Kayınaile ve para ilişkileri, düğün sonrası altınlar, eşimin bağlanmış basireti

Takilmaniz normal ama giden altınlara artık hicbirşey yapamazsiniz. Kasadakileri bir şekilde almanız gerek. Birikimi de lütfen kendiniz yapın.
Eşiniz evlenmeden önce size karşı nasıldı? Yanlış anlamayın lütfen ama sizi maddi konularda çok sindirmis gibi gorunuyor

2 erkek kardeş olan her ailede mi var bu ya. Bir erkek sorunsuz olur diğeri şımarık vs.
Yani şu an konuşmak tartışmak sadece eşiniz ile soğukluk katar size. Ben de oldukça anlayışlı alttan alan mütevazı bir insan oldum. Ama öyle olunca suistimal ediliyorsunuz maalesef etmeyen vardır ama çok az. Bundan sonra atıyorum bu düşünceleri atamiyorsaniz içinizden sorunu eşiniz ile değil kayınvalidenize kayınbabaniza sorun. Ev araba alma durumunuz var ise destek isteyin. Emin olun bir çok ailede de var böyle şeyler ama eşiniz iyi biri ise bu olanları göz ardı etmeye çalışın mesafenizi koruyun

evet maddi olarak sindirmiş beni. ben ancak farkına varıyorum hatta farkına varıyorum ki pek çok konuda sindirmiş. o ne derse ne şekilde isterse biz öyle yapıyoruz. evlenmeden önce de böyleydi muhakkak ama benim kafa leylalarda olunca görmek istemedim belki de. şimdi anlıyorum ama. belki de baştan hata yaptım evlenmekle

sizin bu geçen 12 ylınız
daha doğrusu düğünden önce geçen 11 ylıınız ortalama bir çiftin 11 ayı kadar bile deği yalnız

adam "master bursuyla" 100 gram altın yapıyor sizin haberiniz yok
böyle bir şey normal bir ilişkide mümkün değil, kusura bakmayın..

siz bu adamla 25-30 yaşında tanışırsınız geçmişini bilemezsiniz uzun vadeli yatrımı vardır kazandırır, ya da her ay kenara atar ne atıyor evlenmeden, ya da belli süre olmadan bilemezsiniz, bu olur. belki geçmişte çok borçlandı belki çok sıktı, filan.

ama siz zaten 15 yaşından beri birliktesiniz
zaten eline para geçse ya bedelli askerlik yapacak ya sizinle tatil planı yapacak, zaten öğrenci, zaten paranız olsa evleneceksiniz
zaten işe girer girmez evlenmişsiniz
siz az kazanıyorsunuz üstelik yani korkarım kariyerinize onun kadar ehemniyet vermemişsiniz gibi.

eeee
siz çigköfte ayran yediniz 11 sene adam masterda 100 gram altın yaptı (master dediğimiz 2, en fazla 3 sene adam her ay 3 gram altın almış en az, haberiniz yok)
siz de 11 sene ilişkim var mı sandınız?

bence bunu tekrar düşünün ve dürüst olun
sanırım hiç beraber yaşamadan evlendiniz
hatta boşannınca aile evine dönme durumu da var gibi? istanbulda geçinemeyecek misiniz boşansanız mesela?

Güzel kardeşim , bin kişilik yemekli düğün yaparken sana ve ailene sordular mı, hayır.
Bu düğünün masrafı iki tarafında taktıkları ile ödenecek dediler mi, hayır.
Eşiniz bunların hepsini bilip sizden sakladı mı, evet.
Altından ziyade bir güven sorunu da var hani ortada , bu açıdan bakın bir de lütfen.

Yok ben eşime güveniyorum diyebilseydiniz zaten,bir sene sonra bu konu gündeminizde olmazdı bile , çünkü sizi içten içe asıl rahatsız eden şey güveninizin sarsılması ,sana karşı şeffaf olmaması aslında.

o zaman gerçekteb boşarım iştw
Senin yerinde olsam oraya gittiğimde arkadaşımın düpünpnde altın takıcam hiç takamadım özeniyorum diye bileziklerimi alırım bulunduğum şehirde bi banka kasası açar oraya atarım eşime demem bile bi daha da altınları geri götürmem.
Maaşımın yarısını da Altun hesabı açarım orda biriktirirm eve de eşimin koyduğu kadar para koyarım.
Yavrum sizin işler kritik ona göre davran.
Kocanın ev alması için illa tüm birikiminizin anasının kasasında olmasına gerek yok orda altınlar yumurtlamıcaklar başka kasada da birikebilir.
Dişlerini göster artık.
Bunlar artniyetli olmasa senin üstüne takılanları almazlardı ailene sormadan.
Böyle bişe olabilir mi ya beni en çok bu kısım rahatsız etti.
100 gr onların arasındaki mevzu oralara çok girme ne halt yediyse yemişlerde.
Nişan takılarını sor neden sormuyorsun.

