Kayinbiraderime alinan ev

Ben de lafini etmiyorum esim uzulsun istemiyorum. Ama sinir de oluyorum tabi
Sen haklısın
tek hatan kızının ve eşinin de o evde hakkı oldugunu düşünmen
ayrımcılık yaptıkları konusunda haklısın

burada paragöz diyenlere kulak asma
aynı durumda onlar olsa senden daha cok sesleri cıkar merak etme

Bu mantıkla bakarsak. 12 yıl önce ödenen o yüzde 70 peşinatta kayınbiraderinizin de hakkı var.
Yanlış düşünüyorsunuz. Sizden para isteselerdi haklısınız derdim ama sizden birşey istememişler. Evinizin kirasını da almaya başlamışsınız,haliyle alacak verecek kalmamış.
Ha iki kardeşinde evi olurdu,kayınvalide/kayınpeder oturdukları evi kardeşe verirlerdi ikinci ev olarak,derdiniz kızımın hakkı diye ama bu durumda sizlik bir durum yok. Kaldı ki bu bile kendi tasarrufları olurdu.

Birşey eklemeden edemeyeceğim, keşke bizim kayınvalide kayınpeder de yapsalar!
Ne şansızız, insan oturup evim var diye şükredeceğine, kalkıp nelerin hesabını yapıyor.

Benim yerimde olsa herhalde cıngar çıkartır konu sahibesi.
Yıllardır ben ve eşim çalışıyoruz.
Kayınpeder ile kaynımın işi ortak diye (hiç bir kazançları yok bu arada, dükkanı kapatmaları lazım zarardalar) evlendim evleneli kaynım çalışmıyor, iş yok zaten, onu geçtim iş arayıp işe girme zahmetinde bulunmuyor...
Kayınpeder bir emekli maaşı ve nereden geldiği belirsiz farklı bir ek gelir ile (ben bilmiyorum beni de ilgilendirmez sormuyorum) kaynımın masraflarını gideriyor (aylık belirli bir mebla veriyor sanırım kendisine, kirasını, elektriğini suyunu ödüyor) eltim de çalışmıyor...

Ben onları tanıdım tanıyalı düzen böyle.
Biz eşim ile kendi yağımızla kavruluyoruz.
Kayınpederimin bana bir çöp faydası olmamıştır.

Ben napayım şimdi? işi bırakıcam bize de bakmak zorundalar, sen de çalışma kocacım mı diyeyim?

İlk önce abiye ev alınmış. Küçük de o zaman kıskançlık yapmış mı, abime ev alındı bana neden alınmadı diye? Bundan bahsedilmemiş, o yüzden yapmadığını düşünüyorum. Kira olayı da oğullarının rızasıyla olmuş, haksızlık olduğunu düşünüyorsa zamanında kabul etmeseymiş. Kaldı ki kirayı kendi istediğinde karşı çıkmamışlar olur demişler. Yani herkesin rızasıyla olmuş bunlar. Anne Baba sağlıklarında kendi birikmişleriyle ne yapacaklarına karar vermekte özgürler. Halen yaşıyorlar, daha miras olmadı ki karışılsın. Ve sonuçtada her iki evlatlarını da ev sahibi yapmışlar mı yapmışlar. Burda konu sahibinin dediği gibi kızının hakkı ihlal edildiğini düşünmüyorum.
nasıl iki evladını ev sahibi yaptıklarını düşünüyorsunuz gercekten aklım almıyor
verilen para misli misli geri alınmış
bu ailesinin oğlunu ev sahibi yaptıgı anlamına gelmez

diğer kardese geri ödemesiz ev alınmıs karsılıksız yani

Ne olacakti?
Insanlar ogullarina ev almak icin sizden izin mi isteyecekti ? Yok onceden soyle olmus boyle olmus. Bundan size ne ? Insanlar %70ini vermis siz daha %30un hesabini niye yapiyorsunuz?
Ailenin parasinda nasil bir hakkiniz var,dolayisiyla kizimin demissiniz ?

Babam annem,abime iyi kotu ev alacaklar sonra bana aldiklarinda abimin esi o parada kizimin hakki var sinir oluyorum diyecek oyle mi ? Lutfen su haksizligi yapmayin.

