Kayınpederim borç istiyor.

salincaksevdam

Bilemedim şimdi :))
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
1.950
989
373
34
Merhaba hanımlar
Ben yirmi iki yaşındayım 2aylık evliyim sorunum şu ki kayınpederim düğünde taktıklari bileziklerden borç istiyor. Bankaya kredi borcu var onu halledip pttden kredi çekmek için emekli olduğu için ptt ona kredi veriyormuş ayrıca züccaciye dükkanı var oranın da birkaç borcu var. Bütün bunlar için istiyor. Aslında bir yandan dükkana icra gelmesin diye vermek istiyorum ama açıkçası güvenemiyorum da arada kaldım neyapmam lazım ? Yardımcı olabilecek olan var mi ?

--------------

Son durum
son durum Kızlar kayınpederim emekli. Ziraat bankasından emekli parasını alıyor fakat oraya da kredi borcu var.( bana aldıkları birşey için değil ) Dükkanın kredi borcu o emekli parasından kesiliyor buraya kadar sorun yok.Normal seyrinde borç ödüyor emekli parasından kesiliyor. Dükkandan da kazanıyor yine ona yetiyor ama araba olsa dükkan daha iyi kazanç yapacak.Bunun herkes farkında.Kayınpederim de hem dükkanın mal borcu var ufak tefek hemde vergi borcu var onu kapatmak araba almak istiyor.Bunu da ancak emekli parasını pttye aldırıp ordan daha yüklü miktar kredi çekmek istiyor yani emekli maaşı pttde olunca kredi veriyorlarmis. Işte bundan sonra topu bana attılar bilezikleri verirsen diyorlar ziraatteki borcu kapatıp emekli maaşını ptt ye geçirçekler ve kredi cekicekler benim blzkleri yapıp dükkanın borcu kadarını ödeyip gerisiyle ufak tefek bir araba almak ve dükkan için kullanmak olayın içyüzü buymuş yani bilezikleri aliyim 2sene 3sene yapıyim gibi bi olay yok en azla sürsün iki ay üçay.

Olay bundan ibaretmis ben olayın içini bilmiyordum. Öğrenmiş oldum zaten şimdi eşimde kayınpederim de ptt istedikleri krediyi verirse bizden bilezikleri istiyor kayinvalidem de öyle dedi bi de vermezlerse altın düşük boşa bozmuş oluruz ziraatgi biz yavaş yavaş ödüyoruz yaza biter dedi :-)bakalım neler olucak hayırlısı artık :-)

Son düzenleme:
şu düğünde takıp takıp daha sonra geri isteme muhabbeti yapanları görünce tüylerim diken diken oluyor ya :47::47:

Merhaba hanımlar
Ben yirmi iki yaşındayım 2aylık evliyim sorunum şu ki kayınpederim düğünde taktıklari bileziklerden borç istiyor. Bankaya kredi borcu var onu halledip pttden kredi çekmek için emekli olduğu için ptt ona kredi veriyormuş ayrıca züccaciye dükkanı var oranın da birkaç borcu var. Bütün bunlar için istiyor. Aslında bir yandan dükkana icra gelmesin diye vermek istiyorum ama açıkçası güvenemiyorum da arada kaldım neyapmam lazım ? Yardımcı olabilecek olan var mi ?

MẺrhaba,ben size vẻrin ya da vẻrmeyin diyemem âma bugune kdr sizin gibi ésine ya da ésinin ailesine takilarini bỏrc olarak vẻrenin onlari gẻri aldigini hic duymadim,vẻrenlerde hep písman oldugunu söyler malesef.

ha ayrıca şunu da söylemeden geçemeyeceğim, tüm bu borçları sana taktığı bileziklere güvenerek mi yapmış acaba?

yerinde olsam vermezdim. :20:

of zor bi durum ama sonucta yeni evlisiniz ya paraya ihtiyacınız olacaktır sonucta neden bu takılar bi fırsat haline getiriliyor anlamıyorum. Gerçi kendimi senin yerine koyduğumda bende versemmi diye düşünürdüm eşinle oturup iyice konusmalısın

MẺrhaba,ben size vẻrin ya da vẻrmeyin diyemem âma bugune kdr sizin gibi ésine ya da ésinin ailesine takilarini bỏrc olarak vẻrenin onlari gẻri aldigini hic duymadim,vẻrenlerde hep písman oldugunu söyler malesef.

