- 28 Nisan 2021
- 1.391
- 1.479
- 48
- 33
- Konu Sahibi Caresizzzz
-
Bozdurma bence canımArkadaşlar düğün istememe rağmen kavga ettiler düğün yapmadılar nikahtan gittim. Benim ailem altın ne alırsanız alın karismayiz dediler kuyumcu 22 ayar 15 gram en uygunları dedi ve 4 tane bilezik aldilar bide turalı kolye çevremdeki insanlar bedavaya gitmişsin gibi alay ederek konuştular hepsine cevaplarını verdim tabi ama icim içimi yedi evleneli 1 sene oluyor şimdi kayın pederim diyorki ben arsa sorup soruşturuyorum. Size arsa alalım bilezikleri bozdurursunuz. Geri kalan üstünü de ben tamamlarım. Arsa sizin üzerinize olur.. eşime de baya söylemiş eşim tutturdu arsa alıcaz babam yarı parasını vericek ama benim uzerime olcak ne önerirsiniz?
Benimde eşim bilezikleri kendi aldı eşyaları ve kredi çekip evi yaptırdı inşaat haldeydi çünkü. Düğün yapamam dedi karşılıklı kayın pederden yardım istedik düğün salonu bari tutulsun diye fakat para yok diye bağırdı mecburen nikahtan gittik turalı kolyeyi kaynanamla eltim aldı keşke benimde fikrimi sorsaydınız dedim biz herşeyi sana mi sorucaz dedi kayinvalidem.. velhasıl kelam hiç bir şey dışardan göründüğü gibi değil. Görünen köyde klavuz istemez.Bende geçen yıl evlendim bana da 15 gramdan 4 bilezik takıldı ancak çevremden hic kimse bana "bedavaya gitmissin" demedi, diyemez çünkü öyle bi çevre edinmezdim. Kusura bakmayin ama bence siz de böyle düşündüğünüz için içerlemişsiniz. Adam masraftan kacan birine benzemiyor. Size arsa almayi düşünüyormuş , eşinize de mantikli gelmis bi zahmet bilezikleri verin elbette. Hiç istemiyorsanız eşinizle konusun kp'lik bir durum yok adam iyilik yapmış , üstüne altınlara el koydu oldu ya hu yazık. Cidden böyle gelinleri görünce ileride oğluma iyilik yapmaya korkarım diye düşünüyorum olmayan çocuğum üzerinden :/
Düğün olayında neden karşı cıkmış bilmiyorum ama kayinpederden beklemeyerek eşinizden isteme hakkınız elbet vardi. Bir de oturduğunuz evi kayınpeder verdiyse daha ne olsun. Adam gayet yardımcı, siz ilgincsiniz.
Bu arada bileziklerimin biri hariç ötekileri esim aldı ailesi değil. Sizin mantığınıza göre ben bedavadan bile ucuza gitmişim herhalde.
Ne kadar çirkin bi yakistirma yaptırıyorsunuz kendinize.
Arsayı kendi üzerine mi yapmak istiyor yoksa sizin üzerinize mi?Benimde eşim bilezikleri kendi aldı eşyaları ve kredi çekip evi yaptırdı inşaat haldeydi çünkü. Düğün yapamam dedi karşılıklı kayın pederden yardım istedik düğün salonu bari tutulsun diye fakat para yok diye bağırdı mecburen nikahtan gittik turalı kolyeyi kaynanamla eltim aldı keşke benimde fikrimi sorsaydınız dedim biz herşeyi sana mi sorucaz dedi kayinvalidem.. velhasıl kelam hiç bir şey dışardan göründüğü gibi değil. Görünen köyde klavuz istemez.
On numara cevap olmus, tüm hislerime tercüman olmuşsunuz.Düğünü eşinizin tarafı yapmadıysa sizin taraf yapsaymış madem. Ucuza gitmek falan hoş laflar değil bunlar. Ben olsam kp yerinde size hiç bulaşmam, adam size düğünde altın alıyor, para veriyor arsa alın diyor, siz hala kem küm. Oturduğunuz evi de kp mi verdi?
