Kayınpederim borç istiyor.

valla süpermiş...bizimkiler düğünden sonra gelenlerı bıze vermedıler...eşimin ailesi vermeyınce annemlerde onlar nıye vermıyor dıye vermedı.....

eşimin halasının kızı taktı bize bilezik hemde tam altın fiyatı bile değildi. kp ise herkese 2 tam altın fiyatı bilezik alıyordu. bizden 15 gün önce ablasının oğlu evlenmişti onada öyle almıştı. kp de dediki bu taktıklarını aynı fiyattan bize verin. biz dedik ya 200-300 tl nin lafımı olur alın. yok dedi biz almadık yerine bize 2 çeyrekmi ne almıştı. o zmn 100 tl idi tabi çeyrek. bu kasımda evlendi kızı gitti aynı bileziği taktı sonra bilerek. ama yani 14 ayar falandı o onu bile almadılar. Allah razı olsun. gözümüz yoktu tabi 1 bileziğin lafı olmazda onlar kabul etmiyor. benim annemde öyle hayatta benden para almaz. mesela anneme giderken yeğenime hediye alırım ablamın kızı yani hırka olur, kitap falan olur mutlaka bana parasını verir annem. almadan hayatta göndermez. bakkala giderim ekmek parasını bile verir bana geri. içi rahat etmez. benden sana geçsin senden bana geçmesin sizin daha çok ihtiyacınız var der. tatile gittik bu yıl mesela paramız yoktu annem borç para verdi. borç verdi çünkü ben onu senin çocuğuna yatak odası almak için biriktiriyorum dedi. yatırım falan alsanız geride almam ama zaten tatil için aldınız verirsiniz, zaten benden gene size geri gelir dedi. gerçekten yatırımlık bişe olsaydı lafını bile etmezdi 1500 TL nin.

Sizin içiniz temizmiş, iyiymiş:16:

Ya kızlar bu altınları istemeyen aile yokmu ya hu:44:

Var benim kendi ailem istemedi, ama şaşırılacak birşey değil heralde, çoğunlukla kız aileleri zaten istemediği için. :1:

Aksine ev alırken, araba alırken karşılıksız yardım bile yaptı kendi ailem, bu arada çoook ta zengin değiller, annem hemşire emeklisi, babamda polis emeklisi.

Var benim kendi ailem istemedi, ama şaşırılacak birşey değil heralde, çoğunlukla kız aileleri zaten istemediği için. :1:

Aksine ev alırken, araba alırken karşılıksız yardım bile yaptı kendi ailem, bu arada çoook ta zengin değiller, annem hemşire emeklisi, babamda polis emeklisi.

Farkettim zaten nedense hep erkek tarafı borç batağında oluyo:9: istisnalar hariç tabii:31:

gönülleri zenginmiş, parası olanların gönülleride zengin olmadığı için bişey yapmaya elleri gitmez.

Kızlar konumla ilgilenip merak edenler olduysa kayinvalidem engel oldu bilezikleri kayınpederime vermeye ben ne zorluklarla yaptım dedi ama borç vardı diye biz bitane verelim öyle de olmaz dedik bir tane verdik bu bayramda da kayinvalidem bileziği yapmış bayramda tekrar koluma taktı daha öncede belirtmiştim borclu durmayı sevmez kendisi rabbim onlara daha çok versin inşallah.

Bu arada araba da alındı eşimden başka ehliyeti olan da yok o yüzden arabada eşimin üstüne bu arada dükkanda açtık iki dükkan arasında kullanıyor arabayı mal almaya filan
Valla allah razı olsun iki tarafta herşeyimizi yaptılar içine yerleştirdiler şimdi de ev alıyoruz babam yardım etti biraz aileler ellerinden gelen herşeyi yaptılar şimdi sıra bizde hayırlı evlat olabilmekte. Rabbim herkesi iyi insanlarla karşılaştirsin.

Back
X