millete sinirlenmiyorum, size de sinirlenmedim. herkes fikrini beyan etsin elbette bunun için açtım konuyu. ben tek bir kişiye tek bir sebepten sinirlendim o da fikrini beyan ederkenki üslubuydu. ben endişenizi ve iyi niyetinizi anlıyorum, zaten akıl fikir almak için bunlara açık olarak açtım konuyu. sadece üslubu bilerek güzellikle söylemenin yani insanın kalitesinin görgüsünün burada büyük önemi var. üzgünüm beyan ettiği fikir değil bunu belli ederken kullandığı hakaretamiz kelimeler bana saygısızca geldi. çocuğu değilim beni kimse o şekilde azarlayamazMillete boşuna sinirlenmeyin, sizin yaşadıklarınız eğitimli bi kadından beklenen şeyler değil bu yüzden böyle diyolar. Her şeyi geçtim tüm altın konularını kenara koy, sen her ay eşine para veriyosun o 10gram altın yapıp anasının kasasına koyuyor (!). Senin 10gram almaya kafan yetmez diyor, size cahil ve aptal muamelesi yapan kişi nikahlı kocanız.
Kendi hakkını savunamayan, üç kuruşunu kocasına yediren, koluna takacağı bileziğe kadar hesap veren bir kadın 10 üniversite bitirsede olmuyor, çok silik bi karakter imajı çiziyorsunuz işte.
Eşiniz yatırımcı değil bi şey değil aldığı şey altın yani her orta zeka birinin yapacağı klasik yatırım. Sizi koyduğu konum belli, bu kadar kocasından korkan kadınların sonuda belli malesef.
-Banada kızacaksınız biliyorum sizi tanımıyorum,sadece hemcinsim bi kadının böyle ezilmesi beni sinirlendiriyor, umarım silkelenir hakkınızı kimseye yedirmezsiniz-
İşte evlilik heyecanı yeni bir hayata başlama coşkusu olabilir bunlar sevgi ile bakıyor duygusal bakıyor aileside naif insanlarımış para pul değil mutluluk olarak bakmış .Bundan sonra dikkat eder sonuçta hata yapılabilir .Önemli olan farketmekHabersiz neler neler yaparda ruhu bile duymaz. Her ay çalışır evime eşime destek oluyorum zanneder bi bakmış eşi dünyalığını yapmış kibarca bi bay bay diyor,beş parasız kalır ortada. Valla bugünün yarınıda var bu kadar saf olunmaz. Kocadan bu kadar korkulmaz, kız bileziklerimi bile soramıyorum diyor.
Hırsızlıktan korkan insan banka kasası kiralar geçer, anne kasası nedir saçma sapan işler.
10gram kasaya koyacağına karısının koluna ajda yapsın, günlük takar miller 10tane takıyor. Onda bile kandırmışlar kızcağızı.
Oda başlarım birikimine takmak istiyorum size mi soracam diyememiş.
