Aşılama Kasım 2013 Aşılama Yaptıracaklar Buraya !

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım ben daha hiç hamılelık geçırmedım kürtaj falan bılmıyorum... rahım fılmı zor ama dayanılmayacak gıbı degıl hele tuplerın acıksa kolay yanı agrı sadece anlık oluyor ve gecıyor adet sancısı gıbı... ilaçlara fılm çıkartmadım ben sordum dedılerkıılerıde daha pahalı tedavı gorebılırsın belkı tup bebek gerekırse falan onun için doktor şimdi rapor çıkarmamış onun için özel aldım raporu daha pahalı tedavıler için saklıyorum

hımmm inşallah hamilesindir canım yaaailaçta en az 6 ay kullanılmalıdır yazıyor sanki öyle hatırlıyorum ama bize de 3 ay verdi. bir şeye yarayacağına dair bi ümit yok içimde benim de maalesef.... hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim, çeken bilir....... ama umarım sen hamilesindir de gecikmiştir

Kızlar merhabaaaa

benim yine bir sorum olacak :)))

Doktorum bu ay yumurta takibi yapalım demişti, tabi pek takip edemediler :) 10. gün gittim yumurta oluşumu henüz başlarda yine gel dediler ve 14. gün tekrar çağırdılar. 14. gün gittim aaa yumurta atılmış göremiyoruz dediler. Ben ovülasyon testi yaptığım için 14 değil 13'te yumurtamın çatladığını biliyordum zaten.

Yine de doktorum 21. gün progesteron test istemişti benden. Bu sabha yaptırdım. 21. gün değerim 19,90 çıktı kızlar. Fikri olan var mı nasıl bir değer sizce? Yumurta kalitem nasıl?

Son düzenleme:
E kese ne zaman gozukucekmis canim.tekrar kan testini doktormu istedi yine

Canim kese hcg 1500 civari oldugunda vajinal yoldan gozukurmus bu da asagi yukari 5 haftalik hamilelige denk geliyor. Benim kese icin persembe yani ayin 21 inde cagirdi beni. Bakalim hayirliso. 115 den sonra bakma dedi hcg ye:) ben dayanamadim hala da dayanamiorum:)

Kızlar bugün aşılamanın 8.günü.11 kasımda yapıldı göğüslerimde dolgunluk ve ara sıra vajinama bıçak saplanır gibi hissediyorum başka bi belirti yok.

Sonuç bekleyen arkadaşlar belirtiler neler hadi hep birlikte paylaşalım.

.

amin işallah canım

ben 1.5 yıllık evliyim yaşım 28... yaklaşık 5 aydır tedavi görüyorum. hsg mde sağ tüp kapalı sol acık cıktı.dün itibariyle de adet oldum yarın randevum var muhtemelen tekrar klomen verilecek arkasından çatlama iğnesi ve ilk aşılamam olacak inşallah bu sefer tutar ne kadar zormuş anne olabilmek

Merabalar merve bende 13kasım günü yaptırdım aşılamamı kısmetse 23 ünde baktırmayı düşünüyorum.ben bi belirti yaşamıyorum sanırım sen neler yaşıyosun?

En başta moralini yüksek tut. Benim de ilk aşılamamda bir gün boyunca ağrılarım olmuştu kasıklarımda. Kahverengi akıntım olmadı. Onu bir doktoruna sorsan iyi olur. Belki de uygulama sırasında zorlandıysan ondan kalan zedelenme lekeleridir canım. Hemen kötüye yorma. Doktoru mutlaka ara. Allah hayırlısını versin inşallah 15 gün sonra müjdeli haberi verirsin:)

Tabiki her birinin stresi farklı oluyor. Ama bize en büyük kötülüğü yine biz ediyoruz. Şu umutsuzluk, endişe olmasa stres olmasak herşey çok daha güzel olacak eminim. Bak benim 2. aşılamam ilkinden daha yüksek bir dozda vurunduğum halde beklediğim büyüklüğe ulaşmadılar henüz. Çünkü acaba kaç tane oluşur, kaliteli olurlar mı, uygun boyuta gelirler mi diye düşünüp duruyorum. Azıcık serbest olmamız lazım. O da çok zor :) İlk aşılamada tutar mı diye bir istatistik yapma bence. Çünkü tutmaz dediler ama hamile kalan çok kişi duydum. Ama 5. aşılamasında tutan da var. Allah'ın bir hikmeti hepsi.:)

Sevgikelebegi progesteron değerin çok güzel. Ben de yaptırmıştım yumurta takibinden önce 0'larda çıkmıştı.
10 ve üzeri olduğunda normal yani yumurtlama oluyor diye yorumlanıyor canım. Ne zamandır istiyorsunuz bebişi?

