerini seviyosun dedi çok işine gelmedi yani.Ya bak o ne güzel beklentilerini acikca soylemis. Sende ona soyle bakalim ne diyecek.
Aile apartmaninda oturmam . Bizde ev isleri ortak yapilir. Ben yemek yaptiysam ,esimde hazirlar vs gibi.
Ben çalışmıyorum. Evdeyim hafta ici elimden geleni yaparim . Esim de haftasonu saolsun , cok yardimcidir. Hafta ici de yorgun olmasa , yapar yani.
Ben 10 yillik evliyim . Her zaman acik bir sekilde konusuruz.
Az yesinde hizmetçi tutsun canım .Bu evlılık deıl bıldiğin sözleşmeMerhaba hanımlar,
Burdaki yorumları hep okurum ve sizlerin yorumlarına güvenerek bu konuyu açmak istedim.
Geçtiğimiz hafta bir tanıdık aracılığıyla birisiyle tanıştırıldım. Şimdilik bir kere yüzyüze geldik ve genel olarak kendisini beğendim diyebilirim. Fikirlerimiz uyuşuyor gibi. Ama aklıma takılan bazı hususlar var ve bir karara varamadım devam edip etmeme hususunda.
Kendisi başak burcu ve yükseleni de başak. Biraz ters birisi ve temizlik takıntısı var. Ben mesela su tüketimi konusunda çok hassasım ama o napayım huy deyip gülerek geçiştiriyor bu meseleyi.Takıntılı olduğunu düşünmüyor yani. Sigara kullanıyor. Günde 1 litre kola içiyor. Annesine aşırı düşkün. Şu an için annesiyle yaşıyor haliyle ama evlenince ayrı yaşayacağını söylüyor. Babası vefat etmiş.
Evliliğin onun için tanımı yemeğim yapılsın, evin düzeni tastamam olsun ama ben değil karşımdaki yapsın, kızım olsun onu büyütelim şeklinde. 36 yaşında ama çalıştığı için annesi hiç sorumluluk vermemiş desem yeridir. Ben de çalışıyorum ve paylaşımlı ev işi yapılması gerektiğine inanıyorum.
Sizce bu koşullarda devam edilir mi nelere dikkat etmem gerek siz neye göre karar verdiniz merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?