- Konu Sahibi merveeaydin
-
Kişiden kişiye değişiyor sanırım ama çoğunun kanaması oluyor. Hatta randevu için gittiğinde gelirken ped getir diyorlar. Herkesin ağrı eşiği farklı. Sen hissetmemiş olabilirsin ama bazıları acıdan kaskatı kesiliyor. Anestezi çok ağır değil alınsa da birşey olmuyor ama alınmazsa ve kişi kendimi kadarsa her şey boşa gider. Bence sen azınlık kısımdasın ağrı hissetmeyen kanaması olmayan. Bence insanları yanlış yönlendirme .
kızlar hepinizin aşılaması hayırlı olsun inşallah hepinizinki tutar :) ben 22 kasımda adet olucam o zaman başlıcm bu işlemleree..
canlarım eve şimdi geldim. hemen bilgisayara koştum. merak ettiğinizi biliyorum. eşim diyor ki gelir gelmez bilgisayara oturdun hayırdır. dedim ki kader arkadaşlarım beni bekliyorlar onlara hemen yazmalıyım. saat 11.30da aşılama için odaya aldılar. çatala çıktım.doktor ördek ağızlı bir aleti vajinama koydu. ince boru gibi birşeyi içeri doğru ilerletirken canım orda biraz acıdı.bundan 2 aşılamama göre canım bu kadar acımamıştı. o sıra bildiğim bütün duaları okudum.aklıma sizler geldi sizlere de dua ettim. daha sonra laboratuvardaki görevli elinde bir enjektörün içinde spermleri getirdi. doktor o borunun içine onu enjekte etti. ve o an bunu hissettim. sanki yumurtalıklarıma bişey yapışmış gibi bir his. 15 dk çatalda bekledim. eşimde o sıra yanımdaydı. görevli hemşire geldi. progestan sabah 1 akşam 2 tane kullanacaksınız dedi. bu akşam hariç yarından itibaren gün aşırı ilişki önerdi. herhengi bir gribal hastalık geçirdiğinde bize sormadan ilaç kullanma dedi. ağır bişey kaldırma. bugün git dinlen dedi. daha sonra kayınvalideme gittim. orda uzandım. saat 16.30 gibi kasıklarımda ağrı başladı. sanki gaz sancısı gibi bir şey. şuanda kasıklarımda bişeyler oluyor ama ne bilmiyorum. hiç rahat değil kasıklarım. birde çok hafif kahverengi bir lekelenme olmuş. şimdi koltukta kucağımda bilgisayar size yazıyorum işte. benim aşılamam bugün böyle geçti. rabbim inşallah bu defa izin verir. rabbim herkese nasip etsin. rabbim kucaklarımızı yavrularımızla doldursun......
canım hayırlı olsun inşallah tutar aşılaman.Doktorun dediklerini harfiyen uygula çok dikkat et umarım zaman çook çabuk geçer ve güzel haberler alırız.
Bu arada kucağımda bilgisayar demişsin bence kucağına alma bilgisayarı radyasyonun çok zararı var hele bizim durumumuzdakilere daha zararlı.Bebeğimiz radyasyon almasın ama değil mi:)
canım hayırlı olsun inşallah tutar aşılaman.Doktorun dediklerini harfiyen uygula çok dikkat et umarım zaman çook çabuk geçer ve güzel haberler alırız.
Bu arada kucağımda bilgisayar demişsin bence kucağına alma bilgisayarı radyasyonun çok zararı var hele bizim durumumuzdakilere daha zararlı.Bebeğimiz radyasyon almasın ama değil mi:)
BÖLÜM 2: ADIM ADIM AŞILAMA HİKAYEMİZ
Bence bu tedavilerin en zor tarafı etrafınızda sizi seven ve de konudan haberdar olan kişilere laf anlatma kısmıdır .
Bu aşamaya gelene kadar birkaç yakın arkadaşım hariç kimsenin denemeye başladığımızdan bile haberi yoktu. Aşılama kararı aldığımızda sanırım onun şevkatli kollarına ihtiyacım olmuş olacak ki anneme söylemek istedim. Gerisi çorap söküğü gibi geldi, o ablama o teyzeme derken kötü haber çabuk yayıldı. Sonra da mızırtılar başladı, Emin miydik olmadığından? Doktor iyi biri miydi, bu tedavi doğru muydu, ikiz olacak mıydı ? vs
Ailemizde tek bir kişi bile böyle bir problem yaşamadığı için hepsi bu konuda oldukça bilgisiz, tedirgin ve meraklıydılar. Bu arada herkesin söylediği tek bir laf vardı.
