• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınbabamın vefatından sonra…

Lilandilan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2024
60
33
3
28
Merhaba arkadaşlar. 1 ay önce kayınbabam vefat etti. 9 aylık evliyim. Eşimin annesiyle babası ayrıydı anne evliydi, eşim 4 kardeş ve en büyük çocuk. Bu olaydan sonra kendisini aile babası yerine koydu ve tüm kardeşlerine kol kanat germeye çalışıyor. Anne evli olduğu için pek fazla çocıklarla ilgilenmiyor, eşim ebeveynlik yapıyor resmen. Saat ve özel hayat mefhumumuz kalmadı. 7:24 kardeşler bizi arıyor , sürekli onlardayız. Evlilik hayatımız yok. Zaten yaşadığı acı cabası. Ne zaman bir şey desem tersliyor, iki lafından biri kardeşlerim.
Bu böyle olmaya devam edecek mi? Yaşayan biri varsa süreci anlatabilir mi? Aile babasına ihtiyacım yok, kocaya ihtiyacım var ve tanıdığım harika adamın geri dönmemesinden, önceliğinin daima kardeşleri olmasından korkuyorum.

Merhaba arkadaşlar. 1 ay önce kayınbabam vefat etti. 9 aylık evliyim. Eşimin annesiyle babası ayrıydı anne evliydi, eşim 4 kardeş ve en büyük çocuk. Bu olaydan sonra kendisini aile babası yerine koydu ve tüm kardeşlerine kol kanat germeye çalışıyor. Anne evli olduğu için pek fazla çocıklarla ilgilenmiyor, eşim ebeveynlik yapıyor resmen. Saat ve özel hayat mefhumumuz kalmadı. 7:24 kardeşler bizi arıyor , sürekli onlardayız. Evlilik hayatımız yok. Zaten yaşadığı acı cabası. Ne zaman bir şey desem tersliyor, iki lafından biri kardeşlerim.
Bu böyle olmaya devam edecek mi? Yaşayan biri varsa süreci anlatabilir mi? Aile babasına ihtiyacım yok, kocaya ihtiyacım var ve tanıdığım harika adamın geri dönmemesinden, önceliğinin daima kardeşleri olmasından korkuyorum.
Umarim geçici birsey dir

İyi de aile babası ne alaka. Otursun acısını yaşasın ama kendini bir konuma koymasının zamanla ne alakası olabilir.
Kendine abilik rolü biçti. Eşim Doktor zaten. Kardeşlerinden biri ufak bir tıksırsa soluğu evlerinde alıyoruz. Ambulans gibi oradan oraya her gün sağlık servisi yapıyoruz. İnanın çok önemsiz şeyler acil sağlıı problemi de değil. Kız kardeşi gece 3 te arıyor benim ruh sağlığım kötü diye. 2 bekar abisi daha olmasına rağmen bizi arıyor.
Bununla da kalmıyor, her türlü ihtiyaçlarında yanındayız. Anne zaten çocuk gibi olduğundan ebeveynlik yapmadığı için aile babası biz olduk.

Bir ay olmuş daha el insaf… benim kayınpederim de vefat etti nur içinde yatsın 12 gün oluyor eşim memlekette acısına destek olamadım diye üzülüyorum ya. Ve benim 14 aylık bir bebeğim var ve 6 aylık hamileyim maalesef riskli bir gebelik geçiriyorum. Sürekli yatacaksın diyor doktorlar Annem yanıma geldi hiçbir şekilde eşime ne zaman dönüyorsun diye bile sormadım. O kadar acısının ortasında bencillik bu. Kimi arasın kardeşleri ya? Sizin kardeşiniz sizi aramıyor mu ne yapsınlar Allah aşkına azıcık vicdan…

Bir ay olmuş daha el insaf… benim kayınpederim de vefat etti nur içinde yatsın 12 gün oluyor eşim memlekette acısına destek olamadım diye üzülüyorum ya. Ve benim 14 aylık bir bebeğim var ve 6 aylık hamileyim maalesef riskli bir gebelik geçiriyorum. Sürekli yatacaksın diyor doktorlar Annem yanıma geldi hiçbir şekilde eşime ne zaman dönüyorsun diye bile sormadım. O kadar acısının ortasında bencillik bu çirkinlik bu. Kimi arasın kardeşleri ya? Sizin kardeşiniz sizi aramıyor mu ne yapsınlar Allah aşkına azıcık vicdan…
Kayınpederimi çok severdim ve yasını tutuyorum. Eşim de istediği kadar tutsun hakkıdır. Ama yas tutmqya vakti olmuyor. Kendini her şeye yetişmeye çalışan yeni baba rolü biçti benim huzursuzluğum bu. Yoksa çocuk olarak yas tutma en doğal hakkı.

Kayınpederimi çok severdim ve yasını tutuyorum. Eşim de istediği kadar tutsun hakkıdır. Ama yas tutmqya vakti olmuyor. Kendini her şeye yetişmeye çalışan yeni baba rolü biçti benim huzursuzluğum bu. Yoksa çocuk olarak yas tutma en doğal hakkı.
Kaç yaşlarında kardeşler

Benim eşim evin tek oğlu evlenirken bunu bilerek evlendim. İlerisini gerisini düşündüm neler olabileceğini hesapladım. Ve bugün hepimizin başına gelecek bu süreci yaşıyoruz. Bana düşen eşimin yükünü hafifletmek acısı taze iken bide ne zaman geliyorsun herşeyi üstleniyor vs derdine düşmedim. Gönlüm isterdi ki köşelere gidip gizli gizli ağlaması yerine gelip omzuna koysun başını, nasipte böylesi varmış. Lütfen bu acı günlerde inanın unutmaz eşiniz. Ben şahsen unutmazdım bana nasıl davranıldığını öyle bir acının Ortasında.

İyi de aile babası ne alaka. Otursun acısını yaşasın ama kendini bir konuma koymasının zamanla ne alakası olabilir.
Şu an eşi de kardeşleri de yas sürecinde. Bu süreci birlikte atlatmaya çalışmaları bana normal geldi. Bu kalıcı hale gelirse o zaman oturup konuşulur.

Önceden de böyleyse düzelmez böyle gider. Küçük kız kiminle kalıyor? Kardeşlerin hepsi ayrı bir evde mi?

Bunlar yetişkin insanlar sadece kız küçük onada babalık yapmasına gerek yok
Ne yapmış ki eşiniz bir ayda bu kadar rahatsız oldunuz
Nöbeti olmadığı müddetceHer gün onlardayız, Her gece saat 12:00’de geliyor ben öncesinde uyumuş oluyorum. hepsini sırasıyla teselli ediyor, biri öksürse koşarak yanına gidiyor evdeki ilacı ona içirmek için (sanki başka kimse içiremez, üç kardeş aynı evde yaşıyor) kızın psikolojisi bozulsa gece üçte yanına gidiyoruz, 7:24 ilgi mesai onların üstünde. Anne bu süreçte eşiyle keyfine bakıyor.

Banada normal geldi..
Süreç yeni ortada kayıp var alışamamış olabilirler daha.
Desteklerdir birbirlerine.
Eğer sizin açınızdan süreç uzadıkça uzarsa baş başa eşinizle konuşursunuz.

Back
X