Merhabalar,
Eşimin abisi farklı şehirden bizim bulunduğumuz şehirdeki işlerini halletmek için geleceğini eşime haber vermek için aradı. Aradığında gelince görüşmek istediğini evi ziyaret etmek istediğini falan söylemiş.
Farklı zaman olsa misafir edeyim ama pandemi bu kadar çığırından çıkmışken, ben de hamileyken böyle bir riski kendi aile üyelerim için bile almıyorum. Eşim de ben de evden çalışıyoruz şimdiye kadar kurallara hep uyduk. Ben ne kardeş ne akraba ne arkadaş görüşmüyorum.
Eşim abisini reddedemeyip kısa tutarız görüşmeyi diyebildi ancak telefonda. Ama biliyorum ki görüşülürsa laf lafı açıp saatler sürer. Evde görüşmeseler bile arabayla turlarlar en kötü. Bir yolunu bulurlar bıraksam. Ama eşim virüs kapsa ben yine tehdit altındayım.
Sizce çok mu abartıyorum bırakayım görüşsünler mi?
Yoksa haklı mıyım?
Not: abisinin bu şehirde kurulu kendi evi de var. Ve kendisi pandemide düğün yapmış biri. Yani dikkat etme anlamında güven vermiyor.
Not2: farklı şehirdeki kendi ailemi bir senedir görmedim pandemi sebebiyle.
Not3: eşim kısa görüşmek için abisinin evine gitti maskeli şekilde oturmuş. Ama abisi beni arayıp bu gece eşin burada kalsın falan dedi gülerek. Ben de ben evden çıkmıyorum dikkat ediyorum o yüzden eşimin de dikkat etmesi lazım dedim. Biz de dikkat ediyoruz dedi. Sonra dün başka birinin evinde kaldığını söyledi. Ben eşimle konuşacağım diyip kapattım.
Baya sinirlendim sanki eşim abisine benden izin aldırmak için beni aratıyor gibi geldi. Hem de adam dikkat ediyorum diyip dün başkasının evinde falan kalmış bu nasıl dikkat etmek.
Eşimi arayıp neden beni aratıyorsun seninle anlaşmadık mı kısa görüşeceğiniz konusunda dedim. Ben reddettim kalmayı o yüzden seni aradı dedi.
Şimdi yine kötü gelin kardeşimin kalmasına izin vermedi diye dedikodumu çeviriyorlardır.