- Konu Sahibi 2000dnf2000
-
bunlara yozlaşmaya verilen örnekler.
onlara "tüü" diye bakan yok
Evet çoğu gencimiz gothic giyim tarzını benimsediği için satanist muamelesi görüyor. Bugün bir çoğunluğumuz saçına röfle denilen boyama sitilini yaptırıyorsa bir çoğumuzda emo saç şeklini yaptırabilir. Emoların görünüşlerini bende beğenmiyorum ama saygı duyuyorum. Benim bahsettiğim kimseyi eleştirmeyin, uyarmayın değil ki. bahsetmeye çalıştığım önyargı yapmayın. Şimdi bir genç farklı bir imaja sahip olduğu için boş görülebilir mi ? Tanımadan kimse kimseyi saçıyla başıyla makyajıyla yargılayamaz. Bu arada saçma sapan konuşma tarzını benimseyen insanları bende her fırsatta uyarmayı borç biliyorum çünkü Türkçe katliamına kesinlikle karşıyım. Kısaca özetlemek gerekirse tipe bak , iğrenç vs. demek bizi bir adım ileri götürmez. İnsanlara kalıplar biçmeden önce tanıyıp , konuşup eleştiri yada saygı göstermeme hakkımızı sonuna kadar kullanabiliriz...
kimi saçına röfle yapar , kimi saçıyla tek gözünü kapatır. bu ikisi arasındaki ilişki tercihtir.
Marjinal olmak için tipiyle uğraşan insanların , bir işleri hobileri okuyacak kitapları olmadığını düşünmen gerçekten çok ilginç ... Tıpkı bazı insanların evinde oturan , sadece ev hanımı olduğu yada basma etek giydiği için "bu tip ne kitap okur ne bir sanatsal etkinliği vardır, sadece dedikodu yapar " gibi önyargılarına benzemiş bana göre. Çok yanlış tabikide. Dış görünüşe bakıpta bu boştur demek neyse senin fikrin saygılar arkadaşım :)
iyide ben fikrimi belirttim konuyu saptırmadım ki , karşılıklı konuşmalarla fikir alışverişi yapıyoruz . Sizi fikirler yapıştırmaya neden çalışayım , beni ne ilgilendirirsiniz siz ? bana cvp verdiniz , bende size cvp verdim. Ev hanımları için bu tarz şeyleri düşünenlere tepki veriyorsunuz ama başka insanlar için aynı önyargıyı siz yapıyorsunuz herneyse ben size ne söylesemde anlamayacaksınız zira bazı insanlar röfle yaptırdığı gibi bazılarıda saçına garip şekiller verebilir dememi alıp , bilgili insanlar tanıyorum hepside röfleli demişsiniz , hay Allah :) neyse daha fazla açıklama yapmayacağım suçlama yapmaya başlamışsınız bile çünkü. İyi günler
Evet çoğu gencimiz gothic giyim tarzını benimsediği için satanist muamelesi görüyor. Bugün bir çoğunluğumuz saçına röfle denilen boyama sitilini yaptırıyorsa bir çoğumuzda emo saç şeklini yaptırabilir. Emoların görünüşlerini bende beğenmiyorum ama saygı duyuyorum. Benim bahsettiğim kimseyi eleştirmeyin, uyarmayın değil ki. bahsetmeye çalıştığım önyargı yapmayın. Şimdi bir genç farklı bir imaja sahip olduğu için boş görülebilir mi ? Tanımadan kimse kimseyi saçıyla başıyla makyajıyla yargılayamaz. Bu arada saçma sapan konuşma tarzını benimseyen insanları bende her fırsatta uyarmayı borç biliyorum çünkü Türkçe katliamına kesinlikle karşıyım. Kısaca özetlemek gerekirse tipe bak , iğrenç vs. demek bizi bir adım ileri götürmez. ınsanlara kalıplar biçmeden önce tanıyıp , konuşup eleştiri yada saygı göstermeme hakkımızı sonuna kadar kullanabiliriz...
