Kayın pederim altınlarıma göz dikti ?

Bahsettiğiniz bu boşanma durumunda kayınpederin emeği olan ev için gelinin nasıl bir hakkı olmasını bekliyorsunuz? Kayınpederiyle beraber mi çalışıp almışlar evi? Ne meraklısınız insanların emeğini sömürmeye, mallarına göz koymaya. Allah eşimizi dostumuzu sizin gibilerden korusun.

Şimdi hali hazirda bir ev olduğu için kimse "bir ev daha alalım" çabasına girmiyor çoğu evlilikte, bir de genelde erkeğin üzerine alıyorlar ve sonra kredi ve masraflar evlilik içerisinde odeniyor, onu kastettim. Ne kadar sinirli birisiniz. Ben kendi çalıstığımdan başka kimseden bes kuruş yardım almamış biriyim. Cevabınız inanılmaz sert. Tanımadığınız biri hakkında ne önyargılı bir tavır.

Foruma yeni girmissiniz ve önunuze gelene "fesatsın, cahilsin" filan yazmıssınız :) Kelimelerimizi daha saygı cercevesinde ve yumusak mı secsek acaba?

Allah bilir o ev evlenmeden önce eşiniz uzerine veya kayinpeder uzerinedir ki bosanmayla kadina hak kalmasin. Burada bunu çok gorüyorum. premium deluxe ucuz giden biri olarak çok da konusmayayım :)))
Şu yazdıklarınıza tepki vermek için önyargılı olmak gerektiğini mi düşünüyorsunuz? Ki sonradan yaptığınız açıklama ile ilk yaptığınızın arasında bir ilişki yok. Gayet de açık bir şekilde ilk yorumunuzda niyetinizi belli etmişsiniz.

Insanların emeğini sömürmeye ve mallarına göz koymaya çok meraklı olduğumu yazmışsınız ya. Aynı mesajda ikj evliliğimde de kimseden bes kurus almadan ev kurduğumu da yazmisim onu niye kisiliğime karar verirken dikkate almadiniz?

Foruma yeni girmissiniz ve önunuze gelene "fesatsın, cahilsin" filan yazmıssınız :) Kelimelerimizi daha saygı cercevesinde ve yumusak mı secsek acaba?
Lütfen konuyu manipüle etmeye çalışmayın. Forumu çok uzun zamandır takip ediyorum. Yeni girmiş olmam nasıl konuşacağıma sizin karar vereceğinizi ifade etmiyor. Kimseye de direkt fesatsın ya da cahilsin demedim. Konuyu dağıtma telaşınızı anlıyorum.

Bakın yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Kimseden bir şey almadan ev kurduğunuzu yazmamışsınız. Kimsenin size bir şey almadığını yazmışsınız. Bu ikisinin arasında çok fark var. Nitekim son cümlenizde de bedavaya gittiğinizi kendiniz belirtmişsiniz, incinmişsiniz anlaşılan. Ama ben de sizin için üzüldüm inanın. Bir kadının bedavaya gittiğini düşünüp kendisini maldan sayması beni üzer.

Ya ironiden anlıyor musunuz siz? Herkes hanimefendinin "bedavaya gittim" lafina kızmıs ben de "super premium deluxe bedavaya gittim" diye espri yapıyorum. Bence onu okuyan herkes de anlıyor. Ben hanımefendinin konusunu gereksiz mesgul etmeme icin konuyu kapatayım. Iyi günler.

Kendinize iyi bakın lütfen. İyi günler.

Noterde bi kulpuna getirip kendi üstüne almayacagına eminseniz,arsa da mantıklı.
4 bilezik 55-60 bin tuttar anca,arsa ne kadarmıs ki?

Hele hele b.kluya bak hele, Katip çok üzüldüm teyzene, annemle aynı kaderi paylaşıyor, bizim gibi sonradan görmeye denk gelmiş. Şimdi kardeşim de evlendi, şükürler olsun görmüş evin kızı başka oluyormuş.

Çok sinirlendim, çakallara bak ya, dünün b.k süpürgeleri parayı koca evinde görünce çıldırıyor, gözü bir şey görmüyor bunların. Bir de hep aynı kasa, anaları teyzeleri bunları dolduruyor.

Gerçekten var böyleleri, bizim bir akrabanın saf bir oğlu vardı, saf dediğim kafasına vur lokmasını al biri, neyse evlensin diye birini bulmuşlar, kızın ailesi eşya yapamayız demiş, düğün isteriz, süt parası isteriz, bizim akraba ev de verdi, eşyası, düğünü, gelinin annesine süt parası vs, bildiğim kadarıyla kayınvalidelik kayınpederlik de yapmadılar insancıklar öldü gitti zaten, gelin arkalarından sürekli hakkımı helal etmiyorum diyormuş, sebep de oğulları çalışmıyormuş, çalışmıyor dediği adam 60 yaşında kalp hastası emekli olmasına rağmen geçen seneye kadar çalıştı, adam kredi çekti ev aldı, emekli maaşını komple karısına verdi, zaten 1 sene evveline kadar da çalışıyor çalıştığını da karısına veriyordu, geçen sene adam korona olunca kalbinde de sorun çıktı çalışamaz oldu, karısı adam çalışmadığı için ona da hakkını helal etmiyormuş:)

Vay anasını ya, cidden hakkı olduğunu falan düşünüyor. :) Şaşırmam, bizimki de hala özür bekliyor, son duruşmadan sonra bildiğin boşanacaklar, ev bozulmuş eşyalar bile paylaşılmış.

Vay anasını ya, cidden hakkı olduğunu falan düşünüyor. :) Şaşırmam, bizimki de hala özür bekliyor, son duruşmadan sonra bildiğin boşanacaklar, ev bozulmuş eşyalar bile paylaşılmış.
Düşünüyormuş valla:)) bizimkiler boşanmaz çünkü adam dediğim gibi kafasına vur lokmasını al, şimdiye kadar kazandıkları, emekli maaşı kadında, adamın cebinde çay içmelik parası dahi yok, arada İstanbul'a gidersem adamcağız bir yere gidecekse veya bir yerde oturup çay içmeye niyetlense ben karşılıyorum ama kadına yine de yetmiyor, hayatta en nefret ettiğim şey para pul mevzuları, eşimi hiç maddi konularda yiyip bitirmedim, kimseden de 5 kuruş beklemedim o yüzden bana hem isteyip hem de hak helal etmemekten bahsetmek komik ve garip geliyor.

Ömürlerinde çalışıp ter döküp kazandıkları 1 lira yok, ama her şey en çok bunların hakkı. Bineceği sırtı da iyi bilirler, yoksa nasıl bu yaşa gelecekler.

Kardeş bana dislike atmışsın ama dalga geçtiğimi anlayamamışsın. Sarcasm iğneleme çeşitli ifade yolları. forumu pek de uzun zamandır takip etmiyorsun anlaşılan. Sanırım terör estirip gitmeyi amaçladın ama maalesef kısa sürmüş içerledim vallahi yalan yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…