- Konu Sahibi 2000dnf2000
-
artık herşey o kadar normalki bazen kendimi çok geride kalmış hissediyorum lise çağındakilerin konuşma şekilleri tavırları hayat önemli değil onlar için hele emo diye tabir edilen kişilereyvahedigeldismile
canım emo nedir?? bilmiyorumkismile
galiba ben de geri kalmışım. :bbo:
görmediğin daha iyi olmuş
nete emo yaz daha tuhaflarını görebilirsin ama ankarada baya çoğaldılar heryerde görüyorum artık malesef
görmediğin daha iyi olmuş
nete emo yaz daha tuhaflarını görebilirsin ama ankarada baya çoğaldılar heryerde görüyorum artık malesef
tikiler var bir de:bbo:
nası yaaeniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiidelikafadulden
Çok güzel bir konu seçmişsiniz; tek eleştirebileceğim yahut katılmadığım kısım Amerika ve Avrupa özentisinin bu duruma neden olduğu saptamanız bunun iki nedeni var; her suçu Batının ahlak yoksunluğuna bağlamak kendi sorumluluklarımızdan kaçıştır diğeri ise genel kanının aksine Batı'nın yaşadığımız toplumdan çok daha yozlaşmış olduğunu düşünmenin pek de gerçeği yansıtmadığı... Belki Batıda daha aleni yaşananlar toplumumuzun çarpık ahlaki zemininde gizlendiği için bize bu şekilde yansıyor olabilir..
Ay nasıl tipler bunlar Allah aşkına delikafadulden
Evet onlardan da bahsetmiştik. Şu iki aptal sarışın var ya hani burger king reklamlarında oynamıştı. Onun gibileri dimi.
Atlantis söylemek istediğim aslında onları yeteri kadar tanımadığımız için onları taklit ederken kendi değer yargılarımızı kaybetmemiz. Aslında onların da kendi değer yargıları var. Ama biz onların dış görünüşünü taklit ederken değerlerimiz elden gidiyor. Onlarla aynı seviyede olmayı bırak, onlardan da aşağıda bir toplum olmaya başlıyoruz.
dinden bu kadar uzaklaştıkça değer yargılarının da yok olması kaçınılmazdır.özenilen zamanlar dine en bağlı olunan zamanlardır.
her anını ALLAH ile yaşayan insan her hareketinden sorumlu olduğunu bilir.ne kimseyi incitir,ne dedikodu yapar,ne hırsızlık ne ahlaksızlık,ne namussuzluk..................vs vs
bir daha mı dünyaya gelicem diye düşünenler yüzünden toplum yaşanmaz hale geldi
bu yüzden de
kişi üzerine düşeni yapıp dünyayı sahibine bırakmalıdır
televizyondan herkes şikayetçi ama ben dahil herkes evinin ,koltuğunun şeklini,misafirlerin bile oturma düzenini televizyona göre ayarlarken kötü demek çok saçma
dinden bu kadar uzaklaştıkça değer yargılarının da yok olması kaçınılmazdır.özenilen zamanlar dine en bağlı olunan zamanlardır.
her anını ALLAH ile yaşayan insan her hareketinden sorumlu olduğunu bilir.ne kimseyi incitir,ne dedikodu yapar,ne hırsızlık ne ahlaksızlık,ne namussuzluk..................vs vs
bir daha mı dünyaya gelicem diye düşünenler yüzünden toplum yaşanmaz hale geldi
bu yüzden de
kişi üzerine düşeni yapıp dünyayı sahibine bırakmalıdır
televizyondan herkes şikayetçi ama ben dahil herkes evinin ,koltuğunun şeklini,misafirlerin bile oturma düzenini televizyona göre ayarlarken kötü demek çok saçma
kırmızıyla alıntıladığım yere katılmıyorum maalesef.. ben Tv den şikayetçi değilim, sonuçta dış dünyayla olan bağlantımız Tv.. konu onun esiri olmaksa; bu da zaten tamamen bizim irademiz dahilinde olan bir durum..
suçlu aramak da ne kadar doğru bilemiyorum.. sonuç itibariyle internet de çok tehlikeli olabiliyor.. ama "bunu evden kaldıralım" bir çözüm mü? tartışılır...
ben en yakın çevremde korumaya çalışıyorum bazı değerleri.. hala TV de (bizim dinimizde-kültürümüzde) ayıp sayılacak bir sahne çıktığında deiştiririz kanalı.. büyüklerin yanında ayak uzatmamayı, bacak bacak üstüne atmamayı v.s.. anlatırım..
kısaca eskiden ne ayıp/günah ise bizim için hala o geçerli.. yenilenmeye, saçma sapan kavramlar arasında kaybolmaya hiç niyetim yok.. rabbim utandırmasın :Saruboceq:
Konuda yazılanları okuyorum her şey iyi güzel , bir çok arkadaşımızın fikirlerinede katılıyorum. Evet dünya değişiyor Türkiyede değişiyor. Gençler yaşlılara , yaşlılar gençlere ön yargı yapıyor çünkü her iki taraf içinde söylüyorum saygı yok!
neden komşu ilişkilerimiz yok çünkü kimsenin kimseye saygısı kalmadı, asansörü meşgul eden komşularımıza tahammül edemiyoruz en basiti :)
peki ya şimdi burda yazılanlara ne demeli.
Neden emo resmi koyuyoruz , tiplere bak diyoruz?
İnsanlara kalıplar çiziyoruz . tiki diyoruz boş diyoruz?
Biri sadece siyah giydiği için neden satanist muamelesi görüyor ki bu ülkede?
Gençlerimize eski değerlerimizi aşılayamayız çünkü önce saygıı göstermeyi öğrenmeliyiz , göstermeliyiz ki saçına başına tercihlerine ıığğğğhh dediğimiz o genç , yaşlılara yer versin değil mi ?
Konuda yazılanları okuyorum her şey iyi güzel , bir çok arkadaşımızın fikirlerinede katılıyorum. Evet dünya değişiyor Türkiyede değişiyor. Gençler yaşlılara , yaşlılar gençlere ön yargı yapıyor çünkü her iki taraf içinde söylüyorum saygı yok!
neden komşu ilişkilerimiz yok çünkü kimsenin kimseye saygısı kalmadı, asansörü meşgul eden komşularımıza tahammül edemiyoruz en basiti :)
peki ya şimdi burda yazılanlara ne demeli.
Neden emo resmi koyuyoruz , tiplere bak diyoruz?
ınsanlara kalıplar çiziyoruz . tiki diyoruz boş diyoruz?
Biri sadece siyah giydiği için neden satanist muamelesi görüyor ki bu ülkede?
Gençlerimize eski değerlerimizi aşılayamayız çünkü önce saygıı göstermeyi öğrenmeliyiz , göstermeliyiz ki saçına başına tercihlerine ıığğğğhh dediğimiz o genç , yaşlılara yer versin değil mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?