• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaybettim..

Konu sahibi, eşinizin evlilik sırasında gönlü başka birine kaymış. Ailesi ve kendisi boşanma konusunda suçlarını bastırmak için sizi suçluyor, sizde inanıp kendinizi suçluyorsunuz. On aylık evliliğin bitmesi eminim zordur ama olaylara objektif bakmayı deneyin. Evlendikten sonra karakter değiştirmiş olamazsınız. Evlenene kadar bundan yakınmayıp sonra beğenmemek asıl saçmalık ve emin olun mesafeli kadınları seven pek çok erkek var. Cinsellik konusuna gelince bakire evlenmiş bir kadın olarak sizin ilk cinsel deneyiminiz çok üst düzey olmayacaktı zaten. Genelde erkekler bu konuda daha baskın ve yönlendirici olur. Deneyimsiz bile olsa eski eşiniz bu konuda bir erkek olarak daha eksik, emin olun dilediği gibi olsa da bu sefer ona kulp bulacaktı. Özel hayatını ailesine kadar anlatan adamdan ancak bu kadar olur. Belki çevrenizdeki insanlar söylemez size ama biz söylüyoruz, bu tür cinsellik tecrübesi olmayan
evliliklerde öyle hemen her şey oturmaz ve bu işler erkeğe bakar. Karşınızdaki adam olsa sizde belki bu soğukluğu aşardınız.

9 aylık evlilik yaşamışsınız ve kurtuldum diye bakacaksınız olaya, adamın ailesini ne dinleyip sinir bozuyorsunuz. Her şey ortada madem sizde yapıştırın oğlunuzun beceriksizliğini vs. 2026 yılında bir erkeği elinde tutamadın safsatası dinliyorsunuz kaynanalardan. Ayrıca araştırın bakalım belki hayatında biri var, dava sürecindeyseniz belki işinize yarar.

Ay ne işvesi cilvesi güler yüzü ya Adamın gönlü başkasına kaymış. erkekler genelde Bi dala tutunmadan diğerini bırakmaz. ayrılmak isteyen o, doğal olarak sevmeyen ve mücadele etmeye değer görmeyen o. Sen hala ne diye suçluyorsun kendini. kapağın.tekiymiş işte. dua et çoluksuz çocuksuz geç olmadan bitmiş. seni manipüle etmelerine izin verme. yapmadıysan da
yapmadın amann. senin sevmediğini düşünsünler boşver. zaten sevgiye de layık değilmiş. hayatın sonu gibi davranmayı bırak 1 sene evli kalmışsın bitmiş çocuğun yok yine evlenirsin Sen de o arkadaşların gibi hatta daha mutlu olabilirsin, döner bu günlere gülersin. Zor zamanlarımda beni rahatlatan bi düşünce var. İnsan ölüme bile alışıyor zamanla, bunlar ne ki diyorum. Sen de öyle düşün. biraz teslimiyet lazım bu kadar düşünme ilk boşanan insan da değilsin en kötüsü de değilsin son da değilsin.

Sebepleri söyledim zaten. Eski eşim boşanmak istedi. Ailesi de destek çıktı oğlumuzun arkasındayız dediler. Mutsuz olduğunu söylediler ben mutlu edememişim böyle sebepler.
Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım gerçektende eşinize soğuk davranmış, ilgi göstermemiş, cinsellik verememişseniz bu konuda eşiniz haklı olabilir. İnsanlar evlenir ve bu evlilikte kişilerin beklentileri olur bunlar karşılanmadıkça insan kendini değersiz hisseder. Eşinizde hissetmiş olabilir ama şunu sormak istiyorum hiç mi anlamadınız eşinizin uzaklaştığını ya da oturup konuşmadınız mı bana zaman ver seni seviyorum adapte olamadım vb. gibi. Sadece sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak söylüyorum ilişkiler başlar ve bitebilir bugün seven yarın soğuyabilir evlilikler bitebilir önemli olan saygısızlık olmasın kimse kimsenin hakkına girmesin. Gerçekten de tek suçlu siz misiniz soğukmuydunuz hep

Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım gerçektende eşinize soğuk davranmış, ilgi göstermemiş, cinsellik verememişseniz bu konuda eşiniz haklı olabilir. İnsanlar evlenir ve bu evlilikte kişilerin beklentileri olur bunlar karşılanmadıkça insan kendini değersiz hisseder. Eşinizde hissetmiş olabilir ama şunu sormak istiyorum hiç mi anlamadınız eşinizin uzaklaştığını ya da oturup konuşmadınız mı bana zaman ver seni seviyorum adapte olamadım vb. gibi. Sadece sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak söylüyorum ilişkiler başlar ve bitebilir bugün seven yarın soğuyabilir evlilikler bitebilir önemli olan saygısızlık olmasın kimse kimsenin hakkına girmesin. Gerçekten de tek suçlu siz misiniz soğukmuydunuz hep
Hissettim tabiki ama artık çok geçti ne dediysem ne yaptıysam ikna edemedim. Bana inancı kalmamış, onu inandıramamışım değişeceğime.Aslında çok soğuk biri değilim ama onun beklentilerini karşılayamadım demekki, cinsel yönden evet sorunlar oldu ama bunu isteyerek yapmadım.

takıntı haline getırmışsın olan biten herşeyı yanı yazık ediyorsun kendine gençliğine ciddi yardım almalısın bu kaçınçı konu aynı olan

Hissettim tabiki ama artık çok geçti ne dediysem ne yaptıysam ikna edemedim. Bana inancı kalmamış, onu inandıramamışım değişeceğime.Aslında çok soğuk biri değilim ama onun beklentilerini karşılayamadım demekki, cinsel yönden evet sorunlar oldu ama bunu isteyerek yapmadım.
maalesef diyecek bişey kalmamış artık enerjileriniz uymamış. İnsanız hepimiz bugün seven yarın değişebiliyor erkenden çocuksuz bitmesi iyi olmuş aslında kafanıza taktığınız tek şey suçlanmak, acaba doğruluk payı varmıydı demek. Çünkü eğer öyleyse sonraki ilişkilerimde de aynısını yaşarmıyım diyorsunuz. Terapi aldınız sanırım kendinizi kabullenin ve sevin bir sonraki ilişkinizde yanı hataları yapmayın daha sevecen olmaya çalışın, psikolojik destekle cinsel tabularınızı yıkmaya çalışın yani yeni bir esra olarak yola çıkın. Boşverin eskiyi

Sebepleri söyledim zaten. Eski eşim boşanmak istedi. Ailesi de destek çıktı oğlumuzun arkasındayız dediler. Mutsuz olduğunu söylediler ben mutlu edememişim böyle sebepler.
Sürekli memnuniyetsiz miydiniz, mesafeli ve soğuk mu davranıyordunuz? Doğru düzgün anlatsanız bi.

maalesef diyecek bişey kalmamış artık enerjileriniz uymamış. İnsanız hepimiz bugün seven yarın değişebiliyor erkenden çocuksuz bitmesi iyi olmuş aslında kafanıza taktığınız tek şey suçlanmak, acaba doğruluk payı varmıydı demek. Çünkü eğer öyleyse sonraki ilişkilerimde de aynısını yaşarmıyım diyorsunuz. Terapi aldınız sanırım kendinizi kabullenin ve sevin bir sonraki ilişkinizde yanı hataları yapmayın daha sevecen olmaya çalışın, psikolojik destekle cinsel tabularınızı yıkmaya çalışın yani yeni bir esra olarak yola çıkın. Boşverin eskiyi
Teşekkür ederim yorumunuz için, ben onun için yaşadığım şehri çalıştığım işi her şeyi değiştirdim, ailemi bıraktım 16 saatlik yola gittim. Tek onu sevdim hayatımda böyle de olsun hiç istemedim çok üzgünüm. 10 ayda nasıl bir sevgi bu hemen bitiyor ben anlamadım bir yandan aslında kendimi kandırılmışta hissediyorum. Umarım atlatırım.

