Düğün videosunu kaybetme, belli ki lazım olacaksizin bizim ayrımı yapmadan düğünde gelinin ve damadın boynuna kurdelesine takılan tüm paraları ve altınları aldılar. biz görmedik bile. sayısını da bilmiyoruz. düğün sonrası babam aramış bir eksiğiniz kaldıysa biz tamamlayalım borcunuz kalmasın demiş. yok sağolun hallettik demişler. hallederler tabi almışlar her şeyi ama işte benim ailem asla bunun peşine düşecek insanlar değil. benim zoruma gidiyor onların bu halleri
offf çok haklısınız zaten ben ortada doğru olmayan şeyin farkındayım ve bu beni deli ediyor ama annem ben bunları normal karşıladığım süreçte bunun normal olmadığını söyleyen ilk kişiydi bana. ama kayınvalideme karşı beni doldurmamak için bi şey söylememiş fazla. ama bizimkilerde de vardır o tenezzül etmeme durumu aşırı gururdan belki bilmiyorum ama maddiyatla ilgili şeylerde hakları yense bile bunun kavgasına girdiklerini hiç görmedim herkes kendine yakışanı yapar der geçerler belki benim uzun süre bunu normal algılamamdaki sebep de buydu. bu meseleye elbette takıldılar ve doğru bulmadılar ama dallanıp budaklanmasın ve düğün tarafını erkek yaptı, bir şey diyemeyiz demiş babam. yani düğünü kim yapıyorsa takılanları alıp düğün borçlarını ödeyebilirler diye. yakışanı size bırakmalarıydı ama yapmadılarsa yapcak bişey yok sağlık olsun dediler. yani bu tavır ben olay çıkarıp boşanıp eve geri dönmiyim diye mi sizceAnneniz yaptıkları ayıptan hiç bahsetmeyip yalnız sizi sakinleştirmeye çalışıyorsa evet bundandır. Kötü olmayın istiyor eşinizle. Senelerdir çeyrek, para vs. taktığı komşusu, akrabası geri getirecek altınını, kızına takacak. Kızının kayınvalidesi onlara el koyup üzerine yatacak. Ama o da bu durumu muhteşem bir olgunluk ve nezaketle karşılayacak. Böyle bir şey size mantıklı geliyor mu? Yılların emeği Allah’ın açlarının gözünü doyurmak için miydi? O mu dedi millete gösteriş için bin kişilik yemekli düğün yapın diye? Kendini de inandırmaya çalışıyor sanırım iyi olduklarına. Anlattığınız insanlarda iyi niyet emaresi var mı hiç?
ailem durumu biliyor. ama karışmak istemediler çünkü yüz göz olmak, hele de altın için polemiğe girmek istemediler. şu an bunun muhatabı biz değiliz dediler haklı olarak, karışmıyorlar. çok da sevmedikleri için görüşmüyorlar dünürleriyle.
eşim ne zaman kaç gram aldık ne kadara aldık hepsinin kaydını tutuyor. gidip kayınvalidenin kasasına teslim ederken kayıtlı olduğunu biliyorlar. ama işte ne kadar güvenebilirsin bilemedim. işte o yüzden geçen bi açıp bakalım ne kadarımız var dedim diye kıyameti kopardı. sen benim aileme nasıl güvenmezsin ben düğünden sonra aldım gözüm kapalı bıraktım anam babam onlar benim kötülüğümü istemezler bir gramına dokunmazlar vs vs full nutuk çekti. beni de paragöz ilan etti. ya güveneceksin ya da bu diyardan gideceksin noktasındayım kendi içimde
Anladığım kadarıyla bu 100g eşinizin evlenmeden önce sizden bağımsız kendi çabasıyla yaptığı bir birikim o yüzden bırakın 100 gramı eşiniz düşünsün siz kendi altınlarınızın peşine düşün.her ay yaptığımız altını bırakmaya giderken bakıyoruz. görüyorum yani oradalar. ama tek sorun şu 100 gram meselesi. düğün sürecinde eşimin verdiği 100 gramın 50'sini harcamışlar 50'si duruyor demiş kayınvalidem eşime. geçen açıp bakmak istediğimde öğrendim bu 100 gram olayını ben çünkü 50 gram daha olması lazım yok dedi. ben de allah allah nerde ki dedim. kavga ondan sonra çıktı zaten. sonra annesiyle konuşmuşlar da 50 gramı başka yerde demiş. aralarında konuşmuşlar detayını bilmiyorum sormadım çünkü bi dünya yaygara koparmıştı zaten. iyice midem bulandı zaten naparsan yap al bi tarafına sok üç kuruşluk altınını dedim konuşmadım uzun süre
evet onun kendi birikimiydi benim haberim yoktu ne yaptığından ne de annesine verdiğinden. yine de para saklamak değil mi bu üzüldüm yani ben o süreçte çay kaşığı alsam mutlu mutlu haber veriyordum o 100 gram altın yapmış bi de vermiş yani sanki çok zordaydı da ailesi ama işte ahh ahhh beni ilgilendirmiyor dış kapının dış mandalı pozisyonunda olduğum içinAnladığım kadarıyla bu 100g eşinizin evlenmeden önce sizden bağımsız kendi çabasıyla yaptığı bir birikim o yüzden bırakın 100 gramı eşiniz düşünsün siz kendi altınlarınızın peşine düşün.
