- 6 Nisan 2013
- 227
- 16
- 118
- Konu Sahibi merveeaydin
-
Ayssyaz ozur dilerim belirti sormisun. Su an net bisi solemek istemiorum bos yere kimseye umut olmak istemiorjm ama sana soz, cuma gunu poztif cikarsa sonucum, her bir detayi en ince ayrintisiyla anlaticam.
Ayssyaz ozur dilerim belirti sormisun. Su an net bisi solemek istemiorum bos yere kimseye umut olmak istemiorjm ama sana soz, cuma gunu poztif cikarsa sonucum, her bir detayi en ince ayrintisiyla anlaticam.
negatif düşünmek yok canım sakin aklına böyle şeyler getirme ilk tutmadi diye tutmucak diye birşey yok pozitif düşün..
inşallah canım ayın kaçın da tahlil yapacaksin canım ben 18 de yaptırayim diyorum 17 de bir idrar tahlili yaparım belki tabi o zamana kadar adet olmazsam
Ozlem.. Cok korkuorum nasil 200 e cikicak bir anda? 10. Gun icin 9.9 normal mi dusuk mu? Ah oyle korkuorum ki. Oyle bir heyecandan sonra dusus o kdr zor gelir ki..
Yok ben kesin deliricem cumaya kdr. Belli oldu.
Kizlar benimde hala durum belirsiz. Bunlar sahte regl belirtileri veya yalanci hamilelik belirtileri de olabilir ama peki madem istiosunuz soyliim. Benim adet belirtilerim sinir, tatli krizi, mide bulantisi, kasik agrisidir. Bu sefer ilk defa goguslerim agridi azicik, ama oyle ne deli gibi sistiler ne bisi, sadece regl olmadan onceki gibi azicik sistiler ve uclari cok azicik hassaslasti. Ama normalde goguslerde hic hareket olmadii icin bende, belki dedirtti bana. Mide bulantisi oldu yine ama aynen adet belirtileri gobiydi, bir gun 3 yasindaki oglunu makarnam bonibonum die bi seven kadinla yan yana denk geldim, sora kadinin yanindan kactm ve 40 dkka falan agladim. Sonra dedimki bu ne acaba bu regl donemi baya streslo gecicek hamile deilsem. Sonra adetle ayni olarak bol sivilce cikardim. Ama canim hic tatli fln istemedi ve cok istahsizdim belli zamanlar haric. Bazen de mide kazinmasiyla ani acikma yasadim ama benim midem hep kazinir hamilelik birtisjmi bilemiorum. Teek beni bugun test yapmaya item fark bence regl donemi belirtisinden farkli olarak goguslerdeko minnackk hassaslik disinda kasiklarimda kasilma, durtme, ucu sivri olmayan bisiyle dokunma, gibi bir his yasadim surekli olarak. Agri defilde belli aralikli sizi gibi dielim. Basiniz agrir ya arada zonk zonk onun hafifini kasikta dusunun bazen daga sert bazen daha hafif.Soyle canim sen.bos yerede olsa umut etmek cok guZel
delideni :) ben daha önce 4 düşük yapan biri olaraktan, 3. düşüğümün değerini yazayım.. tam adet olacağım gündü yani beklediğim adet tarihimde değerim 22.9 çıkmıstı.. ki senin dah adetine 4 5 gün var.. 9.9 çıkmış.. neyse ben daha sonra 4 gün sonra yine kan verdim 112 çıktı..2 gün sonra 303 çıktı..5 gün sonra 3000 çıktı ve 3 gün sonra 16000 çıktı.. o yüzden diorum sana 200 lerde çıkar diye.. ve gerçekten seni rahatlatmak için yada teselli içinde sölemiorum.. yemin ederimki içime doğuo sen hamilesin arkadasım.. ama tabki ne ümitlen nede hayal kırıklığı yaşa.. ikisinin ortasında kal ve cumayı sabırla bekle..sevgiler.....
Acaba benim de tahlil yaptırıp pozitif betahcg değeri olucak mı?
