- 17 Aralık 2021
- 13
- 33
- 3
- 30
- Konu Sahibi Caresizzzz
-
Bahsettiğiniz bu boşanma durumunda kayınpederin emeği olan ev için gelinin nasıl bir hakkı olmasını bekliyorsunuz? Kayınpederiyle beraber mi çalışıp almışlar evi? Ne meraklısınız insanların emeğini sömürmeye, mallarına göz koymaya. Allah eşimizi dostumuzu sizin gibilerden korusun.Allah bilir o ev evlenmeden önce eşiniz uzerine veya kayinpeder uzerinedir ki bosanmayla kadina hak kalmasin. Burada bunu çok gorüyorum. Altınlarda bozdurulunca alınacak arsa, uzun vadede gelir getirebilir evet ama yazımınızdan anladığım kadarıyla bosanırsanız size destek olacak bir cevreniz, veya gecinebileceğiniz bir mesleğiniz yok, dolayısıyla ben olsam o altınları özgürlük güvencesi olarak saklardım. Ha ben 2 kere evlendim, ne altın alindı, ne düğün oldu ne de ailelerden bir kuruş geçti. Süper premium deluxe ucuz giden biri olarak çok da konusmayayım :)))
Şimdi hali hazirda bir ev olduğu için kimse "bir ev daha alalım" çabasına girmiyor çoğu evlilikte, bir de genelde erkeğin üzerine alıyorlar ve sonra kredi ve masraflar evlilik içerisinde odeniyor, onu kastettim. Ne kadar sinirli birisiniz. Ben kendi çalıstığımdan başka kimseden bes kuruş yardım almamış biriyim. Cevabınız inanılmaz sert. Tanımadığınız biri hakkında ne önyargılı bir tavır.Bahsettiğiniz bu boşanma durumunda kayınpederin emeği olan ev için gelinin nasıl bir hakkı olmasını bekliyorsunuz? Kayınpederiyle beraber mi çalışıp almışlar evi? Ne meraklısınız insanların emeğini sömürmeye, mallarına göz koymaya. Allah eşimizi dostumuzu sizin gibilerden korusun.
Foruma yeni girmissiniz ve önunuze gelene "fesatsın, cahilsin" filan yazmıssınız :) Kelimelerimizi daha saygı cercevesinde ve yumusak mı secsek acaba?Bahsettiğiniz bu boşanma durumunda kayınpederin emeği olan ev için gelinin nasıl bir hakkı olmasını bekliyorsunuz? Kayınpederiyle beraber mi çalışıp almışlar evi? Ne meraklısınız insanların emeğini sömürmeye, mallarına göz koymaya. Allah eşimizi dostumuzu sizin gibilerden korusun.
Şimdi hali hazirda bir ev olduğu için kimse "bir ev daha alalım" çabasına girmiyor çoğu evlilikte, bir de genelde erkeğin üzerine alıyorlar ve sonra kredi ve masraflar evlilik içerisinde odeniyor, onu kastettim. Ne kadar sinirli birisiniz. Ben kendi çalıstığımdan başka kimseden bes kuruş yardım almamış biriyim. Cevabınız inanılmaz sert. Tanımadığınız biri hakkında ne önyargılı bir tavır.
Şu yazdıklarınıza tepki vermek için önyargılı olmak gerektiğini mi düşünüyorsunuz? Ki sonradan yaptığınız açıklama ile ilk yaptığınızın arasında bir ilişki yok. Gayet de açık bir şekilde ilk yorumunuzda niyetinizi belli etmişsiniz.Allah bilir o ev evlenmeden önce eşiniz uzerine veya kayinpeder uzerinedir ki bosanmayla kadina hak kalmasin. Burada bunu çok gorüyorum. premium deluxe ucuz giden biri olarak çok da konusmayayım :)))
Insanların emeğini sömürmeye ve mallarına göz koymaya çok meraklı olduğumu yazmışsınız ya. Aynı mesajda ikj evliliğimde de kimseden bes kurus almadan ev kurduğumu da yazmisim onu niye kisiliğime karar verirken dikkate almadiniz?Şu yazdıklarınıza tepki vermek için önyargılı olmak gerektiğini mi düşünüyorsunuz? Ki sonradan yaptığınız açıklama ile ilk yaptığınızın arasında bir ilişki yok. Gayet de açık bir şekilde ilk yorumunuzda niyetinizi belli etmişsiniz.
Lütfen konuyu manipüle etmeye çalışmayın. Forumu çok uzun zamandır takip ediyorum. Yeni girmiş olmam nasıl konuşacağıma sizin karar vereceğinizi ifade etmiyor. Kimseye de direkt fesatsın ya da cahilsin demedim. Konuyu dağıtma telaşınızı anlıyorum.Foruma yeni girmissiniz ve önunuze gelene "fesatsın, cahilsin" filan yazmıssınız :) Kelimelerimizi daha saygı cercevesinde ve yumusak mı secsek acaba?