Açıkçası bende bu yüzden vermek istemiyorum. O yüzden kararsızım veremem demeye de utanıyorum

Merhaba hanımlar

zor bir durum, aile arasında borç olmaz, o sadece güven verme meselesi yoksa geri gelmez, nadirdir.
onlar bu durumu hesaplayıp sizin altınlarını vereceğinize güvenerek zaten plnalarını yapmışlar,
çok üzgünüm vermek zorunda kalacaksınız, zaten planlanmış.

ben olsam verirdim
aynı şey babamın başına gelse
gözümü kırpmadan vereceğim için ayrım yapmazdım

Kendi babaminda çok borcu var ama bilezik istemeyi birak yüz iki yüz lira bile istemedi araba almak istedik bekle emekli olmama 1sene var ben aliyim size dedi çok zor yaa versem bi dert vermesem bi dert

zor bir durum, aile arasında borç olmaz, o sadece güven verme meselesi yoksa geri gelmez, nadirdir.
onlar bu durumu hesaplayıp sizin altınlarını vereceğinize güvenerek zaten plnalarını yapmışlar,
çok üzgünüm vermek zorunda kalacaksınız, zaten planlanmış.

O planlama işini pek sanmıyorum aslında çünkü benden istemeden halletmeye çalıştılar görünceme kredi çektirdi kendisi bekar çalışıyor ama halledemediler eşimin borcu vardı onun adına kalmasın borç diye ilk onları ödemek zorunda kaldılar ve aslında şu anda çok zor durumdalar icra gelebilir dükkana zaten verirsemde bu sebeple olur ama bilemiyorum

verdin mi geri gelmiyo şekerim...
onu göze alarak vermek istiyosan ver..
gerçi nasıl insanlar sen daha iyi bilirsin..

Bi de su var dükkan züccaciye toptan yeri arabayla dağıtım yapınca kâri daha çok ve ehliyeti olan bir tek eşim ve ben varız ve kayınpederimin yapacağı şu borçları bilezikleri kapatıp pttden kredi çekip emekli parasını oraya vermek kalan parayla benim bilezikleri yapıp eşime araba almak yani bi krediyi kapatıp pttden kredi almak onu da emekli parasıyla ödemek bankaya aylık daha fazla ödüyor çünkü

Zaten düğün zamanı tek bir Konu var: Takılar!!!
yani afedersin ama bana bahane gibi geliyor. İnşallah eşin seni bunun içinde sıkıştırmıyordur? Kayınpederinin sıkıntısı vardır herkeste olduğu gibi, ama inan bana lazım olduğunda, kendi paranı isteyemiyeceksiniz. Erteleyip durabilir. Aranızdaki ilişki kötü olur, ve sen GELİN olduğun için, kötü sen bilinirsin. Bunu düzgün bir şekilde Eşin babasına söylemesi gerekiyor.
Eğer o söyleyemiyorsa, sen söylersin. Hatta evde bile tutmayın takıyı. git bir bankadan kasa kirala, oraya koyun.

Düğünde Takı niçin takılır, Gelin ve Damadın yaptığı masrafları karşılasın, onlara destek olsun diye takılır. Kayınpedere destek olsun diye değil!!!
Ve ayrıca mağdem Kayınpederin okadar masraf yapmış, borcu var, niçin altın takmış?
Önceden deseydi ya, elaleme göstermelik takıyorum. Düğün bitince geri alırım diye!! Sen sen ol, daha 2 aylık ken gelip para istemez hiç kimse...
Normal değil bu bence güvenmemekle haklısın!! Böyle birşey kaybetmezsin, ama verirsen, geri verirmi acaba diye kuşkuya düşersin ve iş işten geçmiş olur kalırsın öyle.

verdin mi geri gelmiyo şekerim...
onu göze alarak vermek istiyosan ver..
gerçi nasıl insanlar sen daha iyi bilirsin..