Rahat ol, düşünmemeye çalış, takma, ne zaman rahat olursun o zaman kendiliğinden olur !
İşte buna hiç tahammül edemiyordum. Ben de herkes gibi rahat başlamıştım bu işe ama olmamıştı işte. 2 günde bir yumurta takibine giderken sürekli iğneler olup saatli sevişirken nasıl düşünmemek mümkündür bu da ayrı bir tartışma konusu. İlerleyen yıllarda takmamak için buna da kendimce çözümler bulmuştum, ama o dönemde henüz bu durumla baş etmekte zorlanıyordum.
1.gün:
Tedavim adetin ikinci günü yapılan muayene ile başladı. Muayene sırasında rahmin durumuna bakıldı, bir anormallik olmadığı anlaşılınca yumurtaların baskılanması için bu sefer ilaç yerine karından kendi kendime yapmam gereken bir iğne verildi. Her doktor farklı markalar kullanmakla beraber benim doktorum 75 doz Gonal-F verdi. İlaç oldukça pahalı, bir kutusu 350 TL civarı. Piyasada iki şekilde bulunuyor tükenmez kalem görünümünde olan hali ve enjektör ile yapılan hali. İlk eczaneye gittiğimde iğne dendiği için gidip enjektörü almıştım. Yumurtaların doğru bir şekilde baskılanabilmesi için önemli olan nokta ilacın her akşam aynı saate yapılmasıymış. Önce sabahı düşünmüş sonra haftasonları erken kalmak zorunda olmamak için akşam iş dönüşü saatleri seçmiştim. Şeker hastalarının kendilerine yaptıkları iğnelerden azıcık daha kalın olan bu iğneyi eşimin yapmasını önermişti hemşire. İnsanın kendi kendine iğne batırması zor birşey neticede. Ama kocam direkt su kaynattığı için iş başa düştü.
İlk akşam kutuyu açtığımda birkaç boş enjektör, bir içi sıvı ile dolu enjektör, 1 toz içere flakon görünce ne yapacağımı anlamamış paniklemiştim. İki üniversite mezunu, okumuş bir kadın olarak prospektüsü okuyup ne yapacağımı anlamam 15 dakika sürdüğünde dehşete kapılmıştım. Ben bunu anlamıyorsam hastanede Tüp Bebek ünitesinde gördüğüm, kimbilir maddi manevi ne zorluklarla oradaya gelen onlarca Anadolu kadını bunları nasıl anlıyordu?
Bu cümleyi tedaviler çetrefilleştikçe sık sık tekrar ettim.Hazır sıvı iğneyi, tozun içine boşaltmayı akıl ettikten sonra boş enjektörlerden biri ile bana verilen doz olan 75 iuya kadar çektim. (Burada bir tiyo, karışımın berrak bir sıvı haline gelmesi gerekiyormuş, eğer bulanık kalırsa ilaç bozuk demekmiş. Hiç başıma gelmedi ama prospektüste büyük harflerle yazıyor.) İğnenin başını yukarı çıkartıp parmağımla hava kabarcıklarının boşalması için vurdum, sonra da azıcık sıvıyı yukarı uçurdum. Sonra bu yaptığıma kendim de şaşırdım, demek seyrettiğim hastane dizileri bir işe yaramış! O La Laaa
Kolonya döktüğüm bir pamuk ile göbek deliğimin 2 parmak altında gözüme kestirdiğim bir yeri temizledikten sonra, bir elimde iğne ile kalakaldım. Ben iğneden korkmam, hem de hiç. Hap içeceğime iğne olmak isteyen bir çocuktum. Ama kendi kendine batırmak gerçekten zormuş. Birkaç başarısız denemeden sonra kendi kendime bu çocuğu istiyor musun diye sordum. Cevap kocaman bir evet, o zaman eşşek gibi batırmak zorundaydım. Derin bir nefes alıp iğneyi karnıma soktuğumda, başarısız denemelerimden daha az acıdığını fark ettim. İlacı içeriye enjekte ettikten sonra bakmadan iğneyi çıkarttım ve ağlamaya başladım. Daha başıma neler gelecekti acaba?
