Aşılama Kasım 2013 Aşılama Yaptıracaklar Buraya !

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Benim bildiğim erkek kısırlık sorunlardan biri morfolojinin düşük olması...
%5 veya %4 olması lazım altında olduğunda spermin morfolojisinde baş yada kuyruğunda veya boyun bölgesinde sorunlar olabiliyor. Eğer kuyrukta olursa spermler ileri olarak yüzemedikleri için yumurtaya ulaşıp dölleme şansları olmuyor. Eğer baş kısmında mesela akrozom denilen spermin yumurta zarını parçalayıp yumurtaya girmesini sağlayan baş kısmının en ucunda problem varsa sperm yumurtaya ulaşsa bile yine içeri giremediği için döllenme olmuyor. Benim bildiğim çok düşük morfoloji durumlarında ICSI (intrasitoplazmik injection) veya tüp bebek deneniyor diye biliyorum ama bir internetten yine araştırın isterseniz....

.

anlamadım ama bizde de hiç birşey de sorun yok bende tek sorun polikistik over ama normal hamile kalan çok kişi var ama olmadı nasip bu işler Allahın taktıri benim bir arkadaş vardı eşinde hem haraket sorunu hem morfoloji sorunu hem kendinde polikistık over vardı kiloluydu ve kızda tsh yüksek çıkıyordu ama hamile kaldı bu işler nasip meselesi kafayı takmayın böyle sorunlara Rabbim verecek olduktan sonra herşey bahane

İki farklı siteden bulduğum sonuçlar...

1)
Sperm hücresi baş, boyun ve gövde olmak üzere üç kısımdan oluşmuştur. Sperm başı içerisinde genetik materyel bulunur. Özellikle baş kısmının yapısal bozuklukları (morfolojik bozukluklar) spermin döllenme kabiliyetini sınırlayan önemli faktörlerin başında gelmektedir. Boyun kısmı enerji, kuyruk kısmı ise hareketin sağlanması için gereklidir. Penis kökündeki kasların kasılması ile dışarıya atılan ejakülat (meni) normalde 2-6 ml hacminde olup ilk atılma esnasında koyu kıvamlıdır.

Yaklaşık yarım saat içinde sıvılaşan menide ml’de ortalama 50 milyon sperm hücresi olup % 40 civarında hareketlilik görülür. Vajina içine boşalan bu spermlerden en yüksek döllenme kapasitesine sahip 25 - 30 tanesi üreme kanallarındaki yumurta hücresine ulaşır ve yalnızca bir tanesi yumurta içine girerek döllenmeyi oluşturur. ılişkiyi takip eden 16 saat sonrasında bile canlı sperm hücrelerinin vajina içinde görülmesi mümkündür.

Sperm sayısının 20 milyon/ml, hareketliliğin % 30’un altında olması anormal kabul edilir. Spermin dölleme fonksiyonunu belirleyen en önemli faktör ise morfolojik yapısıdır. Bu parametrenin infertilite klinikleri tarafından değerlendirilmesi önem taşımaktadır. Morfoloji % 5 normal sınırının altında olanlar tedavi seçeneğinin düzenlenmesi açısından değerlendirilmelidir.

2)Aşılama (IUI, intrauterin inseminasyon) tedavisi: İnfertilite tedavi seçeneklerinden biridir. Kadında yumurtalama temin edildikten sonra çatlatma iğnesi yapılır. 36-48 saat sonra erkekten masturbasyonla alınan sperm özel işlemlerden geçirilir. IUI anestezi gerektirmeyen ve muayenehane koşullarında yapılabilen bir işlemdir. İnce bir kateter ile sperm örneği rahim içine verilir. Böyle bir tedavinin yapılması için kadının fallop tüplerinin açık olması şarttır. Sperm sayısı yeterli olmalıdır. Sperm sayısı, morfolojisi çok önemlidir. 10 milyon / ml altında sperm varlığında IUI yapılmamalıdır. Ayrıca sperm morfolojisi Kruger kriterlerine % 5 ve altında ise uygulanmaz. Aşılama tedavisi özellikle açıklanamayan infertilite olgularında tercih edilir ve 4 kereden fazla yapılması şansı arttırmaz. Aşılama işleminden sonra normal aktivitelerde hiçbir şeyi kısıtlamaya gerek yoktur. Çatlatma iğnesinden sonra aşılama yapılsa dahi sonraki günlerde ilişki önerilmelidir. Aşılama öncesi ilişki ile vajende kalan spermlerin de katkısı olacağı varsayılmaktadır. Klomifen sitratla beraber yapılan aşılama tedavilerinde başarı şansı % 8-10 civarındadır. Gonadotropinlerle (enjeksiyon) yapılan ovulasyon indüksiyonlarından sonraki aşılama işlemlerinde başarı % 15-19 civarında kabul edilir.