Delideni bence olumlu ve bugünlerde çok dua et :)
kızlar biliyorumki beklemek coook zor hepimiz için..ve bu beklediğimiz süreçtede her belirtiden bir umut arıyoruz yani ben kendi adıma öyleyim..ama şuda varki sizlerde araştırmıssınızdır yada duymussunuzdurki yumurta ve sperm döllendiği anda beta hcg hormonu yükselmio.. döllenio ve rahime yerleşmesi 7 bazende 8 9 günü bulabilio..rahime yerleştikten sonra, önce yavaş yavaş sonrada hızla yükselio.. yani bizim aşılamalar dielimki tuttu işallah tutmustur:) şuan rahime yeni yerleşti..ve beta hcg yavaş yavaş yükselişte.. belirtilerde adet dönemine ya bi kaç gün kala yada adetten bi kaç gün sonra başlar..şu belirti bu belirti die kendimize işkence etmekten başka hiç bişi yapmıoruz.. ve lütfen bu yazdıklarımı yanlıs anlamayın, tamamen kendime sitemim bunlar..bu yazdıklarımı tabki sizlerde biliosunuzdur ama ben yinede hatırlatmak istedim..bu mübarek muharrem ayı hatrına rabbim bu emeklerimizi boşa çıkarmasın ve bizleri sevindirsin işallah aminnn
amin canım inşallah gördüğüm her duayi okuyorum rabbim kızlarında benim de aşılamamiz tutar inşallah diyorum aynı gün aynı heyecanlari yaşadık inşallah aynı günlerde de sevincimizi yaşarız
hazalcığım gel seninle cuma günü idrar testi yapalım beraber :)
tamam canım ama sabah yapmıyalim hani olurya ışte :) cumartesi sabah yapsak olmamı :) ilk idrarla
böö sana :))) su kaynatıcan dimiiiii seni seniiii :))) şaka tatlım tmm allah nasip ederde adet olmazsak tabi yapalım işallah
anlaştıkk. :)) hadi işallah :)haha :):) yok anam ne su kaynatcam çay da kaynatırim sen yeter ki iste :) tamam anlaştık cumartesi sabah idrar testi yapıyoruz :)
merhaba arkadaşlar,
forumun bu başlığını yeni farkettim ve tüm yazılanları okumaya çalıştım. Bende size kendi hikayemden bahsetmek istiyorum. 21 mart 2009 da evlendim, yani 4 buçuk yıldır evliyim ve 32 yaşındayım. Eşimle sadece ilk yıl korunduk, o da eşim korundu:) son 3 yıldır çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz, ben olayları kendi akışına bırakmıştım. En sonunda ekim 2012'de doktora gitmeye karar verdim. Ben üniversitede araş. Gör. Olarak çalışıyorum. öğrencilerimden birinin ablası kanuni sultan süleyman hastanesinde uzmanlığını yapıyordu. Onun yanına gittim. Hemen ultrasonla baktı yumurtalıklarım iyi durumdaydı, sonra hormon testlerini istedi, östrojen, lh, fsh, tiroid,... Gibi aynı zamanda eşimden spermiyogram istedi. Adetimden 21 gün sonra progesteron baktı ve yine ultrason bu arada smear da aldı. Bende herşey normaldi. Eşimde sperm sayısı toplamında 2 milyon çıkmıştı ama ileri hareketli spermi %32 idi tam sınırdaydı. Doktorum spermiyogramı tekrarlamamızı söyledi, herşey bir ay ertelenmişti. Bir ay sonra mucizevi bir şekilde sperm sayısı 75 milyona çıkmıştı. Hareketli sperm oranı da %36. Bana rahim filmi çektirmemi söyledi bu arada gün aşırı ilişki önerdi normal yollardan hamile kalabilirsin devam dedi. Tabi ben rahim filminden korktuğum için 2-3 ay denedik. Sonuçta ciddi sorunlar yoktu, ama olmadı. Sonra gözümü karartıp rahim filmi çektirdim. Herşey normaldi hatta mükemmele yakındı. Doktora gittiğimde doktorum daha fazla deneme tedaviye başlayalım, zaten kendiliğinden olsaydı bu süreçte olurdu dedi.normalde klomen tedavisi pko sendromu olan yada yumurtala problemi olan bayanlarda yapılıyor. Doktorum bana şu açıklamayı yaptı, sende ve eşinde bir sorun gözükmüyor biz buna sebebi belli olmayan kısırlık diyoruz, prosedür gereği önce 3 ay klomen tedavisi arkasından 3 ay aşılama ve olmazsa en son tüm bebek dedi. Mayıs snunda ilk klomen tedavisine başladım. (bu arada ben biyoloğum ve en komiği üniversitede erkek kısırlığının önlenmesi üzerine çalışıyorum). Yani yapılan her şeyi çok iyi biliyor ve anlıyorum özellikle uzmanlık