İnşallah :) herkes için en hayırlısı olur inşallah. senin ilk aşılaman tutmuş muydu canım? doktoru aradım olması normaldir dedi. bugün ve yarın eşinle ilişkiye gir perşembe günü de kontrole gel dedi. genelde ilişki önerilmez yazıyor internette ama doktor bana neden önerdi anlayamadım :S

Benim ilki ağustostaydı tutmadı. Sonra 1 ay ara verdim. Bu ay yine başladım.
Yumurtalar uygun duruma gelirse cuma günü aşılamam olacak inşallah.
İlk aşılamamda doktor bana da ilişki önermişti.Tutma şansını artırıyor bir sakıncası yok bence.

anladım canım. umarım sen de ikinci aşılamandan olumlu sonuç alırsın.doktor aşılama öncesi ya da sonrasında bana hiç bi şekilde açıklama yapmadı. sadece çatlatma iğnesi verdiği gün 4 tane yumurta olmuş boyutları da gayet iyi dedi. ama neler oldugunu sansımın ne kadar oldugunu söylemedi. çikolata kistlerimden dolayı hamile kalamıyordum. aşılama tavsiye etti doktorum. umarım doğru yoldayımdır. çok ani oldu bu kararım. tutmazsa çok üzülmekten korkuyorum. annem ve eşim sürekli tuttu gibi hissediyorum diyorlar ama ben hiç birşey hissetmiyorum

yorumun için çok teşekkür ederim canım. ben 4 yıldır evliyim ama 1,5 yıldır korunmuyoruz. Aslına bakarsan bu 1,5 yılın her ayı da çalışma oldu da diyemem çünkü işlerimizden dolayı sürekli seyahat halindeyiz ve bu da tabi belli ayları pass geçmemize neden oldu. Bu sebeple yaş durumumu da göz önüne alıp (32 yaşındayım) daha fazla beklemek istemedik infertilite kliniğine başvurduk.

Ben biraz pimpirikliyimdir. TÜm hormon testlerim yapıldı, rahim filmim çekildi, belli başlı genetik testlerim bile yapıldı. Keza eşim de sperm testi yaptırdı hiçbir problem görünmüyor. Ama ben inanıyorum ki aşılama ile hamile kalıcam ve en yakın zamanda sağlıkla bebeğimi kucağıma alıcam.

Aallah kucağımızı boş bırakmasın. Her kadın annelik duygusunu tatsın inşallahhh :))

Son düzenleme:

Hayırlısı ile bu defa aşılama bebişle sonuçlanır inşallah canım. Ama bazı doktorlar ilişki önermiyormuş (mantık nedir bilmiyorum) her doktor farklı bir ekolden geldiği için bakış açıları ve tedavi yöntemleri farklı olabiliyor. Önemli olan güvendiğin doktorun ne diyorsa onu yapmak bence.

Zaman durdu sanki günler geçmiyor

gerçekten öyle. Allah hepimizin yardımcısı olsun. daha önceleri doktora gidip geliyordum ama hiç bi zaman bu kadar net sonuç alamamıstım. bundan bir ay öncesine kadar kistlerimden haberim dahi yoktu. ama kısmet oldu ve bu doktorla karsılastım. herşey daha da netleşti. şimdi sizleri daha iyi anlıyorum. umut ve umutsuzluk içimde aynı anda büyüyor. çok değişik duygular.bu durumla karşı karşıya olanlara söylenecek pek fazla birşey de yok aslında. umutsuzlugu beslemekten vazgeçip umudumuzu büyütmeliyiz.sonuçların belli olacagı gune kadar inancımızla beklemeliyiz. ben pek başarılı değilim ama... Allah büyük. herşeyin hayırlısı olsun...

canım ben adet tarihimi yanlış yazmışım 16 ekimdi adet tarihim yani senden 2 gün sonra.

Canım benim merak içindeyim bugün doktora gittim hcg 762 çıktı kese görülmedi doktor görülmesi için hcg nin biraz daha yükselmesi gerek dedi.
Canım bebeklerimiz nerdeyse aynı senin değerin kaç.
Benimki düşük gibi geldi bana sence nasıl.
Birde doktor bebeğin ne kadarlık olduğunu söylemedi sana söyledi mi seninki ne kadarlıkmış.Benimki seninkinden 2 gün küçük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…