çok tatlısınız çok teşekkür ederimGözünü dört açacak kavga etmesine gerek yok.Gidisata bakacak .İnşallah iyi olur diyelim .Zaten farkında olan bitenin.Bundan sonra eşinin ondan habersiz birşey yapabileceğini sanmıyorum
Sözde oylesinizçok tatlısınız çok teşekkür ederim
beni anladığınız ve şefkatle yaklaştığınız için çok teşekkür ederim gözlerim doldu yemin ederim sabahtan beri tavuk dalamışa döndüm niyetim kötü değil ki anlamıyorum yani kimseye şöyle eğitimliyim böyle harikayım süperim demedim neden buna takıldılar ben okudum ettim süperim hayatı çözdüm demedim ki aksine bilmiyorum çünkü hiç ilgilenmedim, ailemden de görmedim dedim. gerçekten de öyle bizim ailede altın lafı geçmezdi ben evlendikten sonra gördüm böyle birikim vs yatırım biz kendi yağında kavrulan insanlarız ya bilmiyordum bilmiyordum bilmiyordum napabilirdim bilmiyordum yaniİşte evlilik heyecanı yeni bir hayata başlama coşkusu olabilir bunlar sevgi ile bakıyor duygusal bakıyor aileside naif insanlarımış para pul değil mutluluk olarak bakmış .Bundan sonra dikkat eder sonuçta hata yapılabilir .Önemli olan farketmek
Üyelerde anladı sizi biraz relax olun onlarda eşinize kızdı zaten.Siz bu kadar eğitimli bilinçli bir kadinken niye diye bir anda oluyor öyle cümleler.Erkeklere gıcık olma durumu hepsine değil tabibeni anladığınız ve şefkatle yaklaştığınız için çok teşekkür ederim gözlerim doldu yemin ederim sabahtan beri tavuk dalamışa döndüm niyetim kötü değil ki anlamıyorum yani kimseye şöyle eğitimliyim böyle harikayım süperim demedim neden buna takıldılar ben okudum ettim süperim hayatı çözdüm demedim ki aksine bilmiyorum çünkü hiç ilgilenmedim, ailemden de görmedim dedim. gerçekten de öyle bizim ailede altın lafı geçmezdi ben evlendikten sonra gördüm böyle birikim vs yatırım biz kendi yağında kavrulan insanlarız ya bilmiyordum bilmiyordum bilmiyordum napabilirdim bilmiyordum yani
Güzelim sen geçmişteki 100gramı bırak senden saklamış ama daha evli değilmişsiniz, bundan sonrasına bak. Her ay koluma bilezik istiyorum de, ev alırken toplar veririm kolumdakini o zaman bakarız de. Sen neden korkuyosun çekiniyosun bu kadar kocandan. Şiddete meyili mi var bi şey yapar diye mi korkuyosun? Kavga çıkar ayrılız diye mi korkuyosun? Yani can güvenliğinden yana bi durum yoksa bazı kavgalar edilmeli cinnetler geçirilmeli. Kocan yatırımcı borsacı bi şey değil aldığı belli, tutup sana karışma diyemez. Bir erkek olarak evin tüm geçini sağlar, kalırsa parası onu kenara koyar sende kendi hesabında koyarsın yarın öbür gün mal alırken birleştirirsin. Yok öyle hem karım çalışsın hem takmasın takıştırmasın.millete sinirlenmiyorum, size de sinirlenmedim. herkes fikrini beyan etsin elbette bunun için açtım konuyu. ben tek bir kişiye tek bir sebepten sinirlendim o da fikrini beyan ederkenki üslubuydu. ben endişenizi ve iyi niyetinizi anlıyorum, zaten akıl fikir almak için bunlara açık olarak açtım konuyu. sadece üslubu bilerek güzellikle söylemenin yani insanın kalitesinin görgüsünün burada büyük önemi var. üzgünüm beyan ettiği fikir değil bunu belli ederken kullandığı hakaretamiz kelimeler bana saygısızca geldi. çocuğu değilim beni kimse o şekilde azarlayamaz
Evet zaten naif biri belli ama açsın gözünü geçmiş geçmişte kalmış ilerisi için dikkat etsin en azından. Daha yolun başındalar bi ev parası birikmesi demek dünya para demekİşte evlilik heyecanı yeni bir hayata başlama coşkusu olabilir bunlar sevgi ile bakıyor duygusal bakıyor aileside naif insanlarımış para pul değil mutluluk olarak bakmış .Bundan sonra dikkat eder sonuçta hata yapılabilir .Önemli olan farketmek
Süper ben bile feyz aldım o değilde hakkaten benimde eşimle bı tartisasim geldiGüzelim sen geçmişteki 100gramı bırak senden saklamış ama daha evli değilmişsiniz, bundan sonrasına bak. Her ay koluma bilezik istiyorum de, ev alırken toplar veririm kolumdakini o zaman bakarız de. Sen neden korkuyosun çekiniyosun bu kadar kocandan. Şiddete meyili mi var bi şey yapar diye mi korkuyosun? Kavga çıkar ayrılız diye mi korkuyosun? Yani can güvenliğinden yana bi durum yoksa bazı kavgalar edilmeli cinnetler geçirilmeli. Kocan yatırımcı borsacı bi şey değil aldığı belli, tutup sana karışma diyemez. Bir erkek olarak evin tüm geçini sağlar, kalırsa parası onu kenara koyar sende kendi hesabında koyarsın yarın öbür gün mal alırken birleştirirsin. Yok öyle hem karım çalışsın hem takmasın takıştırmasın.