Sürekli memnuniyetsiz miydiniz, mesafeli ve soğuk mu davranıyordunuz? Doğru düzgün anlatsanız bi.
Memnuniyetsiz değildim. Sürekli birlikteydik zaten. Sevgi dillerimiz farklıydı sanırım ben çok sevdiğimi belli etmiyorum bu ona karşı da değil sadece hep böyleydim ve o da bunu biliyordu. Keşke hiç evlenmeseydi benimle.

takıntı haline getırmışsın olan biten herşeyı yanı yazık ediyorsun kendine gençliğine ciddi yardım almalısın bu kaçınçı konu aynı olan
Bende iyi olmak istiyorum artık, hiç değmeyecek biri için kendime bunu yapmak istemiyorum ama aşamıyorum.

Memnuniyetsiz değildim. Sürekli birlikteydik zaten. Sevgi dillerimiz farklıydı sanırım ben çok sevdiğimi belli etmiyorum bu ona karşı da değil sadece hep böyleydim ve o da bunu biliyordu. Keşke hiç evlenmeseydi benimle.
Karşı tarafta sizin memnun olmadığınız, beğenmediğiniz şeyler yok muydu? Aileciymiş mesela, bu başlı başına ayrılık sebebi. Manipüle edilmişsiniz, tüm suç ve yük üzerinize yıkılmış, o yüzden sağlıklı düşünemiyor ve toparlayamıyorsunuz.

Aile, anne falan bahaneydi tabiki. Sevmediği için bitti. Ama her şeyi benim üzerime attılar bu da psikolojik olarak beni mahvetti hep kendimi suçladım durdum. Aslında gerçek bir tane o da beni sevmediği..
teşekkür ederim yorumların için
Hep üzerime attılar diyorsun bak kendi ağzınla.
Kendini boş yere suçlayıp psikolojini daha kötü hale getirme.
Zamanında senin bu yaptıklarını ben de çok yaptım.
benim yüzümden,ben beceremedim,ben yaptım,ben kırdım,ben sebep oldum.......
Hiç de öyle değil güzel kardeşim,şu yukarıda sıraladığım soruları bile kendine sorup kendini eleştirebilen,sorgulayabilen bir insansan zaten bütün suçun sen de olması mümkün değil.
Bu kadar kısa sürede kimse kimseyi bu kadar kolay yapamıyorsun edemiyorsun bahaneleriyle boşamaz.
Belki de senin için hayırlı olan bu şu an bu dediğim sana boş gelecek ''bunun nesi hayırlı yuvam yıkıldı'' diyeceksin.
Ama biraz zaman geçsin bak gör bu dediklerim nasıl doğru çıkacak.
Yıpratma kendini hiç bir şey için değmez.
Diyelim ki bütün suç sen de senin yüzünden oldu.
Eee?
İnsanız insan her şey hepimiz için.

Boşanınca düdüklü tencereyi bile isteyen adamı da takıntı yapmayın allah aşkına, yani sırf şu düdüklü yüzünden bile soğur insan,
ilaçlar terapiler tabi işe yaramaz iyileşmek istemeyen birine kim ne yapabilir, bir adam yüzünden öldüm bittim mahvoldum tribine giren kadınları hiç anlamadım anlamayacağım üzgünüm.

Karşı tarafta sizin memnun olmadığınız, beğenmediğiniz şeyler yok muydu? Aileciymiş mesela, bu başlı başına ayrılık sebebi. Manipüle edilmişsiniz, tüm suç ve yük üzerinize yıkılmış, o yüzden sağlıklı düşünemiyor ve toparlayamıyorsunuz.
Olmaz olur mu vardı tabiki. Teyzesi gelmişti annesine çalıştığım için yorgundum gidemedim yanına burnumdan getirdi. Teyzem geldi gitmedin diye. Annesi her şeyden önemliydi bana bir şey almak istemezdi sen çalışıyorsun diye annesine alırdı hep ama bunlar da bahaneydi tabi kendisi istemiyordu artık benimle devam etmek.

