kayinbaba ve kaynana

Peki sonradan farkettik meğer ıkı ay kalacaklarmış dedınız bunu nerden anladınız

Ne dedıler bız ıkı ay kalacağız mı dedıler dırek olarak?

Bırde esınız ne dıyor ya da nasıl tavırları ?

Hanı halınden bellı olur o da memnun degıl ama annem babam ne dıyım modunda mı yoksa annem babam gelecekler tabı modunda mı?

Bırde nerede yasıyorlar koy gıbı falan mı bole olanlar genelde kışları gelınle gecırıp yazları evlerıne gıderlerde ondan ama bole planları varsa evlenmeden once demelerı lasımdı evlendikten sonra mecbur etmeleri çok çirkin. İster yeni evli ister on yıllık evli olun iki ay cok uzun bı süre ve bu sekılde oğlunun da evı olsa cok ayıp cunku oglu artık evlı ve o evde bır de gelın var bu sekılde ınsanları zora sokmak cok günah bence ya kım ıster ıkı ay mısafır evınde günah bence.

Şimdi yani kesin klacaklar mı?

Eşinizle konuştunuz mu?

Tabi ki eşin için alttan al derim ama oo ne iyi geldiniz hoşgeldiniz gibi de güzel karşılama normal davran yüz bulup da sürekli tekrarlamasınlar derim gerçi bende evli değilim ama yerinde olsam öyle yapardım Allah yardımcın olsun :)

Güler yüz gösterme diyenlere de katılmıyorum açıkçası
Eve gelen kim olursa olsun böle yapılmaz ama açıkça konuşulabilir bence
Anne baba gelin kalın canım kurban ama ağzımızın tadı bozulmasın iyiyken kötü olmayalım tadımızla kalsın ben alışık değilim ben beraber yaşamak istemiyorum ‘’ denebilir bence bu surat asmaktan çok daha iyi karşındaki tabı insansa yok sömürü yapıp ağlayıp kendini yerlere atacak biriyse bilemem
Birde buradaki arkadaşlar hep düşüncelerini yazmış peki birazda bu gibi bir durumda ne söylenmeli siz olsaydınız ne derdiniz? Bunları yassak daha iyi olur bence.
Yanı yeni evli ya da değil benim için farketmiyor eşinizin ailesi size iki ay yada daha fazla süre kalmaya geliyor ( bu aslında basit bir şey değil ya az süre değil hoppacık ben sana geliyorum iki ay kalıcam çok çirkin ya) sizin buna karşılık sözünüz ( düşünceniz değil ) ne olurdu?

3 aylık gelinin evine 2 ay kalmaya gelmek çok düşüncesizce. Birde eşiniz akşama kadar işte, siz evdesiniz. Çok sıkıcı. Eşinle konuş, bir iki hafta kaldıktan sonra dönsünler canım, sanki kv-kp li eve gelin gelmiş gibi.

çok ilginç yeni evlinin evine benim bildiğim 1 sene yatılı gidilmez çift birbirine alışsın diye, sizinkiler biraz ayıp etmiş allah sabır versin

erkeğin ailesi anne-baba da kızın ailesi değil mi? benim bildiğim kız çocuklarına daha düşkün olunur. buna rağmen gelip gitmeye bile çekinirler. yeni evli bu insanlar yani. keşke huzurlarını bozmasalar.

benim yengem dayımla neredeyse 20 yıllık evli. beni kendi işi için evine çağırdı akşam da geç bir saat oldu. kalmaya niyetliydim ısrar etseydi ama pek oralı olmadı. tam kapıdan çıkarken dayım yapıştı bana gitme kal bu saatte gidilmez dedi. yengem de dayım söyleyince evet ya kalsana filan dedi. ben anladım olayı. o an misafir ağırlayacak durumda değil. hiç yansıtmadan evde işlerim var filan diye bahanelere vurdum çıktım. ben 24 yaşında bunu akıl edebiliyorum. yeter ki evlilerin arası bozulmasın. ama kaynanalar kayınpederler bu hakkı kendilerinde görüyorlar heralde. sırf adet gelenek görenek ya da eziyet etmek otorite kurmak için yapanlardan bahsediyorum. mecburiyet olsa neyse de. gelinleri düşman görüp evliliklerini zehir edenleredir sözüm. inşallah böyle bir kaynana olmam ilerde. korkuyorum şimdiden.

aynen katılıyorum. benim kardeşimde sizin gibi düşünüyor. eşinin ailesi gelince hizmetini yapara çekilir kenara . hiç muhabbet etmez. lafı gelincede siz misafirsiniz üç günlüğüne geldiniz rahat ettirelim gibisinden laflar söyler. 1 ay kalacak adamlar üç günde gider.

konu sahibine tavsiye olunur

Neden kalıyorlarmış o kadar uzun?