Ya akrabalarınızın altınları nasıl anasının alın teri oluyor anlamadım. Şu aşamada artık pek yapılacak bir şey görülmüyor huzurunuz için. Ama ben olsam annesine verdiği altınları şimdi biriktirmesine izin vermezdim ki onun da canı sıkılsın biraz. Para mara biriktirmesine izin vermezdim. Manipüle ne demek görsün. Zaten ailemin zamanında taktığı borç altınları anasına babasına verip hesabını sordurtmayan insana bütçe konusunda hayatta güvenmem.

eve eşinin koyduğu kadar para nasıl koysun yahu?
eşi 80 alıyosa (öye bişeydir, ya ar gör ya öğr gör çünkü) bu kız 40 filan alıyor anladığım
eşi zaten parasının tamamını harcıyor 10 gram biriktiriyor zaten bu ayda 40 bin yapar. kalan 40la da kira fatura ödüyor geriye bişey kalmıyor ki. kalmaz yani istanbuldayız kiramız pahalı demiş o kira bi' 30 vardır o zaman.
bu kızın parasıyla benzin market vs harcıyorlar, bitti zaten başka para yok ortada.

kız bir yandan maaşının yarısını biriktirecek
bir yandna da eşi kadar para koyacak. hey maşallah.
kız diyor maaşım az diye, okumuyor musunuz?

ne yazık ki şu an boşansam ben aldığım maaşla istanbulda bir eve çıkıp geçimimi sağlayamam. aile evine de dönmek istemiyorum zaten ailem başka şehirde ben istanbul'da çalışıyorum. belki de bundan dolayı alttan aldım bu kadar göze alamıyorum bazı şeyleri içten içe

ben de öyle tahmin ettim
o zaman bir süre daha devam edin bu süreçte eskisi kadar edilgen olmayın tabi
bakın bakalım eşinizin ve kök ailesinin tavırları ne şekilde gelişiyor.

Ben ikisinin de mesleğini kazançlarını bilmiyorum hanımefendi.
Bu kız tüm parasını harcayacak sonuna kadar ,kocası da tüm parasını altın yapıp koşa koşa anasının kasasına yatıracak yani öyle mi ??
Bu kız maaşından birikim yapacak kendine ait o adamda maaşını harcayıverecek eve.
Kendi parasını Altun yapıp kaldırıp bu kıza yüklenmeyecek.
Zaten iyice soymuşlar farkında mısın nişan takıları gitmiş 50 gr altın gitmiş düğünde kendi tarafının takıları gitmiş.
Hala eşim maaşını altın yapıp anasının kafasına koysun diye kendine 5 kuruş koymasın mı kenara.
Yarın boşansalar nolcak.
Düğün takılarını zaten vermicekler e bu kızcağız zaten güm parasını harcıyor kenarda bi kuruşu yok ortada dımdızlak kalsın mı?
Adam yapamasın birikim

evet kendisine de söyledim bu güven meselesini. kesnlikle güvenmiyorum sana dedim. sen her an beni dımdızlak ortada bırakabilecek biriymişsb dedim. çok özür diledi asla böyle bi şeyin mimkün olmadığını söyledi falan ama ben onun o yüzünü gördüm bi kere.

evet yaptığınız hesap doğru, aşağı yukarı böyle bizim bütçemiz. bir tık daha az hatta gelirler söyledğinizden. varın gerisini siz düşünün

Sonucu neye bağladınız peki ben orasını anlamadım, ne yapacaksınız bundan sonra

hanımefendi ben kadının eşine "aferin iyi yapmış" mi dedim?
ama ortada bir matematik var ve sizin mesajınız da matematiğe isyaaaaan yani.

evet yaptığınız hesap doğru, aşağı yukarı böyle bizim bütçemiz. bir tık daha az hatta gelirler söyledğinizden. varın gerisini siz düşünün
Canım benim demek istediğim senin gelirin ondan az olsa bile sen tümünü ona teslim etmek zorunda değilsin.
Genelde erkek giderleri karşılar yani.
Anasından görmüş öğrenmiş altın altın başka bişe bildiği yok.
Benim sana dediğim senin kenarda beş kuruş paran olsun zaten takıların bunlarda bişey olsa vermezler ailenin taktıklarını bile vermezler üstüne yatarlar.
Zamanın ne getireceği belli olmaz, tüm maaşını harcama kenara bi çeyrek iki çeyrek de sen at.
Yetmediği yerde o harcasın o birikiminden kıssın zaten anasının kasasında ne kadar altın var belli değil o işler de karışık işin içinden çıkılacak gibi değil yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…