Aşılama Kasım 2013 Aşılama Yaptıracaklar Buraya !

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
bende 24 yaşındayim benim de ilk aşılama canım kaç senelik evlisin
MRb canim.yumurtalarimiz asilama gunu kesin catladiysa diyosunya, doktor asilama yapmadan bilgilendirmedimi yumurtalar catlamis yada catlamamis diye?

canım büyük ihtimal çatlamıstir 3 tane yumurta vardı hepside çatlamaya uygundu ama aşılama günü bakılmadi canım baktıysada ben o heyecanla görmedim ama bakilmadı herhalde

Kizlar ben delirdim bugun ve gidip kan testi yaptirdim. 9.9 cikti degerim. 10. Gun bugun. Drumu aradim su an icin pozitif dedi ama cumaya kdr 100 lere ulasmasi lazim degerin dedi. Ama 2 gunde 2 kat artarmis degerler. E oyleyse maximum 70 e fln gelicek cuma ko degerim. ?? Allak bullak olmus durumdayim..

Anladim canim.dort yillik evliyim.iki sene korunduk.pkoluyum ben.alti ay klomen we igneyle tedavi gordum ama olmadi malesef.bu ayda asilama yaptirdim.ama umutsuzum.senin ne zaman yapilmisti

Tebrikler arkadasim.darisi basimiza

Canım çok çok sevindim 6 nın üstü pozitif diye biliyorum ilaç etki yapsa 6 olur 7 olur alt sınırı nerdeyse ikiye katlamış. Gözün Aydın umarım cumaya kadar inşallah kat kat katlar değerin :)