Altın aldıklarına şükret valla şu devirdeBenimde eşim bilezikleri kendi aldı eşyaları ve kredi çekip evi yaptırdı inşaat haldeydi çünkü. Düğün yapamam dedi karşılıklı kayın pederden yardım istedik düğün salonu bari tutulsun diye fakat para yok diye bağırdı mecburen nikahtan gittik turalı kolyeyi kaynanamla eltim aldı keşke benimde fikrimi sorsaydınız dedim biz herşeyi sana mi sorucaz dedi kayinvalidem.. velhasıl kelam hiç bir şey dışardan göründüğü gibi değil. Görünen köyde klavuz istemez.
Siz ve aileniz ne yaptı? Takılanı beğenmemişsiniz ya. Ailenizdekiler taktılar mı altın? Ayranınız yokken faytonla gitmeye gerek yok, düğün olmamış çok büyük dert değil.Benimde eşim bilezikleri kendi aldı eşyaları ve kredi çekip evi yaptırdı inşaat haldeydi çünkü. Düğün yapamam dedi karşılıklı kayın pederden yardım istedik düğün salonu bari tutulsun diye fakat para yok diye bağırdı mecburen nikahtan gittik turalı kolyeyi kaynanamla eltim aldı keşke benimde fikrimi sorsaydınız dedim biz herşeyi sana mi sorucaz dedi kayinvalidem.. velhasıl kelam hiç bir şey dışardan göründüğü gibi değil. Görünen köyde klavuz istemez.
Ailesi neden bi şey yapsın ki anlamadım, durumları yoksa evlendirmeyeceklerdi oğullarını bak kız nikahtan gitmiş dul gibi de mi kız C CaresizzzzSiz ve aileniz ne yaptı? Takılanı beğenmemişsiniz ya. Ailenizdekiler taktılar mı altın? Ayranınız yokken faytonla gitmeye gerek yok, düğün olmamış çok büyük dert değil.
Para sizin üzerinizde durur, satışı kendi hesabınızdaki parayla yapıp tapuyu üstünüze alırsınız olur biter. İstemiyorsanız da vermezsiniz biter. Sonuç olarak altınlara göz diken kimse yok ama sizi mal yerine koyan bir çevreniz var.
Kizmakla haklı olsanız bile bedava ya gitmişsin lafı beni irite etti. Kendinizi böyle ucuz mal diye lanse etmeyin. Arsa çok zor iş ev alma ihtimaliniz var miArkadaşlar düğün istememe rağmen kavga ettiler düğün yapmadılar nikahtan gittim. Benim ailem altın ne alırsanız alın karismayiz dediler kuyumcu 22 ayar 15 gram en uygunları dedi ve 4 tane bilezik aldilar bide turalı kolye çevremdeki insanlar bedavaya gitmişsin gibi alay ederek konuştular hepsine cevaplarını verdim tabi ama icim içimi yedi evleneli 1 sene oluyor şimdi kayın pederim diyorki ben arsa sorup soruşturuyorum. Size arsa alalım bilezikleri bozdurursunuz. Geri kalan üstünü de ben tamamlarım. Arsa sizin üzerinize olur.. eşime de baya söylemiş eşim tutturdu arsa alıcaz babam yarı parasını vericek ama benim uzerime olcak ne önerirsiniz?
evlılıgı ne koparsam kardır dıye dusunenler yapıyor bunu ...gormus gecırmıs ınsanlar su kadar gr altın ısterım ıllada sunu ısterım bunuda ısterım onuda ısterım hepsı benım olacakk hiihahaa demez zaten .Ev ver, arsa alsınlar diye yardım et, baba evinden 2 hasırla gelen gelin hanım düğün yapmadılar diye laf etsin.