İnvitrofertilizasyon (IVF, tüp bebek uygulaması): İntrauterin inseminasyon ile başarılı olunamayan vakalarda son basamak tedavi yöntemidir. Tüpleri tıkalı olan kadınlarda, infertilite ilaçlarına yanıt vermeyen overler varlığında, sperm sayı ve morfoljilerinin düşük olduğu vakalarda IVF uygulanmalıdır. Sperm hareketlerinin zayıf olduğu olgularda, immunolojik faktör varlığında, infertiliteye yol açacak kadar endometriosisi olan kadınlarda, ve açıklanamayan infertilite durumlarında da IVF uygulanır.

IVF in uygulanmaya başlaması ile pekçok infertil çiftin yüzü gülmüştür.Bu yöntemde kadından alınan yumurtalar, erkekten alınan sperm ile laboratuar ortamında döllendirilir. Fertilize ovum (zigot) rahime transfer edilir. Bu yöntem ilk kez 1978 yılında başarılmıştır. Loise Brown ilk tüp bebel bebeğidir. Bu başarıdan önce 1973 de Avustralya da biyokimyasal, 1976 da ise dış gebelik gebelik bildirilmiştir.
Konvansiyonel IVF de laboratuar ortamında sperm ve yumurta yanyana getirilir ve döllenme sağlanır. İntrasitoplazmik sperm enjeksiyonunda ( ICSI, mikroenjeksiyon ) ise tek tek sperm yumurta içine enjekte edilir.

Kizlar idrar testi simdi yaptim. Ikinci cizgiyi de silik de olsa gordum. Asilama olali 11 gun oldu, dun b hcg m daha 9,9 du. Normal mi ikinci cizginin cikmasi? Testte yanlislik olmasin??

Kizlar idrar testi simdi yaptim. Ikinci cizgiyi de silik de olsa gordum. Asilama olali 11 gun oldu, dun b hcg m daha 9,9 du. Normal mi ikinci cizginin cikmasi? Testte yanlislik olmasin??

silik de olsa 2.çizgiyi görmüşsün bide betahccg 9.9 diyosun bence guzel haber ama 2 gün sonra betahcg tekrar et canım

ne diyeyim sana şimdi delideni :) diyorum ama dinlemiyorsun. Hamilesin işte ne bu kadar harap ettin kendini...
Bu arada unutmuşumda sizde herhangi bir sıkıntı var mıydı?yoksa sebepsiz infertilite mi?

merhaba kızlr 2.aşılamayı bugün yaptırdım sıra en sıkıntılı bekleme sürecinde Allah ım hepimize hayırlısı neyse onu nasip etsin.

Sizde durumlar nasıl?

ne diyeyim sana şimdi delideni :) diyorum ama dinlemiyorsun. Hamilesin işte ne bu kadar harap ettin kendini...
Bu arada unutmuşumda sizde herhangi bir sıkıntı var mıydı?yoksa sebepsiz infertilite mi?

Inanamiorum umarim oyledir gercekten? Bende pko var ne regl olabiliom dogru duzgun 1 senedir de bebek de olmuodu. Esimde hic problem yoku ama bende yumurtlama gec oluo bazen hic olmuo, oyle yani..

Test yaptıramadım çünkü yarın kırmızılar gelir.Çünkü gebelik testine yazık :)

1.aşılamada 15.gün test yaptırdım beta sıfır çıktı 2 gün sonra det oldum bu sefer tahlil felan yaptırmıcam adeti bekleyeceğim insan harap oluyor gidip kan veriyorsun feln gerek yok ilkinde olmayınca insanın ümidi kırılıyor

canım benimde ilk aşılamada 14.gün test yaptırdım ve 0 sonucunu almak ayrı bir yıkımdı.bunda test yaptırmaycağım zaten fırsatımda olmayacak çünkü karın ağrılarım arttı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…