Keyfi bi durumsa kabul etmezdim valla ne yalan soyliyim. Esimle konusurdum o zaten hallederdi ben yuz goz olmazdim

Uf ya insan rahat edemez. Neler yapiyorlar mesela?
benim kayınvalidemler bizde 3 hafta kalmışlardı ki zaten 3.günden sonra mutfak benim mutfağım değil ev benim evim değil gibiydi gelip tamamen kendi düzenlerini kurdular ben bir şey demedim ama işe erken gittim geç geldim, asıl eşim daha çok rahatsız oldu sonra öpüştük vedalaştık 3 hafta sonra gittiler doğumumda geldiler çok daha stresliydi hatırlamak istemiyorum, kaynanam melektir de kayınbabam hem eşim ile anlaşamaz hem de her gelmeye bir bomba patlatır:) zor yani anlaşsan bile bir evin içinde 1 ay-2 ay zor

Insanin duzeni bozuluyor. Uzun bi muddet bekarken tek yasadim. Ben de cok zorlaniyorum. Yatak odani da karistiriyorlar miydi?

Insanin duzeni bozuluyor. Uzun bi muddet bekarken tek yasadim. Ben de cok zorlaniyorum. Yatak odani da karistiriyorlar miydi?
yatak odasına girdi mi bilmiyorum da evde ki tüm dolap içleri değişti vestiyer mutfak yorganların çarşafların yeri herşeyy......

Sen ne tepki verdin? Eşin farkinda mi? Bazen eşlerle ara acilabiliyor. Cozum bulduysan merak ettim.
eşime hiç şikayet etmedim kayınbabama da kayınvalideme de çok iyi davranırım güler yüzlüyümdür, eşimde 'sen aileme benden daha saygılısın' der sağ olsun, çözüm buldum bulmasam boşanırdım, bir kere stresten de dolayı o kadar güler yüzlü değildim artık, bunu anlayan kayınvalidem uyardı kayınbabamı ben de duydum, zaten ben doğum yaptığımda çok saçma hareketleri oldu kayınbabamın, beni aradı defalarca aylarca telefondan ben hiç açmadım telefonumu daha sonra eşimi arayıp beni telefona istedi kayınbabam neden telini açmıyorsun dedi farkında değilim çok yoğun çalışıyorum akşam da uyuyakalıyorum dedim, o da anladı yalan söylediğimi beni artık telefonda aramaz kayınvalidem ile görüşürüz telefonda , ziyaretlerine gideriz iki ayda bir 4-5 gün kalır döneriz bize pek gelmezler ben şikayet etmedim kimseye ağladım üzüldüm ama hep yalnızken, şuan eşim dahil herkes nelere kırıldığımı tahmin ediyor ve büyük olasılıkla doğru tahmin ediyor bazen en büyük tepki tepkisizlik oluyor ben erkeklerin karşılıklı konuşunca anladıklarını düşünmüyorum tavırda değişiklik yapılmalı çok daha etkili oluyor

Sizin kayınvalide yine sizin düşünmüş kadıncağız, ya kendi de gelseydi.? : )

Benim de annemin dayısının oğlu evlendi yıllar önce, bizde gidip annemin dayısında kalmıştık..
Kınadan 1 gün sonra düğün oldu, gelin-damat herkes evlerine gitti tabii..
Düğünün yani ilk gecelerinin ertesi günü, gelinin anası gelinle damadı alıp öğle yemeğine getirmişti, gelirken de seyidoğlundan 2 koca fırın tepsisi baklava getirmişlerdi.
Bu da onların adetiymiş, ertesi gün kaynanaya yemeğe gidilirmiş.! Çok şaşırmıştım ben de, hala aklıma gelir o yüzden..
"Bunların düğün sabahı burada ne işi var, balayına gitmiyorlar mı?" demiştim anneme..
O da bana "şşşş.. sus, duyacaklar.." demişti..

2 ay mı ? 3 aylık evlide 2 gün bile kalınmaz

Kocanla konuş yeni evliyiz ben geceliklede gezerim salonda da birlikte oluruz diye

Yada evde başkaları varken huzursuz olurum birlikte olamayız de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…