şimdiden sonraya bakın
öncesinde zorla almamışlar istemişler eşinizde tamam demiş
hak idda edemezsiniz
ama içinizde kalmasın lafını kv ve kp yüzüne vurun az bir peşinat verdiğiniz için yıllarca kirasını aldınız ondan ne alacaksıonız ?
ben çocuklarımla kiralarda sürünürken olan ev kirasınıda siz alıyordunuz ondan ne alacaksınız diyebilirsiniz?
ama
eşiniz bekarken almış o evin parasını öderken sizi sıkıntıya ayrıca sokmamış
sizden önce kapanmış borç kirasını onlar alıyorlarsa da eşinizin problemi siz bu saatten sonrasına sahip çıkın
eşiniz size söylemediğine göre çok para lafı yapıyorsunuz eşinize eşinize söylemek yerine kv söyleyin boşuna eşinizide sıkmayın

bizde, ablamla ve ben aramda, bir saniye bile sorun cikmadi. biz mirasi bile bölüsmedik daha. hem babamdan kalan hem annemden kalan mirasi bölüsmedik.
hatda altinlari paylasirken, begendigimiz parcalari aldik. Ablam gecende beni aradi, gülerek diyorki---- kiz o annemden kalan yüzükler pirlantaymis- hepsini ben almisim- iki tanesini sana verim bari. bu tür mal mülk sevdasi insanin icinden gelir. benim baba tarafim 8 göbekten beri paylasmamis. eve ihtiyaci olan gidiyor oturuyor- tarlalari ortak isletiyorlar mesela. derlerya kardes kardes. genelde araya el girince sonrun cikiyor malasef

Öncelikle başınız sağolsun arkadaşım. Nurlar içinde uyusunlar.. :dua:
Benimde 1 erkek kardeşim var sadece. Canım ona feda. Annemiz babamız sağ; şuan kardeşimin evi arabası alındı. Ve babamın tüm imkanları onun elinde. :D Hatta evliydim arabasının modelini ben yükselttim. Ailem bana ev de almadı araba da. Lafını etmedim. Allah gecinden versin de ölüm hepimizin başında tabiki. Yarın miraslık bi durum olduğunda benim miras almayacağımı 7 köy bilir. Kendine alınanlar haricinde de her şey kardeşimindir. Daha kolay olsun hayatı diye. Benim ihtiyacım yok. Eşime zaten laf düşmez. Amaaaa bu teori tabi şuan kardeşim bekar olduğu için rahat rahat sallıyorum. Yarın öbür gün illet bi hatunla evlenirse kız beni saymazsa ya da kendi hakkı gibi görürse işin bütün rengi değişir. Kuruş hesabı bile yaparım. Aah bu eller aahhh.

Bu şartları 12 sene sonrası için kayınbirader için değerlendirseniz sonuç ne olur peki.

ben hala aynı fkirdeyim

ailenin 70 bin tl verip bunu kira ile parça parçöa geri alması borç vermekle aynı durumdadır

diğer kardeşe evin tamamı verilirken
konu sahibi eşine para verilip parca parca geri ödemesi alınmış

Yani aile hem evin pesinatini ödeyip, hem 12 yil boyunca faizi ödesin. Bunun üstüne o evden gelen kira parasini ogullarina versin. Farkindamisin, dükkandan alinan cikolata degil, bir evden bahs ediyoruz. Sabanci ailesinede bahs etmiyoruz sonucta.

Peki bu sekilde olsaydi, yani kendileri her ay krediyi ödeseydi ve kira parasi ogullarina gitseydi, adamlar birikim yapamazlardi. Diger ogullarina ev alamazlardi. Bu sekilde diger olan ititiraz etseydi ne olurdu? Mecburmuydunuz abime ev almayi ve kira parasini ona vermeyi?? Asil bu evlat ayrimi olmazmiydi?

Konu sahibin esi sadece atiyorum 20-30bin lira ödeyerek ev sahibi olmus. Bu bile cok büyük bir nimettir.

Kira parasini alarak annesi babasi diger ogullarina ev alabilmisler. Ama tabi kendi yaginda kavrulan gelin icin yeterli degil tabiki. O parada zerre emegi olmadigi halde hak iddia ediyor.

Yazik ya anne babaya. Ne yapsalar yaranamiyorlar. Aslinda evlatlara hic para verilmeyecek. Görsünler her ay 1000-2000 lira kredi ödemek ne demekmis.

Çok merak ediyorum, şu an bu durumdan rahatsız olduğunu ifade eden eşin, 12 yıl boyunca ailesinin parasıyla KENDİ ÜZERİNE ev alındığında, kardeşi adına haksızlık hissetmemiş mi?