Şimdi bizde karı koca memuruz, ikimizde borsa vs bilmeyiz klasik altın döviz alırız fazlası bize risktir bilmiyoruz çünkü, eşim tutup bana altınları ben alıcam ben hesap tutucam diyemez, koluma ajda takacaksam laf edemez, yapamaz yani. Bana paragöz mü dedi evet öyleyim başka derdin var mı derim, benden istediğini alamaz (hayır değilim diye ikna edilmek), anneme mi güvenmiyosun dedi benim altınım burada duracak derim mıh gibi kimse lafımdan çeviremez.
Yani kavga çıkıcaksa oda korksun oda endişe etsin huzur kalmıyor diye, böyle yaparsanız çiğ çiğ yenirsiniz.
Kim olursa olsun anneniz babanız eşiniz hatta evladınız, hakkınızı savunun.
Yanlış düşünüyorsun canım. Mesele eşinin gerçekleri görmesi değil. Eşini ilgilendiren birşey yok zaten ortada. Burda hakkı yenen eşin değil sensin. Yarın seni aldatsa Allah korusun, sende boşanmaya kalksan sana çıkarıp altın vereceklermi sence? Al kızım bunlar senin hakkın demeyeceklerine emin olabilirsin. Yarın ev alacak olsanız bile büyük ihtimalle bir bahane bulup kayınvalide yada kayınpederin üstüne yapacaklarki sen hak iddia edemeyesin. Eşinin ana babasi onlar, aralarında ayrı gayrı olmaz. Ama bir ayrılık durumunda olan sana olur maalesef.peki eşiniz bu durumun farkında ve sizin yanınızda mı? benim sıkıntım o. inanın eşim bunun farkında olsa hiç dert etmeyeceğim giden altın gitsin ama eşim de durumun farkında olsun diyeceğim ama yok. tek başımayım bu mücadelede. üstelik ağzımı açsam kötü olacağımı biliyorum.
hayırlı uğurlu olsun eviniz. Allah ne sizi onların eline ne de onları sizin elinize düşürmesin.
önceden olsa yok yaa olur mu öyle şey derdim ama şu an kesinlikle size katılıyorum. Alah korusun ama bahsettiğiniz durumlarda olacak olan bunlar tam olarakYanlış düşünüyorsun canım. Mesele eşinin gerçekleri görmesi değil. Eşini ilgilendiren birşey yok zaten ortada. Burda hakkı yenen eşin değil sensin. Yarın seni aldatsa Allah korusun, sende boşanmaya kalksan sana çıkarıp altın vereceklermi sence? Al kızım bunlar senin hakkın demeyeceklerine emin olabilirsin. Yarın ev alacak olsanız bile büyük ihtimalle bir bahane bulup kayınvalide yada kayınpederin üstüne yapacaklarki sen hak iddia edemeyesin. Eşinin ana babasi onlar, aralarında ayrı gayrı olmaz. Ama bir ayrılık durumunda olan sana olur maalesef.
