kayın validemin soğuk davranışları..

hayat99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
107
0
26
İzmir
merhaba arkadaşlar sizden bir konu hakkında fikir almak istiyorum. olay kayın validemle alakalı... kayın validemi seviyorum gerçekten kendi annemden ayırmam ama bu aralar bana tavırlı davranıyor onlara gittiğimizde konuşurken herkesin yüzüne bakarak konuşuyor benim yüzüme bile bakmıyor neden ben ne yaptım gerçekten anlamıyorm eşime söylediğimde boşver kafana takma diyor ama zoruma gidiyor.2 hafta önce kayın validemlerdeyken biraz rahatsızlanmıştı o kadar zorladımki hadi doktora gidelim diye gitmedi o arada kayın pederimle araları yoktu herhalde sıkıntıdan midesi ağrıyor diye düşündüm ertesi gün aradığımda kayın pederimle konuştum her aradığımda meşguldü sonra onlar doktora gitceklermiş kayın pederimi aradım gelelimmi diye gelmeyin biz gideriz dedi...gitmedik o günde kendi annem hastaneye gitmiş bize söylememiş dönüşte size uğrayayım dedi bende tamam dedim yemek yedik annem gitti sonra aradım tekrar kayın pederimi annem nası dedim uyuyo dedi bende size gelcektik ama uyuo madem dinlensin biz gelince kalkar şimdi dedim gitmedik saat 10 gibi tekrar aradı eşim annesini bu kez çıktı tele anne gelecektik ama uyuyodun dedi anneside tavırlı bi şekilde gelebilirdiniz demiş neyse önemli değil falan filan demiş kayın validem küsünce tam küser eşime dedimki daha beter küsmeden gidelim gittik akşam 10da orada kaldık. kayın validem oğluna iyi benim yüzüme bile bakmıyor arada konuşuyor o kadar eşimide ben yönlendirdim halbuki dün onlara gittik gene aynıydı bu aralar ders çalışıyorum ben aöf için ama benim ders çalışmamı önemsemiyor sanki gündüz ders çalışıyorm akşamları gidiyoruz2 günde bir dünde dedim anne akşam gelicez diye tamam yemege gelin dedi gelince yemeği sen yaparsın dedi ne pişceğinide söyledi tamam dedim ama bozuldum..gittiğimzde yemekleri yapmıştı ama bana neden böyle yapıyo anlamıyorum... sizce ne yapmalıyım nası davranmalıyım o bana soğuk davranınca bende uzak duruyorum istemeyerek bu arada neden böylesin anne bişymi yaptım diye sordum yok bişy dedi kayın pederimle küslükleri devam ediyor bu arada.. bi akıl verirseniz sevinirim herkese teşekkürler.

ya insanları anlamak cok zor bune şimdi sen hep gönlünü yapıyorsun o hiç pas vermiyo kesin bişeyine taktı cıkarortaya yarınöbür gün duyarsın eşinden anneme böyle yapmışsın die

Valla canım okurken bi ara dedim ki aynı benim kayınvalidem, bizde hiç bir sorunu konuşarak çözemeyiz.
Canı bişeye sıkılırsa hemen surat asar, eskiden beni çok ağlattı bu tavırları ama artık takmıyorum o bana bakmıyorsa konuşurken bende bakmıyorum.
Bir süre sonra kendiliğinden düzeliyor, bu birazda yapıyla alakalı bi durum bak kayınbabbnlada arası yokmuş.
Bence çok üstünde durma kafasındakileri halledince normale döner, bu kadar üstüne düşmene gerek yok yani.

Annemde çok alıngandır. Uzatmadan sorun bence neden küs olduğunu. Uzarsa, zaman girerse ipler gerilir.

Düşündüm de belki sizinle alakalı değildir, canı sıkkındır ve size öyle geliyordur..:44:
Eğer değilse ve gerçekten size tavrı varsa;
Çok önemsemeyin, siz iyi niyetinizi ve yapmanız gerekenleri yapıyorsunuz anlattığınız kadarıyla...
Olduğunuz gibi davranmaya devam edin..

Koca koca insanların 3 yaşında çocuklar gibi küsmelerine ve tavır koymalarına hiç anlam veremiyorum.
Madem ki samimisiniz, alsın karşısına konuşsun "kırıldım" desin..
Demiyorsa da, bu tavırların sizi çok etkilemediğini gösterin..