Bakın yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Kimseden bir şey almadan ev kurduğunuzu yazmamışsınız. Kimsenin size bir şey almadığını yazmışsınız. Bu ikisinin arasında çok fark var. Nitekim son cümlenizde de bedavaya gittiğinizi kendiniz belirtmişsiniz, incinmişsiniz anlaşılan. Ama ben de sizin için üzüldüm inanın. Bir kadının bedavaya gittiğini düşünüp kendisini maldan sayması beni üzer.Insanların emeğini sömürmeye ve mallarına göz koymaya çok meraklı olduğumu yazmışsınız ya. Aynı mesajda ikj evliliğimde de kimseden bes kurus almadan ev kurduğumu da yazmisim onu niye kisiliğime karar verirken dikkate almadiniz?
Ya ironiden anlıyor musunuz siz? Herkes hanimefendinin "bedavaya gittim" lafina kızmıs ben de "super premium deluxe bedavaya gittim" diye espri yapıyorum. Bence onu okuyan herkes de anlıyor. Ben hanımefendinin konusunu gereksiz mesgul etmeme icin konuyu kapatayım. Iyi günler.Bakın yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Kimseden bir şey almadan ev kurduğunuzu yazmamışsınız. Kimsenin size bir şey almadığını yazmışsınız. Bu ikisinin arasında çok fark var. Nitekim son cümlenizde de bedavaya gittiğinizi kendiniz belirtmişsiniz, incinmişsiniz anlaşılan. Ama ben de sizin için üzüldüm inanın. Bir kadının bedavaya gittiğini düşünüp kendisini maldan sayması beni üzer.
Kendinize iyi bakın lütfen. İyi günler.Ya ironiden anlıyor musunuz siz? Herkes hanimefendinin "bedavaya gittim" lafina kızmıs ben de "super premium deluxe bedavaya gittim" diye espri yapıyorum. Bence onu okuyan herkes de anlıyor. Ben hanımefendinin konusunu gereksiz mesgul etmeme icin konuyu kapatayım. Iyi günler.
Noterde bi kulpuna getirip kendi üstüne almayacagına eminseniz,arsa da mantıklı.Arkadaşlar düğün istememe rağmen kavga ettiler düğün yapmadılar nikahtan gittim. Benim ailem altın ne alırsanız alın karismayiz dediler kuyumcu 22 ayar 15 gram en uygunları dedi ve 4 tane bilezik aldilar bide turalı kolye çevremdeki insanlar bedavaya gitmişsin gibi alay ederek konuştular hepsine cevaplarını verdim tabi ama icim içimi yedi evleneli 1 sene oluyor şimdi kayın pederim diyorki ben arsa sorup soruşturuyorum. Size arsa alalım bilezikleri bozdurursunuz. Geri kalan üstünü de ben tamamlarım. Arsa sizin üzerinize olur.. eşime de baya söylemiş eşim tutturdu arsa alıcaz babam yarı parasını vericek ama benim uzerime olcak ne önerirsiniz?
Hele hele b.kluya bak hele, Katip çok üzüldüm teyzene, annemle aynı kaderi paylaşıyor, bizim gibi sonradan görmeye denk gelmiş. Şimdi kardeşim de evlendi, şükürler olsun görmüş evin kızı başka oluyormuş.Anamın gelini gelse anan böyle böyle yaptı dese inanırım ama teyzemin kaynanalık ettiğine sülalesi toplanıp gelse beni inandıramaz. Teyzemin umrunda olmaz bi kere, rahatsız bir kadındır, kendi evinden başka yerde rahat edemez o, kötülük yapacak kadar umursamaz bile kimseyi. Bi de babasız çocuk büyütmek ne demek iyi bilir, bile isteye bu kötülüğü etmez, kötü biri değildir. Ben geldiğim geniş ailede kimsenin geline karıştığını, işine burnunu soktuğunu görmedim , huzur bozmak için bi taraflarını yırtan birini görmedim, ama onun anası her gün aramış kızını fişfitlemiş, yüz verme her ay gelmesin falan diye. Sidiklilere bak ya, bi sandık çeyizle kız çıkardılar, o evi toptan teyzem düzdü. Kendi evinde hala annanemin çeyizine koyduğu kıl çul serili, gelin istedi diye ona oyma halı aldı. Sonradan görünce böyle oluyor demek ki.