6.gün:
Her gece aynı saatte yaptığım iğnelerden sonra 6. gün yumurta takibine gittim. İlk muayeneden sonra yumurtalarımda gerekli büyüme gözlenmeyince doz 150′ye çıktı.
8-10-12-14.günler:
Daha önceki aylarda olduğu gibi sabahın kör şafağında evden çıkıyor, trafik başlamadan karşıda oluyor, benim için erken gelen sevgili doktorumla buluşup muayenemi oluyordum. 150 doz olarak iğnelerme devam ettim. Bu arada Gonal-fin diğer versiyonu olan tükenmez kaleme benzeyenini de aldım. Kullanması nispeten daha kolaydı. Karışım iğnenin içinde hazır geliyor, kalemin tepesindeki doz ayarını yaptıktan sonra batırdığımda direkt o dozu enjekte ediyordu. Daha kolay olmasına rağmen niyeyse bu versiyonu sevmedim. İlacın içeri gittiğini gözümle görmemek beni rahatsız etmişti. Bu kutu bittikten sonra tekrar enjektörlerime dönmeye karar verdim.
16.gün:
Son muayenede gerekli büyüklükte 7-8 folikül görülünce ilacı bıraktım. Toplam 3 kutu Gonal-F bitirmiştim.
17.günün gecesi:
01.00′da hastaneye gidip çatlatma iğnesi oldum.
18.gün:
Çatlatma iğnesinden 12 saat sonra hastanede olmamız gerekiyordu. İşten bir bahane ile izin alıp kocamla birlikte hastaneye gittim. Kocamdan sperm örneği alındı. Yıkama dedikleri bir işlemden sonra aralarından en cabbar ,en atakan ( ! ) olanlar bir enjektöre dolduruldu ve aşılama için hastanenin tüp bebek ünitesindeki mini ameliyathaneye alındım. Doktorum Sen kocana ne yaptın ? diye gülerek içeri girdiğinde korkmam mı yoksa sevinmem mi gerektiğini bilemedim. Tedirginlikle ne oldu dediğimde, hazırlama sonrası ileri hareketli sperm sayısının 75 milyon olduğunu öğrendiğimde şok oldum. 6 milyon yeterliyken, kontrolde 12 milyon çıkan sperm sayısı nasıl olmuştu da 75 milyona çıkmıştı bilemiyorum. Üstelik tüm ısrarlarıma rağmen 1 paket sigaraya devam ederken. Doktorum aşılama için çok uygun bir aday olduğumuzu, herşey yolunda giderse ikizlerim bile olabileceğini söyleyerek saat 14.00 sularında güle oynaya müstakbel bebek adaylarımı içime enjekte etti. Herhangi bir jinekolog muayesinden daha fazla canım yanmadı. 1 dakikalık basit bir işlem sonrasında beni dinlenmek üzere yan bölüme aldılar. Perde ile ayrılmış yanyana yataklarda her sınıftan bir sürü kadın yatıyor, kapalı perdeler arkasından birbirine hikayelerini anlatıp kah moral bozuyor kah moral veriyorlardı. Ben hiçbir muhabbete katılmadım, felaket senaryoları dinlemeye niyetim yoktu. Doktorum çıkabileceğimi söylemeye geldiğinde, dilersek 48 saat sonra bir kere de bizim deneme yapabileceğimizi söyledi. Bunda tutmadıysa belki onda tutar dedi. Hastaneden çıktıktan sonra eve gelip biraz dinlendim ve ertesi gün işe gittim.
20.gün:
Ağır kaldırmıyor, kendimi yormamaya çalışıyor normal hayatıma devam ediyordum. Normal gebeliklerde döllenme olduktan sonra otomatik olarak rahim kalınlaşmaya başlarmış. Bu kalınlaşmayı desteklemek ve bebeğin tutunmasını kolaylaştırmak için daha önce çatlatma iğnesi olarak kullandığımız Pregnylden olmaya başladım.
