Kayınaile ve para ilişkileri, düğün sonrası altınlar, eşimin bağlanmış basireti

Fazla si da gitmis annesi gilin yakinlarinin taktıkları herseyi de tutup kayinvalidesine vermis yani gram altin almadan herseyi teslim etmis garibimiz
Valla büyü yapılsa bu kadar tutmaz. Basireti bağlanan konu sahibi, farkında değil.

Fazla si da gitmis annesi gilin yakinlarinin taktıkları herseyi de tutup kayinvalidesine vermis yani gram altin almadan herseyi teslim etmis garibimiz
benim vermem gibi bir durum söz konusu olmadı çünkü ben onları görmedim, dokunmadım bile. düğünde takıldı, kurdele boynumuzdan çıkarıldı ve bir daha görmedim. ben vermedim yani benim elime bile geçmedi ki

O an neden tartisma cikarmadiniz ki kıyametleri koparırım ben olsaydim diycem ki bende senin gibi safim hatta salagim annemin taktığı ceyregi tutup görümceme bileklik yaptılar neyse ağzımı acmayim simdi bende bunun kavgasini iki sene sonra verdim küsüz suan ama esim yanimda olmasa daha kötü şeyler olurdu esimde ailesine yediren saf bi tip gözü açılır gibi oldu da ailesiyle barisinca eski haline döner mi onun kaygisindayim

güzel bir mekandı, bahçeli falan kır düğünü tarzı oldu. bulunduğumuz şehrin merkezi bir yerinde. bin kişilikti, yemeği de güzeldi. ama ben ne kadara mal olduğunu bilmiyorum sormadım hiç. düğün gecesi biz direkt balayına gittik. döndüğümüzde ne altın vardı ne bir şey. düğünde insanların taktıkları yani. tek bildiğim eşim ailesini aramış nedir durum masrafı karşıladı mı diye. zar zor hallettik bi şekilde demişler güya. ben o zaman buna inanıp üzülmüştüm insanlar borçta mı kaldı acaba vs diye hatta babam arayıp eksik kaldıysa biz yardımcı olalım nedir durum demiş. sağolun halloldu bi şekilde demişler. o zaman inanmıştım ama sonradan bir gram bi çeyrek bırakmadan her şeyi almış olmaları normal gelmemeye başladı.

Hadi düğün zamanı koçanı tanimayadin da şimdi hala mi tanimadin ? Bırak ne kavgası çıkacaksa çıksın yeterince cirkeflesin ve ordaki bileziklerinizi de altininizi da alın...bundan sonra da kocanız tek başına birikim yapmasın, ikinize ortak kasa actirin oraya yapın, yarın birgün birşey olduğunda bütün altınların ve yillardr harcadiginiz maaşınız üzerine soğuk su içersiniz artık...kocanızn üste çıkmasına izin vermeyin gerekirse bosanmakla tehdit edin alın altinlarinizi

şimdi bize eşin dostun taktığı ama bize ulaşmayan altınları onların düğününde biz kendimi yapıp ödüyoruz.
Ben bunu anlamıyorum mesela. Neden siz ödüyorsunuz?
Aynı durum bizde de oldu, altınların hepsi alındı. Şimdi bi düğün olunca kaynanam götürüyor. Bi iki şunu takın diyecek oldu. "Neden? onların bize ne taktığını görmedim bile. Gücüm neye yetiyorsa onu takarım" dedim geçtim

ne güzel cevap vermişsiniz ben de böyle söyleyeyim. akrabalar için derim de benim arkadaşlarım akrabalarım falan mecbur takacağım artık

Bari kocanıza her ay gönderdiğiniz yarı maaşının açıklama kısmına, o ay ne kadarlık gram aldıysanız onu yazın “50 grlık altın birikim için” gibi. Yarın bir gün boşanırsanız bari elinizde bir delil bir belge bir şey olur. Başka da bir şey diyemeyeceğim herşeyi yazmışlar zaten ama böyle bi adamla ve aileyle çok zor işiniz ya yırtık olacaksınız ya da susup oturacaksınız.

Ya ben size ayrı üzüldüm ailenize ayrı üzüldüm böyle insanlarla muhatap oldukları için.
Hangi yıl evlendiniz bilmiyorum bi tarihten sonra rakamlar çok arttı emin konuşmak istemem ama benim düğünüm de kardeşler düğün salonunda olmamıştı. Göl kenarında kır düğünüydü ve aşırı altın gelmemesine rağmen fazlasıyla ödedi. Gelen her kuruşa ve yaptığımız her masrafa kadar biliyorum. Aşırı uçları var bu işin farkındayım ama mahalle kuaförüne tav olan geline o kadar uçlarda bir düğün yapmamışlardır diye tahmin ediyorum. Bana nedense altınlarınıza çökmüşler gibi geliyor. Biraz amiyane bir tabir oldu kusura bakmayın.

geçen yıl evlendim. temmuz ayında. bilmiyorum yani çok hızlı gelişti her şey çünkü çok bıkmıştık artık sevgililikten ve gerçekten bu hayatta birbirimizle evlenmek başka hiçbir isteğimiz, hayalimiz yoktu. ondan kavuşalım da ne olursa olsun dedim tamam dedim uygununa getirdim her şeyi. yani böyle hesaplı kitaplı bi kafayla geçmedi o süreç benim için. hala da öyle yaşamıyorum gerçi.

ailem konusunda da haklısınız zaten bu düğün sürecinde notu vermişler aileye de annem ah kızım hiç kendine yakışacak bir kayınvaliden yok, eşinle bari iyi ol demişti. sebebini ancak anlıyorum. ne diyeceğimi bilemiyorum ya safi hayal kırıklığı, üzüntü sadece.