Gerçekten var böyleleri, bizim bir akrabanın saf bir oğlu vardı, saf dediğim kafasına vur lokmasını al biri, neyse evlensin diye birini bulmuşlar, kızın ailesi eşya yapamayız demiş, düğün isteriz, süt parası isteriz, bizim akraba ev de verdi, eşyası, düğünü, gelinin annesine süt parası vs, bildiğim kadarıyla kayınvalidelik kayınpederlik de yapmadılar insancıklar öldü gitti zaten, gelin arkalarından sürekli hakkımı helal etmiyorum diyormuş, sebep de oğulları çalışmıyormuş, çalışmıyor dediği adam 60 yaşında kalp hastası emekli olmasına rağmen geçen seneye kadar çalıştı, adam kredi çekti ev aldı, emekli maaşını komple karısına verdi, zaten 1 sene evveline kadar da çalışıyor çalıştığını da karısına veriyordu, geçen sene adam korona olunca kalbinde de sorun çıktı çalışamaz oldu, karısı adam çalışmadığı için ona da hakkını helal etmiyormuş:)Anamın gelini gelse anan böyle böyle yaptı dese inanırım ama teyzemin kaynanalık ettiğine sülalesi toplanıp gelse beni inandıramaz. Teyzemin umrunda olmaz bi kere, rahatsız bir kadındır, kendi evinden başka yerde rahat edemez o, kötülük yapacak kadar umursamaz bile kimseyi. Bi de babasız çocuk büyütmek ne demek iyi bilir, bile isteye bu kötülüğü etmez, kötü biri değildir. Ben geldiğim geniş ailede kimsenin geline karıştığını, işine burnunu soktuğunu görmedim , huzur bozmak için bi taraflarını yırtan birini görmedim, ama onun anası her gün aramış kızını fişfitlemiş, yüz verme her ay gelmesin falan diye. Sidiklilere bak ya, bi sandık çeyizle kız çıkardılar, o evi toptan teyzem düzdü. Kendi evinde hala annanemin çeyizine koyduğu kıl çul serili, gelin istedi diye ona oyma halı aldı. Sonradan görünce böyle oluyor demek ki.
Vay anasını ya, cidden hakkı olduğunu falan düşünüyor. :) Şaşırmam, bizimki de hala özür bekliyor, son duruşmadan sonra bildiğin boşanacaklar, ev bozulmuş eşyalar bile paylaşılmış.Gerçekten var böyleleri, bizim bir akrabanın saf bir oğlu vardı, saf dediğim kafasına vur lokmasını al biri, neyse evlensin diye birini bulmuşlar, kızın ailesi eşya yapamayız demiş, düğün isteriz, süt parası isteriz, bizim akraba ev de verdi, eşyası, düğünü, gelinin annesine süt parası vs, bildiğim kadarıyla kayınvalidelik kayınpederlik de yapmadılar insancıklar öldü gitti zaten, gelin arkalarından sürekli hakkımı helal etmiyorum diyormuş, sebep de oğulları çalışmıyormuş, çalışmıyor dediği adam 60 yaşında kalp hastası emekli olmasına rağmen geçen seneye kadar çalıştı, adam kredi çekti ev aldı, emekli maaşını komple karısına verdi, zaten 1 sene evveline kadar da çalışıyor çalıştığını da karısına veriyordu, geçen sene adam korona olunca kalbinde de sorun çıktı çalışamaz oldu, karısı adam çalışmadığı için ona da hakkını helal etmiyormuş:)
Düşünüyormuş valla:)) bizimkiler boşanmaz çünkü adam dediğim gibi kafasına vur lokmasını al, şimdiye kadar kazandıkları, emekli maaşı kadında, adamın cebinde çay içmelik parası dahi yok, arada İstanbul'a gidersem adamcağız bir yere gidecekse veya bir yerde oturup çay içmeye niyetlense ben karşılıyorum ama kadına yine de yetmiyor, hayatta en nefret ettiğim şey para pul mevzuları, eşimi hiç maddi konularda yiyip bitirmedim, kimseden de 5 kuruş beklemedim o yüzden bana hem isteyip hem de hak helal etmemekten bahsetmek komik ve garip geliyor.Vay anasını ya, cidden hakkı olduğunu falan düşünüyor. :) Şaşırmam, bizimki de hala özür bekliyor, son duruşmadan sonra bildiğin boşanacaklar, ev bozulmuş eşyalar bile paylaşılmış.
Ömürlerinde çalışıp ter döküp kazandıkları 1 lira yok, ama her şey en çok bunların hakkı. Bineceği sırtı da iyi bilirler, yoksa nasıl bu yaşa gelecekler.Düşünüyormuş valla:)) bizimkiler boşanmaz çünkü adam dediğim gibi kafasına vur lokmasını al, şimdiye kadar kazandıkları, emekli maaşı kadında, adamın cebinde çay içmelik parası dahi yok, arada İstanbul'a gidersem adamcağız bir yere gidecekse veya bir yerde oturup çay içmeye niyetlense ben karşılıyorum ama kadına yine de yetmiyor, hayatta en nefret ettiğim şey para pul mevzuları, eşimi hiç maddi konularda yiyip bitirmedim, kimseden de 5 kuruş beklemedim o yüzden bana hem isteyip hem de hak helal etmemekten bahsetmek komik ve garip geliyor.
Kardeş bana dislike atmışsın ama dalga geçtiğimi anlayamamışsın. Sarcasm iğneleme çeşitli ifade yolları. forumu pek de uzun zamandır takip etmiyorsun anlaşılan. Sanırım terör estirip gitmeyi amaçladın ama maalesef kısa sürmüşLütfen konuyu manipüle etmeye çalışmayın. Forumu çok uzun zamandır takip ediyorum. Yeni girmiş olmam nasıl konuşacağıma sizin karar vereceğinizi ifade etmiyor. Kimseye de direkt fesatsın ya da cahilsin demedim. Konuyu dağıtma telaşınızı anlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?