Ders çalışmanıza devam edin, Allah zihin açıklığı versin..

Canim ya takma kafana desemde insan bütün gün hatta aksam basini yastiga koyunca bunu düsünüyor. Bendede var aynisi. Ne yapsam yaranamam. Arkadaslarima bakiyorum kayin validelerine nasil davraniyor(hic takmiyorlar) ama onlarin kayin valideleri üstlerine düsüyor, bide bana bakiyorum. Benim esimde pek düsünmez öyle ince fikirli degildir, mesela hep ben diyorum git yanina nebilim hediye götür yada sen birakiver felan ama yaranamiyorum.
Hep tavirli tavirli konusmalar.

eşimede dedim acaba bizimle alakalı bişydenmi küstüler diye ama yok dedi kayınvalideme sordum anne neden küstünüz dedim boşver aramızda dedi bende ama üstümüze alınırız bak dedim gülerek sizlik bişy yok merak etmeyin dedi yani bizle alakalı değilmiş bende takmayım boşvereyim diyorum o bakmıyo bende bakmayım diyorum ama olmuyo dokunuyo baya nişanlılık dönemimdede çok sorunlar yaşadık ama evlendikten sonra herşey çok güzel gidiyodu ama bu ne şimdi böyle anlamıyorm gerçekten annemden ayırmıyorum o akşam gittiğimizde yine konu açıldı ben hastayımda siz gelmediniz ben olsam size koşardım dedi ama kayınpederim gelmeyin demişti annemde bize gelince ne yapsaydım anneme gelmemi deseydim annemle kayın validemlerle görüştüğümden daha az görüşüyorum ama bazen farkediyorum anneme gittiğimizde bozuluyo o gün annemde hastaneden bize geliyodu sonuçları iyi çıkmış mutluydu paylaşmak için gelmişti kayın valideme dedim annem bizdeydi oda hastaneden gelmişti diye kim gelirse sin falan filan diye başladı zaten bi konu olunca konuşmaya fırsat vermez pek bu gergin ortam benide geriyo sizce nası davranayım

Canım sen hassas birine benziyorsun..
Normalde umursamaz gelinler bütün şartlar normalken yani.. sen tam tersi.. güzel bir durum tabi. Ama çok üstüne gitme derim aranızda bir husumet yokmuş nasıl olsa zamanla düzelir. Bazen kaynanaları anlamak zor olabiliyor. Onların da beklentileri çok koskoca oğul veriyorlar kolay değil kadınlar için canım…birkaç gün sessizliğe bürün bakalım. Ne sen onu ne de o seni silebilir. Herkes küssün diye uğraşır canım sen de neden konuşmuyor diyosun ne kadar düşüncelisin. Kaçan kovalanır canım çok üstüne gidip tatlandırma.

canım sızınle alakalı bır durum oldugunu sanmıyorum .
esıyle arası kotu ıse buna takıyordur kafasını .
davranısları da sızı etkılıyordur halıyle .
cok usteleme .halını hatrını sor .
"canını sıkan bırseyler mı var yardımcı olmak ısterım anne"dersın .
o da bırsey olmadıgını ıfade eder ıse ,sende cok ustune dusmezsın .
sen de mesafelı davranırsın .eger o sorarsa sana neden boyle mesafelısın dıye
sen de dersın "sen de bana karsı cok mesafelıdın ben de senı rahatsız etmek ıstemedım é
dersın .olur bıter.cok takma kafana .elbet vardır onun da sorunu

bu aralar ben ders çalısıyorum falan deyince böyle dalga geçer gibi gülüyo sanki yani eşime söylemedim ama farkediyorum bi laf söylediğimde önemsemiyo sanki yani her mimiğinden anlıyorum ne düşündüğünü bende böyle yapıncada insan yaklaşamıyo bende soğuyorum eşime dedimki böyle yaptıkca bende soğuyorum dedim dün bende farkettim sen boşver düzelir nasılsa dedi ama insanı yıpratıyo bunlar.bazen diyorumki insan iyi olunca aman ne yaprsam yapayım nası olsa bu iyi küsmez gönlümü almak için peşimde dolanır nasılsa diye insanı önemsemiyolar ama bi cazgır gelin olunca onunda kendileri peşindeler laf çıkmasın diye

