- 20 Ocak 2013
- 1.131
- 955
- 448
En güzeli mesafeli olmak, çok fazla yüz vermemek. Şimdiden böyleyse bir de memnun kalmış hallerini düşünmek istemiyorum. Kimse beni yanlış anlamasın, misafir düşmanı değilim aksine çok severim ama 2 ay, 3 ay keyfi, üstelik yeni evliyken kalmalarından, ilerleyen yıllarda artarak geri döneceği hissine kapıldım bir an, ne kız ailesi ne de erkek ailesi böyle kafalarına göre keyfi hareket etmemeliler bence, ki genelde eden taraf erkek tarafı oluyor hep maalesef ki.
Neden kalıyorlar peki bu kadar? Aynı evde yaşasalarmış bari ne kötüErkek anneleri savunmaya geçebilir ama bende sana katılıyorum. Benim babaannemle dedem de 1 yılın ortalama 7 ayını bizde geçirirler, babamda yazın bizi oraya sürüklerdi. Ne ailecek tatile gidebilirdik, ne de evimizde tek güzel anımız var. Çocukluğum onların gölgesinde, annemle babamın onlar yüzünden yaptıkları kavgalarla geçti.
Evlendiğimde annem asla gelip uzun süreli misafirim olmaz. Aynı özeni eşimin ailesinden de beklerim. Bu konuda da konu sahibi gibi davranamazdım, baştan söylerdim fikrimi. Umarım ileride çok sorun yaşatmazlar. Bende senin gibi bunun başlangıç olacağından endişe ettim bi an.
Neden kalıyorlar peki bu kadar? Aynı evde yaşasalarmış bari ne kötü
Çok akıllısın ve yaşamışsın zaten kızcağıza yersen böyle diyorlar işte çok yazıkEğer istediği gibi uzun uzun kalmazsa, memleketteki akrabalar oğlunun evinde kalamadı, gelin istemedi derlermiş. :) Neyse boşanıyorlar zaten.
Ben gelip böyle oğlunun evinde uzun uzun kalan kv ve kpden haz etmiyorum. Bana otorite kurmak için geliyorlar gibi geliyor. Hele bu kadar kısa süredir evli olan bir çiftin evine gidip bu kadar uzun kalıyorlarsa, tek sebebi kendilerine göre bir düzen kurmak istemeleri. Hiç samimi gelmiyor bana.
Çok akıllısın ve yaşamışsın zaten kızcağıza yersen böyle diyorlar işte çok yazık
Erkek anneleri savunmaya geçebilir ama bende sana katılıyorum. Benim babaannemle dedem de 1 yılın ortalama 7 ayını bizde geçirirler, babamda yazın bizi oraya sürüklerdi. Ne ailecek tatile gidebilirdik, ne de evimizde tek güzel anımız var. Çocukluğum onların gölgesinde, annemle babamın onlar yüzünden yaptıkları kavgalarla geçti.
Evlendiğimde annem asla gelip uzun süreli misafirim olmaz. Aynı özeni eşimin ailesinden de beklerim. Bu konuda da konu sahibi gibi davranamazdım, baştan söylerdim fikrimi. Umarım ileride çok sorun yaşatmazlar. Bende senin gibi bunun başlangıç olacağından endişe ettim bi an.
Şu evden kaçırma planı yapan arkadaşlar, hatta abartıp rahat huzur vermeyenler yatınca gerçekten huzurlu olabiliyorlar mı merak ediyorum.
Çünkü yeni evliyim diye evine her ne sebeple olursa olsun uzun süreli gelen anne ve babaya böyle davranacak kadar hırs ve kötülüğü kalbe sığdırmak çok zor olmalı..
Onlar sizi heryere sığdırdı ama siz iki ay onları sığdıramıyorsunuz.
Nasıl bu kadar bencil olunabiliyor anlamadım.
Hani çok derler ama klişe diye kimse önemsemez.
Onlar bizim gibi olmayacak ama biz onlar gibi olacağız.
Allah sizin gibi düşünenlere kimseyi muhtaç etmesin.
Kapınızı da çalmasınlar da rahat edin..
Kimse öyle yapın veya böyle yapın demedi, bişey yapılmaz zaten ama konu sahibi de geriliyor ki konu açma gereği duyuyor. İnsan istemediği birşeyi yaşarsa gerilir, memnuniyetsizliği yüzüne yansır, bu sadece kayınvalide ve kayınpedere karşı bir durum değil ki, insan istemediği ne ile karşılaşırsa karşılaşsın böyle olur. Yoksa tabiki gelebilirler benim ailemde gelir, ama henüz 3 aylıkken gelip neredeyse evlendiğin süre kadar 2 ay kalmaları bir sebep yokken de bana garip geldi açıkçası, ben bunu bencillik olarak göremiyorum kusura bakmayın, benim gibi düşünenler bencillik yapıyorsa, koskoca anne, baba gelip 3 gün, 1 hafta kalmak yerine kendilerince 2 aylık program yapmaları, düşünmemeleri bencillik olmuyor mu?
Herkes konu açar, dileyen yorum yapar.
Konusahibiyle ya da yorum yapanlarla aynı fikirde olmak zorunda değilim.
Ben de sizin gibi şöyle yap böyle yap demiyorum sadece düşündüklerimi yazıyorum.
Ayrıca henüz tam olarak neden 2 ay kalacaklarını bile bilmiyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?