Siz hiçbir şey istemiyorsunuz, düğünde her iki tarafın taktığını kayın aile alıyor, üzerine babanız arayıp eksiğiniz varsa yardım edeyim diyor.sizin bizim ayrımı yapmadan düğünde gelinin ve damadın boynuna kurdelesine takılan tüm paraları ve altınları aldılar. biz görmedik bile. sayısını da bilmiyoruz. düğün sonrası babam aramış bir eksiğiniz kaldıysa biz tamamlayalım borcunuz kalmasın demiş. yok sağolun hallettik demişler. hallederler tabi almışlar her şeyi ama işte benim ailem asla bunun peşine düşecek insanlar değil. benim zoruma gidiyor onların bu halleri
Kavga etmekten sakın korkma. Sana paragöz derse desin, paragöz olan asıl o ve ailesi. İş boşanmaya mı gidecek gitsin, sana trip mı atıyor atsın. Sakın geri adım atma.önceden olsa yok yaa olur mu öyle şey derdim ama şu an kesinlikle size katılıyorum. Alah korusun ama bahsettiğiniz durumlarda olacak olan bunlar tam olarak
çok doğru evetSiz hiçbir şey istemiyorsunuz, düğünde her iki tarafın taktığını kayın aile alıyor, üzerine babanız arayıp eksiğiniz varsa yardım edeyim diyor.
Ben sizi anlayamadım. Şimdi neden bozuluyorsunuz. Kayninizin sevgilisi zengin olmasaydı yine böyle mi hissedecektiniz?
Zamanında goze girmek için herşeyi kendiniz vermişsiniz. Kaç yıl birlikteliğimiz olmuş. O zaman boyunca etrafımızda birşey görmediniz mi? Salın gitsin. Zamanında tavrinizi belli edecektiniz ki bence siz ne istediğinizi hala bilmiyorsunuz
Biz kadinlar cekiyoruz tüm cileyi ve cocuklar cekiyor bosaninca zaten cocugu da umursamıyor bu erkekler hiçbirimiz bosanmak icin evlenmiyoruz herkesi Allah yuvasında mutlu etsin ama bu es aileleri özellikle erkek ailesi cok sıkıntılı oluyir ya her seye burun sokuyorlar her halttan cikiyorlar ogullari da toz konduramıyo yani bilemiyorum evlendik bi b*k yedik de bende benzer seyler yasadim dünyaları yedirdik es ailesine yine memnun edemedik niye buradan evlenmemis kizlara sesleniyorum evlenmeyinnnnönceden olsa yok yaa olur mu öyle şey derdim ama şu an kesinlikle size katılıyorum. Alah korusun ama bahsettiğiniz durumlarda olacak olan bunlar tam olarak
Ya herkesin eror verdiği bi konu mutlaka oluyor mesela ben para konusunda vermemSüper ben bile feyz aldım o değilde hakkaten benimde eşimle bı tartisasim geldisitenin de böyle bir olayı var insan böyle yorumlarda ne kadar doğru söylüyor eşin senin menfaatlerini kendi menfaati gibi görüyorsa can feda görmüyorsa başka birşey moduna giriyor hayır ben konu sahibinden daha çok gaza geldim bu işte bi terslik var
Tabiki erkek sorumludurYa herkesin eror verdiği bi konu mutlaka oluyor mesela ben para konusunda vermemay paragöz sandı beni vıdı bıdı umrumda değil ne zannedersen zannet yani umrumda değil anası danası herkese carlarım, kolay mı okuduk kolay mı kazanıyoruz. Her türlü destek olurum bi şey mi alacaz, ailemiz evimiz için tabiki senin benim yapmam, ama bu “senin benim” olayı ömürlük yani tutup 15inden 15ine benim param benim yani, demirbaşlara gelince ikimizin
Ayrıca senin paran daha bereketli sonuçta evin direği sensin der aylık nakitimide alırım, neyseki eşim çok eril kafadadır bu konuda, evi geçiminden erkek sorumludur falan filan asdfgaha
Ev hanımı-çalışan herkeste var mesela ajda yani sırf burdan bile takacam istiyorum diyebilir 10tane taksa 100gramın hıncı çıkar en azındanTabiki erkek sorumludurYani tabiki maddi olarak daha çok sorumludur kimse duymasın Bence fikir çok güzel zaten ev işlerinde fazlası kadına kalıyor hayat müşterek olmuyor orada kadına iç işleri bakanı evinin Sultanı para işi bende diye ver gazı .Parasız Sultanmi olur madem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?