cok dogru bu yazdıkların emoymus gothicmis bunların ne gibi zararı olacak anlamıs degilim insanlar kafayı emoyla bozmus sana bir zararımı var sadece farklı bir tarzı var diye insanları yadırgayamaz..bende bir ara gothic tarza merak sarmısdım okadar cok satanist diyen cahil insanların laflarına maruz kaldımki..kendileri hicbir konuda fikir sahibi degildir halbuki ama iste anlatamazsın..kimseyi tanımadan gercekten tanıyamazsın zaten..
sanırım konumuz ev hanımları veya basma etek giyen insanların ilgi alanları değil değil mi?
elbetteki; sizin beni ilgilendirmediğiniz gibi ben de sizi ilgilendirmem.. o konuda hemfikiriz..
herneyse konuyu polemik haline getirmeyeceğim daha fazla.. siz röflelilerle emo tarzı insanları kıyaslarsanız bir röfleli olarak itiraz etmem normal değil mi yerimseniben
onların yaşam tarzını internetten biraz araştırırsanız ne söylemek istediğimi daha iyi anlayacaksınız..
size de iyi günler yerimseniben
hiçkimse zararları var demedi zaten.. konu "kaybedilen değer yargıları"..
Kıyaslama mı ? ben kıyaslama yaptığımı sanmıyorum. kimi röfle yapar kimi saçıyla gözünü kapatır bunlar insanların tercihidir . kimse kimseyinin dış görünüşüne önyargı yapmamalı demek kıyaslama mı oluyor? Hayret doğrusu !
Bazı kelimeleride cümleden ayırıp ,tamamen farklı bir şey söylemişim gibi yazmanız cidden öyle anladığınızdan mı , yoksa sizmi bana dediğiniz gibi konuyu saptırıyorsunuz anlamadım?
farkındayım:) bende kaybedilen o deger yargılarının insanların giyimleriyle alakası olmadıgını dusunuyorum
sanırım anlayamadınız... kimi röfle yapar-kimi gözünü kapar demek kıyaslamaktır.. kelimeleri cümleden ayırmadım, kalıp halinde alıyorum.. zira ilk röfle kelimesini ortaya atan da sizsiniz..
herneyse, size katılmıyorum.. şekillerini değiştirerek kendini topluma kazandırmaya çalışan insanların da bilinçlendirilmesinden yanayım.. yerimseniben
office presesin demek istediklerini pek anladığını düşünmüyorum kıyaslamadan değil kişisel tercihten bahsettmiş ...şaç yerine başka bir örneğide verebilirdi bu kadar takılmayın lütfen
işte ben de; giyimlerin düşüncelerin değişmesinden kaynaklandığına inanıyorum..
kıyaslama kelimesini aynı anlamda kullanmıyoruz burdan anladığıma göre. röfleye çok takıldınız, keşke röfle yerine kimi saçını siyaha boyar , kimi maviye deseydim :) neyse bende size katılmıyor şekille bilinçlendirme hakkında bir bağlantı kuramıyorum. Size saygı duyuyorum , iyi günler. Güzel paylaşımlara devam, çünkü gerçekten güzel bir konu olmuş.
bazı insanlar gercek dusuncelerini giydikleriyle kamuflede edebilir..bir insanın hırsız oldugunu tecavuzcu oldugunu,sapık oldugunu giyiminden anlayabiliyormusunuz mesela..ben bugun gothicsem yarın klasik giyinmissem obur gun emo olmussam bu benim deger yargılarımın degistigini gostermez..insanlar bana hergun bir etiket yapıstırır bugun satanist olurum yarın dindar oburgun cahil baskalarına gore bu boyle demeye calıstıgımız bu iceride ne olup bittigini anlamak icin o insanı tanımak gerekir..deger yargılarının degisttigini anlamak icin giyimden cok bakılması gereken seyler var onumuzde
sevgili moon;
anlatmak istediğimi kısmen sen yazmışsın zaten.. bir insan bugün dindar, yarın gothik, diğer gün emo ise o insanda bir sorun var zaten.. onu eşelemek benim değil psikologların işi değil mi yerimseniben
karşıdaki hakkında ilk intiba ilk 4 saniyede oluşur derler.. insanları tanımaya çalışmak için önce dışına bakar, size uygun olup olmadığını anlamaya çalışırsınız.. bugüne kadar hiçbir emoyu v.s. tanımaya çalışmadım- çalışmam da.. benim de kaybım o olsun ne yapalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?