Bankada kasa kiraladım bileziklerimi altınlarımı istiyorum ben saklayacağım deyin bence
geçen fotoğrafını çektim altınların telefonumda duruyor, o da yeterli olmaz mı?Esinize bi mesaj atin: "annenin kasasinda kac altinimiz oldu? X gram derse bilezikler haric demi gibi sorun, oo bileziklerde 80gram baya olmus vs" dersiniz. Elinizde kayinvalidenizde olduguna dair yazili kanit olsun.
yok yok zaten yavaştan çocuk muhabbeti yapmaya başladı dedim kendime ait bir evim olmadan asla. üzüldü öyle diyince daha çok bekleriz o zaman dedi. hayırlısı olsun yapacak bişey yok dedimAy tam delirmelik bir konu. Bütün kk ya saç baş yoldurur. Ne yaparsanız bilmem ama bundan sonra emeğinizi çalıştığınızı bari vermeyin bu aç gözlü aileyesizin emeğinizle küçük oğullarını evlendirecekler. Biz fedakarız biz düğün yaptık dye gezecekler ortalıkta yine ve sakın o altınları almadan ev almadan çocuk yapmayın
benim altın hesabım vardı hatta orada daha güvenli olmaz mı altın hesabı açıp orada biriktirelim dedim, fiziki altın daha avantajlı oluyormuş sanırım makas falan filan bişeyler dedi kabul etmedi onu da. sen ekonomimizi düşünmek için kafa yorma bana güven ben ikimiz için en doğru olanı yapıyorum merak etme diyor hep yatırım işlerinden anlamıyomuşum ondan konuşturmuyor bile beniSadece güvenlik nedeniyse bundan sonra altın birikiminizi bankadan da yapabilirsiniz, tüm bankalardan altın hesabı açıp alabilirsiniz böylece güvenlik sorunuz da olmaz hem elinizdeki para kadar alabilir hem de istediğiniz an TL ye çevirebilirsiniz. İstemem olsun ama bir boşanma durumunda kayınvalideye verdiğiniz altınları nasıl ispatlayacaksınız, onları da hibe etmek durumunda kalmazsınız umarım.
Eşiniz korkunç biribenim altın hesabım vardı hatta orada daha güvenli olmaz mı altın hesabı açıp orada biriktirelim dedim, fiziki altın daha avantajlı oluyormuş sanırım makas falan filan bişeyler dedi kabul etmedi onu da. sen ekonomimizi düşünmek için kafa yorma bana güven ben ikimiz için en doğru olanı yapıyorum merak etme diyor hep yatırım işlerinden anlamıyomuşum ondan konuşturmuyor bile beni
Siz bu altınları da anasına kaptırmayın da. Ailecek soymuşlar sizi ve akrabaları ne güzel yöntem.inanın her ay altın yapalım diye yediğimizden içtiğimizden giydiğimizden gezdiğimizden kısıp kenarı attırıyor eşim. o maaşının yarısını altına yatırdığı için geçinmek için nerdeyse her ay benim maaşımın yarısını göndermemi istiyor. yani beni buna zorunlu kılıyor. kiramız da yüksek kirayı faturaları ve her ay altın birikimine verdiği parayı çıkar zaten onda pek bir şey kalmıyor. bana gönderir misin hesabından para diyor. öyle yani durum böyle olunca benim maaşım zaten az, kalanıyla eksiklerimi karşılaşıyorum ve bitiyor. düşünün yani sırf ev için altın biriktiricez diye ne şartlardayız. kendime ait birikim yapmak için param kalmıyor ki kenarıda altın biriktireyim. eşimden de soğudum aynı anası gibi kendi hesabı var illa ona uyulacak. manipülatif zorba
Uzman ekonomist olduğu için mi memurluk yapıp gıdım gıdım altınla ev sahibi olmaya çalılıyor ay çok komikbenim altın hesabım vardı hatta orada daha güvenli olmaz mı altın hesabı açıp orada biriktirelim dedim, fiziki altın daha avantajlı oluyormuş sanırım makas falan filan bişeyler dedi kabul etmedi onu da. sen ekonomimizi düşünmek için kafa yorma bana güven ben ikimiz için en doğru olanı yapıyorum merak etme diyor hep yatırım işlerinden anlamıyomuşum ondan konuşturmuyor bile beni