Oh ne güzel annem babam abime ev alsın, onun üzerine yapsın benden mal kaçırır gibi, 12 yıl boyunca BENİM ÜZERİME ev olmasın, sonra annem babam yaptığı haksızlığı farkedip bana da ev alsın, üç günlük gelin ve torun gelsin bunun üzerinde hak iddia edip ay çok gerginim diye konu açsın. Oldu canım, gel bunu da senin üzerine yapayım??
o bahsettigimiz kardes hala ogrenci esim 15 yildir calisiyor. Aralarinda cok yas farki var.

Kuzum onlar kardeş, onlar sıkıntı yapmadıysa senlik hiçbir şey yok. Ne güzel işte hepinizin oturacak evi var

Yani aile hem evin pesinatini ödeyip, hem 12 yil boyunca faizi ödesin. Bunun üstüne o evden gelen kira parasini ogullarina versin. Farkindamisin, dükkandan alinan cikolata degil, bir evden bahs ediyoruz. Sabanci ailesinede bahs etmiyoruz sonucta.

Peki bu sekilde olsaydi, yani kendileri her ay krediyi ödeseydi ve kira parasi ogullarina gitseydi, adamlar birikim yapamazlardi. Diger ogullarina ev alamazlardi. Bu sekilde diger olan ititiraz etseydi ne olurdu? Mecburmuydunuz abime ev almayi ve kira parasini ona vermeyi?? Asil bu evlat ayrimi olmazmiydi?

Konu sahibin esi sadece atiyorum 20-30bin lira ödeyerek ev sahibi olmus. Bu bile cok büyük bir nimettir.

Kira parasini alarak annesi babasi diger ogullarina ev alabilmisler. Ama tabi kendi yaginda kavrulan gelin icin yeterli degil tabiki. O parada zerre emegi olmadigi halde hak iddia ediyor.

Yazik ya anne babaya. Ne yapsalar yaranamiyorlar. Aslinda evlatlara hic para verilmeyecek. Görsünler her ay 1000-2000 lira kredi ödemek ne demekmis.
evet ne güzel demişsiniz
bunun adı ev almak olmuyor işte ben de bunu anlatmaya calıısyorum
o kiradan gelen para ıle bırıkım yapıp diğer evlada ev almıs dıyorsunuz:)

ev aldı demek ne demek
evın tamamını bedelsiz ödedik demektir
burda konu sahibinin kocasına o evin parası ödetilmiş

bunu anlamak cok mu güç cidden
bunun adı ev aldı olmaz

nasıl iki evladını ev sahibi yaptıklarını düşünüyorsunuz gercekten aklım almıyor
verilen para misli misli geri alınmış
bu ailesinin oğlunu ev sahibi yaptıgı anlamına gelmez

diğer kardese geri ödemesiz ev alınmıs karsılıksız yani
70% peşinat az mı? Bu devirde 20% peşinatı denkleştiremeyip ev sahibi olamayan bir sürü insan var. Ve sonuçta ev sahibi olmuş mu olmuş. Çocukların rızası var mı var. O zaman gelinlik bir şey yok.

Kayınvzlideniz cok adaletli davranmış. Sizin haksız olduğunuzu düşünüyorum. Hatta empati yapın kızınız var bir de 2.çocuk olsa..kızınıza eşinize yapılan şekilde ev alınsa kirası vs aynı durumda olsa. 2.cocuğunuza da ev alıp üstüne yapsanız
Kızınızın eşi damadınız çocuğumuzun eşimin bizim de hakkımız var deseydi
Siz ne hissederdiniz 2.çocuğunuz adına?

o bahsettigimiz kardes hala ogrenci esim 15 yildir calisiyor. Aralarinda cok yas farki var.

O öğrenciyse, sizin hakkı yeniliyor dediğiniz kızınızda daha bebek.

12 yılda o anne babanın başına bi şey gelse, o öğrenci dediğiniz kardeş evsiz barksız kalacak belki bunun korkusunu neden yaşatmış, anne, baba, abi üçlüsü? Ve abi bundan hiç hicap duymamış?