Benim arkadaşım düğünde eş tarafı altınları aldı diye olay çıkarmıştı, surat beş karış hiç birine bakmıyor, konuşmuyor.
Eşinin yengesiyle kavga etti falan :)
Düğün bitti herkes eve giderken arabanın kapısını açmıştı ineceğim diye.
Altınları geri vermediler evet, ama üzerine koyup ev almıştı kayınpederi, en azından hiç olmamıştı.

Allah’a değil mahkemeye havale edin yahu. Bu altın meselesi değil, sizi ve ailenizi keriz yerine koymuşlar. Düpedüz kötü ve ahlaksızlar. Annenizin zamanında çeyrek taktığı komşunun size dönüş olarak getirdiği çeyreğe ne hakla çökebiliyorlar? Ne kıymetliymiş çingene kocanız ve hırsız ailesi. Her fırsatta da manipüle edip susturmayı başarmış. Bir aksiyon almadığınız için maalesef hak ediyorsunuz bu muameleyi.

aynen öyle kesinlikle haklısınız. çingene kocam ve hırsız ailesi. tam olarak bu. ama bende aksiyon alacak yürek var mı şu an soru bu. keşke baştan uyansaydım mevzuya ama ben bir yıldır zaten onların yaptığının normal olduğunu düşünüyodum. o kadar bin kişilik düğün yaptılar ya alsınlar takılanları borçları olmasın diye düşündüm

Onlar kendi tarafının takılanlarını alsın, sizin kendi altınlarınıza çökmelerinin hiçbir izahı yok. Siz de kendi ailenize verecektiniz belki? Çalmışlar resmen. Aksiyon almazsanız sizi daha çok keklerler.

bence siz fazla gaza gelmeyin yine de. Eğer biterse bitsin gibi bir düşünceniz varsa istediğiniz gibi davranın tabi ama eğer böyle değilse zamana bırakıp eşinizin ailesini tanımasını için fırsat verin. Burda kavga çıkarıp ve hakkını elde etmiş olanlar olabilir ama sizin eşiniz böyle bir insan değil göründüğü kadarıyla.

Ayrıca hesabı tutuyor eşiniz aylık eklediği altınları, İstanbul’da durmasındansa orada durmasını yadırgamadım ben açıkçası.50 gr ın eksilmiş olmasını dile getirmiş. Mesele altınları orada tutması değil sizi dışarda bırakması bu da şu an için konuşularak çözülecek gibi görünmüyor..

teşekkür ederim öncelikle. ben de biraz bu görüşe yakınım yani biraz sakin olmak konusunda. daha ölçülü yol almak anlık sinirle bir şeye kalkışmamak... zaten o sebeple danışmak istedim sizlere. annem de şöyle söylemişti bu konuları konuştuğumuzda: sonuçta kadının evladı, tabii ki ister evi olsun, arabası olsun, rahat yaşasın. biraz dur izle bakalım ilerleyen süreçte belki gerçekten maddi anlamda yardım edecek, utandıracak seni. yapmazsa da iyi, herhangi bir vefa borcun olmayacak, ilişkiyi mesafelendirmek daha kolay ve haklı olur. ben de biraz hak verdim buna

Anneniz siz eşinizle kötü olmayın, kavga etmeyin, işler boşanmaya kadar gelmesin diye böyle konuşuyor çünkü istediği kadar kızının arkasında dursun, aileler için kızlarının boşanıp baba evine dönmesi hala bir travma. Maddi konularda sizi utandıracak olan adam, ailenizin tarafından gelen altınlara çökmezdi. Ben altınlarınızı kasada saklamalarına ya da kendi tarafından gelen altınları almalarına bir şey söylemedim mesela. Bunların mantıklı bir izahı olabilir ama diğer mevzuda iyi niyetin zerresi bile yok. İnsan utanır böyle bir şey yapmaya.

cidden ondan mı öyle diyordur annem ya?

cidden ondan mı öyle diyordur annem ya?
Anneniz yaptıkları ayıptan hiç bahsetmeyip yalnız sizi sakinleştirmeye çalışıyorsa evet bundandır. Kötü olmayın istiyor eşinizle. Senelerdir çeyrek, para vs. taktığı komşusu, akrabası geri getirecek altınını, kızına takacak. Kızının kayınvalidesi onlara el koyup üzerine yatacak. Ama o da bu durumu muhteşem bir olgunluk ve nezaketle karşılayacak. Böyle bir şey size mantıklı geliyor mu? Yılların emeği Allah’ın açlarının gözünü doyurmak için miydi? O mu dedi millete gösteriş için bin kişilik yemekli düğün yapın diye? Kendini de inandırmaya çalışıyor sanırım iyi olduklarına. Anlattığınız insanlarda iyi niyet emaresi var mı hiç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…