Ya öyle kurnaz olup alalım vermeyelim gibi davranacakları sanmıyorum ama çok gördüm ve duydum alıp vermeyeni ondan pek içimden gelmiyor ama zor durumdalar da bi de dediğim gibi bi borcu kapatıp diğer yere borç yapıp arabayla çalışıp borç kapatıp ve benden aldıklarını vermek niyetleri yani görünen niyetleri ama içlerinı bilemiyorum ki puf

bnmki tebriğimde gitti :(( hala daha gelmedi
gerçi abisi istemişti k.p değil

Son düzenleme:
Eşiniz babasıyla çalışıyor sanırım.
anşadığım kadarıyla birazda evlenirken eşinizin borçları da kapatılmış.
Ben olsam veririm.
en fazla birkaç bilezikten olursunuz, icra gelip işler bozulunca dahada büyük sıkıntılar yaşanır.
Babama nasıl verirsem, eşimin babasına da veririm.
Dükkanın işleri yoluna girince bir bir ypılır.

Zaten düğün zamanı tek bir Konu var: Takılar!!!
yani afedersin ama bana bahane gibi geliyor. İnşallah eşin seni bunun içinde sıkıştırmıyordur? Kayınpederinin sıkıntısı vardır herkeste olduğu gibi, ama inan bana lazım olduğunda, kendi paranı isteyemiyeceksiniz. Erteleyip durabilir. Aranızdaki ilişki kötü olur, ve sen GELİN olduğun için, kötü sen bilinirsin. Bunu düzgün bir şekilde Eşin babasına söylemesi gerekiyor.
Eğer o söyleyemiyorsa, sen söylersin. Hatta evde bile tutmayın takıyı. git bir bankadan kasa kirala, oraya koyun.

Düğünde Takı niçin takılır, Gelin ve Damadın yaptığı masrafları karşılasın, onlara destek olsun diye takılır. Kayınpedere destek olsun diye değil!!!
Ve ayrıca mağdem Kayınpederin okadar masraf yapmış, borcu var, niçin altın takmış?
Önceden deseydi ya, elaleme göstermelik takıyorum. Düğün bitince geri alırım diye!! Sen sen ol, daha 2 aylık ken gelip para istemez hiç kimse...
Normal değil bu bence güvenmemekle haklısın!! Böyle birşey kaybetmezsin, ama verirsen, geri verirmi acaba diye kuşkuya düşersin ve iş işten geçmiş olur kalırsın öyle.

Orası öyle ama düğünde bizim şükür borcumuz olmadı eşyaları onlar aldı takıları onlar aldı beyaz eşyayı eşim ödüyordu ama aylık taksiti fazlaydı ve evlenince veremiçek diye borcumuzu onlar kapattı yani eşim sadece bekarken birazinı ödedi yani üzerimızde emekleri çok o yüzden karar vermekte zorlanıyorum eşim sıkıştırmıyor takılar senin sen bilirsin dedi

Eşiniz babasıyla çalışıyor sanırım.
anşadığım kadarıyla birazda evlenirken eşinizin borçları da kapatılmış.
Ben olsam veririm.
en fazla birkaç bilezikten olursunuz, icra gelip işler bozulunca dahada büyük sıkıntılar yaşanır.
Babama nasıl verirsem, eşimin babasına da veririm.
Dükkanın işleri yoluna girince bir bir ypılır.

Eşim babasıyla çalışmıyor ama haftasonu tatil ve araba olunca yardım ediyor ama kendi arabası değil araba olunca iyi kazanıyorlar ve eşime de pay veriyor şimdi allah için arabayla bi maldan 2bin kazanıyorlarsa dükkandan satinca yarıya iniyor fiyat işte kayınpederim bankadaki borcu kapatıp eşime araba alıp kendi borçlarından da kapatıp işi ilerletmek istiyorlar aslında güvenebilsem sözlerinde duracaklarını bilsem emin olsam bizim için kârlı iş ama işte

kayinpederiniz is sizin takilara gelmesin diye ugrasmis ama olmamis. evdeki hesap carsiya uymuyor bazen. anladigim kadariyla ortada sizin aleyhinize bir plan yok. ben olsam geri gelmeyecegini dusunsemde verirdim. onlar icra derdiyle ugrasirken bos bos duran bilezikler benim vicdanimi rahatsiz ederdi. hemen veremeseler bile siz sikintiya dustugunuzde calacak kapiniz olacak bu benim icin her takidan daha kiymetli ama siz bilirsiniz.

Back
X