tamam tavsiyelerinize uyucam çok teşekkür ederim yorumlarınız için..:)

arkadaşlar hepinizin tavsiyelerine uyucam çok teşekkür ederim gerçekten düşünceleriniz benim için önemliydi şimdiden rahatladım bile hepinize çoooookk teşekkürler iyiki varsınız... :)

bence bunların arası küs ya, sizin aramalarınızı kayınpederiniz kaynvalidenize söylememiş, kadında sanıyorki hiç ilgilenmediniz, bir yanlış anlaşılma var gibi geldi bana

off arkadaşlar off bugün görüştük yine bize geldiler ama yine aynı yüzü asıktı sonra benim halılara taktı kafayı neden kirliymiş neden kirlenmiş kaç kere sildim gitmiyo halı yıkamaya vercem dedim halı yıkamayamı verilir bozarlar evde çocuk yok bişy yok nası böyle kirlenir evi hergün silmiyomusun falan filan gene yüzü asıldı bide pis gelin oldum yani eşim izinde o evde olunca derin temizlik yapamıyorum evide hergün siliyorum ama halı is çekti sanki bulunduğum bölgede hep soba yakıyorlar evde yok ama halının rengi değişti bugün balkonu yıkamamıştım bide onu gördü anlatamam yüz şeklini allahım saat 1 oldu uyuyamıyorum

ne alaka ya ona ne senin pisliğinden hayret bişey. bide surat yapıcak. sonuçta derste çalışıyosun öle haldır haldır işmi yapıcan, dersmi çalışçan, onamı gelip gidicen. ayrıca neden kendi annene daha az gidiyosun ikisinede ortak seferlerle git. bide demiş kim gelirse gelsin oda nedemek annen gelmiş daha ötesi varmı bunun. bende yaptım zamanında çok şimdi anneme 10 gidiyosam ona 1 gidiyorum. baktımki ben gittikçe o bi havalara giriyo yazık anneciğim hiç sesini çıkarmıyo onu ihmal ediyorum bende anneme odaklandım. hem gidince anne kız sohpet ediyoruz kafam dağılıyo hemde evlat olarak daha çok yanında oluyorum. hem ne mecburiyetim var oğlunu zorla annesine götürmeye... akıllandım artık. o nekadar yakınsa bende okadar yakınım o nekadar soğuksa bende okadar ayağımı kesiyorum. bakıyoki gitmiyorum açar teli çağırır. eee nedemişler nekadar ekmek okadar köfte :))

ben çok istedim kızı olmayı ama gelin gelindir ne kadar uğraşırsan uğraş ben annemden daha özenli davrandım hep kalbi kırılmasın diye bu kadar tavrı annem yapsaydı derdim kesin yeter ama herkesin sorunu var ne tavır yapıp duruyosun yıpratıyosun insanı diye şimdi annemi daha ii anlıyorum ders çalışıyo kendini kurtarsın engel olmayım die hastaneye giderken bile haber vermiyo kadın bide kayın validemin davranışlarına bak resmen çok rahatlıktan bu duruma geldik aramıza soğukluğu soktu kafaya takmadan edemiyorum... milletin geliniyle arasının olmadığını anlatıyodu şimdi zorla aynı duruma gelmemiz için uğraşıyo resmen çok daraldım kızlar 7 aylık evliyim ama çok daraldim eski hayatımı özlüyorum

ne kadar kzı gibi olmaya çalışırsan çalış kızı afedrsiniz ağzınada söve bişey demez sen surat yap el kızı olursun.bu kadar gerçek.sende ona göre davran o soğuksa sende kul köle olma

perdeleri yıkıyorum şuan kadın pskolojimi bozdu ya

ay canım kocan bile anlamış annesinin ne olduğunu senin bu çaban ne kendine acı çektirmektenmi hoşlanıyosun. sene gidip gelme çok gitsende çok az kal o birazda düşünsün nye böyle diye oda sana sorduğunda yok bişeyim dersin. böyle kendini paraladığını görünce ağırdan satıyo kendini hoşuna gidiyo üstüne düşmen. daha yeni gelinsin şimdiden topla kendini şımartma. saygılı ol ama resmiyet koy araya öle evin kirli niye kirli falan diyebiliyosa çok yüzgöz olmuşsun demektir. sonra önüne geçemezsin dahada büyür sorunların. benden uyarması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…