Öncelikle başınız sağolsun arkadaşım. Nurlar içinde uyusunlar.. :dua:
Benimde 1 erkek kardeşim var sadece. Canım ona feda. Annemiz babamız sağ; şuan kardeşimin evi arabası alındı. Ve babamın tüm imkanları onun elinde. :KK70: Hatta evliydim arabasının modelini ben yükselttim. Ailem bana ev de almadı araba da. Lafını etmedim. Allah gecinden versin de ölüm hepimizin başında tabiki. Yarın miraslık bi durum olduğunda benim miras almayacağımı 7 köy bilir. Kendine alınanlar haricinde de her şey kardeşimindir. Daha kolay olsun hayatı diye. Benim ihtiyacım yok. Eşime zaten laf düşmez. Amaaaa bu teori tabi şuan kardeşim bekar olduğu için rahat rahat sallıyorum. Yarın öbür gün illet bi hatunla evlenirse kız beni saymazsa ya da kendi hakkı gibi görürse işin bütün rengi değişir. Kuruş hesabı bile yaparım. Aah bu eller aahhh.

sagol canim. allahim sizin anne babaniza uzun ömürler versin. bende ablama karsi asla miras konusunu acmam... oda bana acmadi. zaten hepsi ikimizin. biz damatlari olay disi birakmak icin noterde sözlesme yaptirdik. ölüm durumda sadece evlilik ici alinan mallar ese kalacak, aileden gelen miras direk cocuklara- cocuk yoksa diger kardesin cocuklarina- eger diger kardesinde cocugu yoksa ozaman ese. biz hafif cazgiriz bu konuda. bundan 5 sene önce ablamin esi miras lafi acmisti yanlislikla... dedim: hooop ne oluyo? babamin kayip oglumusun? haddini bil, benim mezarda yatan ana babamin malinami akbabalik yapiyorsun- canin cok miras istiyorsa git kendi anan babandan al. ne ben esimin mirasina karisirim ne karistiririm.

Huzursuzluk çıkarıcak bi konu yok bence. Evlatları arasında adaletsizlik yapmış olabilirler ama sonuçta sizede öyle böyle bi ev almışlar. Bir çöp dahi almayan sürekli araya fitne sokan ne aileler var boşverin

70% peşinat az mı? Bu devirde 20% peşinatı denkleştiremeyip ev sahibi olamayan bir sürü insan var. Ve sonuçta ev sahibi olmuş mu olmuş. Çocukların rızası var mı var. O zaman gelinlik bir şey yok.
karsılıksız olursa evet yuzde 70 peşinat çok iyi bir rakam
ancak eşi bu parayı ödemiş kira ile .
anlatmak istediğim bu
o zaman evi aile almıs olmuyor.
ailesi borc vermiş ve çocuk da kendi imkanları ile geri ödemiş gibi birsey oluyor

gelinin hak iddia etmesini doğru bulmuyorum
yapılan ayrımdan bahsediyorum ben bunu ilk mesajımda da belirttim.

Haksızsın bacım.hayat şartları bu değişir zamanla o zaman imkanlar ona el vermiş yani muhtaç değilsiniz bu bence hırs olmuş biraz

Insanlar evin yüzde 70ini verip ev alıyorlar. Dıger 30 luk bölümü eşiniz ödüyor. Kirasını alıyorlar 12 sene...
Özet bu...eşiniz bekarken yapılan aile arasında ki anlaşmaları bu...en azından esinizin elinden tutup ev sahibi yapmaya çalışmışlar ki yapmışlar da.
Elinde ki parayı alıp hiç bir şey vermiyen aileler dolu burda...
Ancak alınan ev eşinizin üstüne değilse iş değişir...ama sizin için değil eşiniz için..
Size laf söylemek düşmez aile arasında kendileri halletmeleri lazım.

evet ne güzel demişsiniz
bunun adı ev almak olmuyor işte ben de bunu anlatmaya calıısyorum
o kiradan gelen para ıle bırıkım yapıp diğer evlada ev almıs dıyorsunuz:)

ev aldı demek ne demek
evın tamamını bedelsiz ödedik demektir
burda konu sahibinin kocasına o evin parası ödetilmiş

bunu anlamak cok mu güç cidden
bunun adı ev aldı olmaz

Konu sahibin esi birsey ödemedi ki. Kira parasi krediyi karsiladi.

Eh insanlar baska ne yapsin? Kolaymi hem 1000 lira kredi ödemek, hem gecim saglamak?

Yani 30bine ev almak yetmiyor. Bu nimet degil. Tamamen ücretsiz verilmesi gerekiyor. Anne baba o krediyi öderken, ogul sefa sürsün kira parasi ile öyle mi?

Kücük oglan tabi hicbirsey demezsin bu arada. O abisi, o büyük onun hakkidir demi?

Yani gercekten hangi ülkede yasiyorsun bilmiyorum. Ev parasi 200-300bin. Hangi aile bunu kolay kolay tüm evlatlarina alabiliyor saniyorsun?

Back
X