Kayınaile ve para ilişkileri, düğün sonrası altınlar, eşimin bağlanmış basireti

siteden aldığım gazla adamı bu gece boğacağım ben zaten beni aptal yerine koyuyor demek ki

yani düğünü kim yapıyorsa takılanları alıp düğün borçlarını ödeyebilirler
Hayır bunu yapamazlar işte. Kendi tarafının taktıklarını alıp sizinkileri iade etmelilerdi. Böyle bir adet yok, hoş görülebilecek bir yanı yok. Bu dümdüz hırsızlık. Bakın eşimin ailesi de böyle yaptı. Tüm evi düzüp, güzel bir düğün yapıp, iyi sayılabilecek miktarda altın taktılar bana. Ama onlarda adetmiş, gelen takılar borç kabul edildiği için aileler alıyormuş, tekrar onlar götürüp takıyormuş. Çocuklar hiçbir şeye karışmıyormuş. Zaten ellerinden geleni yaptıkları için buna hiç takılmadım. Ailem de takılmadı. Benim tarafımın taktıklarına el bile sürmediler. Bunu onlara anlatsam ne kadar ayıp deyip şaşırıp kınarlar mesela. Sizinkilerin tenezzül etmemesini anlıyorum ama ortada bir yanlış var.

siteden aldığım gazla adamı bu gece boğacağım ben zaten beni aptal yerine koyuyor demek ki
Sakin olun.O zaman sorunlu ilan edilirsiniz.Sakin serin akıllı olun.Maasi komple ona vermeyin .Ondan harçlık gibi para almayın.En önemlisi birikimi o yapacaksa herşeyden haberli olun ve paranın hesaptan çıkışı mutlaka iki imza ile olsun.İyi takip edin ortak paradan anneme verdimbabama verdim ona borç verdim olmasın .Bekleyin gidişata bakın.Gülümseyerek yapın bunları Öyle gemileri yakmak olmaz önce gemi yuzecekmi rota doğrumu anlamak yaşamak lazım.Zamanla baktınız hep sizden gidiyor o zaman güverte boşaltılır

O kadar sene boşa okumuşsunuz. Bu sekilde yaşamak için lise bitirmenize bile gerek yoktu.

O kadar sene boşa okumuşsunuz. Bu sekilde yaşamak için lise bitirmenize bile gerek yoktu.
sizin diliniz ne kadar sivri ve belli ki görgünüz, terbiyeniz ne kadar noksan ya! bir değil iki değil susuyorum susuyorum nezaketle karşılık vermeye çalışıyorum ama bir yere kadar ne bu hakaretler hayırdır kim oluyorsunuz siz? benim eğitim durumum zekam bilgim hakkında laf edecek son insansınız zira bilgi akıl yerine gelir de sizin nezaketsizliğinizin ve hadsizliğinizin ne yazık ki telafi edilir bir tarafı yok gibi duruyor. haddinizi bilin terbiyenizi takının artık ya. hadsiz.

şu nefrete kine bak şu üsluba bak şaka mısınız siz ya? şurada herkese açık bir yerde bir şey danışıyoruz diye ağzınıza geleni söyleme hakkına sahip değilsiniz. kendinize gelin

Kendinizi koyduğunuz konum belli. Başkasının gelip yazmasına bile gerek yok aslında o kısımda haklısınız. Başına geleni 1 senede zor fark etmiş birisinin gözünü 1 günde açmaya çalışmaya gerek yok. Size kolay gelsin.

ettiğiniz hakaretleri ve ölçüsüz hadsiz yargılarınızı "göz açmak" diye nitelendirmeyin zira karşınızda aptal yok. sizin gözünüz açıkmış madem de ne olmuşsunuz. nerede nasıl konuşacağını bilmeyen itici biri olacağıma böyle bir "konum"da kalırım daha iyi. hayırlı forumlar size de

Benim bir kızım var evlendiğinde
Ne bohça ne kına ne çeyiz ne nişan ne davetli düğün isteyeceğim kendimde yapmayacağım
Onun mutluluğu için harcayacağım tüm parayı ona vereceğim karşı tarafta oğluna versin
Gençler kendileri için iyi olan neyse onu yapsınlar
Kadınlar kulübü bdv den öğrendiğim en esaslı derstir
Yaw üni okumuş yüksek lisansını tamamlamış okumuş yazmış bir bireyin böyle olmasını esefle kınıyorum zerre yakıştıramıyorum
Bohça düğün altın yemek hepsi mutluluk adına yapılan aslında mutsuzluğa neden olan şeyler
Yaw gelin makyajı diye bir ucubelik var zaten insana üstüne para verseler o hale sokmaz insan kendini
Üstüne 10 binlerce para
Enayilik başka açıklaması yok
Konu sahibi dönün işinize bakın altınlarınızı da isteyin bankada dursun
Eş aileside sadece aille olarak kalsın
İç işlerinize karıştırmayın
Kayın vs de geçin

Son düzenleme:
Bir insanı 11 yıldır tanıyorsan onun para yönetimini, aile ilişkilerini mutlaka öğrenirsin. Ne bileyim ben 3 yıllık sevgilimin ciğerini biliyor hale geliyorum.

Ayrıca eşini evlendikten sonra tanıdığını söylüyorsun ama haydi koskoca 11 yılı geçelim ( geçilmez ama) eğer nişanda takılan altınları vermeseydin o zaman evlenmeden eşini ve ailesini tanımış olurdun.

