Kayın pederim altınlarıma göz dikti ?

Ucuza gitmişsiniz ne demek? Siz insansınız, eşya değil. Kimsenin size böyle konuşmasına izin vermeyin sakın. Ben de yeni nişanlandım sayılır, ne bilezik istedim ne set. Kendi içlerinden gelmiş kibar bi set ve 2 bilezik yapmışlar. Takmıyorum bile sakladım hepsini. Evlenirken de hiçbir şey istemeyeceğim. Yaparlarsa yine yatırım olsun diye saklarım veya altın hesabı açar bankaya atarım. Ki benim nişanlımın ailesinden bağımsız olarak kendi maddi durumu çok iyi. Ona rağmen istemiyorum. Sevgi ve mutluluğun düğün sürecinde takılan takılarla alakası olmadığına inanıyorum.
Bu konu dışında arsa alıp almayacağınıza veya bu arsa için bileziklerinizi satıp satmayacağınıza eşinizle birlikte karar vermeniz gerekiyor. Kayınpederiniz yalnızca öneri verebilir. Oturun eşinizle konuşun. Mantıklı bir yatırım mı, o arsa gelecekte değerlenecek bir yerde mi, eğer arsa alınacaksa kesinnlikle sizin üzerinize mi olacak ve bilezikleriniz olmadan mutsuz olmanızın sebebi nedir vs... mantıklı bir yatırım değilse ve içinize de sinmiyorsa arsa konusunda geri adım atmayın. Eşinizin ailesiyle münakaşaya girmeden eşinizle halledin. Sonuçta bu sizin aileniz, kayınpederinizin değil.

benim anlamadığımda bu ucuz gitmişsin muhabbeti sanırsın marketten mal alıyorlar

bedavaya gitmek nedir ya, kaç gram altın takılınca bedavaya gitmemek oluyor şahsen bir gramajı varsa kendime paha biçemezdim. eşim bana hayat arkadaşı olacak ben ona alınan bir mal değil önce bu zihniyeti değiştirin. arsaymış tapu kimin üstüne olacakmış onu sonra halledersiniz

Evet

1. siz mal mısınız da bedavaya gittiniz? çok düğün istiyorduysanız bir zahmet kendiniz biriktirip kendiniz yapacaktınız..
2. altınlar hukuken sizin hakkınız, arsa en az 10-15 yıl sonra gelir getirici bir şey.. önümüzdeki günler ülke ekonomisi aşşırı berbat gidiyor. nakitinizi altınınızı elinizde tutun..

Bende geçen yıl evlendim bana da 15 gramdan 4 bilezik takıldı ancak çevremden hic kimse bana "bedavaya gitmissin" demedi, diyemez çünkü öyle bi çevre edinmezdim. Kusura bakmayin ama bence siz de böyle düşündüğünüz için içerlemişsiniz. Adam masraftan kacan birine benzemiyor. Size arsa almayi düşünüyormuş , eşinize de mantikli gelmis bi zahmet bilezikleri verin elbette. Hiç istemiyorsanız eşinizle konusun kp'lik bir durum yok adam iyilik yapmış , üstüne altınlara el koydu oldu ya hu yazık. Cidden böyle gelinleri görünce ileride oğluma iyilik yapmaya korkarım diye düşünüyorum olmayan çocuğum üzerinden :/
Düğün olayında neden karşı cıkmış bilmiyorum ama kayinpederden beklemeyerek eşinizden isteme hakkınız elbet vardi. Bir de oturduğunuz evi kayınpeder verdiyse daha ne olsun. Adam gayet yardımcı, siz ilgincsiniz.
Bu arada bileziklerimin biri hariç ötekileri esim aldı ailesi değil. Sizin mantığınıza göre ben bedavadan bile ucuza gitmişim herhalde.
Ne kadar çirkin bi yakistirma yaptırıyorsunuz kendinize.

“Altınlara göz dikmek” derken
Konuyu okuyunca, başlıkla bağdaştıramadım. Kayınpederiniz size yardım etmek istemiş sadece

Kanunen altinlar gelinindir damatin altın üzerinde hakkı yoktr

Bedavaya gitmişsin kısmına takıldım ben .. kime ne benmde çok fazla altınım yoktu fazla da takılmadı.. önemli olan evlendikten sonra ki huzur mutluluk yani .. kp kötü söylememiş ama altın ve arsa kısmını araştırmak lazım şuan aldın aldın bi ev arsa yoksa ileride mümkün olmayacak malum dolar altın uçtu.. eğer arsa tarla sizin Üzerinize olacaksa olur yani altın değerli sonuçta tongaya düşmeyin dikkat edin yeter

Senin bu eş kişisinin ailesinde sana göre iyi niyetli birileri var mı? Adamın iyi niyeti bile sana göre kötü. Eltin çıban başı kesin o demiştir çaresizinkileri al diye.

Kendinizi mal olarak görüyorsanız, alınıp satıldığınızı düşünüyorsanız bu muhabbetlere moraliniz bozulur. Ucuza gittiğinizi düşündüğünüzden mi içiniz içinizi yedi anlayamadım? Adam ayrıca arsa teklifinde bulunmuş, kendi işi için kullanmak için istememiş ki? Ben de arsa aldım, getirisi altından yüksek oldu.

çevremdeki insanlar bedavaya gitmişsin gibi alay ederek konuştular hepsine cevaplarını verdim tabi
Bu ne iğrenç bir cümledir kadın alınıp satılan bir şey mi, tövbe estağfurullah.
İstemiyorsanız vermeyin altınlarınızı, onlar sizin, sizsiz almak gibi bir hakları yok. Arsa mı iyi altın mı anlamadığım için yorum yapamayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…