Kayınbiraderimin çocuğuna bizim

Gece gece beni travmatize ettin. Ben de özenli bir doğum günü yapmadım. Benden daha hevesli olanlar vardı, şimdi ya niyetleri senin gibiyse diye tetiklendim. Ben daha çok üzüldüm.
Çevrenizde iyi niyetli insanlar varmış yatın kalkın şükredin

Eltim öğretmen çocuğga ben bakıyorum.Cok vakti yok aramızda lafı olmaz.

Bence şey yapın çocuk komple sizde kalsın. Eltinizin çok vakti yokmuş zaten. Büyüyünce bi ara verirsiniz. Zaten kadının ağzı var dili yokmuş bi şey de demez. İkisi bi arada büyür gider.

Bence de evlerinde bırak eltingilleri Ceyda, ne işleri var çocuklarının doğum gününde. O kadarına bile hakları yok. Evcimen insanın neyine parti, anlamaz onlar.
Bencede. İlla kutlamak isterlerse sonradan kutlarlar kendi aralarında. Gelip ayak bağı olmasınlar boşu boşuna.

Kendi çocuğum gibi görmesem bana ne olur
Konunun başından beri "kendi çocuğum gibi" diye tutturmuş gidiyorsunuz. Eltiniz ve kaynınızın çocuğu sizin çocuğunuz değil ve olmayacak. Bu cümleyi eşiniz kursa yine bir mantığa oturtulabilir çünkü kan bağı var aralarında. Bugün eşinizle ayrılsanız, eltiniz ve kaynınızla da çocuklarıyla da görüşüp, görüşmeyeceğiniz belirsiz.

Kendinizi göstermek için herkese anne olmak yerine, sadece kendi çocuğunuza anne olun ve annelik yapın yeter. Ortada gerçekten bir çocuk varsa, çocuğunuzu hiçe saydığınızın da farkında değilsiniz.

Eğer gülüp dalga geçmek için yazmıyorsanız bence hikaye çok başka. Eltiyle aynı gün doğum yapmak, çocuğuna çocuğum gibi bakıyorum, anne dedirtiyorum... İki evlat beraber kutlasın falan. Başka adamla başka kadının birlikteliğinden olan çocuğa evlat demeler... Yılların forum üyesiyim ne konular okudum burada. Ben az çok anladım gibi durumunuzu.

Keşke eltiye ulaşabilsek de söylesek çocuğu sizinle 1 saniye yan yana bırakmasa. Belki fakesiniz ama böyle insanlar gerçek hayatta da var maalesef. Çocuğum gibi, annem gibi, kızım gibi vs vs. Ne kadar söz duyduysam o cümleyi kuranlar içindeki hainlikleri saklamak için kullanıyorlar bu cümleleri. Kimse kimsenin yerinde olamaz hele hele annesi hiç olamaz.

Beraber büyüttüm onları farkları yok gözümde
Ya biz de ciddiye alıyoruz ya. 1 yaşında bebenin nesini beraber büyüttün. Çalışsa bile annesi en az 6 ay kendi bakmıştır. Geceleri de sen mi baktın? Senin bence çocuğun bile yok. Burda kafa bulacağına git gez dolaş başka şeyler bul yahu.

Bu forumdaki tüm annelere soruyorum. 1 yaş altı çocuğunuzu yine 1 yaş altı çocuğu olan bir kadına baktırır mısınız? Aynı anda iki bebeğin tüm ihtiyaçlarını bakımını yapabileceğine güveniniz tam olur mu? Mamasından uykusuna alt değiştirmesine hiç aklım kalmaz bırakırım diyen var mı içinizde? Gece uykusuz kaldı mı, çocuğum ağlarken uyuyup sızar mı veya benimkini ağlatıp kendininkiyle ilgilenir mi diye hiç endişelenmez misiniz?

Ya kafa buluyor olur mu öyle şey. 2 yaşında en küçüğüm 1 saat başka çocuğa zor bakarım. Bir de mama yiyen sürekli uyanan kucak isteyen iki bebeğe ancak ikiz annesi bakar o da yardımla bakar. Kadın öğretmen diyor bulamamış bir bakıcı bebekli eltiye vermiş. Çocuğu bile yok bunun.

Yahu ben mi anlatamıyorum neden empati kurmuyorsunuz? İki evlat beraber kutlasin istedim daha sonra onlar isterse kendi arasında kutlar ne var bunda?
Tamam da bunun için annenin fikrini almalısınız diyoruz biz de. Yok illa ben SÜRPRİZ yapacağım diyorsanız siz sürprizi sonraya planlayın ki asıl doğumgününü gönüllerince kutlasınlar. Ben oğlumun ilk doğumgününün ona özel olmasını isterdim mesela, bir sonraki haftasonu da kuzeniyle kutlanabilirdi sorun yok ama ilk doğumgünü özel bence eğer illa SÜRPRİZ yapacaksanız.

Bakın eltim yapsa şok olurdum ve kızardım evet ama burda durum başka onun karakteri başka. Kız evcimen ve hiç öyle şeylerden anlamaz, yaptığını görmedim. E ben de çok iyi anlıyorum o islerden
Su grubu musun?
Diyelim ki insanlar asosyal, ev kuşu, böyle şeyleri sevmiyor, eee, yine saygısızlığın dibi değil mi insanların tarzı olmayan şekilde (sormadan etmeden) çocuklarına etkinlik yapmak ve insanlar memnun olup iştirak etmeye mecbur gibi triplere girmek? Sana mı düştü insanları sosyalleştirmek, belki hallerinden memnunlar.
İyi niyetmiş, yav he.

Son düzenleme:
Yani empati kurmamızı istemişsinizde siz kuruyormusunuz? Siz o çocuğun annesi falan değilsiniz. Kendi annesi ve babası varken size düşmez. Nasıl yetiştireceklerini, neyi kutlayıp kutlamayacaklarını ve hatta nasıl çocuk yetiştireceklerini size sormayacaklar. Hadsizliğiniz korkunç boyutta. Eltiniz ''bu işlerden'' anlamazmış. Nesiniz siz? Organizatör mü? Onca insan size yapmayın demiş nedenlerini söylemiş, konu açıp fikir istemişsiniz, dinleme ve anlamadan bile yoksunsunuz. Gerçekten eltinize Allah'tan sabır diliyorum, hiç düşündünüz mü belki sizden uzakta ayrı bir dünyası vardır? Bu kadar hadsiz olduğunuz ve anlamadığınız için size dışarıdan evinde oturan ve işinde gücünde bir insan olarak görünmeyi tercih etmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…