Eşinin ve ailesinin yaptıklarını, dediklerini asla onaylamıyorum ama sen hiçbir zaman eşini ve ailesini tanımak istememişsin. Çünkü birini tanımak için onun dediğine itiraz etmek gerekir, gerekirse de kavga etmek...

Altın istemeyen masraf ettirmeyen gelini bizim toplum afedersiniz enayi yerine koyuyor yolun başında hata ermişsinz masraf yaptıracaktınız ki aman bu gelinimiz çok kıymetlidir ona ne masraflar yaptık diyeceklerdi geç kalmışssınız.Artık eski konuları açmaya gerek yok.Bu saatten sonra araya mesafe koyun.Sürekli eski konuları açmayın.Yapacaak bi şey yok.Kaynınıza da deli gibi para haracayacaklar hatta sizden isteyecekler.Bu süreç yaşanmasın diye ev araba arsa tarzu bi şey alıp borç ödüyoruz diyin.Eşiniz altın birikimi yapıyormuş her ay umarım ailesinin haberi yoktur . Bi giderse geri gelmez.

Artık 14 - 15 yaşındaki çocuklar hesap açıp yatırım yapıyor.

Kocası birikim ayağına her şeyi ailesine verebilir, konu sahibinin ruhu duymaz.

Millete boşuna sinirlenmeyin, sizin yaşadıklarınız eğitimli bi kadından beklenen şeyler değil bu yüzden böyle diyolar. Her şeyi geçtim tüm altın konularını kenara koy, sen her ay eşine para veriyosun o 10gram altın yapıp anasının kasasına koyuyor (!). Senin 10gram almaya kafan yetmez diyor, size cahil ve aptal muamelesi yapan kişi nikahlı kocanız.
Kendi hakkını savunamayan, üç kuruşunu kocasına yediren, koluna takacağı bileziğe kadar hesap veren bir kadın 10 üniversite bitirsede olmuyor, çok silik bi karakter imajı çiziyorsunuz işte.
Eşiniz yatırımcı değil bi şey değil aldığı şey altın yani her orta zeka birinin yapacağı klasik yatırım. Sizi koyduğu konum belli, bu kadar kocasından korkan kadınların sonuda belli malesef.
-Banada kızacaksınız biliyorum sizi tanımıyorum,sadece hemcinsim bi kadının böyle ezilmesi beni sinirlendiriyor, umarım silkelenir hakkınızı kimseye yedirmezsiniz-

Artık 14 - 15 yaşındaki çocuklar hesap açıp yatırım yapıyor.

Kocası birikim ayağına her şeyi ailesine verebilir, konu sahibinin ruhu duymaz.
Gözünü dört açacak kavga etmesine gerek yok.Gidisata bakacak .İnşallah iyi olur diyelim .Zaten farkında olan bitenin.Bundan sonra eşinin ondan habersiz birşey yapabileceğini sanmıyorum

Kayınvalidemin kasasında duruyor kısmına kadar okudum gerisini okumak istemiyorum yemin ederim kalbim küt küt attı. Kızım bişey istemeye bilirsin bende bişey istemedim bizi borçlu çıkarsınlar bide borç ödeyelim istemedim. Ama düğündeki altınları nasıl kaptırdın sen be saçmalama yani böyle bişey nasıl yaptın ? yeminle şuan kalp atışlarım hızlandı kızlar yapmayın allah aşkına. Para için kendinizi paralayın mahf edin demiyorum ama bu sizin hakkınız. Yani bir çift sfırdan başlıyor hayata bu size kötü gün parası gibi bişey. Araba alınır üstüne birikim kredi çekilir ev alınır, bebeğiniz olmaz tüp bebek parası olur. Allah göstermesin birinin cenazesi olur kötü gün parası kenarda işte yani artık aklınıza ne gelirse bin bir türlü hayatın durumu var. Kaynanan ne alaka yani sen kendine önceden kasa açacaktın yanlış yani şuan da sen ne yapsan ne etsen o altınları alamazsın bitti. O kadın allem eder kallem eder vermez. En kötü yedik der hiç onu demese bile kendini edepsizliğe verir hepimiz yaşadık bunları geçmiş olsun gülüm bari eşinle kazandıklarınızı kaptırmayın çalışıyosanız

Gözünü dört açacak kavga etmesine gerek yok.Gidisata bakacak .İnşallah iyi olur diyelim .Zaten farkında olan bitenin.Bundan sonra eşinin ondan habersiz birşey yapabileceğini sanmıyorum
Habersiz neler neler yaparda ruhu bile duymaz. Her ay çalışır evime eşime destek oluyorum zanneder bi bakmış eşi dünyalığını yapmış kibarca bi bay bay diyor,beş parasız kalır ortada. Valla bugünün yarınıda var bu kadar saf olunmaz. Kocadan bu kadar korkulmaz, kız bileziklerimi bile soramıyorum diyor.
Hırsızlıktan korkan insan banka kasası kiralar geçer, anne kasası nedir saçma sapan işler.
10gram kasaya koyacağına karısının koluna ajda yapsın, günlük takar miller 10tane takıyor. Onda bile kandırmışlar kızcağızı.
Oda başlarım birikimine takmak istiyorum size mi soracam diyememiş.

"Aynen öyle, ben maaş kartımı kocama veriyorum" demek isterdim ama öyle değil.

Şaka bir yana, doğruları yazmak lazım, uyulsun veya uyulmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…