ahadjdhajhajdha keşke bunu okutabilsem sağlam kapak olurduUzman ekonomist olduğu için mi memurluk yapıp gıdım gıdım altınla ev sahibi olmaya çalılıyor ay çok komik
ya işte onun çarelerini arıyorum ben de. benim maaşım eşime göre çok daha az eşimin maaşından da aylık 10 gram altını düş, kirayı, faturaları düş pek bir şey kalmıyor. kiramız da çok yüksek. haliyle benden istiyor market vs ya da bir ihtiyaç olduğu için. vermesen ne diyip vermiyceksin hayat müşterek. sonuçta dışarıda yemiyor gidiyor kuruşu kuruşuna artırıp altın alma derdinde sürekli. ama işte beni mecbur bırakması hiç hoşuma gitmiyor bunu söylediğimde de ortak bir gelecek başka türlü olmuyor gençken yapıcaz vs vs işte hep anasının beynine işlemeleri tiksiniyorum kadından yaKapanmış dava açılmaz.Yani olan olmuş sizin deyimle eşiniz coşar gürler bundan sonra dikkat edin.O kadar altına bu kadar ders aldınız.Esinizi çok iyi tanıdığınızı yazmışsınız.Konu ailesi olunca pek tanıdığınız gibi değil sanki.Bence siz bir miktar parayı annenize verin çalıştığınız paradan ev bütçeniz nasıl bilmiyorum artan bir para varsa hesabı tutulmayan zam olur terfi olur bilmem anlatabildim mi anneniz biriktirsin onu sadece sizin için .
Eşin de vermeseymiş parasınıben tam olarak sizin dediğiniz gibi düşündüğüm için hiç zoruma gitmedi uzun süre. yani kavgası yapılacak bir durum yok gibiydi. düğün yaptılar, bizden ya da onlardan bir şekilde tüm takılanlarla o masraf karşılanacak bize kalmaz hepsi zaten dedim. ama tümünün gideceğini ve kenarı da diğer oğulun düğünü için altın koyulacağını bilmiyordum.
yok ben öyle bir şey istemiyorum, başkalarından duyduğum tanık olduğum şeyler dolayısıyla aklım karıştı, içime şüphe düştü. doğru olmayan şeyler var gibi geldi. eşyaların alınması falan gibi bir durum söz konusu değil çünkü süreç boyunca her şeyi eşimle biz karşıladık zaten.
overall'da onlar düğün yapmış, düğünde bize takılan her şeyi alıp düğün masrafını çıkarmış olarak aslında düğün falan yapmamış oldular.
süreçte hiçbir masraf çıkarmadım çıkanları da zaten eşimle ödedik. bana kalan 80 gram (eşimin ana babasının yaptığı) + 4 bilezik (benim anamın babamın yaptığı) + 4 bilezik (yakın akraların yaptığı) kadar kaldı. diğer çeyrek gram vs hepsi alındı. olay bu. şimdi bize eşin dostun taktığı ama bize ulaşmayan altınları onların düğününde biz kendimi yapıp ödüyoruz. bizim altınlar düğüne gitti. böyle olacağını bilsem düğün yapmazdım. neyse artık. işte buna takılmıştım ben, düğünde takılanların hepsini gramına kadar almaya hakları var mı diye?
bir de işte eşimle ortak olarak her ay altın alıp kenarı atıyoruz, o da kayınvalidemin kasasında birikiyor. bunda bir sorun var mı diye danışmak istedim. ve 100 gram meselesinde de maalesef 50 gramıyla kendine bilezik yapıp muhtemelen diğer oğlunun düğünü için altın kenarı atmış kayınvalidem, buna takılmakta bir sorun yok mu diye sormak istedim. takıldığım noktalar bunlar. konuyu açma amacım da takılmaya hakkım var mı yok mu bunu öğrenmek, görüş almak.
bunu benden habersiz yapmış. yani altını da habersiz biriktirmiş gidip anasının eline de habersiz saymış 100 gramı. zoruma giden bu ama tek kelime etmedim. dediğiniz doğru yapacak bişey yok.Eşin de vermeseymiş parasını
Vermiş gitmiş o parayla napıyorsa yapsın artık kayınvaliden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?