gelın hanım sunu yapmadınız bunu yapmadınız ucuza gıttım deyıp durduysa buradakı gıbı konustuysa kayınpederde senın ustune arsa alayım madem ama butun param yetmez altınlarının ustunu tamamlarım demıstır buyuk ıhtımal...Ne malum kendi üzerine yapmayacağı ? Altın kadınındır. Kimse de bence dokunamaz.
tovbe tovbe dayanamıcamYok o da kalkmamış sadece adını değiştirmişler. Süt parası yeni adı, kızın anasına veriliyormuş sanki oğlanın anası emzirmesigeçen bir arkadaş şey dedi 20 bin verdiler anneme, 60bin edecek kızdım
İşte başlık parası olayını şahane şekilde kibarlaştırmışlar..Bende duyunca şok oldum dedim ee bu başlık parası, biri atladı hemen yok hocam bu süt parası ananın hakkı, o kadar emzirmiş büyütmüş...Dedim peki damadı mağarada kurtlar mı büyütmüş anası emzirmemiş mitovbe tovbe dayanamıcam
o memeye sut allahın mucızesıyle gelıyor para nıye kızın anasına verılıyor
hanı mamayla besledım cok para yedı kakası bıle altından kızımın dese ıstese onda mantık aranırda al parası neyse verelım denmesını beklıyorsa kendı cocuguna o muameleyı yapıyorsa bırsey dıyememde
allahın bahşettıgı sut ustunden bıle ınsanlar ısı paraya dokmus pes ya
E ev alsın o zaman arsa ne alâka...Arkadaşlar düğün istememe rağmen kavga ettiler düğün yapmadılar nikahtan gittim. Benim ailem altın ne alırsanız alın karismayiz dediler kuyumcu 22 ayar 15 gram en uygunları dedi ve 4 tane bilezik aldilar bide turalı kolye çevremdeki insanlar bedavaya gitmişsin gibi alay ederek konuştular hepsine cevaplarını verdim tabi ama icim içimi yedi evleneli 1 sene oluyor şimdi kayın pederim diyorki ben arsa sorup soruşturuyorum. Size arsa alalım bilezikleri bozdurursunuz. Geri kalan üstünü de ben tamamlarım. Arsa sizin üzerinize olur.. eşime de baya söylemiş eşim tutturdu arsa alıcaz babam yarı parasını vericek ama benim uzerime olcak ne önerirsiniz?
Deseki yeni gelinim, hevesim var, altınlarımı takmak istiyorum vs anlarım, hak veririm ama bu yazılanlar nankörlük... Göz dikmek nedir?On numara cevap olmus, tüm hislerime tercüman olmuşsunuz.
Tam nankör bazı insanlar.
Göz dikti diyince ,altınlara boz bana ver dedi sandım bende..
Oglanin anası napmis? Emzirmeyenler napcakmis? Mama, kilo aldırıcılar, vitaminler verenlere ne vereceklermis? Nefret ettim iyice güzelim ülkeden.İşte başlık parası olayını şahane şekilde kibarlaştırmışlar..Bende duyunca şok oldum dedim ee bu başlık parası, biri atladı hemen yok hocam bu süt parası ananın hakkı, o kadar emzirmiş büyütmüş...Dedim peki damadı mağarada kurtlar mı büyütmüş anası emzirmemiş miBi çok konuda olduğu olduğu gibi yüzüme boş boş baktılar ve konu kapandı..
Daha da nefret edebileceğiniz bir şey söyleyeyim. Öğretmenim , yani bu muhabbetler öğretmenler odasında oluyo. Bu insanlar eğitimin en temel parçalarıOglanin anası napmis? Emzirmeyenler napcakmis? Mama, kilo aldırıcılar, vitaminler verenlere ne vereceklermis? Nefret ettim iyice güzelim ülkeden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?