alanımın erkek ve dişi üremem sitemi olduğunu düşünürsek... Neyse, doktorun söylediği iilk ay klomen tedavisine çok iyi cevap vermiş olduğum ve hamile kalma olasılığımın yüksek olduğu idi. Ama maalesef olmadı ondan sonraki 2 ay da olmadı. Sonra doktorlar 1 ay ara vermeye karar verdiler. Sonraki ayda reglim 2. Günü cumartesiye denk geldiği için iğne tedavisine başlayamadım. çünkü iğne tedavisini a2 yani adetin 2. Günü başlanıyor. Sonraki ay olan ekim ayında a3 ten itibaren iğne edavisine başladım kendine 1 kasıma kadar gonal f adı verilen gonadotropin içerikli yumurtaların olgunlaşmasını sağlayan iğneden vurdum. 2 kasım cumartesi günü ovitrelle iğnesi yaptım bu da yumurtanın çatlamasını sağlayan iğne idi. Pazartesi yani 4 kasımda saat sabah 11 de aşılamamı yaptılar. Spermiyogram yine çok olumlu değildi, ama spermiyogramı yapan ve spermleri yıkayan biyolog bayan durumun çok kötü olmadığı bu seviye ile rahatlıkla hamile kalabileceğimi ve umutlu olmamı söyledi. Sperm sayısı azdı ama ileri hareketli sperm oranı %40 a çıkmıştı. Zaten aşılama yapılırken ileri hareketli spermler ayıklanarak alınıyor ve spermlerin hareketi arttırmak için çeşitli sıvılarla yıkadıklarını söylediler. Internette yaptığım araştırmalar sonrasında iki çeşit aşılama olduğunu birincisinin intraservikal injection (ıcı) diğerinin ise bana yapılan intrauterin injection (ıuı) olduğunu öğrendim ıcı aynı cinsel birleşme gibi zaten kopulasyon organı dediğimiz peniste vaginanın en derin yerine kadar gitse bile vaginanın bitiminde olan serviksi geçemez. ıcı da serviksin hemen önüne spermler bırakılıyor. ıuı da ise serviks bir katater yardımıyla geçilerek eşimizden alınan spermler uterusun ortalarında bir yere bırakılıyor. Bende bu yapıldı. Sizlerde hangisi yapıldı bilmiyorum ama bana göre ıuı nın şansı diğerine göre daha fazla. Ek olarak birşeyler söyleyecek olursam, aşılama çoğunlukla erkekte sperm azlığı ve vajinusmus durumlarında çözüm oluyormuş. Benim durumumda tüm hormonal değerler ve yumurtaıklar herşey normalken eşimde sperm azlığı ve bende vajinusmus durumu var, birlikte olmamız acılı ve zor oluyor.
Bu arada aşılamadan bahsedecek olursam: Aşılama işleminden çok korkuyordum, zaten vaginismus olduğum için alttan yapılan tüm işlemler benim için çok ağrılı olmasına rağmen, spekulum denilen vaginanın açılması ve işlem yapmayı kolaylaştıran aleti yerleştirirken ve vaginanın açılmasını sağlarken ciddi acı hissettim. Sonrasında acı yoktu hatta kanul ile serviksi geçerlerken hissedip serviksi geçtiniz galiba dedim doktora. Eşimden alıp yıkadıkları yani işlemden geçirdikleri spermleri uterusa bırakırlarken onuda hissettim. Sonra 10 dk masada yattım. Sonra acayip idrara sıkısık olduğum için gittim lavaboya ama idrar dışında sperm veya sıvı gelmedi. çok az pıhtı şeklinde kanama oldu. Ondada bir sorun yoktur sanırım. Sonra arabama gidip hatta kendim kullanarak eve geldik. Tabi o gün işe gitmedim ama sonraki gün normal yaşantıma döndüm.
Doktorum aşılama sonrası 8 kasımda progesteron 15 kasımda beta hcg için kan vermemi söyledi. 8 kasımda progesteronum 9.85 çıktı. 7 ve üzeri çıkması yumurtladığım anlamına geliyormuş. Bakalım beta hcg sonucum ne çıkacak. Bildiğim kadarıyla 5 ve üstü çıkarsa hamilesin anlamını geliyor. Gerçekten burada yazan ve bekleyen herkesi çok iyi anlıyorum.
Bu arada bu kadar uzun yazdığım için kusura bakmayın ne olur, herşeyi yazayım belki benim durumumda olanlar vardır diye düşündüm.
Hakkımızda hayırlısı diyelim.
ozlem.. Cok korkuorum nasil 200 e cikicak bir anda? 10. Gun icin 9.9 normal mi dusuk mu? Ah oyle korkuorum ki. Oyle bir heyecandan sonra dusus o kdr zor gelir ki..
Yok ben kesin deliricem cumaya kdr. Belli oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?