Merhaba Arkadaşlar,

Forumun bu başlığını yeni farkettim ve tüm yazılanları okumaya çalıştım. Bende size kendi hikayemden bahsetmek istiyorum. 21 mart 2009 da evlendim, yani 4 buçuk yıldır evliyim ve 32 yaşındayım. Eşimle sadece ilk yıl korunduk, o da eşim korundu:) son 3 yıldır çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz, ben olayları kendi akışına bırakmıştım. En sonunda Ekim 2012'de doktora gitmeye karar verdim. Ben üniversitede araş. gör. olarak çalışıyorum. öğrencilerimden birinin ablası Kanuni sultan süleyman hastanesinde uzmanlığını yapıyordu. onun yanına gittim. Hemen Ultrasonla baktı yumurtalıklarım iyi durumdaydı, sonra hormon testlerini istedi, östrojen, LH, FSH, Tiroid,... gibi aynı zamanda eşimden spermiyogram istedi. adetimden 21 gün sonra progesteron baktı ve yine ultrason bu arada smear da aldı. Bende herşey normaldi. Eşimde sperm sayısı toplamında 2 milyon çıkmıştı ama ileri hareketli spermi %32 idi tam sınırdaydı. Doktorum spermiyogramı tekrarlamamızı söyledi, herşey bir ay ertelenmişti. Bir ay sonra mucizevi bir şekilde sperm sayısı 75 milyona çıkmıştı. hareketli sperm oranı da %36. bana rahim filmi çektirmemi söyledi bu arada gün aşırı ilişki önerdi normal yollardan hamile kalabilirsin devam dedi. tabi ben rahim filminden korktuğum için 2-3 ay denedik. sonuçta ciddi sorunlar yoktu, ama olmadı. Sonra gözümü karartıp rahim filmi çektirdim. Herşey normaldi hatta mükemmele yakındı. Doktora gittiğimde doktorum daha fazla deneme tedaviye başlayalım, zaten kendiliğinden olsaydı bu süreçte olurdu dedi.Normalde klomen tedavisi PKO sendromu olan yada yumurtala problemi olan bayanlarda yapılıyor. Doktorum bana şu açıklamayı yaptı, sende ve eşinde bir sorun gözükmüyor biz buna sebebi belli olmayan kısırlık diyoruz, prosedür gereği önce 3 ay klomen tedavisi arkasından 3 ay aşılama ve olmazsa en son tüm bebek dedi. Mayıs snunda ilk klomen tedavisine başladım. (Bu arada ben biyoloğum ve en komiği üniversitede erkek kısırlığının önlenmesi üzerine çalışıyorum). yani yapılan her şeyi çok iyi biliyor ve anlıyorum özellikle uzmanlık alanımın erkek ve dişi üremem sitemi olduğunu düşünürsek... Neyse, doktorun söylediği iilk ay klomen tedavisine çok iyi cevap vermiş olduğum ve hamile kalma olasılığımın yüksek olduğu idi. Ama maalesef olmadı ondan sonraki 2 ay da olmadı. Sonra doktorlar 1 ay ara vermeye karar verdiler. Sonraki ayda reglim 2. günü cumartesiye denk geldiği için iğne tedavisine başlayamadım. Çünkü iğne tedavisini A2 yani adetin 2. günü başlanıyor. sonraki ay olan EKİM AYINDA A3 ten itibaren iğne edavisine başladım kendine 1 kasıma kadar Gonal F adı verilen gonadotropin içerikli yumurtaların olgunlaşmasını sağlayan iğneden vurdum. 2 kasım cumartesi günü ovitrelle iğnesi yaptım bu da yumurtanın çatlamasını sağlayan iğne idi. Pazartesi yani 4 kasımda saat sabah 11 de aşılamamı yaptılar. spermiyogram yine çok olumlu değildi, ama spermiyogramı yapan ve spermleri yıkayan biyolog bayan durumun çok kötü olmadığı bu seviye ile rahatlıkla hamile kalabileceğimi ve umutlu olmamı söyledi. Sperm sayısı azdı ama ileri hareketli sperm oranı %40 a çıkmıştı. zaten aşılama yapılırken ileri hareketli spermler ayıklanarak alınıyor ve spermlerin hareketi arttırmak için çeşitli sıvılarla yıkadıklarını söylediler. internette yaptığım araştırmalar sonrasında iki çeşit aşılama olduğunu birincisinin intraservikal injection (ICI) diğerinin ise bana yapılan intrauterin injection (IUI) olduğunu öğrendim ICI aynı cinsel birleşme gibi zaten kopulasyon organı dediğimiz peniste vaginanın en derin yerine kadar gitse bile vaginanın bitiminde olan serviksi geçemez. ICI da serviksin hemen önüne spermler bırakılıyor. IUI da ise serviks bir katater yardımıyla geçilerek eşimizden alınan spermler uterusun ortalarında bir yere bırakılıyor. Bende bu yapıldı. Sizlerde hangisi yapıldı bilmiyorum ama bana göre IUI nın şansı diğerine göre daha fazla. Ek olarak birşeyler söyleyecek olursam, aşılama çoğunlukla erkekte sperm azlığı ve vajinusmus durumlarında çözüm oluyormuş. Benim durumumda tüm hormonal değerler ve yumurtaıklar herşey normalken eşimde sperm azlığı ve bende vajinusmus durumu var, birlikte olmamız acılı ve zor oluyor.

Bu arada aşılamadan bahsedecek olursam: Aşılama işleminden çok korkuyordum, zaten vaginismus olduğum için alttan yapılan tüm işlemler benim için çok ağrılı olmasına rağmen, spekulum denilen vaginanın açılması ve işlem yapmayı kolaylaştıran aleti yerleştirirken ve vaginanın açılmasını sağlarken ciddi acı hissettim. Sonrasında acı yoktu hatta kanul ile serviksi geçerlerken hissedip serviksi geçtiniz galiba dedim doktora. Eşimden alıp yıkadıkları yani işlemden geçirdikleri spermleri uterusa bırakırlarken onuda hissettim. Sonra 10 dk masada yattım. Sonra acayip idrara sıkısık olduğum için gittim lavaboya ama idrar dışında sperm veya sıvı gelmedi. Çok az pıhtı şeklinde kanama oldu. Ondada bir sorun yoktur sanırım. Sonra arabama gidip hatta kendim kullanarak eve geldik. Tabi o gün işe gitmedim ama sonraki gün normal yaşantıma döndüm.