23.gün:
İkinci doz Pregnyl
24.gün:
Doktorumla konuştum uçağa binmemde bir mahsur olmadığını söyleyince, bana moral olsun diye haftasonu için arkadaşlarımızla şehir dışına gittik.
26.gün:
Üçüncü doz pregnyl
30.gün:
İlk gebelik testi günü gelip çatmıştı. Hafif hafif regl sancım vardı bu da benim moralimi bozuyordu. Öğlene doğru gidip kan aldırdım. İstenen bir bebek mi ? dedi hemşire kanımı alırken. Evet hem de çok ,o bir tedavi bebeği dedim.
Benim elim uğurludur diyerek şans diledi. Ne hissedeceğimi bilmiyordum. Neticede ilk denemeydi ve sonuç negatif olabilrdi. Başarı şansımız normal bir sevişmeden çok az fazlaydı. Sonuç negatif olur diye akşam kocamla maça gitmek üzere program yapmıştık. Aynı hafta gideceğimiz ikinci maç olacaktı.
6 saat sonra sonucu almak üzere labaratuara gittiğimde, hemşire ortadan kaybolup uzun süre gelmedi. İçeride hummalı konuşmalar oluyor bense bana üzüldüklerini düşünerek kızıyor bir an önce sonucu söylemelerini istiyordum. Hemşire gelip de doktorumuzdan teyit ettirmek istedim, TEBRİK EDERİM HAMİLESİNİZ dediğinde, tonton kadına sarılıp ağlamaya başladım. O sırada hamile olan diğer bir çalışan, sarıldığım hemşire ve içeriden gelen doktor da ağlamaya başladı. Bu kadar mıydı bu kadar kolay mı olmuştu? Ne kolayı ya neler saçmalıyordum ben 13 aydır uğraşıyorduk, birlikte denemeye başladıklarımız çoktan kucaklarına bebeklerini almışlar ben hala kolay oldu diyorum! Olsun önemli değil kolay işte, HAMİLEYİM ben, sonunda !
Benim icin zaman gecmemeye basladi. Ben de kimseye solemedim asilama yaptirdigimi. Kimseyle konusmuorum siz haric ama ayin 14 unu beklemek cok zorlasmaya basladi
denizciğim bende hep dizüstü bilgisayar kullanıyorum.. yani işim gereği evden çalışıyorum.. gerçekten zararlımı?
canım ben bu radyasyon olayını hiç düşünmemiştim söylediğin iyi oldu. :)))) bu arada çok teşekkür ederim deniz iyi düşüncelerin için.....
Benim icin zaman gecmemeye basladi. Ben de kimseye solemedim asilama yaptirdigimi. Kimseyle konusmuorum siz haric ama ayin 14 unu beklemek cok zorlasmaya basladi
canım bizde diz üstü kullanıyoruz kablosuz internet bağlantısı çok zararlı.Biz kullanırken masada veya sehpada kullanıyoruz.Kucağına alınca tüm radyasyonu direkt vücut emiyor kadınlarda yumurtalıklar erkeklerde de spermler çok zarar görüyor.Bırak üreme sistemlerini vücudumuz için hepten zararlı.Kucağımıza almazsak zararlarını aza indirebiliriz.
canım işallah hamile kalırsında adet olmazsın aşılamayada gerek kalmaz
inşallah özlem zaten gecen ay adetim 3gün sürdü ya stüne gördüysem diye ümitleniyorum aslında ama test yapmadm
umutsuzumKizlar asilama olan arkadaslarim son durumlariniz nedir? Keyifleriniz nasil?
Kizlar asilama olan arkadaslarim son durumlariniz nedir? Keyifleriniz nasil?
yahu çok erkennn :)))) o belirtiler 10.günden sonra çıkmaya başlar :)))))hiç belirtim yok((( zaman zaman sağ yumurtalığımda bir sancı oluyor. birde bugün çok yemek yedim doymak nedir bilmedim! bunların dışında bişey yok. bugünden beri göğüslerimi kontrol ediyorum. annem göğüs uçun renk değiştirmeye başladıysa yani kararmaya başlıyormuş o zaman hamilesin demektir diyor. bende öyle bişey yok ((((( bugün 2.gün ama belirti bekliyorum ben yaaaaaaaa ((((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?