Takıntı yapmışsınız ve sırf bu konu konuşulsun, gündeminizde kalsın diye konu açıyorsunuz. Verdiğiniz cevaplar da kısa, detaysız, zorla lütfeder gibi, sanki herkes merakla etrafınızda toplanmış sizden zorla bilgi alıyormuş gibi kendinizi tatmin ediyorsunuz ya.

Evliliğinizde ne yaşadınız bilmiyorum bence kendinizle ilgili detayları hiçbir konunuzda tam vermemişsiniz. Profesyonel destek almalısınız.

Son düzenleme:
Takıntı yapmışsınız ve sırf bu konu konuşulsun, gündeminizde kalsın diye konu açıyorsunuz. Verdiğiniz cevaplar da kısa, detaysız, zorla lütfeder gibi, sanki herkes merakla etrafınızda toplanmış sizden zorla bilgi alıyormuş gibi kendinizi tatmin ediyorsunuz ya.

Evliliğinizde ne yaşadınız bilmiyorum bence kendinizle ilgili detayları hiçbir konunuzda tam vermişsiniz. Profesyonel destek almalısınız.
Ne alaka gündemde kalmak. Olan olaylar bunlar daha ne anlatabilirim. Kimseyi uğraştırmak gibi bir derdim yok. Her soru sorana cevap da yazdım zaten. Sırf yorum yapmak için yazıyorsunuz sizde.

Ne alaka gündemde kalmak. Olan olaylar bunlar daha ne anlatabilirim. Kimseyi uğraştırmak gibi bir derdim yok. Her soru sorana cevap da yazdım zaten. Sırf yorum yapmak için yazıyorsunuz sizde.
Sorunuzu okuyunca yazacaktım dedim bu kadar yorum boşuna yapılmamıştır ve 5 sayfa yorumu tek tek okudum. Yarısı üyelerin ne dediğinizi anlamaya çalışmasıyla dolmuş, diğer yarısı da geçmiş konuların aynı konu olmasıyla ilgili.

Mezardan çıkıp gelmiş bir enerji vampirisiniz siz bence. Ortada bir konuya sebep olup devamını böyle soğuk enrrjisiz mıy mıy devam ettirip karşı tarafın enerjisiyle besleniyorsunuz. Sonra gelsin mağdur edebiyatı, suçluluk kompleksiyle ilgi odağı olmak..

Ha bu demek değildir ki eski eşiniz masum süper biri.. asla değil.

Ama cidden çok yorucusunuz.

Bende iyi olmak istiyorum artık, hiç değmeyecek biri için kendime bunu yapmak istemiyorum ama aşamıyorum.
çalışıyormusun? Yaptığın bi sosyal aktivite arkadaşların varmı ? Yoksa evde arpacık kumrusu gibi sana yapılmış haksızlıkları düşünüp kendini yaşlandırıyor musun ? Bu böyle olmaz sen kocar gidersin kimseye bişey olmaz hayata daha sıkı sıkı sarılman lazım

Herkes ayrılığı aynı sürede atlatamaz, çok farklı herkesin süreci. Bir arkadaş yazmış, yıllar sürse zamanla soğuma olsa ayrılığa hazırlanma aşaması gibi oluyor uzaklaşmak, soğumak. Ancak birden bittiğinde sudan çıkmış balığa dönebiliyor insan.
Aşamıyorum, unutamıyorum, üzülüyorum, artık unutmalıydım aşmalıydım diye düşünmeniz aslında kendinize eziyet. 'Aşmalıydım şimdiye kadar' düşüncesi sinir sisteminize daha çok baskı yapıyor.
Terapi sürecine girdiniz mi?
İlk yapmanız gereken düzgün bir terapistle çalışmaya başlamak olmalı diye düşünüyorum.
Kabullenme kısmını zor atlatıyorsunuz belli ki, gerekirse psikoterapist + psikiyatristle görüşün derim.
Bunun lamı cimi yok. Kendiniz de sıkıldıysanız bu kadar süreçten, aynı şeyleri yapıp aynı düzende devam edip geçmesini beklemeyin derim. Ortaya farklı bir şey koyun, gerçek bir çabaya girin, biraz daha zaman verin kendinize ki gözle görülür sonuçları olabilsin.

Back
X