Doktorum aşılama sonrası 8 kasımda progesteron 15 kasımda beta HcG için kan vermemi söyledi. 8 kasımda progesteronum 9.85 çıktı. 7 ve üzeri çıkması yumurtladığım anlamına geliyormuş. Bakalım beta HcG sonucum ne çıkacak. Bildiğim kadarıyla 5 ve üstü çıkarsa hamilesin anlamını geliyor. GERÇEKTEN burada yazan ve bekleyen herkesi çok iyi anlıyorum.

Bu arada bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın ne olur, herşeyi yazayım belki benim durumumda olanlar vardır diye düşündüm.
HAkkımızda hayırlısı diyelim.

Son düzenleme:
Canim daha sevinemiyorum emin hic degilim. Umarim sizin degerleriniz cok cok daha yuksek cikar. Bu ilaclarin etkisi de olabilir diye seyler okudum cunku. Yine de aylardan sonra 5 in uzerinde bir deger gormek paha bicilmez..

Kesinlikle:) ben senin yerinde olsam suan yere basmiyodum.dilerim hic bi sorun cikmaz.

hayırlısı delideni, umarım herşey yolunda gider stress yapma, kafanı başka şeylerle meşgul et. Hadi hayırlısı:))))

Canım hayırlı olsun aşılaman sende buradaki arkadaşlarla yakın tarihte yapmışsın aşılamanı. İnşallah tutar seninki de Allah umutlarını yeşertsin . Çok güzel bilgiler vermişsin sağol. Bende Kasım sonu yaptıracağım aşılamamı Allah kısmet ederse . O zaman doktora soracağım hangi aşılama yöntemini uyguluyor diye inşallah sana uygulanandır. Diğerinin şansı çok düşük anlattığına göre. Sonucunu bildir canım unutma bizi.

Canim nolur nolur asilamadan sonra, tahlili yaptirana kdr olan hamilelik belirtilerini hatirliosan yazar misin bize? Lutfen bizim de sonuclar 4 5 gun sona belli olucak heyecanliyiz artik cok

Hicbir belirtim olmamisti zaten hamilegimdede karnim buyumese hamile oldugumu anlamayacak kadar rahattim ama bu asilamada karnim cok seyridi nedendir bilmiyorum onuda belirti olarak yormuyorum zaten ustelik bi belirti olabilmesi icin cok efken

Anladim canim.dort yillik evliyim.iki sene korunduk.pkoluyum ben.alti ay klomen we igneyle tedavi gordum ama olmadi malesef.bu ayda asilama yaptirdim.ama umutsuzum.senin ne zaman yapilmisti

1 kasım da yapıldı canım bakalım cuma ya kadar beklicem olmazsam idrar testi yapacam nasip bakalım

Kızlar benim test günüm yarın ama kan testi yaptırmayacağım.Çünkü 2 kez 0 ve 0.2 gibi değerleri gördüğüm için artık insanların bana acıyan gözlerle bakmasını istemiyorum. Gecikirse gebelik testi yaparım ve ancak onda şüphelenirsem kan veririm ama adet sancılarım var bazen yürüyemeyeceğim kadar ağrım oluyor Yüce Allah'ım kucaklarımızı en kısa zamanda sağlıklı hayırlı bebişlerle doldursun inşallah...Gerçekten Allah sabrımızı zorlamaz umarım.Beklemek çok zor.Benden sonra bebiş düşünen herkesin şu an çocukları 1 yaşına geldi.Durmadan facebook'ta fotolar, anne olmanın ne kadar yüce bişey olduğuyla ilgili yazılar fotolar paylaşıyorlar.Acaba bunları her gördüğümde benim ve benim gibi isteyen insanları hiç düşünüyorlar mı? her seferinde gözlerimin dolu dolu olup içimde fırtınaların koptuğunun farkındalar mı? Allah hepimizi görüyordur ve umarım tüm bebek isteyenlerin dualarını kabul eder umarım.

inşallah canım bende senin gibiyim canım cuma yapmam lazım cesaret edemiyorum beklicem pazartesiye kadar idrar tahlili yaparım eğer adet olmazsam

evet canım pkoluyum ben de.
bakalım yarın kontrolüm var belli olacak.

Canım teberik ederim darısı başımıza ben olsam havalara uçarım.Kötü düşünme ve her 2-3 günde bir ikiye katlanır merak etme :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…